Hoppa till innehåll

Sceleris

Administratörer
 • Innehållsräkning

  12654
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  556

Sceleris vann senast dagen den februari 7

Sceleris hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

1430 Utmärkt

1 följare

Om Sceleris

 • Rang
  Slagpåse

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Edo
 • Intressen
  Anime

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://www.sceleris.net/
 • Tumblr
  scellan
 • Twitter
  scellan
 • Skype
  excelled

Anime och manga

 • MyAnimeList
  Sceleris
 • Anime-Planet
  Sceleris
 • Hummingbird
  Sceleris

Spel

 • SteamID
  sceleris

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Sceleris

  Gissa animen

  Nämen, är det inte Kinos mössa vi skönjer där nere? Så det är senaste Kino no Tabi-serien.
 2. Sceleris

  Gissa animen

  Konohana Kitan?
 3. Sceleris

  Anime vintern 2018/2019

  In-story-anledning? Mja, mjo, det kan man väl säga, men det är nog mer författarens efterhandskonstruktion. Men det är ganska kul att den fungerar! Jag ser den med min bror och han kan inte hålla sig från att kommentera medan vi tittar. “Han sköldhjälten borde [xxx]” och “om det var jag hade jag [yyy]”, där det utelämnade oftast är utövandet av någon form av våld mot de orättvisa. 😅
 4. Sceleris

  Gissa animen

  Uchōten Kazoku?
 5. Sceleris

  Gissa animen

  Morose Mononokean eller vad den heter?
 6. Sceleris

  Gissa animen

  Där satt den. Men inte tredje, som innehåller en huvudperson? :)
 7. Sceleris

  Gissa animen

 8. Sceleris

  Gissa animen

 9. Sceleris

  Min Topp 10: Manga som behöver en animé adaptation

  Egentligen för min smak också, men det blir så dels för att jag läser så mycket isekai (för att det är anspråkslöst), dels för att många serier jag följer redan fått eller ska få animeversioner. Som Sewayaki Kitsune no Senko-san! Den kommer att läka våra trötta själar.
 10. Sceleris

  Gissa animen

 11. Sceleris

  Gissa animen

 12. Sceleris

  Min Topp 10: Manga som behöver en animé adaptation

  Jag kan inte riktigt tänka mig att Komi-san inte får en anime, det går liksom inte att föreställa sig, och Tejina-senpai har faktiskt redan fått en anime utlyst, med premiär nån gång i år. Om jag får erbjuda min personliga nuvarande önsketopp: Hatsukoi Zombie: populär romcom-serie i gullig shōnenmangastil om en grabb som kan se “spöken” (“förstakärlekszombier”) av killars första kärlekar, men hans eget kan prata med honom. Mushoku Tensei: en av de bättre isekaiberättelserna; patetisk 30-årig parasit dör och börjar göra rätt för sig i den nya världen, det är typiskt, men mer otypiskt att det handlar om figurer som faktiskt genomgår prövningar som tvingar dem att växa. Så det är för genren ovanligt fylliga karaktärer och givande karaktärsutveckling, och ett medryckande fantasyäventyr med spännande vändningar. Horimiya: “populär tjej blir ihop med opopulär kille” har gjorts förut, men det har en värme och naturlighet som höjer den. Aharen-san wa Hakarenai: om en deadpan-kille och hans lilla tystlåtna deadpan-klasskamrat som har svårt att förstå sig på sociala normer; störtroligt! Uzaki-chan wa Asobitai: romcom om universitetskille med en söt (kort och storbystad) men påträngande kōhai. Killen är något av en frisk fläkt för genren; istället för att ha som karaktärsdrag endast ordet “genomsnittslig” och kanske “lättgenerad” är han fysiskt vältränad och socialt kompetent (trots drag av ensamvarg) och uppriktig. The New Gate: före berättelsens början satt alla fast i en VR-värld, typ SAO, men när bossen besegrats hamnade huvudpersonen istället i spelets värld som blivit verklig. Det har det där att huvudpersonen är supermäktig och döljer det, så det blir ingen spänning där, men jag gillar karaktärerna. Yasei no Last Boss ga Arawareta: snubbe som slutat spela ett MMORPG efter att ha rollspelat som en superskurk, finner sig inuti spelvärlden som blivit verklig, inuti sin spelfigur, och börjar nysta i gåtan om vad som hänt och samlar sina forna AI-följeslagare. Lite som Overlord, fast med sympatiska skurkkaraktärer. Hoshino, Me wo Tsubutte: tror det är enda avslutade mangan i listan, men serien om en konstnärlig kille som avskyr den sociala biten av gymnasielivet, som får sätta make-up på en populär tjej som döljer sin slätstrukenhet med smink. Känns som en Yahari Ore no Seishun Rabukome wa Machigatteiru-wannabe (vilket den gör hyfsat), och känns väldigt mycket som att den vill vara anime, så varför inte. Komi-san wa Komyushō desu: jag gillar den, men den är inte högre för att jag personligen inte känner jättemycket att jag behöver den som anime. Maō-jō de Oyasumi: Av någon anledning är den som Komi-san:s systerserie (de hade till och med ett crossoverkapitel!), fast det är en fantasykomedi om en av demoner kidnappad prinsessa som gillar att sova och terroriserar sina gisslantagare.
 13. Sceleris

