Hoppa till innehåll

All aktivitet

Denna ström uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. Stekeblad

  Mitt animeår 2020

  Det finns många sätt man kan sammanfatta vad som hänt under ett år, det finns flera sätt även om vi begränsar det till anime. Man kan till exempel lista favoritserier som man sätt under året eller de bästa intro- och avslutningssångerna, men jag har något annat att sammanfatta. Jag gillar siffror så jag har under hela 2020 fört anteckningar över hur mycket anime jag sett varje dag och nu sammanställt lite statistik. Kallar mig siffer-snille eller nummer-nörd om ni vill, men detta är sant! Jag började faktiskt föra denna statistiken redan i början av 2019 och för ett år sedan postade jag en statusuppdatering med lite statistik för 2019. Nu har jag en blogg så då tänkte jag att jag kan posta statistiken här denna gången. Datan som kommer presenteras är för perioden måndag vecka 1, 2020 till söndag vecka 53, 2020 och innehåller därför ett par dagar av både 2019 och 2021. Med det förtydligandet avklarat, låt oss börja med att titta på hur det sett ut vecka för vecka: Ovan ser vi tre toppar, två stycken vid årsskiften 2019/2020 och 2020/2021 samt en som inträffade under semestern. Inte så konstigt att det finns mer tid för anime när man är ledig. I min marginal har jag även en anteckning för den bottennoterade vecka 10 som förklarar att jag den veckan såg många avsnitt av en serie som inte är anime vilket gjorde att det fanns mindre tid kvar för just anime den veckan. Låt oss näst titta på när under veckan det blev som mest och minst anime: Ovan kan vi se att fredagar är den veckodag jag såg minst anime på under förra året, onsdag och torsdag kommer inte långt ifrån. I snitt mindre än 3 avsnitt per dag dessa veckodagar. Några andra veckodagar som ligger nära varandra är måndag, tisdag och lördag då det blev i snitt ca 3,5 avsnitt/dag. Söndag sticker ensamt upp och då blev medelvärdet över 4 avsnitt per dag, närmare 4,5. Låt oss ta en snabb titt på några största, minsta och medel-/medianvärden: - Flest avsnitt sedda på en dag: 20 stycken (4 januari / lördag vecka 1) - Antal dagar utan någon anime: 31 dagar - Flest sedda avsnitt på en vecka: 60 stycken (vecka 31) - Minst sedda avsnitt på en vecka: 9 stycken (vecka 10) - Medel (avsnitt/dag): 3,32 (avrundat till 2 decimaler) - Median (avsnitt/dag): 3 - Medel (avsnitt/vecka): 23,25 (avrundat till 2 decimaler) - Median (avsnitt/vecka): 21 Räknar man ihop alla avsnitt så blir det 1232 stycken under veckorna som tillhör 2020. Räknar man med att varje avsnitt är 25 minuter (det är kanske lite att runda upp) så blir det 21 dagar och 9 timmar med anime, eller ungefär 5,8% av 2020. Innan jag avslutar blogginlägget vill jag göra en snabb jämförelse med 2019. Veckomedlet för 2020 är ca 3 avsnitt lägre än det var 2019. Fredag tog platsen för veckodagen med minsta anime från torsdag som hade den titeln förra året, söndag håller kvar platsen som veckodagen med mest anime. Hur mycket anime såg du 2020?
 3. Senaste veckan
 4. Hej, Jag letar särskilt efter One Pieces figurer. Men jag är också intresserad av G.E.M från andra anime som Bleach, Naruto och så vidare ... Skriv till mig om du har något du vill sälja.
 5. Sceleris

  Gissa animen

  Rätt!
 6. Ebhen

  Gissa animen

  Soredemo Machi wa Mawatteiru Tyckte väl jag kände igen tjejerna... Slöläser mangan lite då och då. :D
 7. Sceleris

  Gissa animen

  (På händerna: “Shinbō” och “Akiyuki”.)
 8. Sceleris

  Gissa animen

  “Vi beklagar att informera er om att er gissning i Gissa animen-tråden var felaktig. För att anmäla en ny gissning, fyll i bifogat formulär och posta till Anime.se, Forumgatan 24, 101 57 Stockholm.”
 9. Sceleris

  Gissa animen

  “Er ledtråd är serverad! Goshujinsama!!”
 10. Sceleris

  Gissa animen

  “STOPP! PÅ MED ANSIKTSMASKEN, DIN SKURK!”
 11. Sceleris

  Gissa animen

  Fan, jag borde ha skrivit typ “moéblobbar” istället för “ben”, det hade varit fyndigare. Nåja, det är i vilket fall inte Gudstornet. “Va! Sitt inte bara där! Det har ju kommit en gissning i Gissa animen-tråden!”
 12. MathJuice

