Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Noctune

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  255
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Allt som postas av Noctune

 1. Noctune

  Vilket språk läser ni helst på?

  Två frågor: 1. Vilket språk läser ni helst manga på? 2. Vad bör man ha kvar från det japanska språket när man översätter? 1. Jag kan bara två språk tillräckligt bra för att kunna förstå helt vad jag läser (svenska och engelska) Jag trodde att jag föredrog engelska, men när jag läst Naruto både på svenska och engelska så upptäckte jag att svenskan kan vara bättre. Om jag läser på svenska eller engelska regleras nog mest av tillgången på de mangor jag vill läsa. 2. Jag tycker inte att man ska översätta namnsuffixen (-san, -kun, osv) sen efter det har jag ingen direkt åsikt förutom att man bör hålla det så nära orginalet som möjligt, men jag antar att det är det översättare strävar efter.
 2. Noctune

  Animeköp

  Efter att funderat rätt länge så har jag äntligen beställt dvd-boxen med Black Lagoon. Har varit tveksam till svensksubbad anime ända sen jag köpte GetBackers, men lyckades låna första Black Lagoon dvdn av en kompis innan jag beställde B) Sen "råkade" jag beställa Ergo Proxy-boxen också ^^'
 3. Noctune

  Animeköp

  Jag funderar på att köpa den svenska "Black Lagoon"-boxen. Fast innan jag gör det skulle jag vilja veta om den svenska översättningen är bra? (Förra gången jag köpte en svensk anime-box (getbackers) så var översättningen helt obegriplig och grammatisk inkorrekt, inte ett misstag jag vill göra om...)
 4. Noctune

  Mer Studio Ghibli på svenska biografer

  Nausicaä från Vindarnas dal ha ju haft premiär nu (17 april), men jag hittar inte vilket språk den visas på. Någon som vet? Edit: Mailade SF strax efter jag skrev inlägget och har redan fått ett svar ;) Frågade också om filmen skulle visas i Linköping.
 5. Noctune

  Vilken manga läste du klart senast?

  Läste nyligen Color of Rage som handlade om två slavar, en japan och en svart man, som efter et skeppsbrott hamnade i Japan. Jag tyckte inte att den var jättebra och den hade inget riktigt slut.
 6. Noctune

  Var ifrån Bleach kommer klippet?

  Klippet kommer från introt till spelet "Bleach Battlers 2" http://se.youtube.com/watch?v=_TpXt6EyM14 (jag hoppas det är ok att länka till introt, annars ber jag om ursäkt)
 7. Noctune

  Bamboo Blade

  Har sett ett par avsnitt av den och den är så söt och rätt kul. Jag tränar själv kendo och vissa saker känner man igen så väl. Måste ta och se klart serien nån gång...
 8. Noctune

  Vilken anime såg du klart senast?

  D.Gray-man En riktigt bra shonen-serie som var väldigt mörk ibland (vilket var en av de sakerna som gjorde den bra) Visst innehöll den en del fillers som var mindre bra, men också en hel del fillers som var bra och nästan gjorde animen likvärdig med mangan. Trots 103 avsnitt slutade animen i förtid (mangan är inte slut ännu) men de lyckades ändå göra ett hyfsat snyggt slut på den. Slutet lämnade det även öppet för en uppföljare, vilket jag hoppas kommer när mangan fått ett rejält försprång igen. 9/10
 9. Noctune

  Mangaköp

  Har ingen hyfsad telefon heller; "bara" en Nokia 3210 (är dock nöjd med den, den tål nästan allt) Och så oteknisk som jag är så tror jag ändå att jag skulle hålla mig till papperslappar ^^'
 10. Noctune

  Mangaköp

  MyAnimeList har mangafunktion också. :) Ok, fast det känns som om det vore lite svårt att stoppa ner den i plånboken ;)
 11. Noctune

