Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Gogo

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  1 479
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  6

Inlägg postat av Gogo


 1. Tack för input!

  Läste på ett forum dedikerat för TV-apparater att OLED inte skulle vara fördelaktigt för animé, av någon anledning. Iddes inte sätta mig in i deras diskussion, men är det något som stämmer tro? Är annars sugen på LG C1 vilket verkar vara en bra TV. 
   

  Oh, den blåstrålen måste man ju införskaffa!

  • Tack 1

 2. Jag ser inget märkligt i att använda クイーン istället för 女王; har läst och hört ordet flera gånger i manga och anime. Men då är det bra att tänka på att det också ofta används figurativt för att beskriva någon som är divig.

   

  Engelska låneord har en tendens att få lite annan innebörd eller konnoteringar i Japanskan alltså. Ta t.ex. バイキング från ordet "viking", som används i Japanskan för smörgåsbord och bufféer. Eller varför inte マンション från ordet "manshion", som i Japanskan betyder ett stort lägenhetshus.

  Inte märkligt? Du skulle inte tycka det vore märkligt ifall Dagens Nyheter helt plötsligt skulle använda engelskans 'queen' när de syftar på Drottning Silvia?


 3. Finns det intresse för volym 1-4 av Cromartie High School (eng)? Har även Full Metal Alchemist vol. 1 på japanska i nära nyskick. Har även en drös med animé-dvd:er som ligger och skräpar, finns det intresse för sådant nu för tiden? Isf tar jag en bild på allt jag har (säkert runt 20 volymer eller mer). Kan sälja allt för 300-400.


 4. Det började väl sådär. Jag tyckte att det var lite för mycket rörelse, många som gick in och ut, och publikskratt på några ställen där man inte ska skratta... men herrejävlar, om inte hela publiken sögs in till slut! När det kraftfulla femte avsnittet nådde klimax kändes det som att hela salen höll andan i helspänn, knäpp tysta. Efter det började det sista avsnittet, och vid en sorglig uppenbarelse i berättelsen hörde jag en kommentar från några fjortistjejer på stolsraden alldeles bakom: "

  Åh nej, dog han!

  " Jag blev paff! Det var helt oironisk och inlevelsefullt menat! Och sen, när sista avsnittet och hela Gunbuster kom till sin magnifika ände, och publiken suttit i tre timmar, klappade alla av uppskattning! Som grädde på moset hörde jag från samma tjejer igen: "Jag kan inte sluta gråta!"

   

  Det gör mig så glad att det finns ungdomar som fastän de, kan jag tänka mig, är mer intresserade av Naruto och Black Butler, ändå kan bli så pass känslomässigt investerade i en robotserie från innan de föddes. Det får det att kännas som att, ja, vi har våra olikheter, men ändå: när det gäller anime är vi alla bröder och systrar.

   

  Efter det kändes konventgrejen ganska över för mig. Åtminstone så länge jag får räkna med att behöva lägga ut 2000-3000 spänn på det.

   

  Fuckin A'.

×