Hoppa till innehåll

Ashaz

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  2 026
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  3

Ashaz vann senast dagen den april 8

Ashaz hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

15 Bra

Om Ashaz

 • Rang
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  Världens ände

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Ashaz

  Skärmdumpskampen

 2. Ashaz

  Skärmdumpskampen

 3. Ashaz

  Gissa animen

  oj. är det VHS artefakter jag ser? Behöver mer ledtrådar.
 4. Ashaz

  Vilken manga läser du just nu och vilken ser du fram emot?

  Jaha men då får jag väl läsa den då...
 5. Ashaz

  Skärmdumpskampen

 6. Ashaz

  Bakemonogatari

  Drygt 11 år senare har jag slutligen sett hela Bakemonogatari. Jag kom aldrig förbi 1a avsnittet där 2009. Jag tror jag förväntade mig något helt annat då. Det här var något av det bästa jag har sett på väldigt väldigt länge. Komplexa icke-perfekta karaktärer, rappa kvasipoetiska dialoger med trovärdiga resonemang och interaktioner. Det är något väldigt speciellt när man ett par avsnitt in fortfarande inte vet vart serien är på väg eller vad den egentligen handlar om, men att det samtidigt inte spelar någon roll för resan är så väldigt bra. Det var inte förutsägbart. På ett bra sätt. Nisemonogatari lämnade dock mycket att önska, så jag hoppas verkligen att någon av uppföljarna kommer ens i närheten av samma kvalité.
 7. Ok. Ja det gav ju inte några svar på något direkt, utan lämnade snarare fler dörrar öppna. :)
 8. Ja. Det var verkligen stor skillnad i intensitet och variation på S1 & S2. Just ja. Det känns ju lite konstigt om hon rakt av skulle ljuga om en sån grej i en såndär story-byggande flashback. Att vara en god vän till mamman alltså.
 9. Ashaz

  Darling in the Franxx

  ...nu ska jag läsa mangan och se vad jag har missat.
 10. Ashaz

  Darling in the Franxx

  Spoilers ahead. Något jag har noterat ute på vida internet är att många verkar tycka Zero twos karaktärsutveckling var konstig och ologisk. Något som jag inte alls höll med om men inte helt kunde förklara varför. Så hittade jag denhär youtube kanalen som ger en väldigt bra analys av hela händelse flödet. Samma med slutet på serien. Många verkar tycka att det var out of the blue och onödigt. medan det i själva verket hintades om långt tidigare i serien och knyter ihop väldigt bra med hela temat på serien. Det är inte en mecha serie. Det är en serie om människor.
 11. mmmmm Fraiser.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Jag har aldrig sett mer än någon minut Frasier per gång, är det kul?

  2. Ashaz

   Ashaz

   Jag gillade den när den gick på tv. men det var ju ett tag sedan så ingen aning hur den åldrats.

    

 12. Ashaz

  Darling in the Franxx

  (Jag hittade ingen befintlig tråd om denhär?) Darling in the Franxx. Mänskligheten har fått på nöten av blåa monster. Dom gömmer sig i mobila städer som rullar runt i resterna av en förstörd planet. För att försvara städerna mot blå monster har man odlat fram ungdomar vars enda syfte är att pilota mechs och slåss med blåa monster. Darling in the Franxx handlar om ett gäng sådana ungdomar. Huvudkaraktären, Hiro (orginelt namn va?) var en sådan pilot som hade stora förväntningar på sig. Men där storyn börjar har allt just rasat samman för honom. Han och hans partner har misslyckats att synka med deras Mech och de ska därför inte vara kvar i programmet längre. Cue the love interest. Zero two är en konstig rosahårig tjej med horn. Hon pilotar också mechs, men alla killar som pilotar tillsammans med henne dör och hon går berzerk när hon tvingas styra sin Mech ensam. Ni som hänger på discord har kanske noterat att mitt första intrck av serien inte var det bästa. De inledande avsnitten är proppade med fanservice-humor och meme-nivå av innuendo. Ibland så att man garvar. Ibland så att man bara tar sig för pannan och suckar åt det. Men det sken ändå igenom tillräckligt mycket kvalitéer att jag fortsatte titta. Det är jag väldigt glad för. Det här är nämligen ett praktexemplar av genre-beskrivningen "Action och elände" som vissa har hört mig använda tidigare. Mycket i handlingen är förutsägbart, men på ett bra vis. De är inte direkt diskreta i sin foreshadowing, men det känns ok, eftersom slåss med monster biten bara är en liten del av vad Darling in the Franxx handlar om. Den primära storyn skulle jag påstå handlar om känslor, relationer, vänskap och kärlek. och hur svårt det är att hantera sådant om man är en framavlad soldat vars enda syfte är att styra en Mech och dö ung och därför aldrig fått lära sig något om känslor, relationer eller livet över huvud taget. Serien har ett par avsnitt som hade kunnat bli filler avsnitt. Där finns till exempel både ett strand avsnitt och ett "gänget lagar mat" avsnitt, men istället för menlös filler använder de dem till att driva historien vidare, foreshadowing av plot twists, att etablera karaktärer och få tittaren att bry sig. Och jag tycker faktiskt att dom lyckas med det. Darling in the franxx är ostig fanservice och fåniga innuendo skämt (I början). Den är också något av en kopia å NGE. Men den är mer än så och den är jävligt sevärd.
 13. Finns det en prequel film? :O Snubblade över nån youtube video där de var berusade också, med scener som absolut inte var med i den version jag såg. Emilia däckad på golvet och Rem ...eh.. som vanligt fast full. Vad har jag missat?
 14. Tunneln: Ja nu när jag kollade igen så ser man Otto & co springa ut genom samma koridor med samma glitter i. Jag blev förvirrad av falsk foreshadowing då skulle man kunna säga. Puck vs Roswal. Jo dels den biten, men även vid ett annat tillfälle nämner Puck att han en gång kände någon som pratade likadant som honom. The ordeal. Just ja.Man undrar ju vad Pandora viskade till Betelguise för att han skulle flippa över så fullständigt och vad hon lurade in honom på för bana. Att han i det läget var lättknuffad är en sak, men vad var det hon satte honom till att göra som ledde till den "nutida" versionen vars mål skiljer sig markant från den tidigare? Skydda Emilia vs Offra Emilia för att frigöra avundshäxan. Min gissning är att det är häxan som är inlåst bakom sigillet, men det känns inte heller helt uppenbart. Drain half the world dry. På mana får man väl gissa då. Emilia verkar ju aningen stark på den fronten eftersom hon frös ner en hel skog. Något som antyds ska vara en makalös ansträngning. Roswal var tvungen at offra upp hela kristallen för att få det till att snöa lite. Medan Emilia schock-frös en hel skog med folk och allt, som fortfarande är frusen. Betyder det att en stor del av hennes mana fortfarande är uppbunden där och hon potentiellt är ännu starkare än vi hittills sett? Visst var ju Regulus biskop av girighet. Så varför hänger han med pandora? De verkar ju ha ett aningen förvirrat maktförhållande, där båda förväntar sig kunna bestämma över den andra.
 15. Ashaz

  Gissa animen

  Vild chansning på dålig pun: Rideback?
×