Hoppa till innehåll

Sceleris

Administratörer
 • Innehållsräkning

  12944
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  601

Allt som postas av Sceleris

 1. Sceleris

  Gissa animen

  Åfan, Ideon!
 2. Sceleris

  Animéradion: ny poddradio på svenska!

  Jag gör nu, säg till om det inte fungerar.
 3. Sceleris

  har ni varit på en convention?

  Att vara för gammal på ett konvent är i mycket en känsla. Jag kände mig för gammal på Uppcon när jag var 21. Egentligen var nog inte problemet att jag var äldre än de andra där (14-18 kändes det som). Det är inte som om jag var i en senare fas i mitt liv än dem, typ att jag hade familj och villa och hund och bara ville prata om pensionssparande och huruvida man ska konvertera värmepannan till att elda pellets. (Jag är fortfarande inte i den fasen, fast jag fyllt 35.) Problemet är att jag inte var och aldrig varit den festliga typen som vill cosplaya Hellsing och leka fotleken med främlingar. Uppcon hade handen på hjärtat varit lika främmande för mig när jag var 15-16. Jag tror att Närcon-besökare är lite “lösare” animefans i bemärkelsen att anime och manga är mer av en hobby i en mängd. Jag tror att anime för många är något man tittar lite på Youtube mellan dataspelsmatcher i League of Legends eller liknande, inte – som för mig – en huvudhobby som är nästan det enda man vill (eller kan!?) prata om. Man ser heta serier som My Hero Academia, men kanske knappast Ace wo Nerae från 1973. Med det sagt så kommer det 12 500 besökare, och även om det bara är 1 % som är något så när samma sort som en själv så är det 125 personer. (Animéradions gubbar går ju dit.) Man måste bara (1) hitta dem, och (2) mingla med dem. T.ex. kanske det finns anslutningar av äldre besökare. Mangakai (som väl har flera medlemmar över 30) har ibland en närvaro där, fast kanske riktat till ungdomar, och kanske det går att hitta grupper på t.ex. Myanimelist av äldre animangafans som planerar IRL-träffar där. Kan man släppa på hämningarna och lattja med vem som helst så kan man ju också prata med vem som helst. På Uppcon fanns det “speed date”-liknande evenemang för mingel (prata med folk i nån minut, byt samtalspartner, upprepa), kanske det finns liknande på Närcon. Ja, en del, kanske till och med de flesta (om man ska vara nojjig), kommer nog att skeptiskt undra vad det här är för gamling som försöker snacka med en, men inte alla. Jag ser det lite som såna modiga filurer som ber hundratals av motsatta könet om telefonnummer; de blir givetvis nobbade av nästan alla – men inte av alla. Om du vågar kasta ut ett nät så kommer du till slut att fånga en fisk.
 4. Sceleris

  Vilken anime såg du klart senast?

  I slutändan är det otydligt vad serien försökte avbilda. Det mesta av serien handlar om hur den ständigt överreagerande (och obehagliga) Eripiyo försöker förmedla sin kärlek till Maina, och hur Maina försöker visa sin uppskattning, med missförstånd mellan dem: tycker Maina att Eripiyo är obehaglig? Håller Eripiyo på att byta “oshi” (huvudidol)? Handlar serien om det svåra att kategorisera förhållandet mellan en idol och en (småskalig) fan, hur de stärker varandra? De är inte totala främlingar eftersom de känner varandra vid namn och ansikte, men de är inte heller vänner, än mindre familj. Fastän de är så okända att max 50-100 personer skulle känna igen dem, ger ett slumpmässigt möte på stan i det privata en känsla av att korsa en gräns och inkräkta på deras privatliv. Eller handlar det om en lesbisk romans trots allt? Eripiyo skriker ständigt ut sin kärlek och tycks antyda sexuella tankar (“jag vill bada med Maina” “jag vill sova med Maina” “det känns som att Maina är inuti mig”), och relationen mellan två av idolerna, Yumeri och Maki, har starka yuri-vibbar, men samtidigt sympatiserar Eripiyo inte med Motoi som uttalat är förälskad i och vill ha idolen Sorane som hemmafru. Med tiden får man se mer av idolernas perspektiv. Att de är sådana snälla flickor som genuint uppskattar, och inte äcklas av, de feta medelålders gubbar som lever för att skaka deras händer, det är ett motargument mot att möjligheten att serien är en exposé av den tragiska utsugarverksamheten som det är. Men idolernas perspektiv är också kanske det enda trevliga som inte lämnar en bitter eftersmak. De har lite ljumma motstridigheter, de oroar sig för lite olika saker, de gör sitt bästa för att besvara sina fans förväntningar och uppskattning, de är nervösa för sina framträdanden, och är självkritiska för att de inte blivit större. Citerar mig själv från IRC: “Oshibudo påminner mig om en sån där amerikansk solskensartikel typ "Kalle 10 år har inte råd med en rullstol, så klassen samlade ihop pengar och köpte en åt honom" som [först kan ge positiva känslor] men så fort man tänker på det är det deprimerande och upprörande.” 6/10 (upprundat).
 5. Sceleris

