Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

DB

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  1 222
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  2

DB vann senast dagen den januari 16 2011

DB hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

3 Neutral

Om DB

 • Rang
  Fotsoldat

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  Karlstad
 • Intressen
  Anime, Bishoujospel, Light Novels

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. DB

  Mahou Shoujo Madoka Magica

  Avsnitt tre. Nu var serien igång ordentligt. Min förmodan är att Madoka kommer använda sin önskan till att få Mami åter. Men sen har jag också en lite halvvag teori att de önskningar man gör inte nödvändigtvist bara för gott med sig. Honoka har ju antytt det och sen litar jag inte helt och hållet på den där vita lilla saken. Så om Mami skulle ordnas tillbaka av Madoka har jag en misstanke om att det kanske inte riktigt är samma person, eller något. Det som det här avsnittet visar är ju att vad som helst kan hända. Och antagligen också vem som helst. Sen är jag också inne på att den önskan de gör, eller kanske mer graden av osjälviskhet i den har ebtydelse för hur starka de kommer bli i sin nya profession. Det andra jag fäste uppmärksamhet på var outrot. Det var riktigt läckert och som gjort för musiken och stämningen på slutet av avsnittet. Och sen är det en total kontrast till det betydligt mer ljusa introt där man ser Madoka i sällskap med de andra och sitt egna jag. I outrot däremot går hon helt ensam rakt emot något som har intrycket av att vara mindre trevligt. De andra hon går förbi tar heller ingen notis av henne, förutom Honoka som sträcker ut armen efter. Något som ska antydas eller överspekulationer? Får väl se. Mamis slagsmål var en annan sak. Det var betydligt rörligare och mer dansaktigt, lyckades bra med att få en konstrast till den i förra avsnittet. Synd för henne att det inte varade så länge. Gen Urobuchi är hård.
 2. Hemsida Var ju ett tag sedan jag skrev något här, men den här serien är värd det. En liten notis innan det börjar; jag har flera gånger önskat mig, eller mer utan större förhoppningar hoppats på en anime av Saya no Uta gjord av Shaft. Mest för att Shaft är min favoritstudio, särskilt när Akiyuki Shimbo sitter vid rodret. Nu är väl detta ganska osannolikt, men det har kommit något som nästan är lika bra. Den här animen har flera intresseanta nyckelpersoner. Den görs av Shaft med Akiyuki vid rodret. Manuset är skrivet av Gen Urobuchi som skrev texten till Saya no Uta och för musiken står ingen annan än Yuki Kajiura. Så på sätt och vis har jag nästan fått vad jag på lite halvt allvar hoppats på. Serien som sådan är i grundtanken en vanlig Magiska Flickor-serie. Men med den manusförfattaren och studion blir det allt annat än vanligt. Det hela börjar med hur Madoka springer igenom en "shaftig" byggnad (dvs abstrakt arkitektur och mönster) och kommer till en förstörd stad där hon ser en annan flicka slåss mot någonting och träffar på en talande hundin (blandning mellan hund och kanin). Efter det vaknar hon upp och man följer Madokas vardag. Väl på skolan så visar det sig att en ny person börjat i hennes klass. Någon som hon sett förut någonstans... Jag tänker inte posta några skärmdumpar eller liknande eftersom det grafiska är en stor del av upplevelsen i sig. Även om man inte känner att det låter som en serie man normalt gillar är det ändå något man borde se för att se något verkligen surrealistiskt i visuell väg. Sen kommer detta ju inte på något sätt vara ens i närheten av en normal Magiska flickor-serie, inte med Gen Urobuchi som skrivit manuset. Jag har sett de två första avsnitten nu, och bland det som dragit igång nu i januari är detta klart den serien jag förväntar mig mest av. Roller: Madoka Kaname - Aoi Yuki Homura Akemi - Chiwa Saito Sayaka Miki - Eri Kitamura Mami Tomoe - Kaori Muzuhashi
 3. Svenskans ledarsida nämnde detta idag också. http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vem-ska-fa-styra-din-blick_5069161.svd
 4. DB

  Animeköp

  Kara no Kyoukai 5 ( +1 maine coon som ville vara med på bild)
 5. DB

  Animeköp

  Gränsen mot Tomhet 4 Riktigt trevlig del också.
 6. DB

  JLPT

  Bara lite om Kryddiga vargen lättromanerna; de är tämligen svåra. Klart bland de tyngre som jag har läst. Det är väldigt många mer ovanliga termer och väldigt dialogbetonat där dessa är långa och ofta handar om invecklade saker. Själv tycker jag att man tappar rytmen när man måste slå upp så mycket. Så var detnär jag började läsa Kara no Kyoukai-böckerna innan jag hade en tillräcklig grund. Jag tröttnade efter ett kapitel och de stod och samlade damm något år innan jag gjorde ett nytt försök. Mitt tips skulle vara något stil med Hantsuki som är betydligt mer lättläst och relativt kort, så man faktiskt kan bli klar med den också. Det blir roligare att läsa om man har lite flyt.
 7. DB

  Animeköp

  Senaste släppet av naturdokumentärer på rävflickor, tema "Hur gör djur":
 8. DB

  Dattebayo slutar med Naruto...

  Det hör ju till när man göt rätt för sig. För en DVD (med dagens kurs) betalar jag för en DVD 500-600 SEK + tull. Anime (och manga, spel etc) är inte en rättighet utan lyxvara. Men jag är stolt över att faktiskt köpa det jag gillar jämfört med folk som bara gnäller på hur dyrt det är utan att ens ha köpt något. Och ja, jag köper bara japan-import. Sen är dina siffror rena överdrifter, anime från USA har varit snorbilligt de senaste 2 åren med extremt låg dollarkurs. och fraktpriserna från dvdpacific m fl är också rätt humana.
 9. DB

  Wolf and Spice

  Hittills har ju ainimen följt romanerna rätt bra så det är jag lite tveksam till. Beror väl på hur långt de tänkt gå med animen, i sådana fall kan man förvänta sig ett nytt slut som antagligen är lika dåligt som det brukar bli i sådana fall.
 10. DB

  Animeköp

  Idag kom bl a sista delen av Kryddvargen, som därmed är komplett. Lagomt när uppföljaren utannonserades :) Allt som allt en trevlig samling med ett pussel/volym. Även om jag faktiskt saknar en trevlig samlingsbox.
 11. DB

  Animeköp

  Shoujo Sect 1, special package Den mest påkostade boxen för den här typen av anime. Var lite överraskad.
 12. DB

  Figurköp

  Tamaki Kousaka, 1/6 Private Ver. New Line I överlag lyckad med rätt detaljerade småsaker. Nätstrumporna (som är äkta) passar riktigt bra. Eftersom den har lite halvsynliga detaljer och lyckats få en 15-årsgräns så döljer jag bilderna. Ha det i åtanke. Bilder Alternativa vinklar och detaljer
 13. DB

  Animeköp

  Sista delen i den här omgången, Kara no Kyoukai 3 - Tsukaku Zanryu
 14. DB

  Gruppresa Japan 2009-2010?

  Kanske kan vara av intresse. Jag åker över en sväng i september i 8 dagar. Flyg - 4500 T&R (Finnair) Hotell - 500/natt för ett dubellrum (i Nagoya) Tågkort för en vecka - 1200 Kort och gott, för allt nödvändiga som flygresa dit, inrikesresor, boende och mat räknar jag med 10k.
 15. DB

  Zero no Tsukaima

  Den börjar gå idag faktiskt.
×