Hoppa till innehåll

Hikari no Hohenheim

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  1 141
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  54

Hikari no Hohenheim vann senast dagen den september 25

Hikari no Hohenheim hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

153 Utmärkt

Om Hikari no Hohenheim

 • Rang
  Otaku

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  Den svenska landsbygden
 • Intressen
  Historieberättande, Animerat, Dubbar, TV-spel av (nästan) alla de slag
 1. Vilken anime såg du klart senast?

  Värst vad jag börjat se på anime igen. Här är två till: Jag bestämde mig för att se om .hack//SIGN för första gången på ca 8 år. Det här var min absoluta favoritserie som tonåring, så jag var lite rätt att den inte skulle hålla måttet. Och på sätt och vis gör den inte det. Animationen är så fruktansvärt stel att jag ibland undrar om jag kollar på en motion comic, och ibland kan dialogen faktiskt låta lite skum; de pratar i cirklar och ställer onödigt många självklara frågor. Men trots det älskar jag den här serien fortfarande. Musiken är fortfarande den bästa i animeväg, karaktärerna är lätta att gilla, och hela atmosfären är bara så... mysig. Vi lever i en tid då allt från FLCL till Kinos Resa till Mahoujin Guruguru får reboot, så varför inte .hack//SIGN? Bättre animation, tightare pacing, kanske färre avsnitt; jag tror det skulle fungera jättebra. När jag blev klar med det blev det Jättarna Anfaller, säsong 2 som stod på tur. Ska jag vara ärlig är Shingeki no Kyojin nästan lite för mycket för mig, med sin kopiösa mängd ond, bråd död och psykologisk trauma. Samtidigt är det det som håller mig fast. Jag vill veta hur det kommer att gå, vem som dör och vem som klarar sig. Lägg till den snyggaste animationen jag sett i anime, och ett soundtrack som ger mig kalla kårar, och jag säger ja tack, ge mig säsong 3 snart.
 2. Okej, så för att ställa frågan ordentligt: hur fungerar spoilertaggar nuförtiden? Det verkar som att skriva det som [hide]chockerande superspoiler[/hide] inte fungerar längre, och inte heller om man använder <> istället för []. Dessutom hittar jag inget sätt att förhandsgranska svar innan man postar. Är jag blind, eller är det under utveckling?
 3. Hur fungerar spoilertaggar nuförtiden? Förr var det bara att skriva [hide]Dumbledore var stålmannen hela tiden![/hide], men det verkar inte funka nu.

  Dessutom: är jag blind eller finns det inte längre något val att förhandsgranska sina inlägg?

