Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

RainyDay

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  212
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  13

Allt som postas av RainyDay

 1. RainyDay

  vad tecknas?

  Kul att se hur alla utvecklas! Var ett tag sedan man postade, senaste jag gjort iaf: http://fav.me/d8plzgt
 2. RainyDay

  Skrivutmaningen 2014-08-25

  Dags för den andra skrivutmaningen, och jag tänkte att vi förhåller oss till samma regler som sist, alltså: • Berättelsen ryms i ett enskilt inlägg som postas direkt här i tråden • Omkring 1000 ord • Flest gröna knapptryckningar blir vinnaren • 23.59 nästkommande söndag ska alla bidrag vara postade (2014-09-07) Då så, ämnet för denna utmaning är detta: I handlingen ska det finnas ett rum. I detta rum ska det finnas ett kylskåp. Om man vill att hela handlingen ska utspela sig där eller inte är upp till var och en, men det ska vara en central del i berättelsen. Låt utmaningen börja!
 3. RainyDay

  vad tecknas?

  Ritat till och från på en webbserie =) : http://rainydaysunshine.deviantart.com/art/Hello-Internet-01-488031905 http://rainydaysunshine.deviantart.com/art/Hello-Internet-02-492953888
 4. Fick nyligen ett pm om jag hade några tecknartips, och tänkte att ja det har jag ju, speciellt då jag aldrig sett mig själv vara särskilt begåvad men jag har alltid tyckt att det varit kul att rita. Jag är alltså av åsikten att alla kan lära sig teckna bara man tycker det är kul =) Så det andra jag tänkte var att vi borde ha en tråd där alla kan dela med sig av sina erfarenheter och tips när det gäller ritande. Jag börjar, eftersom det är lite sent kommer jag inte bifoga några bilder men laddar upp några imorgon om jag känner att något behöver förtydligas. Har en plan att någon gång att göra en lång photoshop tutorial för att teckna digitalt, men tänkte börja med lite generella saker. Typ alla tips jag ger kan man säkerligen googla, men det finns ett par saker som åtminstone hjälpte mig väldigt mycket i början, here goes: • Använd stödlinjer. Stödlinjer är awesome och jag kommer nog alltid använda det. Ibland vill man bara komma igång och rita på en gång, men man kan spara sig så otroligt mycket tid av att bara använda stödlinjer. Ett tips är att rita upp en streckgubbe först, sen när man är nöjd med pose och proportioner börjar man rita i detaljer. • Generellt sett så brukar de flesta guider säga att män är åtta huvuden höga och kvinnor 7 huvuden höga. Det är en bra start att börja där. Så när du ritar upp streckgubben, mät med linjal hur stort huvudet är, sedan multiplicerar du det med 6 eller 7 så har du höjden på kroppen. • Så manga/anime följer ju inte särskilt ofta "verkliga" proportioner. Dock så skulle jag rekommendera att lära sig rita riktiga människor först. Kommer underlätta i längden. Jag säger inte att man måste starta med anatomi på en gång, även om det är bra, dock så är anatomi ganska tråkigt och i början så är det viktigaste att det är kul att rita =) Så korrekta proportioner är en ganska bra start. • Rita av saker i din omgivning, alltid kul med variation samt att det lär en att se saker som teckningsobjekt (typ hur går man till väga för att rita detta etc.). • Vad gäller ansikten, avståndet mellan ögonen är ofta ett öga brett. Ganska bra tumregel om man är osäker. Kom också ihåg att ansiktet är tredimensionellt (kommer nog få ladda upp en bild för att visa hur jag menar med detta). • Sedan är det alltid viktigast att man tecknar, man kan strunta i allt jag skrivit hittills, sålänge man bara ritar hela tiden, sedan när man kommer till en punkt där man känner att man vill förbättras så kan man börja granska sina teckningar och se hur man kan göra dem bättre. Spara alltså allt du gör, ganska kul att se en bild man gjorde för ett år sedan och se hur mycket man har förbättrats. • Ett sätt för att se fel i sin teckning, vänd pappret bakochfram mot en lampa och kolla på bilden spegelvänt. Då ser man oftast alla missar man gjort. Sådär, thats it för ikväll. Kommer säkert fylla på här i fortsättningen, och om ni har några egna tecknartips posta dem! =)
 5. precis skaffat wii u, någon här som man kan adda till sin friendslist? =)

