Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Resultattavla


Populärt innehåll

Visar innehåll med högsta anseende sedan 2022-10-28 i Inlägg

 1. 1 poäng
  Är det här en ledtråd, eller är läraren ute och cyklar (tänk vad bra skämt det där hade varit om det var Super Cub)?
 2. 1 poäng
  Jag satt här och funderade lite över OP (och ED med iofs.) och det slog mig lite att en del verkar inte ha något med själva serien att göra vare sig det gäller stämning, tempo eller innehåll. Musiken passar inte heller särskilt bra in och det enda man känner igen är bilder på huvudkaraktären/erna som sveper förbi eller gör något annat. Jag vet att fanservice säljer (eller i alla fall att produktionen tror det) och det har förekommit en hel del sånt i själva OP men inte ens en liten gnutta i själva serien... (Karin dök upp i huvudet här...) Då kan man ju undra lite om de som gjort OP:n ens sett serien innan de gjorde sin "musikvideo"? Ska den bara sälja titellåten eller presentera serien är ju frågan ibland? Ibland är det så skruvat att man undrar om de återanvänt någon OP från någon dissad serie och slängt in i brist på andra bra idéer. Allt ska ju också se så originellt ut så att den inte blandas ihop med någon annan serie såklart, men ibland tycks det krystas ut en del som nog borde tänkts över både en och två gånger. Visst handlar det om pengar i slutänden, men man kan ju åtminstone tota ihop något som man slipper ta fram skämskudden för. Naturligtvis finns ju tack och lov motsatsen som i princip är ren fröjd att se där musik, tema och allt flyter ihop till något bra som man inte kan kritisera. Det är ju en fördel att man gillar musiken såklart, men där går ju smaken isär och det jag gillar kanske inte alls någon annan tycker är speciellt bra och sågar den OP:n av just den anledningen. Frågan är ju då vad som gör en bra OP? Det jag tycker är riktigt kul är när en OP är genomtänkt och inte bara är samma upprepande i 12-13 avsnitt utan det dyker upp nya små klurigheter i dem allt eftersom serien utvecklar sig. Speciellt om det är subtilt och snyggt så är det riktigt kul och man får en anledning att sitta och titta igenom den med istället för att kolla mobilen, hämta något att dricka osv. ED är ju lite samma sak där, speciellt när det lämnas små ledtrådar till kommande avsnitt eller andra klurigheter. Sånt gillas. Ett kul exempel där är ju Angel Beats där seriens alla karaktärer visas succesivt genom seriens gång alltmedan bilden zoomar ut. Det var rätt snyggt på sitt sätt i sin enkelhet. Vad gör som sagt en OP bra eller dålig? Är lite nyfiken på om fler har funderat i dessa banor eller har några kul skräckexempel att förevisa där det är helt uppåt väggarna. Även motsatsen vore ju kul att höra om, där det är någon som är exceptionellt bra och snygg. 😊
 3. 1 poäng
  Jag kan bara minnas en scen dock, men just den kändes inte som om den passade musiken riktigt, men jag får kika tillbaka lite och se de du hänvisade till. :) Det var några år sen jag såg serien och när jag kollade runt lite på YT så hittade jag bara en scen som sagt. Men jag ska plocka fram den ur hyllan och ta en titt igen. Och jag instämmer helt ang. musiken i serien. Den är bland de bättre jag hört faktiskt för en serie. Yuki Kajiura är en av mina absoluta favoriter och tillsammans med Kalafina blir det ren magi. En annan av favoriterna är Ceui som nästan är i samma kaliber. Köpte ett par av hennes CD när jag var i Japan. Upptäckte henne i serien Sola och har gillat hennes musik sen dess. Ja, Elfen Lied lämnar ju lite att önska tyvärr och den har definitivt inte åldrats med värdighet. Såg om den nyligen mest för att kolla och den har stora plot holes och mycket skulle nog kunnat göras bättre, definitivt om den skulle gjorts idag. Musiken är mer