  Gissa animen

  Väldigt svårt att placera… 🤔
 6. Sceleris

  Gissa animen

  “Orcs”… Vad skulle passa här… Outbreak Company?
 7. Sceleris

  Higurashi no Naku Koro ni

  Sån någon som uppspelt antog att de animerade en storydel som heter “Onikakushi” som jag antar inte animerats förut, men ärligt talat ser jag nog gärna en total remake. Jag gillade inte regin i gamla serien. (Red.) Åsså minns jag inte så himla mycket, så jag skulle gott kunna se om från början. 😅
 8. Jag vill att Overlord, Re:Zero, Yōjō Senki, Konosuba och Shield Hero alla skriver in Isekai Quartet och gör det canon. En referens i en replik (Ainz: “det här skulle Kazuma ha gillat”) räcker!

 9. Sceleris

  Gissa animen

  Saki!
 10. Sceleris

  Anime våren 2020

  Oregairu S3: Gah, jag ville ju se om S1-S2 först! Kaguya-sama wa Kokurasetai S2: Gah, jag ville ju se S1 först! Sword Art Online S5: Gah, jag ville ju se om S1 och se S2-S4 och filmen och Gun Gale Online först! Fruits Basket S2: Gah, jag ville ju se S1 först! Shokugeki no Sōma S6: Gah, jag ville ju att S5 skulle vara den sista! Honzuki no Gekokujō S2: Gah, kommer att följa. …Okej, icke-uppföljare då. Otome Game no Hametsu Flag shika Nai: Jag följer mangaversionen (av lättromanoriginal), den är småskoj. Japansk tjej återföds alltså som antagonisten i ett dejtingspel för tjejer, så hon börjar förbereda sig för sin undergång på olika naiva, knasiga sätt som istället bara gör henne omtyckt av de som i spelet skulle vara hennes fiender. Jag är lite svag för en sån där huvudperson som är något av en virrpanna och misslyckas uppåt. BNA: Känns väl som lite av en plikt att kolla in Triggers anime. Yesterday wo Utatte: Originalmangaserien var bra: ett mänskligt, trovärdigt drama som utspelar sig under några år. Kakushigoto: Från skaparen av Sayōnara Zetsubō-sensei; jag har läst några kapitel, det verkade inte vara ett komiskt mästerverk, men… trevligt. Hachinan tte: Jag följer mangaversionen (av lättromanoriginal), det är en ganska karaktärslös historia om ännu en snubbe som blir en fantasy-supermänniska. Det är åtminstone bättre än Trollkarlens sonson som gick härom sistens. Arte: Jag har inte läst originalet, men volymomslagen har varit fina. Inte min favoritepok, men historiska serier lockar mig. Nami yo Kiitekure: Originalet finns att läsa på Crunchyroll, men det gjorde jag aldrig. Från skaparen av Blade of the Immortal som jag någon gång borde se eller läsa färdigt… Listeners: Om det inte vore produktionsstudio MAPPA så hade jag nog inte gett den en chans. Gal to Kyōryū: Jag har sett att mangan finns men aldrig kollat in. Visste inte att den skulle få en anime. Dinosaurien ser kul ut, så jag vill nog kolla in nåt avsnitt! Komatta Jiisan: Komediserie om gubbe som beter sig som en ung snygging – anime of the year?
 11. Sceleris

  Gissa animen

  Äldre! “Hmph! Min gåta skördar ännu ett offer!” “Jag förstår inte varför du är så självgod, du hade inte ens kunnat gissa rätt själv…”
 12. Sceleris

