Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Resultattavla


Populärt innehåll

Visar innehåll med högsta anseende på 2021-07-06 i Inlägg

  1. 1 poäng
    Seijo no Maryoku wa Bannō Desu (Helgonets magiska kraft är allsmäktig): Sei, en överarbetad kontorskvinna, blir bortförd till fantasyvärld som behöver ett helgon att besegra monster. En fräck prins utser till helgon den tonårsflicka som också blev bortförd. Bortglömda Sei börjar arbeta som alkemist, men har uppenbarligen helgonliknande krafter. Under seriens lopp kommer hon närmare en betuttad riddare som hon räddat livet på, medan Hyfsad produktion med självrespekt (t.ex. inte flamsig), men problemet är handling och karaktärer. Serien har knappt någon övergripande handling utöver vad som beskrivits, ingen riktig problemutveckling med kärnfull början-mitten-slut, och Sei själv är lite irriterande töntigt disträ och vag i sitt beteende och sina handlingar. Typsituation: någon säger något och Sei reagerar med ett "ehehe" med falskt leende för att slippa en konfrontation. Ännu värre är att hon är en pushover, och passiv: "kungen vill träffa mig? Jag vill inte, men att vägra skulle besvära mina vänner". (Hennes enda aktiva lilla episod var att .) Hon är också helt passiv mot sin situation. Medan tonårstjejen blev ledsen över att bli bortförd från sitt hem, visar Sei inga känslor alls. I början tycktes de antyda att hon var överarbetad, men inte ens det gjorde de något av. Händelselöst och ointressanta ensidiga karaktärer. Om något är den dumma prinsen lite mer mångsidig, när det visar sig , men hans roll är ytterst begränsad gentemot Sei – han är bara någon som hon är irriterad på för att han var så fräck och ignorerade henne. 5/10
  2. 1 poäng
    Koi to uso. Kärlek och lögner. 6/10 denhär innehåller spoilers om hur det slutar. Den började bra. Upplägget med bakgrundshistorien är inte superoriginellt, men ändå lite nnorlunda och en intressant twist på standard romcom formatet. Jag trodde efter ett par avsnitt att den skulle bli en 8/10. Pacingen var till en början helt ok, jag blev engagerad i karaktärerna och det fanns ett par sånadär bra ont-i-magen scener. Men så ungefär halvvägs igenom började huvudkaraktären bara bete sig för omotiverat dumt. Jag förstår ju att det måste vara motsättningar och drama för att det ska bli en story värd att berätta, men jag tyckte den i det här fallet genomfördes lite dåligt. Huvudkaraktären lider av samma bristande självinsikt som Hiki i snafu, men utan att ha Hikis i övrigt skarpa sinne. Så han når aldrig självinsikten och framstår mest som rätt blåst överlag. "Var sann med dig själv om dina känslor" "jaha. ok. jag fokuserar på hon den andra som jag inte alls egentligen var intresserad av och ignorerar tjejen som jag varit störtkär i sedan mellanstadiet. Det känns rimmligt." Han prioriterar helkonstigt och verkar basera sina beslut på indicier som "person jag inte bryr mig om blir glad om jag gör såhär så det verkar rätt... (trotts att det skulle krossa person jag bryr mig om)". "om jag gifter mej med henne så gör dom en fin video med oss. kul!" "hennes mamma smickrar mig. wopidoo!" Diskrepansen mellan hans agerande i första och andra halvan av serien gör att det tappar i trovärdighet och jag blev mest frustrerad på att han är så dum. Han har bokstavligt talat format hela sitt liv runt henne och sen helt plötsligt är det som att han glömt bort sina känslor för henne. Det håller inte. Slutet: Saknades det ett avsnitt? Jag såg OVAn också men den var bara filler som inte tillförde något. Så TL:DR Denhär kunde ha varit riktigt bra. Ett tag var den på våg att li det också. men sen börjar den dala för att tillslut landa rakt på nyllet i gruset med ett otillfredsställande icke-slut.
Denna resultattavla är inställd på Stockholm/GMT+02:00
×