Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Selene

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  21
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Allt som postas av Selene

 1. Selene

  Vart koper man animesaker i Japan?

  Jag ar just nu i Nagoya efter att ha spenderat en vecka i Tokyo. Visst jag har hittat flera affaren har och dar som saljer manga och sma geta geta men vart koper man anime "dockor" och liknande saker? Ar det nagon som vet? Pa lordag/sondag aker jag tillbaka till Tokyo och ska kolla efter det en sista gang innan jag lamnar landet pa tisdag. Nasta gang jag kommer tillbaka ar om ca 5 ar...sa jag skulle vilja hinna med det mesta nu.
 2. Selene

  Vart koper man animesaker i Japan?

  Inte alls, jag hade skitkul i Japan och jag träffade så mycket underbara människor, såg folk springa runt i kimonos på gatorna, bodde hos en familj, spelade paccinko och misslyckades fatalt, låtsades att jag kunde hitta i Tokyo, tappade bort mig på tunnelbanestationen på väg till ryokanet, fotade mig och fick coola bilder som jag kunde klistra fast, köpte CD skivor, gick på kareoker, åt i nudelbar, pratade japanska, handlade på 7-11, gick på marknad, åkte shinkansen, gick på second hand, drack Asahii och Sapporo från vendingmachines!, tappade bort mig, gick till tempel, blekte håret (blev inte som jag hade tänkt mig), kendama, sumo brottning! Blev kär i Japan...så tro inte att jag åkte dit bara för animen. Att hitta anime prylar var bara ett plus på resan.
 3. Selene

  Hur gammal ar mangan?

  Alltsa sjalva tecknings sattet. Jag vet att det pagar en utstallning pa ostasiatiska museet just nu menjag har inte mojlighet att aka dit och titta. Sa jag tankte att jag skulle fraga er, manga experter istallet.
 4. Selene

  Vart koper man animesaker i Japan?

  maste bara beratta. jag var precis i en matvaruaffar och kopte sma one piece figurer, naruto och ccsakura. det sistnamnda till mina kusinbarn, efter att ha hort att serien kommer till Sverige i dec. ps. dagens fraga pa lunarstorm ar ""gillar du manga?...sa jag forklarar vad det ar...ds *sitter och tuggar pa en onigiri*
 5. Selene

  Vart koper man animesaker i Japan?

  Bara en liten skakning fick jag erfara och nar tyfonen var har sa var jag ju tvungen att resa fran Tokyo och Nagoya sa jag blev jatteblot! Tydligen sa gick man inte ut nar dessa regnskurar kom...dumma jag. Nasta dag var det fint vader igen. Ja, faktiskt vaqr det fint i en hel vecka efter det... Tack, jag ska kolla in Akihabara. Jag tror att det var dar jag var forut men det skadar aldrig att kolla en gang till. Speciellt nar det galler anime... PM:ar Zimeon Tack sa mycket. Forsatt skriv om ni kommer pa nagot mera. Jag ar mycket tacksam for allt. Jo, forresten. jag var till en second hand har i Nagoya i helgen och dar kunde jag hitta manga for 10 yen styck. Ta det ganger 0.07 sa vet ni hur mycket svenska kronor det ar. Kopte lite 3*3 eyes...i farg! (plus lite andra saker som jag inte kande igen)
 6. Selene

  Cardcaptor sakura i swe!

  Skrev till SVT. Det ar verkligen jattekul att det antligen hander nagot hemma iSverige. Men typiskt ar det att jag inte ar hemma just da. Jag far be min bror spela in avsnitten. Sjalv har jag bara sett till avsnitt 59 sa jag vill fa ett slut pa det hela ocksa.
 7. Selene

  Bor någon i Japan här?

  Tack, jag har en känsla av att jag kommer att behöva det.
 8. Selene

  Bor någon i Japan här?

