Hoppa till innehåll

Sceleris

Administratörer
 • Innehållsräkning

  12829
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  570

Sceleris vann senast dagen den november 19

Sceleris hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

1459 Utmärkt

2 följare

Om Sceleris

 • Rang
  Slagpåse

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Edo
 • Intressen
  Anime

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://www.sceleris.net/
 • Tumblr
  scellan
 • Twitter
  scellan
 • Skype
  excelled

Anime och manga

 • MyAnimeList
  Sceleris
 • Anime-Planet
  Sceleris
 • Hummingbird
  Sceleris

Spel

 • SteamID
  sceleris

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Sceleris

  Clichéer vi älskar och hatar

  Hm, det kanske bara är "tradition"? "What should I do when I have flu symptoms?" "(1) If you start feeling sick, go to see the doctor at an early stage." (Hälsoministeriet om influensa.) "När och var ska jag söka vård?" "De allra flesta som har influensa behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv. Kontakta en vårdcentral eller en jouröppen mottagning om något av följande stämmer: Du har hög feber som inte går ner efter fyra dygn. / Du har hög feber som har gått ner och som sedan börjar stiga igen. / Du tillhör någon av de grupper som rekommenderas vaccination mot influensa och har fått symtom på influensa." (Vårdguiden.) Jag hann också se något om att Japan brukade (1960- till 1990-talet) ha en annorlunda säsongsvaccinationsstrategi, att man fokuserade på att vaccinera barn för att förhindra spridning (istället för att vaccinera främst de som var mest sårbara), kanske det är en bit i pusslet. Kanske det är att japanska folket i gemen har en starkare tradition av förebyggande vård? 🤔 "Hahaa, ungjävel, det är bara vuxna som får ha kylplåster!"
 2. Sceleris

  Dina senaste animeintryck

  Avsnitt 955 av Mästerdetektiven Conan var bisarrt. De sjuåriga ungarna åker tåg till landsbygden för att jaga insekter och hamnar i en lantbruksby där alla vuxna letar nedgrävda skatter, så byns barn (under tonåren) håller igång byns matställen och postkontor etc. Fast iklädda insektsdräkter. Och allas beteende inklusive huvudpersonerna är lite "off", typ märkligt go-with-the-flow och impulsiva, så avsnittet har en för serien ovanligt drömlik karaktär.
 3. Sceleris

  Clichéer vi älskar och hatar

  Åsså det här med att ingå ett kontrakt med sitt blod. Det i sig är okej, men för att få fram blod skär de alltid en fingertopp med kniv. Liksom, papperssår på fingertoppar svider ju nog illa, så tanken på att skära in med en jäkla kniv gör mig illa till mods! Jag skulle hellre skära (eller sticka) på handryggen eller åtminstone fingerryggen. Någonstans där ett sår inte besvärar när man, ni vet, vill ta i saker.
 4. Sceleris

  Gissa animen

  Det kan, det är!
 5. Sceleris

  Gissa animen

  “BIIP BIIP BIIP BIIIIIIIIIIIII-” “Men snälla doktorn, lägg av, jag hör ju att du gör ljudet med munnen.”
 6. Sceleris

  Gissa animen

  Samtidigt, i Japan...
 7. Sceleris

  Gissa animen

  “Hmph, too easy.”
 8. Sceleris

  Gissa animen

  Maō-sama Retry! Jag har just gluttat lite i första nyutkomna engelsköversatta volymen av originallättromanserien. 🙃
 9. Sceleris

  Clichéer vi älskar och hatar

  Vi har nämnt det här med förkylning-och-feber åtminstone en gång i tråden, men jag tror att denna aspekt inte fått särskild fokus: det att den sjuke ska torkas av med blöt duk, med ofta erotiska undertoner. Jag tycker att det känns så jäkla krystat. Det är väl en sak om det är ett par som redan är intima med varandra, men i övriga fall förstår jag inte brådskan. I första hand är det rimligast att den sjuke ska få ta en dusch själv. I andra hand, om hen är för orkeslös, så kan hen faktiskt vänta tills friskare tider. Det gör så vitt jag vet ingen skada att vara svettig; om något så kan det vara bra: hela poängen med svett är ju att kyla huden genom avdunstning.
 10. Sceleris

  Gissa animen

  Rätt!
 11. Sceleris

  Gissa animen

 12. Sceleris

  Gissa animen

 13. Sceleris

  Gissa animen

  “Objection!”
 14. Sceleris

  Gissa animen

  Då börjar vi med en obligatorisk skolbild!
×