Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Sceleris

Administratörer
 • Innehållsräkning

  13 623
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  649

Allt som postas av Sceleris

 1. Sceleris

  Anime sommaren 2022

  Jag gillade Summertime Render. Den spelar i samma ungefärliga kategori som Higurashi och Shiki: något hotfullt bubblar under ytan i en mindre lantlig ort... Åtminstone kändes det så efter första avsnittet, men den håller inte lika hårt på mystiken som Higurashi, utan man får ganska snart veta vad hotet är. Vad Render gör bra är dock hur den anpassar ”agendan”, så att säga. I ett avsnitt så vet vi A, och X står på spel. Senare så är X räddat, men vi får dock lära oss B, och nu står Y på spel. Kunskapen och hoten ”flyttas efter”, så det känns alltid som att serien har en fart framåt. Det uppskattade jag. Storyn hade förstås inte spelat någon roll om figurerna var dåliga. Huvudpersonen är helt okej, om än jag inte kände någon personlig koppling. Han är inte störande inkompetent, eller jobbigt besvärlig, eller överdrivet stoisk. Jag känner att han är förståelig, och rimligt sympatisk – men kanske lite för behärskad? Hjältinnan är desto mer älskvärd och medryckande, en sån där känslofull ”agera först, tänk sen”-figur med gott hjärta. Övrigt karaktärsgalleri är alldeles tillräckligt, inklusive antagonisterna. Det lyfts av en respektabel produktion: bra röstskådespeleri, bra miljöer (verkar vara en fiktiv by på en verklig ö), bra regi, och bra animation i ”highlight”-scener (typ action och känslospel). Inget omvälvande eller djupt rörande, men klart 7/10, det tror jag nog. Vilket är mer än jag kan säga om Overlord IV. Det finns aspekter av den som intresserar mig, och jag förstår att ”det är en berättelse om kampen mellan gott och ont – men ur ondskans perspektiv!”, men det betyder inte att det är engagerande. Känns mest ”jaha, än sen”. 5/10 är mitt standardbetyg för serier jag varken gillar eller avskyr.
 2. Sceleris

  Gissa animen

  Rätt!
 3. Sceleris

  Gissa animen

 4. Sceleris

  Gissa animen

  En bild på huvudpersonen då?
 5. Sceleris

  Gissa animen

  Det var inte så mycket killen (BURNING FIGHTING FIGHTER!) som stilen: det är ju som om det ligger ett ljusblått filter över hela bilden! Det är en look jag bara associerar med Oreshura. Fast det där är förstås inte bilden jag vill att ni ska gissa på. Det här är! ”– Hur kunde du! Hur kunde du lämna mig för ett animeforum! – Du måste förstå, jag var tvungen! Det var min tur att lägga upp en bild i gissa animen-tråden!”
 6. Sceleris

  Gissa animen

  Aha, Brigadoon! Jag har hört att den ska vara bra. Det här ser däremot ut som Oreshura (Min flickvän och barndomsvän slåss om mig).
 7. Sceleris

  Gissa animen

  🤔🤔🤔
 8. Macross fyller 40 år om mindre än en vecka!

  1. MathJuice
  2. Sceleris

   Sceleris

   yakk.jpg

   – Yack deculture!!

 9. Sceleris

  Anime hösten 2022

  Det är yuriserien, va? Personligen skulle jag nog föredra Akuyaku Reijou Tensei Oji-san: inte nog med att skurkhjältinnan har majestätiska skruvkorkar och en handfläkt… …hon är dessutom reinkarnationen av en snäll 52-årig gubbe! Det är en småkul serie; han går omkring och gör gubbiga saker som kommer ut som adelsdam-saker. Han försöker vara skurkinna men gör sig bara mer omtyckt. När han har svårt att minnas de olika vackra pojkarnas västerländska namn så börjar han tänka på gamla obskyra animemecha. ”Vad hette han? Prins Villgust? Prins Alfa-Azieru?”
 10. Sceleris

  Anime hösten 2022

  ”Älskling, förlåt, men livet är för kort för att laga taket för att det regnar in. Det har ju kommit åtta nya isekai-serier jag måste hålla mig i takt med!” Apropå vilket… Akuyaku Reijō nanode Last Boss wo Kattemimashita: ”Vänta, det här är ju världen från ett spel? Och jag är skurkinnan som dör i slutet? …Men jag har en plan!” Känns som att nån såg att Hamefura (den med Katarina) gjorde bra ifrån sig och tänkte ”den här kanske?”. Som sagt, jag har läst mangaversionen. Storymässigt samma, men presentationsmässigt saknar jag mangans design som gav hjältinnan – huvudpersonen, alltså, inte otomespelets hjältinna – ett glädjande leende. Och fylligare hår. (Om jag ska försöka sätta fingret på det så var formerna i mangan mer ”avrundad rektangel”-baserad som gjorde det så vänligt.) Och en mer slätstruken look hjälper inte med problemen med handlingen: den går fort fram, på gott och ont. Det är trevligt att det inte känns som att den slösar med vår tid, men med farten så känns det inte som att den förankrar miljön eller figurerna. Alltså, de känns platta, som kulisser, som en pastisch – vilket det förvisso är: ett klyschigt otomespel. Samtidigt går det inte alls lika fort som att läsa en manga. Men som tidsfördriv är det nog inte så illa. Om den gör som mangaversionen så kan den till och med ha ett överkomligt tillfredsställande avslut.
 11. Sceleris

