Hoppa till innehåll

Ashaz

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  2 080
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  5

Inlägg postat av Ashaz


 1. 7 timmar sedan sa MathJuice:

  Den-där-serien-om-två-stycken-childhood-friends-som-blir-kära-i-samma-musiklärare-men-löser-mysterier-av-olika-slag?

  Blicken säger ja, men facit säger nej.

  (Hon ser inte ut som en särskilt pålitlig person ändå)

  ZmSPKrB.png


 2. MERA higurashi!?

  Va fan nu måste jag ju se den nya!

   

  Sonny Boy. Varför känner jag igen den? Får hålla ögonen på den tror jag.

  Annars var det inget som direkt stack ut för mig. ett par sci-fi serier som kan vara intressanta.


 3. nagatoro var helt klart säsongens överraskning. jag trodde det skulle vara en gimmicky ecchi trams serie. Men en viss youtubare gjorde mig nyfiken på den så jag började kolla ändå. Jag blev verkligen positivt överraskad när jag insåg att det handlade om en mysig romcom i förklädnad. Jag är dock rädd att det kommer bli ännu ett sånt där tråkigt icke-slut som alla nya manga-adaptioner lider av.


 4. Koi to uso. Kärlek och lögner.

  6/10

  denhär innehåller spoilers om hur det slutar.

  Den började bra. Upplägget med bakgrundshistorien är inte superoriginellt, men ändå lite nnorlunda och en intressant twist på standard romcom formatet. Jag trodde efter ett par avsnitt att den skulle bli en 8/10. Pacingen var till en början helt ok, jag blev engagerad i karaktärerna och det fanns ett par sånadär bra ont-i-magen scener.

  Men så ungefär halvvägs igenom började huvudkaraktären bara bete sig för omotiverat dumt.
  Jag förstår ju att det måste vara motsättningar och drama för att det ska bli en story värd att berätta, men jag tyckte den i det här fallet genomfördes lite dåligt.
  Huvudkaraktären lider av samma bristande självinsikt som Hiki i snafu, men utan att ha Hikis i övrigt skarpa sinne. Så han når aldrig självinsikten och framstår mest som rätt blåst överlag.
  "Var sann med dig själv om dina känslor" "jaha. ok. jag fokuserar på hon den andra som jag inte alls egentligen var intresserad av och ignorerar tjejen som jag varit störtkär i sedan mellanstadiet. Det känns rimmligt."
  Han prioriterar helkonstigt och verkar basera sina beslut på indicier som "person jag inte bryr mig om blir glad om jag gör såhär så det verkar rätt... (trotts att det skulle krossa person jag bryr mig om)". "om jag gifter mej med henne så gör dom en fin video med oss. kul!" "hennes mamma smickrar mig. wopidoo!"
  Diskrepansen mellan hans agerande i första och andra halvan av serien gör att det tappar i trovärdighet och jag blev mest frustrerad på att han är så dum. Han har bokstavligt talat format hela sitt liv runt henne och sen helt plötsligt är det som att han glömt bort sina känslor för henne. Det håller inte.
  Slutet:

  Spoiler

  Vad var det för fegt harem/icke slut? Trotts den långdragna scenen på hotellrummet där de formulerar planen för hur han ska kunna välja Misaka ändå (och sen av någon anledning tycker dom det är en bra idé att hångla en massa direkt efter det) så fick man aldrig se någon faktisk uppföljning på det. Man får en antydan om att tjejerna pratat om saken, men man får inte se det hända. Sen får man veta att Takasaki sagt nej till den planen. Utan att dom reder ut varför, annat än att hon också har fått en släng av *dumma ogenomtänkta självuppoffrande beslut som inte gör någon glad* epidemin som verkar härja vid det här laget. Det finns ingen closure i sista avsnittet. Bara ett fegt och tråkigt "äsch båda blir bra.".

  Saknades det ett avsnitt? Jag såg OVAn också men den var bara filler som inte tillförde något.

   

  Så TL:DR

  Denhär kunde ha varit riktigt bra. Ett tag var den på våg att li det också. men sen börjar den dala för att tillslut landa rakt på nyllet i gruset med ett otillfredsställande icke-slut.

   

  • Uppröstad 2

 5. 2 minuter sedan sa doppler:

  Åh, det är ju Kannazu no Miko

  Visste att jag kände igen ansiktet på andra bilden nånstans ifrån.

  Jo men så klart det är månens prästinnor!
  Jag började bli orolig att jag skulle behöva posta sånahär bilder för att någon skulle koppla.

  Hyn0GFr.png

×