Hoppa till innehåll

Sceleris

Administratörer
 • Innehållsräkning

  12946
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  601

Sceleris vann senast dagen den mars 22

Sceleris hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

1529 Utmärkt

2 följare

Om Sceleris

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Edo
 • Intressen
  Anime

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://www.sceleris.net/
 • Tumblr
  scellan
 • Twitter
  scellan
 • Skype
  excelled

Anime och manga

 • MyAnimeList
  Sceleris
 • Anime-Planet
  Sceleris
 • Hummingbird
  Sceleris

Spel

 • SteamID
  sceleris

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Sceleris

  Animéradion: ny poddradio på svenska!

  Det var dock inte min förtjänst, mitt program listar att jag inte har laddat upp en enda kilobyte på den torrenten. 😅
 2. Sceleris

  Kingdom S3

  That's me! 😲 Jag skulle också vilja veta vad @Sceleris tycker om denna anime, men @Sceleris har inte sett den och det är 77 avsnitt som på något sätt ska klämmas in mellan alla andra åtaganden. Men jag vill se den. Det känns allmänt vedertaget att det är Go'a Grejer™, det låter också så på vad du skriver ovan, min bror har läst och gillat mangan, etc.
 3. Sceleris

  Gissa animen

  Åfan, Ideon!
 4. Sceleris

  Animéradion: ny poddradio på svenska!

  Jag gör nu, säg till om det inte fungerar.
 5. Sceleris

  har ni varit på en convention?

  Att vara för gammal på ett konvent är i mycket en känsla. Jag kände mig för gammal på Uppcon när jag var 21. Egentligen var nog inte problemet att jag var äldre än de andra där (14-18 kändes det som). Det är inte som om jag var i en senare fas i mitt liv än dem, typ att jag hade familj och villa och hund och bara ville prata om pensionssparande och huruvida man ska konvertera värmepannan till att elda pellets. (Jag är fortfarande inte i den fasen, fast jag fyllt 35.) Problemet är att jag inte var och aldrig varit den festliga typen som vill cosplaya Hellsing och leka fotleken med främlingar. Uppcon hade handen på hjärtat varit lika främmande för mig när jag var 15-16. Jag tror att Närcon-besökare är lite “lösare” animefans i bemärkelsen att anime och manga är mer av en hobby i en mängd. Jag tror att anime för många är något man tittar lite på Youtube mellan dataspelsmatcher i League of Legends eller liknande, inte – som för mig – en huvudhobby som är nästan det enda man vill (eller kan!?) prata om. Man ser heta serier som My Hero Academia, men kanske knappast Ace wo Nerae från 1973. Med det sagt så kommer det 12 500 besökare, och även om det bara är 1 % som är något så när samma sort som en själv så är det 125 personer. (Animéradions gubbar går ju dit.) Man måste bara (1) hitta dem, och (2) mingla med dem. T.ex. kanske det finns anslutningar av äldre besökare. Mangakai (som väl har flera medlemmar över 30) har ibland en närvaro där, fast kanske riktat till ungdomar, och kanske det går att hitta grupper på t.ex. Myanimelist av äldre animangafans som planerar IRL-träffar där. Kan man släppa på hämningarna och lattja med vem som helst så kan man ju också prata med vem som helst. På Uppcon fanns det “speed date”-liknande evenemang för mingel (prata med folk i nån minut, byt samtalspartner, upprepa), kanske det finns liknande på Närcon. Ja, en del, kanske till och med de flesta (om man ska vara nojjig), kommer nog att skeptiskt undra vad det här är för gamling som försöker snacka med en, men inte alla. Jag ser det lite som såna modiga filurer som ber hundratals av motsatta könet om telefonnummer; de blir givetvis nobbade av nästan alla – men inte av alla. Om du vågar kasta ut ett nät så kommer du till slut att fånga en fisk.
 6. Sceleris

  Vilken anime såg du klart senast?