  Gissa animen

  “Nyani?!”
 13. Sceleris

  Gissa animen

  Det var Mōryō no Hako. Ny anime: “V-var är jag? Är det här… en Gissa animen-tråd?”
 14. Sceleris

  Gissa animen

  Som sista, en reklambild.
 15. Sceleris

  Gissa animen

  “Säg hej, (s)Kalle!” “Hej, (s)Kalle!”
 16. Sceleris

  Anime vintern 2019/2020

  Puh, äntligen har jag sett första avsnittet av allt! (Jag räknar bara TV-serier som inte är uppföljare eller franchiseserier som Precure.) Jag hade som målsättning att se första av allt innan jag började se serierna på riktigt, så jag har egentligen bara hållit mig à jour med Darwin's Game, Natsunagu och Itai no wa Iya nano de Bōgyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu. (Jag såg lite mer Dendrogram, men den var tråkig.) ARP Backstage Pass: Handlar om Artist Republic Performers (ARP), en pojkidolgrupp vars fyra medlemmar går i samma musikskola. Första avsnittet visar några uppträdanden och hur de blev värvade till gruppen: musikunderbarnet var en besvikelse för sin klassisk-musik-farsa; två spelade i en gaturockmusikantgrupp men fick stipendium; den sista var en ung, sprallig ARP-fan som dansade sig till en inbjudan. Totalt livlöst berättande med blaskiga karaktärer. Fokus ligger mest på musiknumren som renderas i 3DCG, modell Playstation 4, med typiskt generiska ikemen-animeidolpoplåtar framförda framför anonym publik med ljusstavar. I slutet av avsnittet är det ett motion capture-3DCG-pratmoment som påminde mig om motsvarande inslag i den där usla Dimension High School, vilket är ytterligare ett slag emot ARP Backstage Pass. 4/10, kommer inte att se. Breakers: Sportanime om parasport (handikappidrott). I första avsnittet: Kai, som har två benproteser, träffar en muskelforskare (med robot-AI-assistent/-maskot) som introducerar rullstolsbasket för honom. I rollen som Kai: någon tarento, vilket märks. Det är inget man ser för en rafflande story eller en toppenproduktion (fast den hade dock en faktisk stil), men avsnitten är korta (~9 min) och det är ett ovanligt ämne. 5/10, kommer kanske att se. Dorohedoro: Invånarna i en stor slumstad, “Hole”, utsätts för “trollkarlar” som kommer genom frammanade dörrar från… någon annanstans, för att öva och utföra magiska experiment på Hålets invånare. En som utsatts är Caiman, en stor man med ett ödlehuvud och tappat minne. Nikaido, en robust, stridsförmögen blondin som driver en restaurang, hittade Caiman och hjälper honom nu bekämpa trollkarlar för att leta reda på den som förtrollat Caiman. För att hitta ledtrådar stoppar Caiman de misstänktas huvud i sin mun där de granskas av en man inuti Caimans mun. Vem är Caiman? Vem är mannen i Caimans mun? Vad är trollkarlarna ute efter? Mysterierna är många. Det är en otroligt bisarr berättelse med märkliga syner och en god dos brutalitet och “body horror”: folk blir skurna i bitar, får ansikten avbitna, och förvandlas till vämjeliga insekter. Handlingen är udda och mystisk, men det är inte en pretentiös berättelse som babblar filosofi eller är överdrivet outtalad: man förstår enkelt grunderna, som vilka mysterierna är och vad karaktärerna vill. Caiman är en sak, men Nikaido är lite intressant. Hon verkar vara tuff, men liksom distanserad på ett sätt som antyder något slags galenskap. (Den där blicken i öppningsvinjetten…) Och fräscht icke-moé. Animationen är en blandning av 2D och 3D som fungerar, men desto bättre är bakgrunderna som är toppen: smutsiga, detaljerade, målade i en lite skissartad-men-inte stil, som motsvarar den för karaktärerna som har dova men blandade färger och svaga linjer. Dorohedoro bygger på en känd manga som gick 2000-2018. Jag har känt till den vid namn i mer än 15 år, så det är lite kul att se vad allt ståhej gäller, och trevligt att den får en högklassig modern adaption som Parasyte, Banana Fish, och Dororo. 8/10, kommer att följa. A3! Season Spring & Summer: Teatertrupp i trubbel! Med 10 miljoner yen i skulder hotas teaterhuset att byggas om till en bar. Med bara en manager och en enda nybliven tonårig skådespelare ser de inte ut att kunna vända sin tur, men en ung kvinna vars far var inblandad i truppen axlar ansvaret att hjälpa dem på fötter igen, och börjar med att locka in två nya medlemmar samma dag och få ett löfte från långivaren: de får behålla huset om de kan fixa fullsatta föreställningar inom en månad, rekrytera fyra säsongstrupper (vår, sommar, höst, vinter), och betala tillbaka skulden inom ett år. Det är en fånig liten historia, som när de försöker få långivaren att vekna genom att påpeka att den där gymnasistskådespelaren har “gjort sitt bästa” med den banala lilla pjäs han debuterade med, fastän hans engagemang är helt irrelevant för den katastrofala ekonomiska situationen, eller när grabben försöker springa ikapp en kille men istället för att ropa efter honom så fångar han hans uppmärksamhet genom att läsa repliker från Shakespeare. Det är “corny” på ett sätt som inte fungerar. Men det ska också erkännas att den gör något rätt: den lägger upp en hotbild för serien härefter. Hotbilden må vara en klyscha (rädda klubben från nedläggning!), men den är en klyscha för att den är användbar; sämre serier struntar helt i dramat, så att man inte får någon spänning som driver en att vilja se avsnitt 2. I det här fallet vill jag inte se avsnitt 2 hur som helst, otome-spelanime är sällan min grej, men det är inte det sämsta denna säsong. 5/10, kommer inte att se.
 17. Sceleris

