Hoppa till innehåll
Anime.se

Se det här!


Sceleris
 Share

Rekommenderade inlägg

På order av Voffe i den här tråden såg jag senast klart samma serie som McDunk ovan mig, nämligen Butoh Sai: The Mars Daybreak. Den började rätt intressant och snabbt skulle en händelse ske som väckte min nyfikenhet och sug efter mer.

 

Miljön serien utspelar sig i är relativt unik tror jag, jag har inte sett mycket anime där nästan 90% utspelar sig under ytan, en miljö som ger lite mindre frihet åt fysiskt omöjliga manövrer man är så van vid att se i många mecha serier. Det är också ett av plusen i serien, den tar inte alltför stort avstånd till verkligheten. Ubåtarna har maxdjup, dem tar stryk i fighterna och mechsarna funkar bara i vattnet.

 

Hav brukar vara spännande, outforskade djup, färger och stim med levande djur! Tyvärr utnyttjas inte miljön in Daybreak till fullo, man har med hjälp av storyn valt att inte utnyttja bakgrunderna på det sätt dem kunde. Istället för explosioner av färger och liv ser vi istället mestadels en och samma tråkiga nyans av blått vatten och brun sten.

 

Karaktärerna då? De känns rätt levande med sina egna personligheter och känslor, de förblir likadana ungefär under hela seriens gång även om viss utveckling sker med huvudkaraktärerna. Jag förstår inte riktigt valet att ha med en talande katt och en delfin i robotsuit? Inte heller får vi mycket bakgrundsinfo till några av de mer intressanta karaktärerna så som Ester och Megumi.

 

Så, händelsen som fick mig att vilja se mer då... förklaringen kom, väldigt sent och tyvärr var det ett stort antiklimax. Det lilla som förklarades gjordes så väldigt snabbt i de sista minuterna av sista avsnittet, kändes som ett tvång från författaren för att inte folk skulle bli arga över bortkastad tid.

 

Nej, Daybreak är inget jag skulle rekommendera vidare till någon, humorn höll inte, storyn var ingen höjdare, visuellt kunde det varit mycket bättre med tanke på miljöval. För att vara 26 avsnitt lång så kom den igång väldigt sent och gav inte alls så mycket information den kunde ha gjort. Det som väger upp betyget är den realistiska synen på mechas, de relativt bra striderna samt ett försök att göra något nytt.

 

Betyget landar på knappt 7/10(5-10 skala), "det går att se...". En lättsmält serie som inte kräver mycket av tittaren.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Fick order av Misho i Se det här! tråden att jag skulle kolla på Rahxephon.

 

Jag har hört men Misho skrev även det i tråden att serien påminner en hel del om Evangelion och det kan jag hålla med om. Ibland är det så likt att man nästan tror att de har tagit Evangelion och bara remixat den lite grann. Nåja nog om det.

 

Serien är helt okej och bjuder på bra animationer och ett rätt så rejält persongalleri där man får bekanta sig med de flesta karaktärer men en del hamnar i skuggan och en del får man bara lite information om för att göra det så mystiskt som möjligt. Förutom det var det faktiskt inte så mycket som höjde på ögonbrynet, stela robotar som attackerar med sång känns inte speciellt coolt i mina ögon och handlingen kändes inte speciellt märkvärdig heller. Förutom de grejerna så var ju serien faktiskt "bra" men inte så mycket mer.

 

Rahxephon får 6/10 av mig och jag får tacka Misho för tipset även om det inte blev en fullträff den här gången.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag fick en order att kolla på Phantom- Requiem for the Phantom i se det här-tråden. Den handlar om en japansk ungdom som är turist i Los Angeles. Där blir han vittne till ett mord och när han ska bli tystad av mördaren visar han vissa instinkter som gör honom intressant för Inferno, den kriminella organisationen Phantom arbetar för. Den unge mannen vaknar upp i en okänd byggnad utan minnen med bara instinkten att överleva. Han blir sedan tränad till att vara en yrkesmördare och får namnet Zwei. Han blir tränad av den bästa yrkesmördaren Ein eller Phantom som hon är mer känd som.

 

Efter att jag hade sett 6 avsnitt var den väldigt lovande men efter att de hade börjat med själva storyn så kändes det som de inte hade något kvar vid avsnitt 17 och det var då den började bli dålig, det blev helt enkelt för mycket. Men trots att det blev lite dåligt så kämpade jag mig igenom några avsnitt och det blev lite mer intressant i slutet.