  I slutändan är det otydligt vad serien försökte avbilda. Det mesta av serien handlar om hur den ständigt överreagerande (och obehagliga) Eripiyo försöker förmedla sin kärlek till Maina, och hur Maina försöker visa sin uppskattning, med missförstånd mellan dem: tycker Maina att Eripiyo är obehaglig? Håller Eripiyo på att byta “oshi” (huvudidol)? Handlar serien om det svåra att kategorisera förhållandet mellan en idol och en (småskalig) fan, hur de stärker varandra? De är inte totala främlingar eftersom de känner varandra vid namn och ansikte, men de är inte heller vänner, än mindre familj. Fastän de är så okända att max 50-100 personer skulle känna igen dem, ger ett slumpmässigt möte på stan i det privata en känsla av att korsa en gräns och inkräkta på deras privatliv. Eller handlar det om en lesbisk romans trots allt? Eripiyo skriker ständigt ut sin kärlek och tycks antyda sexuella tankar (“jag vill bada med Maina” “jag vill sova med Maina” “det känns som att Maina är inuti mig”), och relationen mellan två av idolerna, Yumeri och Maki, har starka yuri-vibbar, men samtidigt sympatiserar Eripiyo inte med Motoi som uttalat är förälskad i och vill ha idolen Sorane som hemmafru. Med tiden får man se mer av idolernas perspektiv. Att de är sådana snälla flickor som genuint uppskattar, och inte äcklas av, de feta medelålders gubbar som lever för att skaka deras händer, det är ett motargument mot att möjligheten att serien är en exposé av den tragiska utsugarverksamheten som det är. Men idolernas perspektiv är också kanske det enda trevliga som inte lämnar en bitter eftersmak. De har lite ljumma motstridigheter, de oroar sig för lite olika saker, de gör sitt bästa för att besvara sina fans förväntningar och uppskattning, de är nervösa för sina framträdanden, och är självkritiska för att de inte blivit större. Citerar mig själv från IRC: “Oshibudo påminner mig om en sån där amerikansk solskensartikel typ "Kalle 10 år har inte råd med en rullstol, så klassen samlade ihop pengar och köpte en åt honom" som [först kan ge positiva känslor] men så fort man tänker på det är det deprimerande och upprörande.” 6/10 (upprundat).
 7. Sceleris

  Gissa animen

  Väldigt svårt att placera… 🤔
 8. Sceleris

  Gissa animen

  “Orcs”… Vad skulle passa här… Outbreak Company?
 9. Sceleris

  Higurashi no Naku Koro ni

  Sån någon som uppspelt antog att de animerade en storydel som heter “Onikakushi” som jag antar inte animerats förut, men ärligt talat ser jag nog gärna en total remake. Jag gillade inte regin i gamla serien. (Red.) Åsså minns jag inte så himla mycket, så jag skulle gott kunna se om från början. 😅
 10. Jag vill att Overlord, Re:Zero, Yōjō Senki, Konosuba och Shield Hero alla skriver in Isekai Quartet och gör det canon. En referens i en replik (Ainz: “det här skulle Kazuma ha gillat”) räcker!

 11. Sceleris

  Gissa animen

  Saki!
 12. Sceleris

  Anime våren 2020

  Oregairu S3: Gah, jag ville ju se om S1-S2 först! Kaguya-sama wa Kokurasetai S2: Gah, jag ville ju se S1 först! Sword Art Online S5: Gah, jag ville ju se om S1 och se S2-S4 och filmen och Gun Gale Online först! Fruits Basket S2: Gah, jag ville ju se S1 först! Shokugeki no Sōma S6: Gah, jag ville ju att S5 skulle vara den sista! Honzuki no Gekokujō S2: Gah, kommer att följa. …Okej, icke-uppföljare då. Otome Game no Hametsu Flag shika Nai: Jag följer mangaversionen (av lättromanoriginal), den är småskoj. Japansk tjej återföds alltså som antagonisten i ett dejtingspel för tjejer, så hon börjar förbereda sig för sin undergång på olika naiva, knasiga sätt som istället bara gör henne omtyckt av de som i spelet skulle vara hennes fiender. Jag är lite svag för en sån där huvudperson som är något av en virrpanna och misslyckas uppåt. BNA: Känns väl som lite av en plikt att kolla in Triggers anime. Yesterday wo Utatte: Originalmangaserien var bra: ett mänskligt, trovärdigt drama som utspelar sig under några år. Kakushigoto: Från skaparen av Sayōnara Zetsubō-sensei; jag har läst några kapitel, det verkade inte vara ett komiskt mästerverk, men… trevligt. Hachinan tte: Jag följer mangaversionen (av lättromanoriginal), det är en ganska karaktärslös historia om ännu en snubbe som blir en fantasy-supermänniska. Det är åtminstone bättre än Trollkarlens sonson som gick härom sistens. Arte: Jag har inte läst originalet, men volymomslagen har varit fina. Inte min favoritepok, men historiska serier lockar mig. Nami yo Kiitekure: Originalet finns att läsa på Crunchyroll, men det gjorde jag aldrig. Från skaparen av Blade of the Immortal som jag någon gång borde se eller läsa färdigt… Listeners: Om det inte vore produktionsstudio MAPPA så hade jag nog inte gett den en chans. Gal to Kyōryū: Jag har sett att mangan finns men aldrig kollat in. Visste inte att den skulle få en anime. Dinosaurien ser kul ut, så jag vill nog kolla in nåt avsnitt! Komatta Jiisan: Komediserie om gubbe som beter sig som en ung snygging – anime of the year?
 13. Sceleris

  Gissa animen

  Äldre! “Hmph! Min gåta skördar ännu ett offer!” “Jag förstår inte varför du är så självgod, du hade inte ens kunnat gissa rätt själv…”
 14. Sceleris

  Gissa animen

  “Nyani?!”
 15. Sceleris

  Gissa animen

  Det var Mōryō no Hako. Ny anime: “V-var är jag? Är det här… en Gissa animen-tråd?”
×