Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Klibbnisse

VIP
 • Innehållsräkning

  2 041
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  10

Klibbnisse vann senast dagen den januari 27 2013

Klibbnisse hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

24 Utmärkt

Om Klibbnisse

 • Rang
  Väderballong
 • Födelsedag 1990-02-14

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Otakuland
 • Intressen
  Mångsysslare

Senaste profilbesökare

4 397 profilvisningar
 1. Klibbnisse

  Gissa animen

  Summer Wars, möjligtvis?
 2. Klibbnisse

  Ett nytt Anime.se – eller?

  Kul att se att du är lika engagerad som förr, Sceleris! Jag håller tummarna för er och önskar lycka till! :D
 3. Det är en serie om fem fiktiva "lär dig svenska"-övningar som ett par radio-djs på den göteborgsbaserade chiptunewebbradiokanalen Slay Radio svängde ihop för en kollega som skulle flytta från Storbritannien till Sverige någonstans runt 2005. Dock verkar avsnitten inte finnas tillgängliga på deras nya sajt, men om du promenerar över till den här uppladdningen av avsnitt 1 på YouTube från 2006 så finns övriga avsnitt länkade i högerkolumnen. Jag talade vid ett tillfälle med Slaygon som driver kanalen och spelar den svenska rösten i det första övningsbandet, och enligt honom var det först tänkt att bara vara ett enda avsnitt som en kul grej, men det blossade upp något så kopiöst så de gjorde ett par till.
 4. Klibbnisse

  Strömmande anime

  Har fyra stycken gäst-pass som samtliga gäller 48 timmar om någon vill ha, sorterat efter utgångsdatum (så ta de äldsta koderna först!) - Sep 7: http://www.crunchyroll.com/guest_pass?code=D7VAU6V6AAD - Sep 12: http://www.crunchyroll.com/guest_pass?code=94EMVE43WMN - Okt 7: http://www.crunchyroll.com/guest_pass?code=VSMJG49FKL7 - Nov 7: http://www.crunchyroll.com/guest_pass?code=93GJTG53993 Om du tar någon, gör ett inlägg eller något så att eventuella andra intressenter vet.
 5. Min upplevelse är att japanska är tämligen lätt. Med undantag för kråkfötterna de skriver med så är språket i sig tämligen logiskt uppbyggt. Kan tänka mig att om en kille från Chile kunde välja mellan exempelvis svenska och japanska så tror jag att denne skulle haft lättare för japanskan, förutsatt att man kastar det genuint värdelösa skriftsystemet ut genom fönstret.
 6. Klibbnisse

  Att se på, läsa om och prata om anime

  Nu sitter jag på jobbet utan möjlighet att läsa allting ni skriver, men under förutsättning stt jag uppfattat frågan rätt så kan jag likväl framföra mina åsikter. Diskussioner om hypotetiska politiska motiv och att gräva djupare än vad somliga serier är uppskattar åtminestone jag på en måttlig nivå. Sådant riskerar att dela in folk i grupper som alla ogillar varandra på grund av politiska åsikter när de egentligen bara vill prata om tecknat. Dessutom har man ju varit med om tillräckligt många diskussioner där folk tolkar serier som vissa tolkar bibeln och man själv suckar och påstår att karaktären i fråga tog på sig höger strumpa först inte för att symbolisera studions stöd till kapitalism och extremhögern, utan för att det bara råkade bli så. Om det är en klart politisk serie så är det en sak, men att på något vis göra Pokemon till en seriös diskussion om djurplågeri och liknande är något jag klarar mig utan... sånt hör hemma i kylskåps- och duschbaserade pratstunder. Istället vill jag påstå att höjdpunkten av diskussioner vi haft här på sidan (då jag var aktiv, skall tilläggas) var när flera av oss satt och spånade efter en djupare handling i Sora no Woto när det väl begav sig. Skärmdumpar, frågor om hur saker hörde ihop och så vidare. Visserligen var vår kollektiva fantasi mer intressant än vad serien visade sig vara, men när vi satt och diskuterade innehållet i en bok på ett främmande språk, teoriserade om hur världen de lever i fungerar, drog hypoteser kring hur många av landets innvånare som besitter grundläggande läsförståelse och så vidare. Då var jag väldigt glad och kände mig mer investerad i serien än vad jag annars skulle gjort. Summa summarum, ta efter bokklubbar istället för att gräva med grävskopor i en sandlåda. (Jag skall läsa tråden när jag kommer hem)
 7. Klibbnisse

  Vart tog introduktionstråden vägen?

  Tackar, i dubbel bemärkelse!
 8. I och med jag nu tänkt stanna kvar ett tag efter ett par års uppehåll planerade jag att skriva i den alldeles ypperliga introduktionstråden för nya medlemmar som jag minns att vi hade förr... men efter en kvarts letande via telefonen finner jag den ej. Kära Bullen, vart har nu denna tråd tagit vägen? Jag hoppas ni kan hjälpa mig, annars vet jag inte vad jag skall ta mig till.
 9. Jag vill be om ursäkt för min pinsamma inaktivitet.

 10. Jösses, naturligtvis är jag överlycklig över att vi äntligen fått en podd på ämnet med god kvalité... men samtidigt lite snopen då jag själv filat på att dra igång en vända i studion veckovis sedan årsskiftet. Först till kvarn är det väl man säger ;)
 11. Jag insåg när jag röstade häromdagen att jag inte sett färdigt speciellt många aktuella serier alls i år... efter filtrering var det bara fem serier eller så...
 12. Det är bara att säga till mig så fixar jag rättigheter! Hoppas nya systemet är på plats innan nästa år så allt detta kan skötas helt av sig självt :D
 13. Klibbnisse

  Genshiken II

  ... Jag känner att mitt minne sviker mig, och då har jag bara kännt till den nya mangan i någon vecka...
 14. Hmm... då vill jag nominera följande! Kokoro Connect - spektakulär karaktärsuteckling och koncept! Sket Dance - spektakulär vardagsunderhållning! Bakuman 2 - spektakulär skaparglädje och hastighet i berättandet! (om vi kan nominera enskilda säsonger, annars får det bli hela Bakuman nästa år ) Another - spektakulärt mysterium! Kuroko's Basketball - spektakulära pojkkroppar... och lite sport! Mysterious Girlfriend X - spektakulär positivmusik och gudomligt slem! (även om den inte var någon direkt höjdare...) Fler kan komma att läggas till allt eftersom jag kommer på.
 15. Jag hade inga planer på att uppgradera just nu, men om man kan få loss en kod för 140 spänn är det nästan för bra för att inte slå till. Edit: Hmm, kan inte köra uppdateringsassistenten då jag inte är hemma med datorn... :/
×