  Gissa animen

 18. Sceleris

  Gissa animen

  “…Ahh! Uh… Bara en mardröm… Jag drömde att jag tog bollen i Gissa animen-tråden.”
 19. Sceleris

  Gissa animen

  Koisuru Asteroid?
 20. Sceleris

  Sverige och svenska i anime

  Detta är en lista över anime som innehåller referenser och kopplingar till Sverige, svenska, svenskar och sverigerelaterade ting. För att bidraga, skriv ett inlägg med namnet på den film eller serie som borde vara med samt, om möjligt, en spoilerfri beskrivning av referensen. Se även Sverige och svenska i manga. Absolute Duo: En karaktär heter Julie Sigtuna. Ah! Megamisama: Sorezore no Tsubasa: I ett avsnitt är huvudpersonerna strandsatta någonstans och fantiserar om att äta surströmming. Aldnoah Zero: I andra säsongen nämns en pluton med kodnamn "Gotland". Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai: En av kompisgängets muggar har en svensk flagga som motiv. Another: I ett avsnitt körs en Volvo 245. Bartender: En kvinna talar om sin dejt: "Han älskar filmer, och hans favoritskådespelerska är Ingrid Bergman". Beck: I första avsnittet ser man bland annat en svensk flagga skjutas ut ur en skämtpistol. Chiisana Viking Vicke: Baseras på svenska Runer Jonssons barnböcker om Vicke Viking. Chōjin Kōkōsei-tachi wa Isekai demo Yoyū de Ikinuku yō desu: Ringo fick som barn "Alfred Mabel"-priset (gissningsvis i fysik/kemi) upprepade gånger. Date A Live II: I ett avsnitt säger Yuzuru att Kaguya luktar "som en blandning mellan torkad fisk, natto och surströmming". Detroit Metal City: Negishi ville egentligen spela svensk popmusik i stället för death metal. Di Gi Charat Nyo: Första öppningslåten, Heartbeat, framförd av tjejpopgruppen Prière, är en cover på Friendslåten Lyssna till ditt hjärta som i engelskspråkig version kom femma i Eurovision Song Contest 2001. Digimon Savers: Thomas H. Norstein är inte svensk, men gick ut ett visst kungligt universitet i Stockholm som 13-åring. Divergence Eve: En rymd-/mechaserie med piloter från olika nationaliteter, bland annat en forskare från "Konungariket Sverige". DokiDoki! Precure: I första avsnittet syns något som liknar en svart dalahäst. Eureka Seven: AO: En av karaktärerna heter Rebecka Hallström, vilket klingar ganska svenskt. I avsnitt 16 hotas norra delen av Skandinaviska halvön, däribland en stor del av svenska Norrland, av en enorm explosion och måste evakueras. Free: Dive to the Future: I avsnitt 9 debuterar en svensk världsrekordhållare i frisim, Albert Wåhlander. Gaikotsu Shoten'in Honda-san: När bokhandlarbiträdet Honda i avsnitt 1 förundras över boys love-genrens genomslagskraft, kommer en blond kvinna in och presenterar sig som en “svensk fujoshi” (och söker hjälp att hitta specifika böcker). Genius Party: Deathtic 4: I kortfilmsamlingen Genius Party har bidraget Deathtic 4 dialog helt på svenska. G Gundam: Allenby Beardsley är en pilot från Neo-Sverige. Hennes robot kallas "Nobel Gundam" (men ser mest Sailor Moon-inspirerad ut...). Gintama: I avsnitt 12 nämner Shinpachi surströmming. Girly Air Force: Personifierade jetflygplan bekämpar utomjordingar; en av huvudpersonerna är Gripen, som flyger en rosa JAS Gripen. Golgo 13 (TV-serien): En man, "Pettensen", presenteras som direktör för ett svenskt datorbolag. Hetalia