  Jovisst, jag letar för fullt att hitta någon att åka med men det flesta pluggar nu i höst så det finns ingen chans. Men jag har något på gång med två män som bor i Japan som är båda, bekants bror (inte samma bekanta) som ska kolla upp lite saker åt mig och hjälpa mig om jag får problem. Den ena bor i Kobe och den andra i Kyoto, men jag får se hur det går... Men men...jag har iallafall lite mer än en månad kvar!
 9. Selene

  Bor någon i Japan här?

  Problemet är bara att mycket god mat/god mat kostar runt 1500 yen (som billigast och jag hoppas att jag har läst fel) men något måste jag ändå äta... Man kanske skulle hyra lägenhet och laga lite mat på egen hand (hur bra det nu skulle gå...). Jag är lite orolig eftersom jag åker själv.
 10. Selene

  Hur ser ni ut?

  Det var roligt att sätta en bild på de namn man har läst inläggen ifrån... Det känns som om vi har gått över till att beskriva våra favoritdjur/husdjur istället för oss själva. Detta gör iofs inte mig något, jag gillar katter (inte hundar de dreglar). Jag har en jättesöt bild på min katt då hon "hjälper till att slå in julklapparna" men jag kan inte lägg upp bilden...måste klura på det...
 11. Selene

  Bor någon i Japan här?

  ok, då gångrar jag allt på ett ungefär med 0.07 alltså
 12. Det är för långt bort för mig med, men det har jag iofs vetat länge (även fast mitt lokalsinne suger). Det är för dyrt med tåg, jag menar, att bara åka till Göteborg fram och tillbaka kostar ca 850 kr. Till Luleå kostar 850 kr ENKEL resa med en restid på 11-12 timmar och dessutom verkar det inte finnas någon möjlighet att komma hem igen på ett tag. Därför uteslöt jag denna möjlighet för några veckor sedan, tyvärr...
 13. Selene

  Bor någon i Japan här?

  Jag skulle ha ätit på en sån där resturang i London när jag var där, jag tror den hete Itzu eller något sådent men vi hittade aldrig dit... så det måste jag nog ta igen för. Sedan tänkte jag att jag måste hitta något bra boende där man kan träffa andra människor att prata med och kanske gå ut och göra något kul med (jag åker själv). Och defenitivt onsen för där kan man även bo, har jag läst. Är det någon som kan rekomendera något ställe av egen erfarenhet och förresten...är det någon som vet hur mycket yen:en är uppe i nu?
 14. Selene

  Datum för forumträff.

  Vad var det du inte förstod?
 15. Selene

  Datum för forumträff.

  Det verkar som om det inte har blivit av något än, så jag tänkte bara säga att jag kan vilken helg som helst framöver innan den 12 Oktober för efter det har jag lämnat Sverige.
 16. Selene

  Japanska snacks och drycker

  Jag har inte testat något "Snack" som är riktigt japansk (bara japanmix och det är väl inte samma sak) men jag har varit på sakeprovning och även druckit den japanska ölen asahee (minns inte riktigt stavningen, men den var god).
 17. Selene

  Bor någon i Japan här?

  Jag ska åka dit den 12 Oktober i höst och stannar till den 4 november. Är det något som ni tycker att jag ska besöka?
 18. Jag skulle vilja komma, men beroende på var och när det blir så får jag se om jag kan.
 19. Selene

  Romantisk anime?

  Kan du nämna några serier/filmer som du gillar så att man vet vilken sorts standard du letar efter. Spelar kvaliten på teckningarna någon roll eller är det bara själva historien du är ute efter. Whisper of the Heart Escaflowne (serien) Ashita no Nadja Sailor Moon (visserligen från 80 talet, men en klassiker) Full Moon wo Sagashite Fushigi Yuugi (kan bli lite tjatig) Memories off True Love Story är annars några att rekomendera..
 20. Selene

  Prata japanska

  Sumimasen, gäst wa watakshi. eto atari desu ka?
 21. Selene

  Vilken är era 3 roligaste anime serier ?

  Azumanga Daioh och One Piece, helt klart sedan har jag några jag kom på efter en stunds tänkande... Kodomo no Omocha Momoiro Sisters och The Cat returns varav den sistnämnda är en film.
×