Hoppa till innehåll

Lionheart86

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  14
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  3

Lionheart86 vann senast dagen den februari 25 2014

Lionheart86 hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

3 Neutral

Om Lionheart86

 • Rang
  Novis
 • Födelsedag 06/30/1986

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Hägersten
 • Intressen
  Lingvistik, musik (hårdrock, metal plus en hel del andra genrer och subgenrer), anime, manga, film, filosofi, historia.
 1. Lionheart86

  Kill la Kill

  Avsnitt 19 då: Jag gillade överlag det mesta, men slutet med en ångetsilsken Ryūko går, bort, bort, bort. Det är fullt möjligt att omfamna klichéer på ett fyndigt vis, men detta försök - i den mån det nu var ett sådant - föll verkligen platt i mina ögon. Det enda bra med det hela var egentligen att det samtidigt blev lättare att svälja ännu en obekväm scen mellan Satsuki och Ragyō. Många av höjdpunkterna var annars de mindre detaljerna, som Gamagooris reaktion när han nya fräsiga vapen visar sig vara tusen gånger sämre än det Ryūko förmår att åstadkomma mot de nytillkomna fienderna (även om det säkert inte har spelat ut sin roll ännu) samt ansiktsuttrycken som uppkommer direkt efter räddningen av Mako. I övrigt skulle jag inte bli särskilt förvånad över om Ragyō, snarare än Satsuki, blir den som till slut kommer att bära den Evangelion-Kamui (utbrodering av Junketsu?) som Nui arbetar på.
 2. Lionheart86

  Kill la Kill

  Ja, måhända var min kritik lite väl överdriven, då även jag trots allt anser att Kill la Kill balanserar klart bra mellan de två ovansagda, ofta så känsliga, sidorna av en berättelse. I synnerhet avslöjanden rörande kan vara ett minfält av enorma proportioner och jag hoppas bara att Det skulle kännas som farligt nära att idiotförklara tittaren. Apropå Ragyō: Det stundals närmast mardrömslikt förtjusande sättet som hon animeras på (med scenen i badhuset och anländandet in till stadion som två av de främsta exemplen) fick mig inte helt osökt att tänka på de illustrationer som Gerald Scarfe skapade åt Pink Floyd och deras "The Wall"-koncept. I synnerhet då filmen där huvudpersonens fru i ett par animerade scener, vilka inte kan beskrivas som något annat än just mardrömslika, porträtteras på följande vis: http://www.geraldscarfe.com/wp-content/uploads/pf-wife1.jpg Det intresseväckande fortsätter i och med att den karaktärsdesignen har liknats vid en rokurokubi från den japanska mytologin; ett väsen av bedräglig natur och förmågan att separera huvudet från kroppen. Måhända är jag ute på något långsökt is här, men jag finner detta i ljuset av de tre senaste avsnitten ändå rätt så tankeväckande.
 3. Lionheart86

  Kill la Kill

  Såg precis de tre senaste avsnitten. Ja ja, låt gå för att en schimpans hade kunnat räkna ut händelseförloppet och de "skakande" avslöjandena. Men nu är jag likväl åter hyfsat säkert tillbaka på hypetåget. 100% nyskapande och ickeförutsägbarhet är trots allt aldrig någon direkt förutsättning för 100% (eller något åt det hållet) underhållning.
 4. Lionheart86

  Övriga köp

  Fick hem denna box från CDJapan för inte så länge sedan: Sedan blev det en del Japan-relaterade skivor förra månaden med, från olika ställen. Förutom Loudness-LP:n rör det sig om västerländska hårdrocksartister, fast i Japan-utgåvor som synes. Men med sina obi-remsor, medföljande till japanska översatta låttexter samt givetvis särskilda bonusspår för landet i fråga, antar jag att det är fullt i sin ordning att visa upp dessa inköp i denna tråd.
 5. Lionheart86

  Animeköp

  Detta hämtades ut från ICA idag, trevligt: Det hängde även med en poster med den första pressen av filmen, fast har inte packat upp den ännu.
 6. Lionheart86

  K-ON!

  Har nu sett de två första avsnitten som har sänts och som förväntat är detta hittills en kul och underhållande serie, speciellt om man som jag råkar vara musiknörd. Det är ju väldigt, väldigt moeblob över det hela men det är inget som i varje fall jag stör mig på - snarare tvärtom.
 7. Lionheart86

  K-ON!

