Hoppa till innehåll
 • Meddelanden

  • Sceleris

   Ursäkta röran, vi bygger om!   2017-06-10

   Anime.se har uppgraderats, och under de kommande dagarna kommer forumet att justeras och rättas till, både i form och funktion. Vi ber om ert överseende under denna period, och anvisar frågor och kommentarer till denna tråd. m(_ _)m

All aktivitet

Denna ström uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. Gissa animen

 3. Gissa animen

  Rätt!
 4. Gissa animen

  Den där fantasyserien med tigermannen? Begynner den magiska boken från noll?
 5. Gissa animen

 6. Gissa animen

  Yup
 7. Förra veckan
 8. Gissa animen

  Saga of Tanya the Evil
 9. Gissa animen

  Nej du, den gubben gick inte!
 10. Gissa animen

  Fate/Stay Night: Unlimited Bladeworks?
 11. Gissa animen

 12. Sant, "Collapsible snippet" är nog överkurs. Vad jag "oroar" mig för med "spoiler" som den är nu är att folk helt enkelt inte tänker på att beskriva vad de "spoilar". (För en forumbesökare som sett 6 av 13 avsnitt av en spännande serie så är det ju en ganska viktig skillnad mellan en spoiler för avsnitt 6 och en spoiler för avsnitt 12.) Det är klart, det är ju inte värre än att jag, eller någon annan moderator (om någon tillkommer), redigerar inlägget i fråga. Fast helst slipper jag, för jag vill helst undvika risken att bli "spoilad". 😅 Det bästa hade nog varit om jag kunde anpassa plugin:et. Jag vill ju som sagt ha inline-möjlighet också. Kan hålla med om att "förvirrad" känns desto mindre motiverad än andra reaktioner, men reaktioner överlag tror jag är bra för ett community som lägger tonvikt på individer och samspel. ("Sveriges mysigaste animecommunity" har vi kallat oss i typ tretton år.) Jag tänker också att det kan fylla ett motiverande syfte, mer än vad jag tänker på hur det kan fungera organiserande. Lite som hur "achievements" är inbyggt i allting nuförtiden: vill man vara rolig eller lärorik så kanske det är mer övertygande när man får 5 st "Roligt"- eller "Informativt"-betyg, än när man får 5 st generella uppröstningar, för i det senare fallet så vet man inte om det var, tja, artighetsuppröstningar.
 13. Gissa animen