  Gissa animen

  Rätt! Specifikt Lupin the Third Part 5.
 12. Sceleris

  Gissa animen

 13. Sceleris

  Gissa animen

  ”Fan vad Crunchyroll buffrar…”
 14. Sceleris

  Anime hösten 2022

  HOLY SNAP! Det visste jag inte! 🤯 Det verkar som att vi alla ligger efter. Börjar vi bli gamla? 😔
 15. Sceleris

  Gissa animen

  AHA! Det där rosa-grön-rosa-färgade håret, det är Betterman! Det är allt jag vet om den: mecha med en tjej med rosa-grön-rosa-färgad lugg.
 16. Sceleris

  Anime hösten 2022

  Motorsågsmannen: En superhit som alla älskar, men jag vet ingenting om den. Mob Psycho 100 III: Varför heter den inte Mob Psycho 300. Spyende familjen: Yay! \o/ Fler små omväxlande berättelser om att växa närmare varandra som adoptivfamilj genom prövningar! Mer Boku no Hero Academia: Det är väl något, antar jag! Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute: Mangaversionen är lite småkul; kille vill inte vara hjälte eller skurk, utan den i skuggor höljda mystiska hjälparen med sann makt. Humorn är typ att killen gör saker bara för att han tänker att det ser coolt ut, men allt går perfekt ändå. Så det är lite i stil med missförståndshumor, vilket jag är svag för. Mer Iruma-kun: Också något, tekniskt sett. Urusei Yatsura: 1980-talsversionen är en av mina favoriter! Tvåhundra avsnitt och sex filmer fullmatade med dumheter och knasigheter. Dess kulturella påverkan märks än idag – öppningslåten Lum no Love Song sjungs fortfarande på karaoke, 40 år senare. Nyanpassningen verkar högprofilig, full med A-klassröstskådisar och åtminstone en halvårssäsong. Men jag grämer mig lite över att jag inte såg klart den gamla. Tensei shitara Ken Deshita: Tjejen är ganska söt i mangaversionen – kattflicka med svart, vågigt axellångt hår (hurra för svart, vågigt axellångt hår!). Men det är ingen vidare rafflande story. Akuyaku Reijō nanode Last Boss wo Kattemimashita: Mangaversionen var ett ganska bra och avslutat bidrag i isekaisubgenren "tjejer som blir unga adelskvinnor i otome-berättelse". Mushikaburi-hime: Bokälskande huvudpersonen var söt med sitt långa fluffiga hår i mangaversionen, men konflikten slutade fort och sen var jag ganska belåten med den berättelsen. Futoku no Guild: Mangaoriginalet är perverst, med fokus på klumpiga tjejer som blir antastade av djur, men den har också en del styrkor. Huvudpersonen är en bra snubbe med hård backstory, den har överraskande nog lite ambitioner till en handling, den kan vara lite lustig ibland, och tjejerna är söta iikos. Aru Asa Dummy Head Mic ni Natteita Ore-kun no Jinsei: Om jag minns rätt spelas mikrofonen av Tomokazu Sugita, så det känns lite som att jag vill stödja honom.
 17. Sceleris

  Gissa animen

  Rätt! Jag hade just tänkt ge upp den, för att jag är upptagen med dataräddning (en hårddisk blev konstig), men välsigne @wilfried som kom till trådens räddning!
 18. Sceleris

  Gissa animen

 19. Sceleris

  Gissa animen

  ”Den ogissade animeledtråden är ett hot mot den animeiska samhällskroppen!”
 20. Sceleris

  Gissa animen

  ”– Vill du ha en kaninledtråd eller en nalleledtråd? – …Jag vill ha en animeledtråd.”
 21. Sceleris

  Gissa animen

  ”Vad oroväckande, hen har inte kollat sina animeledtrådar på flera dagar…”
 22. Sceleris

  Gissa animen

  soz för fördröjningen, jag installerade om datorn och det drog ut på tiden. Anime.se väntar på ny bild.
 23. Sceleris

  Gissa animen

  Aha, Akanesasu Shôjo? Jag har inte sett den, men jag har lagt upp bilder från den. 😅
 24. Sceleris

  TV för animé

  Aha, när jag googlar så ser jag att det verkar handla om bildfrekvens. En person skrev att OLED-pixlarna har så snabb responstid (alltså byter färg nästan direkt, relativt sett), att det för anime- och filmmaterial (~24 Hz) blir en ”såpoperaeffekt” som LCD inte har, särskilt märkbart med horisontella panoreringar. Det låter som att det känns som med sådana där äckliga interpoleringslägen som TV-apparater kan ha. LCD är i jämförelse så långsamma att bildrutorna smälter ihop en aning vilket inte ger samma effekt. Sägs det. Så problemet verkar vara att OLED är så bra att man ser material som det verkligen är: ryckigt. 🤔 Lite som hur man började kunna se klumpiga teckningar och penseldrag som ingen tidigare kunnat se när man gick över från att titta på lågupplöst CRT till högupplöst LCD. ”Anime is definitely one of the weakest things on OLED. White out transitions are common and huge areas of bright flat colors trigger abl. Also anime is low frame rate content, so what makes gaming motion good at 60+fps produces judder in 12fps anime unless you enjoy motion interpolation settings.” (ABL är ”auto-brightness limiter”, när TV:n begränsar ljusstyrkan. Så helvita bilder på OLED kan vara mörkare än på LCD.) Knepigt. Någon hade förslaget att sätta lite provmaterial på en USB-sticka och testa i butik. Det var inte en dum idé. (Men kanske lite pinsamt?) Såg en snubbe som specifikt rekommenderade LCD-TV:n Sony X90J för en animetittare. Kanske något att kolla in. Tack för att du drog upp det här, jag hade aldrig ens tänkt att det kunde vara en nackdel med OLED!
 25. Sceleris

  Gissa animen

  Bra jobbat!
×