Hoppa till innehåll

All aktivitet

Denna ström uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. hautahauta

  Clichéer vi älskar och hatar

  Helt underbara förslag! - försöker komma på några, ser att en del animéer och filmer driver med sig själva, vilket är ganska kul. njuter av de ni har tills vidare, om jag kommer på några fler dyker jag upp här! förresten gillar jag de där med glasögonen som åker ner hela tiden; de skimrande, som brukar symbolisera någon smart typ, hur kul som helst. En kanske är de där kamera vinklarna som dyker upp när ofta en ond person ska visas på ett ganska hemlighetsfullt sätt; man ser bara typ handen i vissa vinklar och bakifrån, tror ni vet vad jag menar. (*Q艸Q*)
 3. Klona

  Gissa animen

  Förra serien var Saber Rider och Stjärnsherifferna men nu kommer en ny serie.
 4. Sceleris

  Clichéer vi älskar och hatar

  Hm, det kanske bara är "tradition"? "What should I do when I have flu symptoms?" "(1) If you start feeling sick, go to see the doctor at an early stage." (Hälsoministeriet om influensa.) "När och var ska jag söka vård?" "De allra flesta som har influensa behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv. Kontakta en vårdcentral eller en jouröppen mottagning om något av följande stämmer: Du har hög feber som inte går ner efter fyra dygn. / Du har hög feber som har gått ner och som sedan börjar stiga igen. / Du tillhör någon av de grupper som rekommenderas vaccination mot influensa och har fått symtom på influensa." (Vårdguiden.) Jag hann också se något om att Japan brukade (1960- till 1990-talet) ha en annorlunda säsongsvaccinationsstrategi, att man fokuserade på att vaccinera barn för att förhindra spridning (istället för att vaccinera främst de som var mest sårbara), kanske det är en bit i pusslet. Kanske det är att japanska folket i gemen har en starkare tradition av förebyggande vård? 🤔 "Hahaa, ungjävel, det är bara vuxna som får ha kylplåster!"
 5. Klona

  Gissa animen

  En sista bonusbild innan jag väljer en annan anime.
 6. Senaste veckan
 7. Ebhen

  Clichéer vi älskar och hatar

  Jag tror att vi har att göra med folk som inte är så vana vid sjukdomar och vad man eg. tar sig för. Jag har också tänkt lite på det där med svettorkandet men det jag mest tycker är fånigt är ju det som vi nämnt tidigare; att erbjuda att ringa efter en ambulans eller vilja köra nån till sjukhuset så fort de har feber eller är förkylda. Dör folk i lunginflammation så ofta i Japan att det blivit den reaktionen så fort nån är lite krasslig och hostar? Sen så funderar jag på det här med den där obligatoriska "Cold pad" som alla sjuka ska ha på pannan. Kom inte på något bra namn för det... Kylplåster? Jag trodde det var en kliché från anime, men de använder dessa i Japan och jag hittade dem lite här och där i butiker. Frågan är bara om de har nån vettig effekt mot förkylningen eller om det bara är något för att det ska kännas lite bättre. Vet inte om pannan just är det ställe man är varmast på när man har feber.
 8. Ebhen

  Clichéer vi älskar och hatar

  Tack Hautahauta. Det är bara att bidra om du kommer på någon du tycker passar som vi ev. har missat. 😄 Vilken kliché tycker du är den drygaste i en anime? Vi har nog alla någon som vi verkligen inte står ut med längre. hehe...
 9. hautahauta

  Clichéer vi älskar och hatar

  håller verkligen med om att det är lite märkligt med ingå i ett kontrakt med blod när man använder händer mycket. Underbar tråd! - Bra träffande många klichéer här. Utomordentligt trevligt komponerat, och infångat till kunskapsbankens arkiv. 😄
 10. Ser om Claymore och Great Teacher Onizuka för 711:e gången...

 11. Klona

  Gissa animen

 12. Sceleris

  Dina senaste animeintryck

  Avsnitt 955 av Mästerdetektiven Conan var bisarrt. De sjuåriga ungarna åker tåg till landsbygden för att jaga insekter och hamnar i en lantbruksby där alla vuxna letar nedgrävda skatter, så byns barn (under tonåren) håller igång byns matställen och postkontor etc. Fast iklädda insektsdräkter. Och allas beteende inklusive huvudpersonerna är lite "off", typ märkligt go-with-the-flow och impulsiva, så avsnittet har en för serien ovanligt drömlik karaktär.
 13. Klona

  Gissa animen

 14. MathJuice

  Gissa animen

  Jadå. Du hade även fått rätt för Kina KanColle.
 15. Klona

  Gissa animen

  Azur Lane?
 16. MathJuice

  Gissa animen

  Guten Tag
 17. Sceleris

  Clichéer vi älskar och hatar

  Åsså det här med att ingå ett kontrakt med sitt blod. Det i sig är okej, men för att få fram blod skär de alltid en fingertopp med kniv. Liksom, papperssår på fingertoppar svider ju nog illa, så tanken på att skära in med en jäkla kniv gör mig illa till mods! Jag skulle hellre skära (eller sticka) på handryggen eller åtminstone fingerryggen. Någonstans där ett sår inte besvärar när man, ni vet, vill ta i saker.
 18. MathJuice

  Gissa animen

 19. MathJuice

  Gissa animen

  "Snälla, ät inte upp mig Onee-chan! Ta mitt godis istället!"
 20. MathJuice

  Gissa animen

  Inte ens dom inblandade kan fatta att det redan är dags för en Beach Episode...
 21. Klona

  Gissa animen

  Inte ens svårt för din del verkar det som. Rätt med andra ord.
 22. MathJuice

  Gissa animen

  Amagi Brilliant Park?
 23. Klona

  Gissa animen

 24. Sceleris

  Gissa animen

  Det kan, det är!
 25. Klona

  Gissa animen

  Skulle det kanske kunna vara Sword Art Online?
 26. Sceleris

  Gissa animen

  “BIIP BIIP BIIP BIIIIIIIIIIIII-” “Men snälla doktorn, lägg av, jag hör ju att du gör ljudet med munnen.”
 1. Ladda mer aktivitet
×