  Rätt! 🔥
 14. Gissa animen

  School Live?
 15. Gissa animen

 16. Om spoilers: Spoilers utseende är i samma stil som citat medan collapsible snippet mer ser ut som en länk. Alla alternativen för collapsible snippet är förvirrande, vad kan man göra med möjligheten för att lägga till CSS-klasser? Jag tycker att spoiler är bättre. Att det inte finns någon rubrik syns direkt i editorn så det är lätt att sätta en beskrivning i fetstil ovanför. Om reaktioner: Personligen tycker jag inte om reaktionssystem med många olika känslor/symboler. För mig räcker det med upp, ner och kanske ett par andra väl valda. Varför ha en "förvirrad" reaktion, om det är en del man inte förstår så vore det bättre att fråga (om man vågar). Reaktioner säger inget om vad man inte förstår. Om sedan inlägget skrivs om för att bli tydligare så stämmer inte reaktionen längre. Jag tycker känsloreaktioner hör hemma där det flyger förbi så mycket kommentarer att man behöver dem för att snabbt kunna sammanfatta alla kommentarer, inte som jag sett någon göra och lägga in det i 1-till-1 chatter.
 17. När jag ändå redan skriver: forumsystemet har infört "reaktioner" som på Facebook och liknande. Varje reaktion är antingen positiv (ger ett pluspoäng), neutral (ger inga poäng), eller negativ (ger minuspoäng), men meningen är alltså att man ska kunna vara tydligare med varför man ger det poäng som man gör. Röstar man upp ett inlägg för att man tyckte att det var komiskt, eller för att det var intressant och lärorikt? Man (dvs jag som administratör) kan specificera vilka reaktioner som finns, så jag undrar: vilka reaktioner tycker ni ska finnas tillgängliga? Dessa är de som finns just nu: +1 Gilla (hjärta) – "jag tycker om detta inlägg, av en icke-specificerad anledning" +1 Tack (pokal) – "skribenten har med detta inlägg hjälpt mig" (t.ex. tack för svar på tråd om problem med datorn) +1 Haha (skrattande smiley) – "detta inlägg får mig att skratta" ±0 Förvirrad (förvirrad smiley) – "jag förstår mig inte på detta inlägg; vad menar skribenten? Varför skrevs inlägget?" -1 Ledsen (ledsen smiley) – "detta inlägg sårar mina känslor" eller? Jag vet inte riktigt när man använder denna; det känns inte som att man blir ledsen på grund av foruminlägg särskilt ofta. +1 Uppröstad (grön pil upp) – "detta inlägg förtjänar att synas mer, av en icke-specificerad anledning" -1 Nedröstad (röd pil ned) – "detta inlägg förtjänar att synas mindre, av en icke-specificerad anledning" Jag tror att jag gillar tanken på specifika reaktioner, för att det blir tydligare vad folk gillar och ogillar, så då får man mer motivation. "Gilla", "Uppröstad" och "Nedröstad" är mindre intressanta, så de kan jag tänka mig ta bort om övriga reaktioner täcker allt. Jag får lite inspiration av kommentarmodereringssystemet på tekniknyhetsdiskussionssajten Slashdot; från dem kan man tänka sig dessa reaktioner: -1 Offtopic: "inlägget har inget med ämnet att göra" -1 Flamebait: "inlägget är uppenbarligen bara till för att göra folk upprörda" -1 Troll: "inlägget är uppenbarligen bara till för att göra narr av och förvirra folk" ±0 Redundant: "inlägget tillför ingenting utan tar bara upp plats"; jag tror att det är negativt på Slashdot, men i ett forum tycker jag att det känns för strängt, åtminstone på ett forum som vårt där vi inte har en minimalistisk policy typ "posta inte i 'onödan'" – jag vill uppmuntra till småprat. +1 Insiktsfullt: "inlägget ger mig något att tänka på, eller ger ett annat perspektiv" +1 Intressant: Den här känns mindre meningsfull; Slashdot säger "om du tycker att det är intressant, så är det", men jag tycker att det är för otydligt och kanske borde täckas upp av "insiktsfullt" eller "informativt". +1 Informativt: "inlägget tillför ny kunskap" +1 Roligt: "inlägget är roligt (inte bara 'vill vara' roligt, utan ÄR roligt)" -1 Överskattat: "inlägget har för många poäng, t.ex. ett inlägg röstat 'roligt' som verkligen inte är det) +1 Underskattat: "inlägget har orättvist röstats ned för mycket" Så, vad har ni för… he he… reaktioner? (HA HA)
 18. (Ping @Hikari no Hohenheim) Det verkar som att spoilerfunktionen fungerar nu, om än inte i förhandsvisningen. Ikonen finns i verktygsfältet i texteditorn, bredvid smiley-knappen. Problemet är att man inte kan sätta rubriker, så man måste komma ihåg att skriva tydligt i texten runtomkring spoilern vad som spoilas (ex. vilket avsnitt). Men jag satte in en alternativ funktion som heter "collapsible snippet", som har anpassningsbara egenskaper. Neon Gundamelion Z avsnitt 39 Så här blir det med denna funktion, och med de inställningar som jag gjorde. Spoilerfunktionen är förmodligen "säkrare" eftersom den följer med som standard. "Collapsible snippet" har lite bättre funktionalitet, men jag gillar inte att den har "inbränd" engelska, och jag vet inte om det kan uppstå problem med kompabiliteten senare, så det är lite mer risk för att det en dag inte längre fungerar. Vilket alternativ tycker ni är bättre av de två? (Varsågoda att testa direkt här i tråden.) Jag hade velat ha en metod för "inline"-spoilermarkering typ så här som jag gjorde genom att sätta textfärg = bakgrundsfärg = svart, men färgerna får väl räcka för det isåfall, om jag inte får tvinga mig själv att skriva ett eget plugin.
 19. Full Metal Panic!

