Hoppa till innehåll

Klona

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  1811
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  80

Allt som postas av Klona

 1. Klona

  Hur mycket anime tittar du på?

  Jag ingen exakt siffra på hur många serier jag såg på förra året men det var en ganska blygsam siffra. Följde kanske igenom snitt 2-3 serier per säsong plus några serier som redan hade sänts klart. Min gissning på detta är att jag har spelat mer spel och varit aktiv i andra saker så tiden har inte riktigt funnits där. I år kanske är året då jag tittar på mer serier, det brukar nämligen gå lite i vågor för min del där jag ibland inte tittar på något och sedan sträck-ser serie efter serie. Denna säsong har åtminstone några serier som jag ska titta på och det kanske tänder min animélåga som inte brinner som starkast just nu.
 2. Klona

  Anime.se Podcast Megatråd

  Inte helt omöjligt.😉
 3. Klona

  Anime.se Podcast Megatråd

  Jag kan tänka mig att vara med igen och 13/12 passar för mig.
 4. Toradora: Jag visste vad som väntade mig under sista avsnittet så jag såg det på kvällen istället, skämt åsido. Lite som jag var rädd för så blev jag inte tagen av avsnittet lika mycket som första gången men det beror dels på att jag inte sett serien så jag har inte fått samma känslor för karaktärerna och sen visste jag vad som skulle hända. Riktigt mysigt avsnitt med en bitterljuv smak och perfekt sätt att avsluta julkalendern. Jag tror jag endast hade sett 3 eller 4 serier så nästan alla avsnitt var en ny upplevelse för mig. Det finns några som jag skulle kunna tänka mig att se vidare på men det beror lite på mitt humör om jag är sugen på slice-of-life eller inte. Jag vill tacka er för att ni tog er tiden att sätta ihop det här och det var ett intressant koncept. Kan bli lite svårt att diskutera avsnittet när man bara ser ett enda avsnitt men om man är ute efter att få upp ögonen för serier och sprida julglädje så fungerar det utmärkt.
 5. Miss Kobayashi's Dragon Maid: En hajpad serie från Kyoani som jag inte såg på då jag brukar missa deras bra serier och se deras mediokra serier. Fungerade bra som standalone avsnitt då jag kom in i det direkt och det var roligt på sina håll. Speciellt hur de lyckades trycka in alla deras idéer till svavelflickan. Kan tänka mig att se vidare på den. Gabriel Dropout: Även detta avsnitt fungerade bra, kanske lite för att jag visste lite om serien sedan tidigare men det är mest seriens premiss. Smårolig på sina håll med hjärntvättning och smuggling av illegala saker. Lite synd att Satanias plan att infiltrera himmelen gick i stöpet, det hade varit underhållande att se. Brave Witches: En serie som jag hart hört talas om men aldrig sett, avsnitt vi såg var ungefär som jag hade förväntat mig att det skulle vara. Lite humor och lek mellan uppdragen och det behöver nog alla för att sen kunna kämpa på 100%. I sann animé-anda så hjälper alla till att ordna saker så att Hikari kan få uppleva festivalen. Legenden om rävflickan var det bästa med avsnittet. The Ancient Magus' Bride: Näst sista serien för den här julkalendern och ett riktigt bra avsnitt. Jag hade nästan glömt bort hur mysig den här serien är, den liksom inger lugn att bara titta på den. Ingen dålig merit då väldigt många människor stressar för att allting ska bli så bra som möjligt under julafton och juldagen. Chise är däremot lugn som vanligt även om det tar en stund innan hon hittar en bra present till Elias. En dag kvar och jag är lite kluven över sista serien i julkalendern, jag vill minnas att jag älskade det avsnittet men det var för kanske sju år sedan! Kommer jag tycka att det är lika bra idag som då? Det återstår att se, om inte annat har jag en anledning att se om serien om jag nu inte tycker att den är lika bra då allt som händer innan bygger upp avsnittet så bra.
 6. Jag har lyckats ganska bra att hålla mig i fas men har sett avsnitten så sent så har inte hunnit skriva något på ett tag. Recovery of an MMO Junkie var lika mysig som jag mindes att den var och jag gillar introt, speciellt det där gitarriffet går jag verkligen igång på. Förutom den så har jag inte fastnat nämnvärt över någon av serierna men det är ganska förståeligt då de senare ofta har varit senare avsnitt i serien. De är säkert jättetrevliga men jag tror att det kan behöva runt 2-3 avsnitt för att man ska fastna för karaktärerna samt att jag inte riktigt känner att jag har ett slice of life sug i mitt liv just nu.
 7. Sett ikapp några av serierna. A Place Further Than the Universe: var trevlig att se på, jag håller med Mathjuice förklaring på stilen. Även den här serien skulle jag kunna tänka mig att se fler avsnitt av. Första avsnittet hade en bra balans mellan dagliga saker och mer allvarliga saker, inget direkt dramatiskt men ändå. Jag är intresserad av hur det går till när de får följa med på expeditionen, jag tror inte att pengarna skulle räcka för att bara hänga med men det återstår att se. Blend S: Serien som blev känd som en meme, helt okej avsnitt. Mysigt med vinter och även om avsnittet kändes fristående så kan jag inte släppa känslan av jag missar så mycket när man hoppar in på sista avsnittet. Kommer högst troligt inte se på något mer avsnitt men trevligt ändå att se ett avsnitt.
 8. Anne Happy!: Det fungerade ganska bra att titta på det här avsnittet trots att man inte har sett de tidigare avsnitten. Det var bara vid tillbakablicken som jag gärna hade förstått saken bakom. Vi fick mest följa huvudpersonen och hennes "fiende" eftersom hon kom före huvudpersonen till skolan. Jag vet inte oddsen att alla med otur samlas i samma klass. Den var helt okej men inte den roligaste av serierna som vi tittar på nu.
 9. Fortfarande lite efter men jag tar ikapp sakta men säkert! Flying Witch: Jag blandade först ihop den med Witch Craft Works men insåg snabbt att jag blandat ihop dem. Den var mysig och charmig och det här är faktiskt en serie som jag kan tänka mig att fortsätta se på. Jag kan tänka mig att det är en bra serie att titta på efter en stressig dag och man behöver varva ner, speciellt Makotos röst var lugnande. Mandrake scenen var ganska rolig den med. New Game!: En tjej som arbetar med uppföljaren till spelet som fångade hennes intresse som barn. Även den här var ganska bra och trots att man hoppade in andra avsnittet så tyckte jag inte att jag saknade något. Termerna tyckte jag förklarades ganska bra i förbifarten utan att kännas alltför konstigt, man kan ju faktiskt vara grafiker utan att veta vad NPC är. Sen när det var dags för party blev jag inte besviken att en av tjejerna däckade efter ett glas och den traditionella dricker-upp-all-öl-i-ett-svep-och-sen-gör-något-läte, jag tror den checkade in på alla typiska "hur man dricker i Japan". Kanske skulle kunna följa den om jag inte hade så mycket att göra och att jag redan ligger efter med serier jag vill se.
 10. Jag måste säga att det tar lite emot att titta på de här serierna då jag har som princip att titta klart på en serie som jag väl börjar se men jag kommer inte kunna börja titta på 24 st slice-of-life serier. Om jag hittar en serie jag verkligen fastnar för kommer jag se vidare på den. Anima Yell: En sprallig och hjälpsam tjej som vill börja med cheerleading efter att ha sett en show. Nytt ämne men premissen har använts förr och jag tycker att den gör det på ett helt okej sätt. Kohane får pluspoäng för att vara ihärdig och godhjärtad men jag blir inte så dragen till serien och inte speciellt intresserad av att se om de får ihop en klubb eller inte.
 11. Klona