  1. Sceleris

   Sceleris

   Såna frågor är ganska precis vad den här tråden är till för. 🤐

 4. Vilken anime såg du klart senast?

  När jag började kolla på Hunter X Hunter 2011 var jag i japan. Mina klasskompisar var heltokiga i den, och nästintill krävde att jag också skulle glo. Jag är glad att jag gav vika, för visst var det så fantastisk som jag fick höra. Det var i princip ännu en fight-shounen, men den kändes på något sätt smartare än andra. Fokuset låg inte på pang bom smack SMAKA PÅ MIN SUPERKRAFT!, utan mer på psykologiska strider. Såklart fanns det superkrafter, men de hade alla regler och villkor de var bundna till, vilket gjorde det lättare att köpa striderna. Det gav en viss oförutsägbarhet som får hela världen att kännas verkligare. Visst fanns det briser: jag ogillade de flesta kvinnliga karaktärerna, som i mångt och mycket kändes som tunna stereotyper, med endast några få undantag. Ibland kändes den också lite väl mörk, som om den försökte se hur mycket edgy de kunde komma undan med. Men i övrigt, mycket bra grejer. När jag kom hem från japan och inte längre kunde diskutera avsnitten med samma människor, tappade jag dock intresset. Jag såg därför aldrig klart arken om chimärmyrorna, och med åren glömde jag i nästan helt bort serien. Tills för en månad sedan, då jag bestämde mig för att kolla igenom rubbet. Idag blev jag klar. Dags att spoil järnet, med andra ord: Jag gillar chimärmyrorna, men jag tyckte att det i många fall drogs ut lite för mycket. I slutändan är det nog den ark jag gillar minst, fast som ironiskt nog har en del av mina favoritstundet. Gons "strid" mot pitou när hon skulle hela Komugi gav mig rysninar. Att de sedan hade en karaktär som Meruem, som i princip är Cell från Dragonball, och ändå lyckads lägga vikten på hans karaktär istället hans för stridskraft förtjänar också applåder. De som kan se slutscenen med honom och Komugi utan att känna någonting alls i hjärtat är officiellt döda inombord. Slutarken då? För vad det var, lyckades de faktiskt avsluta serien på ett helt okej. Ordförarvalet var skoj; att se Leorio, som i stort sett hade försvunnit från serien i ca. 60 avsnitt, drämma till Gons pappa var ytterst tillfredsställande. Alluka... tja, hon funkar väl. Det är väl inte hur otroligt som helst att någon i den världen skulle kunna vara som en ande i lampan. Dock tycker jag att de kunda ha varit mer ingående på hur hennes krafter fungarar; var är det till exempel som hindrar denna obermhärtiga lönnmördarfamilj från att "lära upp" henne att inte prara såvida hon inte blir tillsagd? Mitt största problem är att hon helt plötsligt, denna karaktär som vi inte har hört jota om på sisådär 130 avsnitt, plötsligt är Killuas prio nummer ett. Att han är redo att viga sitt liv till henne, att Gon inte är lika viktig. Sedan har jag aldrig gillar den gamla tropen att "vi är bästa vänner, men nu måste vi gå våra skillda vägar; jag kommer aldrig att glömma dig". Efter allt de varit med om hade jag hellre sett att de fortsatte att resa runt tillsammans, och att Alluka blev en tredje resepartner. Jag ser med spänning fram emot Hunter X Hunter 2043.
 5. FLCL fick en ny anime. Saiyuki har fått en ny säsong efter 13 år. Mahoujin Guruguru har börjat på nytt, och snart återupptas Full Metal Panic. Till och med Kinos Resa får en andra chans!

  Det känns som jag valde en bra tid att komma in i anime igen.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Fast du hade kunnat se om alla de där gamla animeserierna när som helst. 😉

 6. Japanresa på gång

  Det första du måste göra är att hitta närmaste 7-Eleven och käka deras cheeseburgare. Få den uppvärmd. Det är seriöst det godaste man kan äta för bara 200 yen. Japans ambrosia. Allting annat är en parantes i jämförelse. Skämt (?) åsido, mina erfarenheter är i stort sett koncentrerade till Kyoto, då det var där jag bodde, men jag rekommenderar varmt att du strosar omkring i bostadsområdena runt Higashiyama. De små ihopklämda husen, de trånga gränderna, de små lustiga bakgårdarna; det är en atmosfär där som jag inte riktigt kan beskriva. Annars är Kurama en höjdare. Det är en liten by norr om Kyoto, vars största attraktioner är dels ett tempel på ett berg med sjukt fin utsikt, och dels en liten utomhus-onsen. En sån där man skulle ha fått höra ett 'HYOOOO' från någonstans i bakgrunden, hade det varit en anime. Byn i sig består bara av en enda gata, men den är definitivt värd att se. Jag blev också imponerad av Arashiyama. Apberget i all ära, det måste man uppleva, men går man norr (nordöst?) om tågstationen kommer man till ett fält av åkrar. Det var lite smått surrealistiskt att gå direkt från bostadsområdet och ut på landet. Håll utkik efter grönsaksautomaterna. Vill du klättra i berg, så gå upp för Daimonjiyama. Det är någon timme upp, men naturen är fenomenal, och bättre utsikt över Kyoto finns inte. Vad gäller manga finns det vad jag vet enbart på japanska. Jag kan inte minnas att jag hittade något alls på engelska när jag var där. Med det sagt är det värt att besöka Book-Off enbart för att se det enorma utbudet. Man kan också köpa begagnade spel, om man är ute efter något japanexklusivt. Gah, nu längtar jag tillbaks! Nästa år, banne mig.
 7. Hur i hela friden lyckades jag kolla på 8-9 avsnitt anime om dagen när jag var yngre? Idag lyckas jag nätt och jämt få in tre, och det om jag har något att sträcktitta.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Det hjälper att inte ha något bättre för sig!

