Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Sceleris

Administratörer
 • Innehållsräkning

  13 623
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  649

Sceleris vann senast dagen den september 25

Sceleris hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

1 592 Utmärkt

2 följare

Om Sceleris

 • Rang
  Högra hand

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Sabaody
 • Intressen
  Anime

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://www.sceleris.net/
 • Tumblr
  scellan
 • Twitter
  scellan
 • Skype
  excelled

Anime och manga

 • MyAnimeList
  Sceleris
 • Anime-Planet
  Sceleris
 • Hummingbird
  Sceleris

Spel

 • SteamID
  sceleris

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Sceleris

  Anime sommaren 2022

  Jag gillade Summertime Render. Den spelar i samma ungefärliga kategori som Higurashi och Shiki: något hotfullt bubblar under ytan i en mindre lantlig ort... Åtminstone kändes det så efter första avsnittet, men den håller inte lika hårt på mystiken som Higurashi, utan man får ganska snart veta vad hotet är. Vad Render gör bra är dock hur den anpassar ”agendan”, så att säga. I ett avsnitt så vet vi A, och X står på spel. Senare så är X räddat, men vi får dock lära oss B, och nu står Y på spel. Kunskapen och hoten ”flyttas efter”, så det känns alltid som att serien har en fart framåt. Det uppskattade jag. Storyn hade förstås inte spelat någon roll om figurerna var dåliga. Huvudpersonen är helt okej, om än jag inte kände någon personlig koppling. Han är inte störande inkompetent, eller jobbigt besvärlig, eller överdrivet stoisk. Jag känner att han är förståelig, och rimligt sympatisk – men kanske lite för behärskad? Hjältinnan är desto mer älskvärd och medryckande, en sån där känslofull ”agera först, tänk sen”-figur med gott hjärta. Övrigt karaktärsgalleri är alldeles tillräckligt, inklusive antagonisterna. Det lyfts av en respektabel produktion: bra röstskådespeleri, bra miljöer (verkar vara en fiktiv by på en verklig ö), bra regi, och bra animation i ”highlight”-scener (typ action och känslospel). Inget omvälvande eller djupt rörande, men klart 7/10, det tror jag nog. Vilket är mer än jag kan säga om Overlord IV. Det finns aspekter av den som intresserar mig, och jag förstår att ”det är en berättelse om kampen mellan gott och ont – men ur ondskans perspektiv!”, men det betyder inte att det är engagerande. Känns mest ”jaha, än sen”. 5/10 är mitt standardbetyg för serier jag varken gillar eller avskyr.
 2. Sceleris

  Gissa animen

  Rätt!
 3. Sceleris

  Gissa animen

 4. Sceleris

  Gissa animen

  En bild på huvudpersonen då?
 5. Sceleris

  Gissa animen

  Det var inte så mycket killen (BURNING FIGHTING FIGHTER!) som stilen: det är ju som om det ligger ett ljusblått filter över hela bilden! Det är en look jag bara associerar med Oreshura. Fast det där är förstås inte bilden jag vill att ni ska gissa på. Det här är! ”– Hur kunde du! Hur kunde du lämna mig för ett animeforum! – Du måste förstå, jag var tvungen! Det var min tur att lägga upp en bild i gissa animen-tråden!”
 6. Sceleris

  Gissa animen

  Aha, Brigadoon! Jag har hört att den ska vara bra. Det här ser däremot ut som Oreshura (Min flickvän och barndomsvän slåss om mig).
 7. Sceleris

  Gissa animen

  🤔🤔🤔
 8. Macross fyller 40 år om mindre än en vecka!

  1. MathJuice
  2. Sceleris

   Sceleris

   yakk.jpg

   – Yack deculture!!

 9. Sceleris

  Anime hösten 2022

  Det är yuriserien, va? Personligen skulle jag nog föredra Akuyaku Reijou Tensei Oji-san: inte nog med att skurkhjältinnan har majestätiska skruvkorkar och en handfläkt… …hon är dessutom reinkarnationen av en snäll 52-årig gubbe! Det är en småkul serie; han går omkring och gör gubbiga saker som kommer ut som adelsdam-saker. Han försöker vara skurkinna men gör sig bara mer omtyckt. När han har svårt att minnas de olika vackra pojkarnas västerländska namn så börjar han tänka på gamla obskyra animemecha. ”Vad hette han? Prins Villgust? Prins Alfa-Azieru?”
 10. Sceleris

  Anime hösten 2022

  ”Älskling, förlåt, men livet är för kort för att laga taket för att det regnar in. Det har ju kommit åtta nya isekai-serier jag måste hålla mig i takt med!” Apropå vilket… Akuyaku Reijō nanode Last Boss wo Kattemimashita: ”Vänta, det här är ju världen från ett spel? Och jag är skurkinnan som dör i slutet? …Men jag har en plan!” Känns som att nån såg att Hamefura (den med Katarina) gjorde bra ifrån sig och tänkte ”den här kanske?”. Som sagt, jag har läst mangaversionen. Storymässigt samma, men presentationsmässigt saknar jag mangans design som gav hjältinnan – huvudpersonen, alltså, inte otomespelets hjältinna – ett glädjande leende. Och fylligare hår. (Om jag ska försöka sätta fingret på det så var formerna i mangan mer ”avrundad rektangel”-baserad som gjorde det så vänligt.) Och en mer slätstruken look hjälper inte med problemen med handlingen: den går fort fram, på gott och ont. Det är trevligt att det inte känns som att den slösar med vår tid, men med farten så känns det inte som att den förankrar miljön eller figurerna. Alltså, de känns platta, som kulisser, som en pastisch – vilket det förvisso är: ett klyschigt otomespel. Samtidigt går det inte alls lika fort som att läsa en manga. Men som tidsfördriv är det nog inte så illa. Om den gör som mangaversionen så kan den till och med ha ett överkomligt tillfredsställande avslut.
 11. Sceleris

  Gissa animen

  Rätt! Specifikt Lupin the Third Part 5.
 12. Sceleris

  Gissa animen

 13. Sceleris

  Gissa animen

  ”Fan vad Crunchyroll buffrar…”
 14. Sceleris

  Anime hösten 2022

  HOLY SNAP! Det visste jag inte! 🤯 Det verkar som att vi alla ligger efter. Börjar vi bli gamla? 😔
 15. Sceleris

  Gissa animen

  AHA! Det där rosa-grön-rosa-färgade håret, det är Betterman! Det är allt jag vet om den: mecha med en tjej med rosa-grön-rosa-färgad lugg.
×