  THE MAN RETURNS! Men ack, vilket tveeggat svärd: medan du var fejkdöd så passade ju universum också på att ge grönt ljus för en viss annan uppföljare…
 20. Anime sommaren 2017

  Det tog nog lite för länge innan jag förstod att Netsuzou TRap smög in netotare in i titeln...Utöver det så var den ganska tråkig så jag droppade den, samma med hentain Beast under the Skirt. Det som dock överraskat positivt är Hina Logi och Princess Principal. Två serier på olika änder av spektrumet men som imponerat på sina vis. Den ena är en steampunk spionserie med mycket action och intriger, medan den andra är ett scifi-äventyr med mycket slice of life inbakat.
 21. Full Metal Panic!

  Jag insåg till slut att universum hade bestämt sig för att se till att ingen fortsättning får produceras så länge jag lever. Mitt klartänkta och fullständigt logiska beslut blev således att jag måste fejka min egen död. ;) Hej, förresten!
 22. Anime sommaren 2017

  Nu har vi kommit förbi halvstrecket i säsongen. Vad tycker ni så här långt? Lever serierna upp till era förväntningar? Har ni dumpat några besvikelser? Varit med om några glada överraskningar? Jag själv följer av sommarserierna bara Knight's & Magic, isekai-serie om programmerare och mecha-nörd som dör och blir återfödd i fantasyvärld med mecha (tänk roboten Escaflowne) där han som flicksöt pojke blir mecha-pilot/-uppfinnare/-mekaniker. Endimensionella karaktärer; huvudpersonen är ett enkelspårigt och (för allt annat än mecha) oberört geni utan interna konflikter eller problem, och stödkaraktärerna är alla ensidiga på samma sätt. Storyn är procedurbetonad, typiskt för isekai: de är ofta praktiskt taget som listor på saker som huvudpersonerna gör. "X jagar magiska kaniner. X dödar 5 kaniner och tar deras päls. X återvänder till byn och säljer pälsarna och får 2 silvermynt. X går på taverna och köper middag – en köttpaj – och hyr sedan ett rum för natten." Även om det i en isekai-berättelse utvecklas en intrikat intrig, så känns det mer eller mindre meningslöst när karaktärsutvecklingen är noll. Och även om det är en sorts karaktärsutveckling, så är det oftare en utveckling på så sätt att huvudpersonen bara blir mer och mer mäktig, och inte på så sätt att den utvecklas på något psykologiskt betydande sätt. Knight's & Magic är ganska ljus i tonen, så det gör egentligen inte så mycket att den är tunn och bara handlar om att se hur "awesome" protagonisten kommer att bli; många andra isekai-serier är mörka men med problematiskt innehåll (det kan exempelvis vara en misantropisk ton som verkar säga "hata världen, ilska är bra, aggressivitet är bra" eller "du är inte skyldig världen något – världen är skyldig dig!"). Knight's & Magic blir å sin sida bara lite positivt tidsfördriv. Nästan fluff.
 23. Gissa animen

  Jag hittar inte att den här har förekommit i tråden den senaste tiden, så:
 24. Gissa animen

  Finns ingenting bättre, och rätt gissat. =3
 25. Gissa animen

  Du gillar dina blonda skruvkorkblondiner, Matte! 😉 Kan det vara Date A Live?
 26. Gissa animen

 27. Gissa animen

 1. Ladda mer aktivitet
×