  2. Jiicoos

   Jiicoos

   Prioriteringar ;) 

 8. Vilken manga läste du klart senast?

  Så här skrev en yngre Hikari no Hohenheim en Januari-dag 2010 angående anime-serien Sasameki Koto: Idag, ca. 7 och ett halvt år senare, har jag läst klart mangan-versionen. Och... herre jösses. Vad jag trodde inte skulle bli mer än en kort titt för skoj skull, tog mig istället på en emotionell berg-och-dalbana som slutade med en helt oväntad sucker punch rakt i känslorna. Saker och ting är INTE som jag minns det. Humorn är visserligen fortfarande densamma, men dels är tempot snabbare i mangavarianten, och dels har min tolerans för japanska sämhällsnormer ökat markant. Handlingen är förvisso inte perfekt, och karaktärernas motivationer påminner mig ofta om varför jag avkydde animen så mycket. Vissa delar av handlingen var förvirrande, andra rentav tråkiga. Men i slutändan, till skillnad från animen, så brydde jag mig. Sumika och Kazama kändes som riktiga personer med riktiga problem, präglade av sin riktiga omgivning, och jag ville se dem utvecklas, överkomma sina hinder. Jag visste redan innan hur det skulle sluta mellan dem--ironiskt nog så vad det att jag spoilade mig själv när jag såg sista volymen i Sci-Fi-bokhandeln som gjorde mig nyfiken nog att börja läsa överhuvudtaget--men resan dit lyckades överraska mig vid varje steg. Detta toppat med en riktigt fin tecknarstil, och ett avslut som (spoiler?) levererar precis allt vad jag saknade från animen, och jag är faktiskt redo att ge Sasameki Koto (mangan) en: 8/10. En riktigt bra serie som på (nästan) alla vis gör flickromansen rättvisa.
 9. Trevligt att se sidan uppgraderas. Har inte varit här på ett tag, men jag glömmer aldrig mina rötter.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Been a long time comin', baby!

 10. Vilken anime såg du klart senast?

  Åhå! Skulle du då säga att man utan problem kan gå direkt från animen till mangan utan att behöva läsa om från början?
 11. Vilken anime såg du klart senast?

  Jag såg idag klart på Kenichi: Historiens Ballaste Shounenpojke. Skulle jag beskriva serien i ett ord skulle det vara: anime. Den här serien innehåller förmodligen varenda klyscha man sett, från den hårt tränande underdog-killen till tsundere-tjejen till skurkar som blir kompisar när de blir besegrade till överdramatiskt berättade flashbacks. Men det är lite därför jag gillar den. Jag vet exakt var jag har den, och vad för typ av underhållning jag kommer att få ut av den. Visst kan jag störa mig på den stundtals billiga animationen, eller hur kvinnorollerna (för det mesta) är typiskt japanska, men även det är en del av charmen. Om man aldrig har sett en anime förut skulle nog det här fungera som en ganska bra inkörningsport. Lite synd att animen bara fick 50 avsnitt, då mangan fick 60 volymer. Jag misstänker att animen drog en Fullmetal Alchemist mot slutet.
 12. På Media Hints hemsida står det klart och tydligt att Crunchyroll är kompatibel. Icke sa Nicke. Eller så har jag missat något...

  1. Sceleris

   Sceleris

   Fungerar andra sajter?

 13. Animéradion: ny poddradio på svenska!

  Tecken på att nya avsnitt är på ingång, måntro? Snälla sig att nya avsnitt är på ingång. Vad har det gått nu, två år?
 14. Animeköp

  För bara några dagar sedan köpte jag faktiskt lite anime. Del filmer, The Girl who Leapt Through Time, Akira, och Summer Wars, samtliga på Blu-Ray, men också Last Exile på DVD. Min storebror ägde den back in the day, så jag kände att det var värt att skaffa den själv. Även om jag inte är riktigt lika galen i att äga anime på DVD som jag var för tio år sedan, blev jag positivt överaskad när jag gick in i SF-bokhandeln och upptäckte att det finns faktiskt en del serier kvar som jag faktiskt vill ha i min ägo. Crunchyroll i all ära, men de flesta av mina nostalgiälsklingar har de då inte.
 15. Vilken anime såg du klart senast?

  Jättarna anfaller (eller Shinngäcki nå Kjåjin) är den läskigaste animen jag någonsin sett. Förtvivlan the Animation. Det är också en av de slöaste anime-serierna jag sett jämfört med mangan. I ett avsnitt hade det hunnit gå 5 minuter innan de var klara med recap och introsekvens. Å andra sidan, i en serie som står och faller på sin förmåga att framkalla obehag hos tittaren, kanske det passar ganska bra att ta det långsamt, så att elände får sjunka in.
×