Axis Powers (etc): Sverige är en av karaktärerna i denna "länder som människor"-serie. Higurashi ni Naku Koro ni Kai: I ett avsnitt har en ung karaktär en flaggsamling som representerar de internationella maträtter hon ätit, och i samlingen ingår Sveriges flagga. Hitsugi no Chaika: Serien har biltillverkarinspirerade namn, och i avsnitt sju finns en referens i "Simon Scania, trollkarl i Koenigseggkejsardömet". Hōrō Musuko: I avsnitt 7 får Nitorin läsa högt ur en japansk översättning av Ulf Starks bok Inget trams; utdraget om komma i puberteten blev en del av kurslitteraturen för japanska sjundeklassare 2002. Jinsei: I näst sista avsnittet så utbrister sporttjejen Ikumi interjektionen "Ibrahimović!" i en beklämmande situation, vilket bör syfta till fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimović. Joshikōsei no Mudazukai: Robo nämner i avsnitt 5 svenska fysikern/kemisten Svante Arrhenius och hans panspermihypotes. Keroro Gunsō: I avsnitt 39 pratar de om var Jultomten bor och nämner att han verkar ha bott (bland annat) i Mora i Sverige. Kite Liberator: På en present syns en bild med något som ser ut som en svensk flagga. Kokoro Connect: I avsnitt 4 dricks vatten på flaska av märket "Volvio", ett vatten "from Sweden". K-On (filmen): I en scen på flygplatsen syns i bakgrunden en resväska som påminner om svenska flaggan. Little Busters: Kudryavka Nōmi berättar i ett avsnitt att hon bott i bland annat Sverige, och pekar ut det i en kartbok. Lucky Star: Yutaka håller i en svensk festflagga i ett avsnitt. Lupin Sansei: Cagliostro no Shiro (Slottet i Cagliostro) : Lupin ger Clarisse en blomma där det hänger bland annat en svensk flagga. Macross Dynamite 7: I slutvinjetten syns konstnären Carl Fredrik Reuterswärds bronsskulptur Non-Violence. Macross Delta: Luftriddarna flyger Sv-262 Draken III, vilket är inspirerat av svenska jaktflygplanet Saab 35 Draken. Rasmus Faber har skrivit en Walküre-låt för TV-serien och två för filmen varav en med Martin Landström. Majo no Takkyūbin (Kikis expressbud): Utspelar sig i en stad inspirerad av Visby och Stockholm, särskilt Gamla stan. Major (2005): Slutlåten “Wonderland” av koreanska MAY har musik och arrangemang av Stefan Åberg och Åsa Karlsson. Maria Holic: I femte avsnittet får Kanako en burk surströmming. Mawaru Penguindrum: I avsnitt 9 ser man Olivier Charles bidrag till en arkitekturtävling som gick ut på att designa Stockholms stadsbibliotek. Mirai no Mirai: Familjen kör en röd 1984 Volvo 240. Moyashimon: I ett avsnitt äter man surströmming -- eller försöker -- och diskuterar även uttalet. Muv-Luv Alternative: Total Eclipse: I avsnitt tre figurerar svenska mechapiloten Stella Bremer. Negima!?: Takamichi proväter nikuman (köttfyllda ångkokta degklumpar) från all världens hörn, inklusive Sverige. Nils no Fushigi na Tabi: Baseras på Selma Lagerlöfs roman Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Norn9: Norn+Nornet: I avsnitt 1 förekommer i bakgrunden en svensk sång, "Vid en horisont", med musik av seriens kompositör Kevin Penkin (Australien) och sång av Maria Andersson. Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru: I avsnitt 6 säger Masuzu att hennes far bor i Sverige. Overlord II: I avsnitt 5 möter man den kriminella gruppen "Sex armarna", där kvinnliga kroksabelkrigaren Edström ingår. Ping Pong: Kinesiske bordtennisspelaren Wenge "China" Kong, som börjat skola i Japan, undrar i ett avsnitt om han inte borde ha pluggat i Europa istället, "typ i Sverige eller Tyskland". Polar Bear Cafe: Svensk flagga hänger utanför en byggnad kring 21:17 i avsnitt 35. Pop Team Epic: Popuko namedroppar hårdrockgitarristen Yngwie Malmsteen i avsnitt 9. Rave Master: I ett avsnitt syns i bakgrunden en butik med skyltningen "Bjurbäckdalens Hundvänner". Rinne no Lagrange: Öppningslåten (musiken) är skriven av svenske Rasmus Faber. Sanzoku no Musume Ronja: Bygger på Astrid Lindgrens barnbok Ronja Rövardotter. School Rumble: På badhuset säger Eri Sawachika till en "friare" att hennes mor driver ett företag i Sverige. Shirobako: I avsnitt 16 kör Nabe-P en gammal Volvo (240?), och i avnitt 20 ser man ett Tre kronor-besmyckat Viggen-jetplan i animeserien-i-animeserien. (Dock verkar piloten vara fransyska.) Strike Witches: 501 Butai Hasshin Shimasu: Finska flygarässet Eila presenterar surströmming. Tate no Yuusha no Nariagari: I avsnitt 15 förekommer i bakgrunden en svensk sång, "En annan tid, ett annat liv", med musik av seriens kompositör Kevin Penkin (Australien) och text och sång av Maria Andersson. Tide-Line Blue: I denna postapokalyptiska serie återanvänds ett svenskt fartyg, kryssaren Gotland (design av Visbyklassens korvetter men namn av en ubåtsklass). även fartyget Tre Krenor (sic) förekommer. Tokimeki Memorial: Only Love: I avsnitt 5 utövas svensk stafett, vilket är när medlemmarna i fyrmannalag springer 100 meter, 200 meter, 400 meter respektive 500 meter. Toradora SOS: I ett av dessa miniavsnitt diskuteras surströmming. Uchū Kyōdai: Svensk flaggor syns i några olika NASA-relaterade flerflaggssammanhang. Under the Dog: Denna planerade, Kickstarter-finansierade animekortfilm har en svensk huvudperson, tonårsflickan Anthea Kallenberg. Anthea räddades från människohandlare av en FN-överste på hemligt uppdrag i Skandinavien. Versailles no Bara: Den verklighetsbaserade svenska karaktären Hans Axel von Fersen spelar en stor roll. Yagate Kimi ni Naru: I ett avsnitt utövas svensk stafett, vilket är när medlemmarna i fyrmannalag springer 100 meter, 200 meter, 400 meter respektive 500 meter. Yawara!: I avsnitt 48 syns en skymt av en match där belgiskan Belkens utklassar svenskan Carlsson. Yū-Gi-Ō 5D's: I ett avsnitt syns ett flygplan med nationalsymbolen Tre kronor, närmare bestämt ett Saab 21. Ej bekräftat, men kanske kommer även Team Ragnarök från Sverige. Yūkan Club: Bidô Granmarie ("Granmanie"?) är son till till den svenska ambassadören Villon Granmarie. Yuru Camp: I avsnitt 5 anordnar flickorna en stockfackla, även känd som en “Swedish torch”. Zettai Karen Children: I avsnitt 12 planeras en internationell konferens i Stockholm (fast under ändrat namn, i stil med "Skottholm").
 21. Sceleris

  har ni varit på en convention?

  Det påminner mig: Konvent.se har ju en konventlista och karta, det kan ju vara relevant.
 22. Sceleris

  Gissa animen

  Rätt!
 23. Sceleris

  Gissa animen

 24. Sceleris

  har ni varit på en convention?

  Uppcon 2006 och 2007 och typ 2009 eller när det var. Jag bloggade om det.
 25. Sceleris

  Gissa animen

  Icke så.
×