Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Hampe

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  714
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  7

Hampe vann senast dagen den januari 13 2015

Hampe hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

24 Utmärkt

Om Hampe

 • Rang
  Mechafantast
 • Födelsedag 1990-03-04

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Uppsala
 • Intressen
  Jag håller på med fotografering, jobbar med evenemang och har ett nyfunnet intresse för lokaltrafik.

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://hampus.photography/
 • Tumblr
  http://hampe.tumblr.com/
 • Twitter
  hanpusu
 • Skype
  HampusAndersson_

Anime och manga

 • MyAnimeList
  http://myanimelist.net/profile/Hampe

Spel

 • Xbox Live
  TG hampe
 • PSN
  hanpusu

Senaste profilbesökare

4 299 profilvisningar
 1. Hampe

  Övriga köp

  Köpte möjligtvis den coolaste jackan jag någonsin ägt. Den har robotarna på ena sidan, Rei på andra. Dyrt vare.
 2. Hampe

  Gundam Reconguista in G

  Känner mig lite dålig som aldrig svarade på det här men tänkte att jag gör det nu när det gått några månader sedan jag blev klar med G-Reco. Det finns en del saker som han säger stämmer med vad han gjorde. Med det sagt; kvinnokaraktärerna i G-Reco är betydligt coolare och mindre klantigare än de manliga, något som känns lite mer i enlighet med hur det verkligen är i riktiga världen (får man tycka det?). Det är uppfriskande att se en anime som inte nödvändigtvis behandlar kvinnor som kärleksintressen, utan mer som riktiga kompetenta delar av ett team. Det sagt; jag tänker lite på G-Reco då och då. Mest för att serien hade en så otroligt vacker design och animation. De lyckades verkligen nå sina mål på den fronten. Någonstans vill jag också tro att Tomino hade kunnat göra G-Reco riktigt bra, om inte Sunrise höll tillbaka som vanligt. Men när en värld skriker av entusiasm kring IBO och Build Fighters är det väl inte så svårt att se varför de satsar på dessa istället.
 3. Började göra något viktigt idag; se hela LoGH. Ett avsnitt om dagen! Nu jävlar tar vi hand om det här.

 4. Hampe

  Platina Jazz - anime i svensk jazztappning

  I läglig tid till att jag är i Tokyo släpps den femte plattan från Platina Jazz! 5:e november når den butikshyllorna. Omslaget tecknat av Kenichi Yoshida: Låtlistan (massa bra grejer här!!)
 5. Hampe

  Gundam Reconguista in G

  Tomino verkar i vilket fall redan börjat prata om en trilogi av filmer som expanderar på G-Reco...
 6. Imorgon den 1:a april har Sagan om Prinsessan Kaguya premiär på svensk bio! Yay!

 7. Hampe

  Gundam Reconguista in G

  Jag får erkänna att jag inte alls snappat upp något av vad Tomino velat säga. Viss att huvudkaraktären och serien i sitt hela har en hel del pacifism i sitt budskap som emellanåt dräps av någon snöplig död, oftast utan att tittaren har någon direkt relation till karaktären. Ibland nämner någon ordet "kuntala" som senare visat sig vara den del av mänskligheten som man livnärde sig på (kannibalism jajamen) men för att få den förklaringen har man behövt leta fram genom andra medel, som intervjun i första inlägget. Den påstådda rasismen syns riktigt aldrig i den mån som den behövs synas för att det ska spela en avgörande roll i historian. Jag kände mig iaf inte smartare eller mer vis om vår plats i världen efter att ha sett G-Reco, och jag har svårt att se hur någon japansk ungdom skulle förstå något mer.
 8. Hampe

  Övriga köp

  Lite japansk whisky och sake som blivit inköpt på senare tid!
 9. Hampe

  Anime våren 1995

  Undrar om vi någonsin kommer få se Gundam Wing i väst. Verkar väl väldigt tveksamt? :/
 10. Hampe

  Gundam Reconguista in G

  Tänkte väl att jag kan skriva något här nu när serien är slut och över, så vi kan flytta över den till "Äldre anime"? Såg iaf klart sista avsnittet tidigare i veckan då serien hade sitt slut. G-Reco är så jävla knepig, för samtidigt som jag älskar animationen och karaktärsdesignen så lider minst sagt serien av Tominos regi. Man rör verkligen till det för tittaren genom att slänga in dig i en värld utan någon förklaring till varken de olika fraktionerna eller karaktärernas bakgrunder. Du förväntas hitta denna information på annat sätt eller magiskt nog känna till historien bakom G-Reco:s värld. Jag vill nästan likna G-Reco med Final Fantasy XIII:n, som minst sagt också slängde in spelaren i en värld med begrepp som inte direkt förklarades någonsin. Serien har sina bästa punkter i striderna mellan de olika parterna och inte minst i den fantastiska animationen, som till större del bortser från fuskknep som 3DCG. Det är en fröjd för ögat i många tillfällen. Den minst sagt lätta stämningen påminner om Turn A Gundam, men når inte samma nivå på grund av att vi aldrig riktigt lär känna karaktärerna i samma mån. Medioker? Tja, det vill jag väl minst sagt påstå. Eller som internet beskriver det:
 11. Hampe

  Figurköp

  Jag antar att jag köpte min första figur någonsin.
 12. Nytt från Platina Jazz Anime Standards - itun.es/i6Bg8mK

 13. Hampe

  Gundam Reconguista in G

  Det här kan vara intressant att läsa för den insatte. Både en del förklaringar och spekulationer som är relevanta i tittandet: http://mechareporter.com/reconguista-context/ Avsnitt 4 var i mitt tycke helt fantastiskt. Jag är definitivt intresserad vart det här leder.
 14. Hampe

  Gundam Reconguista in G

  Den startade igår, den 2:a oktober! Så det är bara att sätta fart!
 15. Hampe

  Platina Jazz - anime i svensk jazztappning

  En annan ska ju se dom live i Tokyo om lite mer än en månad 8)
×