Hoppa till innehåll

Sceleris

Administratörer
 • Innehållsräkning

  13135
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  613

Allt som postas av Sceleris

 1. Sceleris

  Gissa animen

  Det är!
 2. Sceleris

  Skumma drömmar

  Jag drömde att jag hade råkat ta fel buss, och skulle till något slags resecentrum för att försöka ta mig hem igen, men vem satt inte där vid ett cafébord om inte amerikanska regissören James Cameron! Han fick syn på mig och vinkade – det visade sig att han hade sett vad jag hade twittrat om hans arbete på One Punch Man – säsong 1, tror jag – där han (enligt min dröm) regisserat något avsnitt.
 3. Sceleris

  Gissa animen

 4. Sceleris

  Gissa animen

 5. Sceleris

  Gissa animen

  Om ingen vill erkänna att de sett Ichigo Marshmallow så får jag väl byta anime!
 6. Sceleris

  Gissa animen

  “Åh, tänk att få covid och därmed en ursäkt att göra ingenting!”
 7. Sceleris

  Anime Festival

  「なんだ、金持ちじゃん。いいねぇ…」
 8. Sceleris

  Gissa animen

  “Vad är det där!?” “Eh, bara en ny ledtråd.”
 9. Sceleris

  Gissa animen

  “Mrfhmrmfhmhfr!”
 10. Sceleris

  Gissa animen

  Nästan! Men det är fel!
 11. Sceleris

  Anime Festival

  Oops, jag missade att standardfiguren har kvinnobröst, och jag min påhittade figur har inte kvinnobröst, så jag fick spara om den. Som hittebarn i djupa bergskogar fick denna unga dam växa upp i barnhem under det statligt tilldelade namnet Ema Yamada. Ett hårt barnhemsliv fostrade en hård attityd, och hon hamnade i tonåren i skumma umgängen. Bland traktens jämnåriga ligister ledde hennes styrka, brutalitet och ständigt uttryckta personliga känsla för rättvisa till namnet 金髪武者kinpatsu musha, eller “Blonda krigaren”. Vid 16 års ålder blev hon uppletad av advokater som informerade henne att hennes dopnamn var Marie-Louise Yamashiro, och att hon nu ärvt sin farfars hela förmögenhet på 1,6 biljoner yen (~134 mdr kr). När hon mottog beskedet lutade hon sig tillbaka, tog ett bloss, och sade: “Det förklarar mina jävla skruvkorkar.”
 12. Sceleris

  Gissa animen

  “Det är ingen fart i ungdomen nuförtiden! På min tid gissade man så fort det kom en bild, även om man inte hade någon aning. ‘Naruto!’ sa man, även om det uppenbarligen inte var Naruto, såvida inte Naruto hade börjat klä sig i minikjol och köra motorcykel. Med utfyllnadsavsnitten i Naruto kunde man förvisso aldrig vara riktigt säker. En gång, jag tror det var hösten tjugohundratio, så handlade ett avsnitt om att leta rätt på en talande ninjastruts som kallades för Kondor. Det var redan tydligt att författarna aldrig gått i författarskola, men de hade uppenbarligen aldrig gått i en ornitologiskola heller, kondorer och strutsar är i helt olika fylum och—… Nej, förlåt, vad var det vi pratade om?”
 13. Sceleris

  Skumma drömmar

  Ah, jag hittade en anteckning till, som nu friskar upp mitt minne: jag drömde att jag hade hittat en “allt Macross”-torrent (d.v.s. olovliga kopior) där det ingick en animerad dokumentär om animatörer på Ghibli på 80-talet, vilka senare skulle bli kända regissörer och legendariska animatörer. Det var en superfräsig animerad åkning genom ett kontor med högt i tak; “kameran” gick i sicksack mellan skrivbord och stannade på varje person och gav dennes namn. Jag ba' “wow, där är unga Miyazaki! Och Anno! Och Yamaga! Och Oshii! Och Nakamura!” etc. Det är förstås historiskt felaktigt, eftersom de flesta aldrig haft något med Ghibli att göra, men det var uppenbarligen inspirerat av att Anno och Yamaga jobbade på Macross, och att Anno jobbade för Miyazaki på Nausicaä. Själva stilen på dokumentären påminde mig lite om TV-serien Aoi Honō (som ju handlar bl.a. om Anno och gänget), åtminstone som jag minns den.
 14. Sceleris