  Gissa animen

  Recreators?
 14. Sceleris

  Skumma drömmar

  Efter en bunt typiskt konstiga drömhändelseutvecklingar så anlände drömmens “jag” till ett slags tävling med åskådare: det gick ut på att givet ett urval apparater, sådana som gamla Megadrive-konsoler, avgöra om de var brukbara bara baserat på utseendet, och sedan koppla in dem för att bekräfta att de fungerade eller ej. De medtävlande var experter på just detta. (Nintendospelkonsoler fick inte vara med i tävlingen alls, för en av de tävlande var så överlägset bäst på att avgöra vilka som fungerade att det inte hade blivit någon match.) Det var ingen stor tävling, mer som något man kan hitta på ett konvent. Vi snackar om apparater samlade på ett rektangulärt bord typ 2x8 meter med 4-6 (inkopplade) TV-apparater, för 4-6 tävlande, med en bunt begagnade apparater på bordet, och kanske runt 50 åskådare på behörigt avstånd i en liten ring runt bordet (de tävlande var uppdelade på varsin sida av bordet). Av någon anledning fann “jag” “mig” vid en TV – kanske “jag” blivit förväxlad med en tävlande – och kopplade in Laserdisc-spelare som “jag” givetvis testade med en svenskt 90-talsfansubbad anime-Laserdisc! Här var det några viktiga skillnader mot verkligheten: för det första var dröm-LD:n inte en stor silvrig skiva, det var snarare två CD-stora skivor i en kassett. I drömmen var fansubben inbränd på LD:n, men i verkligheten använde man inte de obskyra inspelningsbara LD-formaten. Jag tänkte också säga att i drömmen var det “softsubs” på LD:n, men det verkar ha funnits i verkligheten också i form av teletext. Det “jag” satte igång var en mechaanime. Det var en högstadie-/gymnasietjej i skoluniform som just hade teleporterats hem från sin robots cockpit. Hon var trött och plaskvåt, för tydligen var det en sån cockpit som innehåller vatten(ish), som i Evangelion. Hon låg utmattad på golvet och pratade med någon familjemedlem, någon bror förmodligen, och försökte liksom dölja sanningen bakom att hon låg i vardagsrummet och blötte ner golvet. Det var en anime som hette något i stil med “Zenon”, men det var inte Exper Zenon (som jag inte sett) från 1991, utan stilmässigt kändes det mer som Zegapain (som jag inte sett) från 2006. Typ den korthåriga tjejen. Men “jag” tänkte inte så mycket på animen i sig, utan störde “mig” på att textens två rader var olika stora; de var individuellt inställningsbara av någon anledning. Egentligen borde det inte påverka tävlingen, men det kändes för “mig” som ett misstag.
 15. Sceleris

  Gissa animen

  Jag kan föreställa mig att det är Itō Junji Collection.
×