Hoppa till innehåll
 • Meddelanden

  • Sceleris

   Byt lösenord   12/17/17

   Byt lösenord. Det finns en liten men inte obefintlig risk att lösenord har läckt. Se detta inlägg:   

Sceleris

Administratörer
 • Innehållsräkning

  12201
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  508

Sceleris vann senast dagen den januari 15

Sceleris hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

1360 Utmärkt

Om Sceleris

 • Rang
  Inte en gud

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Människovärlden
 • Intressen
  Information och dess konsekventiella behandling

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://www.sceleris.net/
 • Tumblr
  scellan
 • Twitter
  scellan
 • Skype
  excelled

Anime och manga

 • MyAnimeList
  Sceleris
 • Anime-Planet
  Sceleris
 • Hummingbird
  Sceleris

Spel

 • SteamID
  sceleris
 1. Gissa animen

 2. Vilken anime såg du klart senast?

  Nejimaki Seirei Senki: Tenkyō no Alderamin: Militärfantasyserie om några ungdomars militära karriärer. Seriens huvudtrio är det lata taktiska geniet Ikta, svärdmästarinnan Yatori, med vilken Ikta delar en djup vänskap, samt landets unga prinsessa som har stora planer för landets framtid. Animeserien täcker 3 volymer av originalets hittills 13 utkomna lättromaner. Serien har varit på min radar från det att den kom 2016, om så bara för karaktärsdesignen – skarpa drag och framträdande läppar gör den väldigt attraktiv – men jag kom mig inte för att se den förrän nu, och det visade sig att den var helt hyfsad. Det är inte påträngande mycket skräpfantasy heller, faktiskt; serien betungar oss inte med onödig "lore", och den lindriga magin handlar mest om sånt som att avfyra kulor ur gevär med magi istället för krut. Magin står titelns ("seirei") små gullepluttiga féer för – fast féerna är på snudd till opassande: serien hade en överraskande hård ton. Det är mycket krig och död och krigsbrott. Alderamin var en bra serie, men den saknade något visst för att göra det till en utmärkt serie. Världsbyggandet var inte betungande, men det hade kunnat vara mer fylligt. (Jag läser "Game of Thrones-böckerna" nu, det fungerar som ett exempel på fantasy med en verkligen utfylld värld.) Det fanns en del fräsiga välanimerade actionscener, men det är egentligen inte en actionserie, så det är inte mer än krydda i krigsscener. Krigstaktikförandet är intressant nog, men det blir inte särskilt rafflande. Tonen är respektabel (t.ex. ingen pinsamt placerad slapstickhumor) och karaktärerna sympatiska nog, men man lär mest känna dem i det militära utan mycket till personliga omständigheter, så speltiden räcker inte till någon starkare anknytning. Man lär känna dem som soldater, men kanske inte så mycket som människor, så att säga. Stark 7/10 känns som ett rättvist betyg.
 3. Gissa animen

 4. Gissa animen

  Ah, Fractale! *slår igång OP*
 5. Köptips, byten och bortskänkningar

  Eller Tomb Raider. Det nya alltså. (Och med "ny" menar jag "hitom år 2000".)
 6. Köptips, byten och bortskänkningar

  Någon som vill ha en Steam-nyckel till Bioshock Infinite?
 7. Crash Course: Filmkritik

  Youtube-kanalen Crash Course, som lägger upp undervisningsvideor (tänk 10-40 stycken à 5-15 minuter) inom historia, mytologi, politik, ekonomi, datavetenskap, kultur osv, ska publicera en filmkritikvideoserie. Ingen fara, det kommer inte att bli särskilt pretentiöst! Filmerna som ska avhandlas, 1 per vecka med start torsdag 11 januari(?), är: Citizen Kane Aliens Where Are My Children? Selma In the Mood For Love Do the Right Thing Lost In Translation Apocalypse Now Pan's Labyrinth The Limey Three Colors: Blue The Eagle Huntress Moonlight Beasts of No Nation 2001: A Space Odyssey Så man bör alltså ha sett närmast kommande film innan närmast kommande torsdag. En inte-dålig idé är att se den två gånger, t.ex. innan man ser tillhörande Crash Course-avsnitt och efter man sett tillhörande Crash Course-avsnitt. Vad jag tänker mig med denna tråd är att man kan posta kommentarer, typ samma som man hade kunnat posta som Youtube-kommentar, fast på svenska då: "Den här filmen var överraskande bra!" "Jag förstår inte vad han menade med XYZ, kan någon förklara?" "FÖRSTA KOMMENTAREN" osv. Vill man förbereda sitt filmkunnande så kan man se Crash Courses videor om filmhistoria och filmproduktion (total speltid: 5h 06m).
 8. Anime sommaren 2017

  っ(´•⩊•` ) Nyoro~n…
 9. Gissa animen

  Rätt on the Anime.se!
 10. Gissa animen

  "Snälla, en gissning, om så bara på Naruto… Jag har inte fått en gissning på så länge…"
 11. Gissa animen

  "…och jag skulle ha kommit undan med det om det inte vore för de där förbaskade ungarna!"
 12. Gissa animen

  Uj, glömde bort.
 13. Recension: Prison School

  Serien är avslutad, och… detta med ett slut som bara Prison School kan uppmana. Tyvärr är det kanske inte ett särskilt tillfredsställande slut. Det är mer ett "haha, vad fan väntade ni er av mig, dumskallar!"-slut. SPOILERS! Ett bisarrt och opassande slut, mer som början på en ny akt, vilket förvisso gör det till ett alldeles lämpligt slut på en bisarr och opassande manga. Den är bra (7/10) när den är bra, men innehåller några sorgligt utdragna akter och slutar inte meningsfullt. Mitt slutbetyg blir därför 6/10.
 14. Nu ska vi se! Fre: Bakemonogatari m. uppföljare

  Tråd inställd p.g.a. brist på respons.
 15. One Piece

  Jag såg 493 avsnitt innan jag inte längre kunde hålla tillbaka och började läsa mangan istället. Men jag gillade verkligen animeversionen! Den kan kännas långsam att följa, särskilt efter några hundra avsnitt – då menar jag att det kanske bara är 15 minuter handling per avsnitt, och att det blir utfyllnadsavsnitt – men röstisarna är så bra och musiken av Kōhei Tanaka är så bra!
×