Hoppa till innehåll

Vi har nu en wiki! Kolla tråden!

 • inlägg
  64
 • kommentarer
  41
 • visningar
  27 559

Så jag har avinstallerat all gacha...

MathJuice

427 visningar

gacha.jpgJag har varit aktiv inom Girls' Frontline i snart fyra år. Eller ja, aktiv är ett starkt ord då jag i slutändan bara gjorde dailies och samlade de senaste dockorna som kom ut. Det har varit roligt men just nu är det bara en indoktrinerad rutin som tar tid från min vardag som jag kunde göra annat med. Och även om jag har lagt ut pengar på det så känns det som att jag kom billigt undan jämfört med andra och det hjälpte nog med mitt beslut innan sunk cost fallacy kickade in.

För ett tag sen så kom Goddess of Victory: NIKKE med sin engelska klient och jag provade det då det dels var ett form av skjutspel (och i och med det en mer interaktiv upplevelse jämfört med andra AFK-mobilspel), dels så tverkar karaktärerna för en när dom skjuter vilket är en välkommen feature :konata:. Det var dock tre punkter som kortade ner det roliga:

 • Det var extremt buggigt, från stats och abilities som inte fungerade till att tappa kontakten med servern mitt i ett uppdrag och tvingar dig att göra om det från början.
 • Jag stötte på en vägg rätt tidigt. Man var tvungen att ganska kvickt levla upp sina karaktärer för att kunna klara av uppdrag. Ett udda designval verkade också sätta krokben för flera användare: Om du har lägre combat rating än den rekommenderade för ett uppdrag, räcker att ha en poäng under, så får man en 25% debuff i stats. Ett verkligen bakåtsträvande koncept.
 • Gachan var för aggressiv och inte belönande nog. Till att börja med var upplägget med rariteteten väldigt skumt då det fanns 9 rare (den sämsta graden) NIKKES, 9 super rares och 46 SSR:s. En ganska ojämn uppdelning som straffar dom som inte rullar. Och på tal om rulla så kostar en NIKKE banner pull 60(!) kronor. En tio pull går på sexhundra, ett pris för ett sprillans nytt TV-spel eller trettio liter bensin.

Så med dessa frustrationselement avinstallerade jag NIKKE för jag kände att det inte gick att bolla två gachas samtidigt. Det fick mig att tänka på vad jag egentligen gjorde med Girls' Frontline och ledde till att jag kort därefter tog bort det också. Så kanske hjälpte NIKKE mig att inse att min tid är mer värdefull än att spendera på något halvdant tidsfördriv i bakgrunden. Men vem vet, i värsta fall kanske jag lägger ner mer tid på Genshin Impact (vilket jag för tillfället inte ser som en gacha och kommer förhoppningsvis inte spendera pengar på) eller kanske provar på den nya expansionen till World of Warcraft. Med det sagt så känns det skumt att ha brutit en rutin och det finns en viss abstinens. Jag kommer nog mest sakna Lee-Enfield, men jag har redan henne som en figur så kanske det hjälper till att hålla mig borta från den hjärndöda grinden...2 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Har spelat en hel del gacha: Bandori, Love Live SIF, Love Live All Stars, D4DJ, Genshin med mera. Min ingång var via SIF, men det var först när jag gick över till Bandori som jag började lägga ut pengar på det.

Brukade köra Bandori direkt på morgonen när jag vaknade, på bussresan till jobbet, under toabesök på arbetstid, vid lunchen, på resan hem och på kvällen innan jag somnade. Snudd på ett beroende.. Spenderat också mycket mer pengar än jag någonsinn vill erkänna i det. 😅

Numera så blir det inte mycket gacha-spelande för min del, det var dock inte något val jag gjorde för min tid eller pengars skull, utan helt enkelt en kombination av dåligt med tid och att ha blivit less. Känner mig inte heller överdrivet dåligt över mängden pengar jag bränt på spelet, visst hade det säkert kunnat spenderas på något mer konstruktivt, men jag ser det som en investering till mitt nöje. Jag höll mig också alltid inom de ramar som min ekonomiska situation klarade av.

Dela den här kommentaren


Länk till kommentar
1 timme sedan sa Raccomunk:

Numera så blir det inte mycket gacha-spelande för min del, det var dock inte något val jag gjorde för min tid eller pengars skull, utan helt enkelt en kombination av dåligt med tid och att ha blivit less.

Proud of you! *Hugz*

Dela den här kommentaren


Länk till kommentar

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu
×