  Julkalender 2018?

  Vet att jag inte har varit så aktiv på senaste tiden men kom vi fram till om vi skulle titta på Mathjuice slice-of-life mix eller om vi skulle se på en hel serie? 1/12 är ändå nu på lördag.
 12. Klona

  Gissa Anime Ledtråden

  Någon annan får gärna ta bollen för jag har inte kommit på både verk eller ledtrådar och har inte tid att göra det just nu.
 13. Klona

  Gissa Anime Ledtråden

  Ganska säker på att jag har rätt nu och det är kanske lite pinsamt att jag inte kunde komma på det tidigare men jag skyller att jag inte har varken sett animén eller läst så mycket om den. Jag gissar på Slayers. Motivation: Av det jag har hört om Slayers så är det någon (gissar på huvudpersonen) som spränger saker i bitar och det kopplade jag när jag läste det som ser ut att vara en trollformel. Sen läste jag på MAL att hon heter Lina Inverse. 46 timmar låter som ett par säsonger eller ett långkörare, Slayers har en del säsonger och några spin-offs så inte helt omöjligt att det blir runt 46 timmars tittande om man vill se allt.
 14. Klona

  Gissa Anime Ledtråden

  Efter lite funderade och en googling för att se om jag har någon substans alls för mitt påstående så gissar jag på Bastard! Det var länge sen jag såg den men av det jag minns så var Dark Schnider en antihjälte som inte kändes som den typiskt snälla hjälten. Pengar är jag lite osäker på men han brukar våld mot de som förtjänar det. Fantasy stämmer in men slapstick är jag lite osäker men jag vet att det fanns tendenser till det av det jag såg. Vet att han först slogs mot en kille som sedan blev allierad med honom stämmer in på kriterierna som de 3 följeslagarna. Som jag förstod det så håller den fortfarande på. Inte helt vattentätt inser jag nu men åtminstone en gissning.
 15. Klona

  Julkalender 2018?

  Jag är intresserad, det här typiskt bra saker för mig då jag blir "tvingad" att se på animé. Julserier i all ära men jag är gärna på att titta på något bra som förhoppningsvis ger mitt animéintresse en ny gnista. Ska försöka komma på några serier jag skulle vilja se men av dem Sceleris nämnde är jag intresserad av Made in Abyss , Mushishi , Uchū Senkan Yamato 2199. Återkommer mer potentiella serier att se på.
 16. Klona

  Anime.se Podcast Megatråd

  Kan vara med den 21/10. 28/10 är lite för nära viktiga saker för mig.
 17. Klona

  Goblin Slayer

  Hade jag inte varit intresserad av den redan så hade du fått mig det med den där texten.
 18. Klona

  Gissa Anime Ledtråden

  Vild chansning på One Piece. Motivering: Alla har hört talas om skatten One Piece men få vet vad det är. En del av ordspråken stämmer in i serien om man vinklar dem lite, t.ex är hjältarna pirater som oftast är elaka men de hjälper andra om de känner för det. One som kl 13:00 som är mitt på dagen? Serien har så många avsnitt så om op och ed är ca 3 min så kan jag tänka mig att de tillsammans har längre speltid än många serier.
 19. Klona

  Gissa animen

  Sista bilden får mig att tänka på Voltron.
 20. Klona

  Gissa animen

  Sceleris drog snabbast. Din tur.
 21. Klona

  Gissa animen

 22. Klona

  Gissa animen

 23. Klona

  Gissa animen

  Owari no Seraph?
 24. Klona

  Anime.se Podcast Megatråd

  Jag är hemma och redo till 19:00.
×