  Gissa animen

  "Violet Evergarden! Först så krälar hon på alla fyra under krigstiden, sedan har hon bara två när hon förlorar armarna, och efter det blir det tre efter att hon fått sina proteser för det räknas bara som en halv arm vardera...jaha, du ville veta vilken animé vi gissar på? Jaha, öhh...Tower of God?"
 13. Om du menar den här trailern så tycker jag det verkar rättvist, åtminstone så vitt det gäller spindeln. (Parallellhandlingen är som sagt ett mysterium för mig.) Jag gör en försiktig gissning och säger att man kanske vill ge serien en chans om… …man verkligen gillar Aoi Yūki (som spelar huvudrollen); …man verkligen gillar powerfantasy – serien följer hennes styrkeutveckling till väldigt höga nivåer; …man gillar strider mot svåra fiender – för varje strid får hon fler förmågor och blir skickligare på att använda dem, och kan ta sig an ännu svårare motståndare. Första avsnittets action var inget vidare, men det kanske blir bättre. Förutom det vet jag inte riktigt varför någon skulle vilja se den, särskilt inte om man inte läst boken eller mangaversionen. Jag håller med om spindeldesignen. Den är trogen lättromanen, men jag föredrar mangaversionen; den saknar mangapupiller, och munnen är sicksackformad istället för ett streck med två huggtänder. Sen är det nog fördelaktigt att inte se pastellfärgerna. (På mangaomslagen är hon helrosa.)
 14. Har bara sett trailern för länge sedan och kände direkt avtänd från både stilen och själva spindeldesignen. Såg den igen nyss och tänkte bara hur jobbig protagonisten lät. Jag vet inte, ytterligare en isekaiserie med fokus på en spindel är två kryss som inte faller mig bra i smaken. Är trailern en bra sammanfattning eller finns det något som räddar den?
 15. Sceleris

  Gissa animen

  “Först måste du besvara min gåta: Vad är det för anime som har fyra ben på morgonen, två ben på dagen, och tre ben på kvällen?” “…Jag ville bara veta vad klockan var.”
 16. MathJuice

  Gissa animen

  Yus!
 17. Tidigare
 18. Nu är det banne mig på tiden att återuppliva animeserietrådar!

  1. Klona

   Klona

   Bra initiativ! Ska försöka skriva i dem.

  2. Sceleris

   Sceleris

   Jag menar, vi måste ju inte skriva kulturkritik, det räcker ju gott med “fan vad cool snubben med svärdet var, hoppas vi får se mer av honom”.

 19. Skoltjej återföds som spindel i fantasyvärld och måste använda all sin list för att överleva i monsterfyllda grottor – medan hennes klasskamrater fått desto lindrigare reinkarnationer. Vad tycker folk? Personligen är jag skeptisk (jag tycker att det är ganska oengagerande och otilltalande), men jag har följt mangaversionen i några år, och det är tillräckliga skillnader för att väcka mitt intresse. Kollade upp originallättromanen och det är tydligen bara mangaversionen som helt skippar hennes klasskamraters perspektiv; vet inte riktigt vad jag tycker om det, vilket som är bättre. Jag har alltså läst i några år, mer än 9 volymer, och alla de där människorna (och alven) som introducerades var helt nya för mig. Det är lite intressant för mig att se hur det utvecklas, ur ett berättartekniskt perspektiv.
 20. Sceleris

  Anime vintern 2020/2021

  Kumo Desu ga, Nani ka?: Tjej – samt hennes skolklass – reinkarneras i fantasyvärld; hon blir spindel i en “dungeon”. Början är svag: protagonisten är en namnlös “loner” som babblar oupphörligen för sig själv, men inte på ett intressant eller underhållande sätt. Hennes mörka situation skulle kunna väcka intresse för hennes livsöde, men hon har för lite personlighet bortom pratiga, isekai-accepterande aspekten. En parallellhandling följer hennes klasskamrater, som mestadels verkar ha återfötts som människor eller alver, i en mer konventionell isekaisaga, men det täcker inte mer än en introduktionsscen (“jag var X i vårt forna liv” “jag var Y”), utan att mer än antyda deras personligheter. Detta är inte heller engagerande. Öppningsvinjett som känns “schizofren”: full med knappt identifierbara bilder, övertäckta av jobbig text. Avsnittet har mycket 3DCG, i synnerhet i “dungeon”-delarna, men inte uteslutande; faktiskt har människodelen ganska hyfsad karaktärsanimation. Men 3DCG:n är typisk: illa bildfrekvensbegränsad, ful celshading, och tveksamt motiverade kamerarörelser. Centrala actionscenen ganska kass: lite torrt sicksackande och så mycket närbilder att det bara känns som ett fram-och-tillbakaklippande av reaktionsbilder med dålig rumskänsla. Inte särskilt mycket att tycka om, tyvärr. Jag undrar vad seriens fans tycker; kanske det är som med Arifureta.
 21. Sceleris

  Gissa animen

  Halsduken och färgen på skoluniformen tycker jag mig känna igen från Burn the Witch-reklambilder.
 22. MathJuice

  Gissa animen

 23. MathJuice

  Gissa animen

  Selfie!
 24. MathJuice

  Gissa animen

  Skåpbilen och Euron hjälpte, men är säker på att fotot är av ett mål dom skulle plocka. Stilen är också unik för serien.
 25. Klona

  Gissa animen

  Rätt! Var det en viktig person på fotot eller var det bara en gissning? Var så länge sen jag såg den så kom knappt ihåg något av den när jag skummade igenom avsnitt efter bilder.
 26. MathJuice

  Gissa animen

  Gunslinger Girl?
 27. Klona

  Gissa animen

 28. Klona

  Gissa animen

  "Ursäkta dröjsmålet, ni skulle ha sett bilkön"
 1. Ladda mer aktivitet
×