Hoppa till innehåll
 • Meddelanden

  • Sceleris

   Ursäkta röran, vi bygger om!   2017-06-10

   Anime.se har uppgraderats, och under de kommande dagarna kommer forumet att justeras och rättas till, både i form och funktion. Vi ber om ert överseende under denna period, och anvisar frågor och kommentarer till denna tråd. m(_ _)m
Ebhen

Japanresa på gång

Recommended Posts

Ebhen    68

Så var det då äntligen dags! På tisdag drar jag mot allas vårt favoritland i öst och ska kuska runt där i 25 dagar. :) *happy*
Skulle gärna ta emot lite tips på intressanta saker att göra, titta på och besöka. Gärna från er som varit där tidigare. Då menar jag såklart inte de vanligaste turistmålen utan mer sånt som ligger lite utanför turiststråken.

Sen såklart vill jag ha tips på vart man kan köpa anime/manga billigt (med engelsk text då min japanska än så länge är nästan obefintlig). Finns det nån bra second hand-marknad tro?

Jag kommer på min resa landa på följande ställen (vad jag vet än så länge): Tokyo, Kyoto, Osaka/Kobe och Hiroshima. (Fler tips vore skoj som sagt)

Är det nån härifrån som kanske är där nu btw? Vore ju skoj att träffa lite likasinnade och trevliga svenskar när man är där.

So, dela med dig av dina bästa tips! :D

 • Uppröstad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Det första du måste göra är att hitta närmaste 7-Eleven och käka deras cheeseburgare. Få den uppvärmd. Det är seriöst det godaste man kan äta för bara 200 yen. Japans ambrosia. Allting annat är en parantes i jämförelse.

Skämt (?) åsido, mina erfarenheter är i stort sett koncentrerade till Kyoto, då det var där jag bodde, men jag rekommenderar varmt att du strosar omkring i bostadsområdena runt Higashiyama. De små ihopklämda husen, de trånga gränderna, de små lustiga bakgårdarna; det är en atmosfär där som jag inte riktigt kan beskriva.

Annars är Kurama en höjdare. Det är en liten by norr om Kyoto, vars största attraktioner är dels ett tempel på ett berg med sjukt fin utsikt, och dels en liten utomhus-onsen. En sån där man skulle ha fått höra ett 'HYOOOO' från någonstans i bakgrunden, hade det varit en anime. Byn i sig består bara av en enda gata, men den är definitivt värd att se.

Jag blev också imponerad av Arashiyama. Apberget i all ära, det måste man uppleva, men går man norr (nordöst?) om tågstationen kommer man till ett fält av åkrar. Det var lite smått surrealistiskt att gå direkt från bostadsområdet och ut på landet. Håll utkik efter grönsaksautomaterna.

Vill du klättra i berg, så gå upp för Daimonjiyama. Det är någon timme upp, men naturen är fenomenal, och bättre utsikt över Kyoto finns inte.

Vad gäller manga finns det vad jag vet enbart på japanska. Jag kan inte minnas att jag hittade något alls på engelska när jag var där. Med det sagt är det värt att besöka Book-Off enbart för att se det enorma utbudet. Man kan också köpa begagnade spel, om man är ute efter något japanexklusivt.

Gah, nu längtar jag tillbaks! Nästa år, banne mig.

 • Uppröstad 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Ebhen    68

Tackar. :) Det var precis sånt här som jag ville ha. Kommer ju vara i Kyoto-området iaf. 4-5 dagar så jag ska nog hinna med en hel del där.
Ska kolla in de där ställena och jag har inget emot att klättra lite för att få fin utsikt och bra fotomöjligheter.
Hoppar nog över 7/11-burgaren dock. Jag tänker nog däremot ge mig på Fire-Ramen när jag ändå är i Kyoto. Det verkar vara en kul upplevelse om någon. Knäppa japaner som lagar mat och eldar är ju bara för lockande. hehe... :D

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×