  Skumma drömmar

  Jag hade en dröm som jag skrev lite bättre anteckningar om. Jag drömde att jag pitchade en anime som jag trodde ganska mycket på. Det var en berättelse som utspelade sig på en exklusiv konstskola – bildkonst, kläddesign, fotografi- och filmkonst, musik etc. – som hade en högstadiedel, en gymnasiedel, och en högskoledel. För att få gå vidare från högstadiet till gymnasiet, eller från gymnasiet till högskolan, måste en elev i skolan genomgå ett prov av något slags övernaturlig karaktär, kanske gå in i något slags drömvärld. Huvudperson var en tjej som just börjat gymnasiet, personlighetsmässigt åt det knasiga/ohämmade/naiva sättet. Andra figurer var kōhais i 9:an som genomgick provet (så de genomgick provet fastän läsåret redan börjat?), och sempais i gymnasiet. Jag minns inte vad provet gick ut på, men jag har en gnutta av en minnesbild av att de där niorna gick tillsammans i några tevespelskloakliknande system (typ runda gångar, galler). Jag tror att proven var centrala för handlingen och temat. Temat i sig var det typiska om att hitta sina drömmar och gå sin egen väg. När jag skrev anteckningarna så började jag tänka på Mikagura Gakuen Kumikyoku, så det kan ha varit en inspirationskälla.
 15. Sceleris

  Anime Festival

  Att det är Flash sätter käppar i hjulet, men Mega Anime Avatar Creator finns med i BlueMaxima's Flashpoint, ett nedladdningsbart flashspelarkiv med inbyggt (säker!) spelare, så det är ju ett tips. Det här är mitt första bidrag, som jag plockade rent ur fantasin. Jag ska inte dryga ut inlägget med att beskriva hans fantastiska backstory eller fascinerande personlighet, men jag kan säga att den här helt påhittade figuren heter Scellan “Stellan” Scellansson och gillar anime.
 16. Sceleris

  Gissa animen

  Håå. Jag minns att den där tjejens familj drev en kimonobutik och tänkte att bilden var från samma veva där hon gick med i klubben, men alltså inte. Jag borde se om! …Och jag borde se säsong 3. Nästa! Bror: “Du har tränat ett tag nu, börjar du få några magrutor?” Jag:
 17. Sceleris

  Gissa animen

  Kan det vara Chihayafuru säsong 1?
 18. Sceleris

  Nausicaä som Kabuki teater

  Undrar dock om inte anime-som-nō-teater är ännu mer bisarrt!
 19. Hm, det finns onekligen många animefigurskapare, så det är lite nål-i-höstack. Om det är du som gjorde bilden med en sådan figurskapare, och du gjorde den på den dator du använder, så är det värt att observera att filnamnet för din bild innehåller tidsstämpeln 2020-04-28 15:02:51. Det är möjligt att din webbläsare har historik för det datumet. (Så här kollar man i Firefox.)
 20. Sceleris

  Nausicaä som Kabuki teater

  Det är inte det första projektet som förvandlar animanga till kabuki, förstås. Naruto vet jag fick en kabuki-uppsättning, vilket också kanske är lite “lättare” eftersom Naruto redan har en japansk medeltidsprägel. (Och Jiraiya är redan i sitt original inspirerad av kabuki.) Jag kan tänka mig att se kabuki nån gång, men i så fall någon klassiker. Nausicaä, nja. Jag läser nog hellre om mangan. 😅
 21. Sceleris

  Gissa animen

  @MathJuice trickar man inte i första taget – rätt!
 22. Sceleris

  Gissa animen

  Osu! Tatakae! Moédan!
 23. Sceleris

  Gissa animen

  Fan! Jag ville inte ha rätt, jag ville bara tänka på Demon City Shinjuku, som jag senast såg för typ 19 år och 11 månader sedan. Nåja, har man tagit demonen i båten får man ro honom till Shinjuku!
 24. Sceleris

  Gissa animen

  Vild gissning, men Demon City Shinjuku?
 25. Sceleris

  Gissa animen

  Mästerlig slutledning, bollen till Klona!
×