Hoppa till innehåll

Zeedox

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  261
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  5

Allt som postas av Zeedox

 1. Zeedox

  Anime vintern 2015/2016

  Efter två avsnitt verkar Boku dake och Genroku Rakugo vara säsongens serier för mig! Men Ojisan to marshamallow var också riktigt kul.
 2. Zeedox

  Maratonserier

  Jag har sett Mad Bull 34 och Flaming Labyrinth med polare på det sättet. Rätt kul, rätt korta!
 3. Zeedox

  Serier som inte håller måttet till OP

  Ergo Proxy levde inte alls upp till sitt OP och första avsnitt, samma sak med Blood-C, i min mening.
 4. Zeedox

  Episodisk Anime?

  Kino no Tabi och Mushishi är verkligen härliga. Jag vill slå ett slag för dessa: Bartender handlar om en bartender som lyssnar på sina kunders livsproblem och erbjuder dem lösningen i form av en välvald drink. Härlig pianomusik. Space Dandy handlar om en misslyckad rymdbesättning som råkar ut för knasiga rymdproblem. Mer åt Lupin-hållet än Cowboy Bebop. Mycket rymdanimationsglädje, det vill säga varje rymdavsnitt kan se lite individuellt ut. The Tatami Galaxy har en övergripande handling, men varje avsnitt är fristående. Grym serie. Bör ses. Jinrui wa Suitai Shimashita / Humanity has declined, komediserie om ... tja. Talande bröd och maniska féer. Lucky star Sen finns det ju en hel rad av korta skämtserier med avsnitt på några minuter. Fireball Charming, Aiura Crab Jobs, Senyuu, etc.
 5. Zeedox

  Anime som Rödluvan?

  Arashi no Yoru ni handlar om en varg och ett får. Lite sago-lik, sådär.
 6. Ser fram emot: Nytt Final Fantasy 7!
 7. Zeedox

  Neon Genesis Evangelion

  Ja, det är den. Fick just hem boxen, tio skivor med alla avsnitt och filmerna, några små 'tidningar' och en bok med lite diverse material i. Egenligen lite torftigt med tanke på priset. -_- Men vad ska man göra!
 8. Zeedox

  Neon Genesis Evangelion

  Snyft... så svårt att veta vilken man borde köpa av dessa två. ;_; http://www.cdjapan.co.jp/product/KIBA-92191 http://www.cdjapan.co.jp/product/KIXA-90501
 9. Zeedox

  Anime hösten 2015

  Det verkar komma fler intressanta serier än jag har tid att titta på. Bra det, då kanske några visar sig sebara till slut. Lupin III! Kaiketsu Zorori! SYD*! Gundam! Miss Hokusai kanske är den mest lockande, vad jag sett av trailers.
 10. Zeedox

  Platina Jazz - anime i svensk jazztappning

  Jazztolkningar har ofta lätt för sig - även om de inte fångar originalets stil eller storhet kan de helt enkelt bara göra om stycket till en skön låt med igenkännbar melodi!
 11. Haha, rosa tjejen med ett "Vad fan"-utrop. Blir det alltid färgteckningar med det programmet, eller går det att göra rastreringar av olika slag?
 12. Zeedox

  Ett nytt Anime.se – eller?

  Å, under min animesabbat dök det här upp. Läste forumet först idag. Säg till om du behöver teknisk hjälp så ställer jag gärna upp. Har inte så mycket för mig nuförtiden när spexen är över, så har tillgång till mer tid än förr.
 13. Zeedox

  Anime.se:s framtid är upp till dig

  Är animecka.se så fel? Jag föredrar ärligt talat den designen, även om sidan inte uppdaterats på länge. Sökfunktionen på animes.se är också lite bättre, och det är lite kul mer uppröstsfunktionen, men det är nog de enda sakerna jag föredrar.
 14. Zeedox

  Karaktärer som avslutar alla sina meningar med...

  Sedan finns det ju en hel klass med karaktärer som, likt pokemon, avslutar sina meningar med sitt egna namn. Ofta maskotar, som Coco i Precure 5. TV-tropes har detta att säga om ämnet: Mer generellt kan man nog också säga att detta fenomen är en del av sk. "yakuwarigo" (役割語, Rollspråk).
 15. Zeedox

  Världens bästa musikvideo!

  Någon vann just internet!
 16. Zeedox

  Neon Genesis Evangelion

  Japan animator expo gjorde nydligen en liten Evangelion-video: http://animatorexpo.com/evangelionanotherimpact/
 17. Zeedox

  Anime våren 2015

  Lupin är alltid något att se. Även när det är skit.
 18. Zeedox

  Anime våren 2015

  Mer Danna! Mer Fate! Mer Lupin! Jippie!
 19. Zeedox

  Anime våren 2005

  Jag gav den ett försök för några månader sedan, men blev inte alls fångad av första avsnittet. Det kändes gediget men utan en intressant "hake".
 20. Zeedox

  Veckans avsnitt

  Veckans avsnitt... Antingen Shirobako #23 eller Maria #9. Det finns så mycket att säga om dem att jag knappt kan skriva. Det ena komedi, det andra tragedi. Det kan också vara ölen som talar, förstås. Shirobako 23 tog allt som Shirobako vanligtvis gör och tog det till toppen. Timingen var bra, referenserna till all efterforskning de gör var bra, och humorn var bra. Riktigt bra utnyttjande av överdrivning som grepp, vi som publik vet knappt om det är parodi eller faktiskt händer inom serien. Samtidigt var det drama, stress, känslor och payoff. Bra gjort. Ett avsnitt jag kommer se om många gånger. Maria 9 inledde otroligt spännande, och höll stämningen bra enligt mig. Och att inte tappa spänningen man redan byggt upp kan ofta vara det svåra, för annars blir det en dålig eftersmak. Ett riktigt karaktärsavsnitt, där vi egentligen fokuserade på några få personer.
 21. Zeedox

  Anime våren 2005

  Emma: Den här borde jag ha sett för länge sedan, men jag har inte tagit mig tillfälle. Undrar om den är i nivå med mangan. Jag kan rekommendera den svenska översättningen starkt. Tecknaren är urbra. Kore ga Watashi no Goshujin-sama: Usch och tvi. Speed Grapher: Porrig mörk thriller, men den är som alla andra Gonzo-serier. Starkt koncept, inget slut. Basilisk: Jag gillar den här mer än jag borde. Den skulle vara mycket starkare på 13 eller 8 avsnitt. Honey & Clover: Härlig serie på alla sätt och vis. Första avsnittet är väldigt unikt. Fler josei-serier behöver animeras.
 22. Zeedox

  Anime våren 1995

  Yay, Slayers fick en anime! Jag har följt den serien ända sedan den gick i Dragon Magazine för några år seden. Den är lite smal med massa rollspelshumor dock, så det blir nog bara en säsong.
 23. Zeedox

  Shigatsu wa Kimi no Uso

  Fast Nodame Cantabile hade färre scener där rivaler stirrar intenstivt på huvudpersoner som spelar musik och för en inre monolog som kommenterar varenda rörelse de gör.
×