 

Karaktärs designen tilltalade mig väldigt mycket men animationen var inte den bästa när människor stod lite längre bort såg det ut som om att de hade bara ritat lite streck i ansiktena. Phantom- Requiem for the Phantom är den första serien som jag stör mig på animationen.

 

Phantom- Requiem for the Phantom är en serie som kunde ha blivit väldigt bra men efter ungefär halva serien när allt skulle bli väldigt spännande blev det bara löjligt. Den får 2/5.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 3 months later...

Toward the Terra

pZ7mG.jpg

Fick order av idrougge att se denna i Se det här!-tråden. Motivationen var att den var riktigt långtråkig precis som filmen jag sagt åt My att se (Odin). Toward the Terra handlar om de telepatiska människorna Mu som på grund av sin förmåga blivit förtryckta av de övriga människorna med en superdator vid namn Grand Mother i spetsen.

 

Direkt långtråkig skulle jag inte säga att den var, oväntade händelser dök upp lite här och var så jag var hela tiden benägen om att titta vidare på den. Även fast tidshoppen ofta var långa och dök upp helt från det blå och opassande nog precis efter något spännande hade hänt. Filmen kunde inte uppehålla något vidare momentum alls och resultatet var tråkigt nog rätt "meh". Gillar designen och grundidén är en riktigt god en så tv-serien skall ses inom en snar framtid men filmen landar på ett blygsamt 6/10.

 

Mission Complete.

 

Nu har Runsi inte varit online sedan han skrev det inlägget men kör på ändå. Runsi ska se Wicked City då han verkar gilla trashiga skräck/vålds-filmer signerade Kawajiri.

Redigerad av Sceleris
Inflyttad recension.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Najica åläggs härmed att se Renkin San-kyuu Magical? Pokaan, en i mitt minne hysteriskt rolig liten serie om fyra övernaturliga varelser (vampyr, varulv, häxa och android) som lever i en trädkoja mitt i en japansk stad. Där tillbringar de sina dagar med att upptäcka människovärldens egenheter såsom TV-shopping, nattklubbar och lömska forskare. Detta passar bra ihop med Najicas avståndstagande från "normalt" beteende bland hennes kompisar. Den är relativt kort på tolv avsnitt uppdelade i två oftast osammanhängande historier var.

 

En lista över serier ni inte behöver ge mig: http://myanimelist.net/animelist/Saya

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Renkin San-kyuu Magical? Pokaan

Blev tillsagd att se den av Saya. Jag kollade aldrig upp den (som jag brukar göra med animes) så de första ecchi scenerna förvånade mig lite. Den handlade inte om något specifikt, vilket inte är någon direkt nackdel för min del. Lätt kollad var den också (trots detta tog den mig 7 dagar att se på :happydrop: ).

 

Animationen var helt okej, visa delar var bättre än andra. Den får en 7/10 utav mig.

 

(srsly, jag suger på att skriva sånt här. ^^; )

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Bartender

xBPPN.jpg

 

Fick lite oväntat ordern att se denna utav Najica. I botten handlar den om en riktigt begåvad bartender, Ryuu Sasakura, som har en löjligt stor begåvning för att blanda drinkar och veta vad kunden vill ha. I grunden så handlar det också om kundens möte med denna bartender och vad som förde dem dit. Detta är bra men allt går förlorat i ett ändlöst dravel om drinkars/spritsorters historia och hur de är sammankopplade med kundens egen historia. Då jag själv inte finner dessa "romantiseringar" särskilt intressanta så faller i princip halva serien för mig.

 

Enkel design och överanvänding av riktigt ful CGI gör att Bartender inte heller är särskilt inbjudande rent estetiskt och de utdragna konversationerna blir ännu mer olidliga när man inte ens har något fint att titta på. Musiken var passande och precis lagom jazzig med sköna lugna pianoslingor, perfekt för bakgrundsmusik och gjorde faktiskt mer för stämningen de sparsamt animerade karaktärerna. Dock så har de lyckats hitta en redigt irriterande narrator som inte kan hålla en jämn melodi i sitt tal för fem öre.

 

Jag är normalt inte dålig på att kunna fokusera mig på det jag tittar på men i vissa avsnitt sneglade jag på mitt PSP och tänkte på hur jag hellre hade spelat Disgaea än att titta på detta. Det var de "spritdrivna" avsnitten då drinken var i huvudrollen mer än karaktären som drack den. I de avsnitt fallet var tvärtom (dvs karaktärsdrivna) så var underhållningsvärdet avsevärt mycket högre. En historielektion är sällan att föredra framför en unik historia.