 6. RainyDay

  Gissa spelet

  det stämmer!
 7. RainyDay

  Gissa spelet

  fortsätter med fightingspel då
 8. RainyDay

  Gissa spelet

  children of the atom såklart =)
 9. Beror ju på vad det är för raster och vad för program man använder. Men gäller det vanligt punktraster kan man göra det själv, i princip är det ju bara ett mönster med olika tät och tjocklek på punkter. I photoshop bör man kunna göra ett mönster, man ritar en punkt och en vit yta (beroende på tjocklek) och skapar mönster av det. Kommer inte ihåg exakta detaljer för det, men något i den stilen. Sedan som sceleris sa, finns att köpa färdiga digitala raster. Jag köpte ju en "how to draw" manga bok, där man fick med en cd-skiva med massa raster. Kostade väl en 250kr eller så tror jag. Men somsagt är det enbart punktraster man vill ha så kan man googla upp hur man skapar egna mönster, eller även ladda ned befintliga, bör ju finnas människor som vill dela med sig av sina mönster =)
 10. RainyDay

  Bildutmaningen

  mitt bidrag till utmaningen: http://fav.me/d81o3pa
 11. RainyDay

  Forumets Tera Online-gille!

  började spela guild wars 2 igen, men kanske ska starta igång tera, var ett tag sedan man spelade men har för mig att gameplayet var jäkligt nice (blev aldrig riktigt klok på craftingsystemet dock), kanske joinar guildet i veckan
 12. RainyDay

  Presentationstråden

  Välkommen =)
 13. RainyDay

  Relationstråden

  tänkte mest att man kan skämta om olika stereotyper, har ju hört om vilka skamliga förslag tjejer oftast får exempelvis. Men får väl se, är ju expert på att skjuta upp och inte ta tag i saker innan jag hittar något nytt att rita på =) men bra att veta att ingen tar illa upp =)
 14. RainyDay

  Relationstråden

  Ahhh blev inspirerad att göra en serie om det här ämnet =) Inga karaktärer är baserad på någon här på forumet, och själva serien är inte påbörjad ännu, men tänkte att det är ett ganska kul ämne =) http://rainydaysunshine.deviantart.com/art/A-comic-about-finding-love-476213228
 15. RainyDay

  Skrivutmaningen 2014-08-25

  Ahh samma här, men två bidrag fick vi in, så låt röstningen börja och fortsätta till midnatt idag!
 16. RainyDay

  Bildutmaningen

  efter att ha sett lite dokumentärer om hajjar =) http://fav.me/d7xe28e
 17. RainyDay

  Presentationstråden

  Välkommen till forumet Mikmento!
 18. Nästa skrivutmaning förtjänar den en egen tråd eller ska vi fortsätta uppdatera den gamla? =p

  1. Stekeblad

   Stekeblad

   Tror det skulle vara bättre att göra en ny tråd

 19. RainyDay

  Relationstråden

  En liten kul samling av artiklar gällande ämnet =) http://kotaku.com/tag/ask-dr-nerdlove
 20. wuhu, platinum trophy i Final Fantasy X, kommer man aldrig mer behöva dodge:a 200 blixtar XD

  1. Dark-Zakiya

   Dark-Zakiya

   gratulera jag ha försökt med den många gånger men aldrig lyckas.

 21. RainyDay

  Sommarspelturnering för Anime.se!

  Grattis till lag 2! Låter kul med fortsatta turneringar, och förhoppningsvis går inte min dator sönder igen XD
 22. RainyDay

  Relationstråden

  Fast på löpspåret är man ju svettig och illamående av allt springande, eller det kanske bara är jag? xD
 23. RainyDay

  Relationstråden

  Är verkligen ingen relationsexpert, men tror inte att det är så jätteviktigt att man har gemensamma intressen, sålänge man kan umgås och ha kul, bara man ger varandra tid till att göra sitt ibland. Kan se det till de vänner man har, alla har man inte alls så mycket gemensamma intressen med, men mycket mer gemensamma åsikter, värderingar och humor (liknande humor känns ju nästan mest viktigt). Men såklart, kanske är optimalt att hitta någon som man kan dela allt med, vad vet jag :) Men man kan ju aldrig träffa någon om man inte ger sig ut bland folk, så oavsett om det leder till något, så testa att gå på konvent eller andra saker, i värsta fall så var det kanske en kul upplevelse och du träffar nya vänner, i bästa fall kanske det ger något mer :)
 24. Ack, börjar redan vända på dygnet, aja läst ikapk på attack of titan och kuroko no basuke iaf =)

 25. RainyDay

  Sommarspelturnering för Anime.se!

  Mpste vara sommarvärmen som krachar alla prylar :p.
×