  Ser ut som en trevlig serie, får kolla upp snarast. Det lilla jag har läst av mangan har i alla fall varit kul.
 8. Lionheart86

  Mangaköp

  Att tecknare mer eller mindre börjar kopiera sig själva efter ett tag är förstås inget ovanligt, i vissa fall rentav ofrånkomligt. Men visst kan det emellanåt bli ofrivillig humor av det hela, vilket i vissa fall undviks genom att man gör det hela med glimten i ögat, så att säga, och omfamnar sitt eget kopierande. För att återgå mer till ämnet så är CLAMPs CG-bok riktigt fin, har läst en del kritik om att den innehåller relativt lite färglagda illustrationer sett till det totala sidantalet, men då detta ska vara allt, eller i varje fall det mesta, man gjorde för serien så ser jag den ändå som klart köpvärd. Åtminstone om man är ett större fan av serien.
 9. Lionheart86

  Mangaköp

  Ej manga per se, men detta inhandlades hos SF-bok i Stockholm häromveckan:
 10. Lionheart86

  Animeköp

  Vad exakt är det som ingår i den lådan? AxelMusic var ganska vag på det, och fick det att låta som att man bara fick DVDerna och inget mer. Om så är fallet har jag ingen större lust att köpa den. Det Klona skriver stämmer, konceptet är ju likadant som de två tidigare "limited"-delarna. Följande text från Amazon förtydligar det hela väl: "Limited Edition contains: DVD Volumes 5 and 6, Code Geass OST 2, Code Geass Sound Episode 3, Suzaku of the Counter attack Vol. 1 Manga, Character Sketch Clamp Comic 2, Code Geass Booklets 7-9. DVD Extras include: Picture Drama Stage 9.33, Audio Commentary Stage 19, Audio Commentary Stage 21, Textless Opening "Kaidokufunou" Version 2, English Voice Actor Interviews, Picture Drama Stage 22.25, Picture Drama Stage 23.25, Audio Commentary Stage 25, Textless Ending (Special On-Air Version Stage 23) "Mosaic Kakera", Textless Opening (Stage 24 and 25) "Hitomi no Tsubasa" Special Opening with Japanese Text (Stage 24 and 25) "Hitomi no Tsubasa", Textless Ending (Special On-Air Version Stage 24 and 25) "Colors"" Allt som allt tycker jag att lådorna som kom ut till CG har ett trevligt och prisvärt innehåll, i varje fall om man är ett lite större fan av serien. Är inte så förtjust i vissa fall (inget nämnt, inget glömt) där man stoppar in, i min mening, krimkrams som pannband och dylikt som kostar typ två spänn att tillverka och är med i boxen enbart för att höja priset. Förstår dock om somliga tycker att även detta är kul att ha för havandets skull, men in min bok framstår det som lite väl onödigt.
 11. Lionheart86

  Animeköp

  Det sista jag fick hem är den tredje, limiterade, delen av Code Geass för ett tag sedan, så nu har man den serien (eller säsongen då) komplett. Annars har det varit rätt tunnsått med köp på animefronten för min del, inte minst tack vare att dollarkursen har gjort sitt för priserna. Förhandsbokade dock DVD:erna/boxarna Gurren Lagann: Guren-hen och Gurren Lagann Kirameki Yoko Box - Pieces of Sweet Stars från CDJapan häromdagen tillsammans med två CD-skivor, det sista är i alla fall inget animerelaterat. Ska i väg till Stockholm imorgon (tekniskt sett idag) på kryssning och kommer att ha en stund innan att gå runt i affärer så det blir väl ett besök på SF-bok som vanligt, får se om man kanske fastnar för något där.
 12. Lionheart86

  Mangaköp

  Beställde Kagetora vol 1-5 och Tsubasa vol 16 från CDON i torsdags. Ska även göra en beställning från Adlibris i slutet på månaden, hade bland annat tänkt inhandla ett par volymer av Tsubasa som jag saknar. Funderar sen även på att kolla upp Tokyo Babylon, har ingen större koll på CLAMPs äldre verk och den serien verkar överlag ha fått väldigt bra kritik så det kan nog vara ett gott köp.
 13. Lionheart86

  MUCC till Sweden Rock Festival 2008

  Presenterades idag, tänkte att det kanske kunde intressera folk här. Läs mer på: www.swedenrock.com
 14. Tips på sådana mottages tacksamt. Det finns ju stora mängder manga som är översatt till franska att köpa där borta men då mina kunskaper inom det språket är ytterst begränsade känns dessa inte alltför lockande. Kanske finns det åtminstone något ställe som har en slags importavdelning? Tack på förhand för svar.
×