minnesvärd än själva innehållet. Klona, jag instämmer till fullo, det är ju låten i sig man oftast fastnar för, inte själva videon i en OP/ED, och den är viktig för att sätta dig i stämning inför serien ja. Vissa serier har jag märkt har en grupp/artist som gjort titellåten och sen någon annan som gjort resterande musik i serien och där krockar det ibland lite väl mycket. Som Sceleris var inne på gällande Madoka där det var lite så, titellåten gjordes av en annan grupp och Yuki Kajiura (och Kalafina) gjorde home run med resten. Kan säga att titellåten helt har fallit i glömska. Kajiura har ju gjort en hel del minnesvärt och var nog faktiskt de första jag stötte på när jag blev introducerad till Anime i början på 2000-talet. Mai-HIME var den första serie jag såg och den musiken sitter ff. i huvudet och är något jag gillar än idag. Noir, Hack//Sign, SAO, Fate/Zero och många fler serier har ju backats upp av henne på ett mästerligt sätt och ska jag vara ärlig så är det numera musiken som jag minns mest från några av de serierna. :P Många serier med snärtiga pop- och rocklåtar går helt förbi mig även om jag gillade serien så måste man ju gilla titelspåret för att komma ihåg den och koppla den till serien. Det är nog därför jag failade hårt på det testet nyligen. ;) Ska vi prata bra musik OP/ED så ska jag nog också fundera lite. Men för att återanknyta till Madoka här då så hittade jag den här orkestervarianten för ett tag sen. Två tummar upp i min bok iaf. Det är något visst när en klassisk orkester ger sig på och tolkar bra musik.
 4. 1 poäng
  För min del så är låten det viktigaste för både OP och ED. Första anledningen är att man ska komma in i rätt sinnelag när man tittar på serien. Den andra anledningen är att det är min primära del för att komma ihåg serier. Många gånger när jag lyssnar om på en låt som spelades som öppningslåt så kommer jag ihåg de bra (och ibland de dåliga) delarna av serien. Visst, många gånger tittar jag på OP eller ED som är bra men oftast är det att jag lyssnar på dem. Med det sagt så är det ett stort plus om musiken matchar seriens tema och animationer. Jag kan inte riktigt komma på om det är något OP eller ED som jag ogillade p.g.a. Att det inte höll till temat, av de jag ogillar så är det oftast att serien inte tilltalar mig, låten är dålig, eller att den har riktigt låg nivå t.ex. Att använda majoriteten av materialet från serien. Det kan göras bra men det är en fin balans tycker jag. Två stycken OP som jag till en början inte gillade var Attack on Titan och One Punch Man. Båda var riktigt bra animerade men jag var inte helt såld på låtarna som spelades och tyckte att det måste ha funnits bättre alternativ. Detta varade i ungefär 2-3 avsnitt och nu kan jag inte tänka mig några andra låtar till de serierna. Framförallt när jag sedan fick se översättningen av låten The Hero som spelas i One Punch Man där de sjunger om just Saitama (eller åtminstone en som är i samma sits). Jag kan skriva om många fler OP och ED men tänker att jag begränsar mig så att inlägget faktiskt blir skickat men vill nämna två till OP som jag verkligen gillar och det är andra OP till Ranking of Kings med låten Hadaka no Yuusha likt One Punch Man så passar låten otroligt bra med seriens tema och den är en fröjd att titta på och det händer då och då att jag får rysningar när jag tittar på den. Den andra är serien kommer också från dess andra OP som är Jujutsu Kaisen med låten VIVID VICE. Inte nog med att låten sätter stämning av vad som komma skall så är animationerna riktigt snygga. Jag tycker även att den gör ett bra jobb att vissa vad som kommer hända utan att säga för mycket. Ska försöka komma med fler favoriter och beskriva varför jag tycker om dem.
Denna resultattavla är inställd på Stockholm/GMT+01:00
×