  Mangaköp

  Var på besök hos Seriebörsen här i linköping och fick med mig Nausicaä vol 3, D.Gray-man vol 9, Fullmetal Alchemist vol 9 och Chrono Crusade vol 6 (på svenska) hem. Tyvärr upptäckte jag att jag inte alls är på vol 9 av FMA utan vol 8, så det dröjer ett tag innan jag kan läsa den (Borde skriva ihop en lapp med vilken volym jag är på i alla serier jag har...)
 12. Noctune

  Anime-blindtest

  Titta jag kunde något ^^ 8. Bamboo blade ED "Star rise"
 13. Noctune

  Gissa animecitatet

  Korrekt
 14. Noctune

  Gissa animecitatet

  "Boy. Why are you still alive?"
 15. Noctune

  Gissa animecitatet

  FLCL?
 16. Noctune

  Mangaköp

  Idag hämtade jag ut ett paket med böcker från adlibris ^^ och i paketet låg Nausicaä of the Valley of the Wind vol 1. Jag blev väldigt paff då den visade sig vara större än vanlig manga (samma storlek som amerikanska serier brukar ha) Men med tanke på detaljrikedommen i bilderna hade det inte gått att göra den mindre. Jag är i vilket fall som helst mycket nöjd med mitt köp, för dte är en riktigt vacker serie.
 17. Noctune

  Full Metal PANIC (manga)

  enligt mangismo:s forum rör de sig om en 9 volymer lång manga. men samtidigt står där att den skulle kommit ut i november (förra året dvs)... Men Mangismo gick ju i konkurs och det är nu Egmont som ska ta över Mangismos titlar. Alltså är det inte konstigt att den inte kom ut då och man kan inte heller försöka hitta uppdaterad information om den där.
 18. En nyhet som jag gärna ville höra. Nu försvann alla tankar på att införskaffa den på olagligt sätt ^^' Hoppas bara att den kommer visas både på japanska och svenska och inte bara på svenska.
 19. Noctune

  Gissa mangan

  Dogs: Bullets and Carnage är rätt B)
 20. Noctune

  Gissa mangan

  Yay, det var ett tag sen jag fick posta en bild =)
 21. Noctune

  Gissa mangan

  Hikaru no Go?
 22. Noctune

  "Paprika" på DVD: Vinnarna!

  Grattis till vinnarna :D
 23. Noctune

  Anime-natt på SVT den 7 september

  Så, nu har jag sett nästan allt förutom Stormy Night och jag tycker att allt har varit hyfsat bra eller bättre. Voices of a distant star var nog den bästa, eller iaf så väckte den mest känslor hos mig (grät nästan vid slutet, så tragiskt på sitt eget sätt) Jag kan säga att jag verkligen tyckte om att de översatte "oni" till "troll" i Kakurenbo, det kändes som om det passade så bra =) Kakurenbo var inte riktigt lika bra som jag hade hoppats, men helt klart sevärd ändå. Det jag tyckte var väldigt annorlunda (i brist på bättre ord) med den var att alla karaktärer hade samma ansiktsuttryck hela tiden, iom rävmaskerna, vilket gjorde att vissa scener kändes väldigt fel... Någon mer än jag som drog paralleller mellan Orson Scott Cards "Enders Spel" ("Ender's Game") och Voices of a Distant Star? (inget solklart, men universat kändes som om det nästan skulle kunna ha varit det samma)
 24. Noctune

  Anime-natt på SVT den 7 september

  Du var inte ensam om att ha ett band som slutade att fungera... som tur var slutade det att fungera mitt emellan två program och jag var vaken när det hände, så jag kunde byta ut det. (kan säga att dokumentären var en besvikelse ;) ) Perfect Blue var skum och förvirrande, och inte blev det bättre av att jag låg och halvsov mig igenom vissa delar ^^' den måste jag definitivt se igen.
 25. Har inte spenderat nåt på proviant, för jag ska inte titta i natt ;) (däremot har jag och en kompis gått ihop och ska spela in hela natten på video för senare beskådning) Tycker att det är toppen att svt gör detta, måste komma ihåg att skicka ett tack-mail till den ansvarige =)
×