 

Något intressant jag gillade med serien var hur karaktärer användes. Karaktärer från tidigare avsnitt (främst Miwa) dök upp för att berätta om det aktuella ämnet på baren, trots att de inte befann sig där. Till en början var det väldigt ovant men allt eftersom skapade det en sorts bubbla som baren befann sig i och en annan bubbla där dessa karaktärer var i, båda skiljda från verkligheten. För en så pratig serie så var det ett perfekt sätt att göra konversationerna mer livliga.

 

I slutandan så måste jag konstatera att Bartender är ett perfekt exempel på varför är detta anime? Till och med outrot frågar detsamma då detta redan tagit steget in i live-action som är mycket mer passande på alla sätt och vis. Som animé saknade den många element och föll platt av sin egen tristess trots en del bra inslag. 4/10.

 

 

 

Nu när jag sett klart på Najicas rekommendation så tycker jag att hon ska se Sexy Commando för att meso, sjögräs och mustascher = bra.

Redigerad av Sceleris
Inflyttad recension.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Det har tagit mig nio månader, men äntligen har jag sett klart de sex avsnitt Weiss Kreuz jag åtog mig att se i Se det här!-tråden.

 

Weiss Kreuz handlar om fyra vackra gossar som jobbar i en blombutik -- men på natten är de rättvisans kämpar som mördar utvalda storskurkar! Avsnitten följer olika fall.

 

Att se denna serie var en fruktansvärd upplevelse. Animationen var riktigt billig och dålig. Serien är från 1998 (samma år som Cowboy Bebop!), men hade det inte varit för designen hade man kunnat gissa på 1988. Jag dömer inte ut nåt för teckningar, så det hade inte gjort så mycket om den inte hade varit så dåligt skriven. Alla karaktärer beter sig dumt och ologiskt, och själva berättelserna är tråkiga och fåniga. Pricken över i är en helt tafatt regi. Jag tycker synd om alla som arbetat med denna serie...

 

Den enda ljusglimten är väl att den inte riktigt håller tillbaka -- brudar blir massakrerade av mördare, kidnappade av våldtäktsmän, slaktade för sina organ av organhandlare (om än aldrig direkt grafiskt) -- men jag är inte så jäkla misogyn att det räcker högre än till: 3/10, kommer inte att se en sekund till.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Sceleris: Jag vill att du ser på Paradise Kiss! Den brukar gå hem lite varstans oberoende av ålder och kön och jag tror att du kommer att tycka om den! (Det känns dumt att tipsa om något komplett värdelöst, bara för att)! Enjoy!

 

Langar min MAL innan jag hunnit lägga in den i signaturen: http://myanimelist.net/animelist/Semonthy

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Genma:

 

När jag jämför våra MAL:s ser jag att det mesta vi har gemensamt är antingen långfilmer eller shonen-serier. Jag skulle då rekommendera att du ser Tengen Toppa Gurren Lagann, tror du kommer tycka om den.

 

Här är min MAL som jag inte ändrat på ett tag, det mesta i "Watching" is a lie.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Skrivet (redigerade)

En liten lista på oinlämnade hemläxor:

Kom ihåg att dessa måste lämnas in, innan ni kan tvinga någon annan att se något nytt!

Kom också ihåg: Ni måste inte se allt, bara 6 avsnitt (eller 3 timmar).

 

Amarda -- Biohunter

Boda -- Gintama

Båtsman -- Battle Athletes

doppler -- Higurashi

flaskis -- Battle Programmer Shirase

Genma -- Gurren Lagann

Hardan -- Darker than Black: Ryuusei no Gemini

Hikari no Hohenheim -- Berserk

idrougge -- Lovely Complex

IJK -- Wolf & Spice

Kenzoku -- Code Geass

Misho -- Initial D

My -- Odin: Starlight Mutiny

Negi -- Planetes

olji -- Escaflowne

Runsi -- Wicked City

Saya -- Gintama

Sceleris -- Paradise Kiss

Semonthy -- Ef: A Tale of Melodies

Voffe --

Volbla -- Clannad

wilfried -- Mamoru-kun Ni Megami No Shukufuku Wo

 

 

Någon som inte är på listan får nu tvinga IJK att se något. (Om de nu inte råkar hinna genomföra sin hemläxa.)

 

Kenzoku ska se Code Geass : Hangyaku no Lelouch!

 

MAL

Redigerad av Sceleris
Uppdaterad.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...