Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Genma

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  643
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  10

Genma vann senast dagen den maj 4 2018

Genma hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

41 Utmärkt

Om Genma

 • Rang
  Sensei

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  Uppsala
 • Intressen
  Diverse

Anime och manga

 • MyAnimeList
  Genmah

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Genma

  Gissa animen

  Visison of Escaflowne?
 2. Genma

  Anime hösten 2018

  Hinomaru Sumo - En vältränad men lite för kort kille i högstadieåldern, vars mål i livet är att bli Japans högst rankade sumo-brottare, är på väg till sin framtida gymnasieskola med den stora sumo-klubben. Dock tappar bort sig och hamnar fel; han råkar nämligen klampa in på en annan skola, där bråkstakar tagit över skolans sumo-klubb, varvid han hjälper klubbens enda (!) medlem att ta tillbaka den. Hur det går sen kan nog de flesta gissa eftersom detta är en ganska standardiserad shonen-serie med lilla killen som ska lyckas inom sin sport. Efter första avsnittet kändes det som sagt som en ganska standardiserad shonen-serie, men avsnitt två bjöd på tillräckliga knasigheter för att göra serien intressant och jag kommer se vidare på den.
 3. Under helgen 5-6 maj pågår Stockholms Internationella Seriefestival, SIS, som i år har Japan-tema. Förutom den sedvanliga marknaden för både fansin-skapare och förlag, samt en mängd programpunkter kopplat till årets tema, kommer flera animé-filmer visas på biograf. I utbudet hittar vi både jordnära andra världskriget-drama, thriller om den mörka sidan av kändisskapet, samt en riktigt maffig rymdopera. Filmer, tider och biljettlänkar: Lördag 5:e maj kl 17:15 - In This Corner of the World http://www.kulturhusetstadsteatern.se/Film/Evenemang/2018/In-This-Corner-of-the-World/ Lördag 5:e maj kl 20:00 - Perfect Blue http://www.kulturhusetstadsteatern.se/Film/Evenemang/2018/Perfect-Blue/ Söndag 6:e maj kl 13:45 - Space Adventure Cobra http://www.kulturhusetstadsteatern.se/Film/Evenemang/2018/Space-Adventure-Cobra/
 4. "Blazing Transfer Student", manga som skrevs av Kazuhiko Shimamoto och senare animerades av Gainax, har fått en otecknad tv-serietolkning som går att se på bland annat svenska strömmingstjänsten Netflix. Mer information från Anime News Network: https://www.animenewsnetwork.com/news/2017-09-09/blazing-transfer-students-live-action-show-reveals-trailer-visual-november-10-worldwide-release/.121138
 5. Makoto Shinkai-filmen Your Name (2016) får en spelfilms-version signerad J. J. Abrams enligt MTV.com. Amerikanska nyinspelningar i spelfilmsformat brukar sällan bli uppskattade av animé-fantaster, men med manus av Eric Heisserer, som stod bakom manuset till scifi-rullen Arrival (2016), och tack vare att originalfilmens producent även ska producera denna nya inspelning så kanske det faktiskt blir bra. Källa: http://www.mtv.com/news/3038325/anime-your-name-live-action-remake-j-j-abrams/
 6. Ännu mer animé har tagit sig till svenska småbiografer, denna gång i Uppsala, Lund och Malmö! Denna gången får vi en under- och efter kriget-uppväxtberättelse förlagd till Hiroshima, Japan. Filmen visas med japanskt ta och svensk textning. Obs, kort varsel med få visningar! Information om visningarna saxat från ett Facebook-inlägg från svenska distrubitören: Information om filmen saxat från Fyrisbiografens hemsida:
 7. Genma

  Your Name på svensk bio

  Som en del kanske redan vet går Makoto Shinkais film "Your Name" upp på biograferna på onsdag denna veckan. I ett mejl från SF svara de på frågan om var de planerar att visa den, och på vilka språk: I Uppsala visas filmen även på Fyrisbiografen, både på japanskt samt svenskt tal. Det kan alltså vara värt att hålla koll på lokala, oberoende biografer ifall SF inte visar den på önskat språk i ena egna stad. (Ifall det redan finns en nyhet om detta ber jag om ursäkt på förhand. Jag sökte innan jag postade, men hittade inget.)
 8. De gamla pod-avsnitten har numera börjat dyka upp på deras youtube-kanal. https://www.youtube.com/channel/UCs-6Yi6N00GuIcvzuopURMA
 9. Genma

  Bästa bildtexten

  "Vänta, sa du inte Tanga-konvent? ...manga-konvent? Jaha..."
 10. Genma

  Anime sommaren 2016

  Hittills har jag sett två av sommarkvartalets nya serier: Orange: Verkar ha riktigt bra potential! Efter de två första avsnitten har jag verkligen fastnat och jag kommer garanterat se klart den. Rörande, spännande och fin på samma gång. Sweetness & Lightning: Riktigt bra början! Jag kommer nog även se klart denna. Jag kommer även börja börja följa: Handa-kun: Jag älskade varenda minut av Barakamon, så denna känns som ett måste. Förvisso lär vi inte få se något bo-på-landet-idyllskt mys eftersom det är en föregångare till originalet, men den blir förhoppningsvis sevärd ändå. Battery: Eftersom jag har en fallenhet för baseball-animéer. Och så en bubblare: Naruto Shippuuden: Någon jäkla gång ska den väl bli klar? Har jag sett så här långt så ska jag banne mig se klart den. För jag gillar den trots allt, i sin enkelhet.
 11. En animé-serie baserad på Ronja Rövardotter sändes i Japan mellan oktober 2014 och mars 2015, och nu kommer den till Sverige. Premiären sker på Barnkanalen 2016-01-30, och eftersom TV-tablån listar en text-tv-textning till serien förmodar åtminstone jag att den kommer sändas dubbad till svenska. Länk till TV-tablån: http://www.svt.se/barnkanalen/tabla//2016-01-30/
 12. Jag önskar nominera tv-serien Jättarna anfaller/Shingeki no Kyojin, eftersom den hade en intressant premiss, en spännande handling samt en öppningsvinjett som var fantastisk.
 13. Genma

  Space Dandy

  Trailern ger mig nästan lite lätta vibbar av Space Adventure Cobra. Spännande!
 14. Genma

  Årets Nisse 2013 - omröstningen!

  Det verkar som att folk redan har börjat rösta, men ingen har kampanjat något än. Jag väntar allt med att lägga min röst tills någon visat varför de ska vinna, så det så!
 15. Genma

  Årets Nisse 2013 - nomineringen!

  Jag nominerar idrougge, för hans generositet i att göra svenska textremsor till både kända och okända mangafilmer samt för hans insats i Animéradion.
×