Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Teron

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  653
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Communityanseende

0 Neutral

Om Teron

 • Rang
  Sensei

Profilinformation

 • Plats
  Täby

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Teron

  Allt borde vara gratis.

  Jag tycker USA verkar klara sig bra, trots att facken är ganska svaga där borta. Ja, och som jag ser det ska facket endast agera som en representant för sina medlemmar, och bör därför inte ha rättigheter som medlemmarna inte har. Tror du inte det räcker med att man representerar en stor del av arbetskraften för att arbetsgivaren ska lyssna? Måste man med lagen tvinga arbetsgivaren till vissa saker, så som ex. informationsskyldighet, som en enkild arbetare inte har rätt till?
 2. Teron

  Allt borde vara gratis.

  Kan du förtydliga det där? Om vi bortser från att majoriteten i en demokrati har makten att ändra lagen förstår jag inte hur de får makten över minoriteten om det inte är just genom att lagen ger dem den makten. Ok, jag menade, som jag antar att du också förstod, att det inte är moraliskt försvarbart att påstå att någon annan än jag själv har bestämmanderätt över min kropp. Jag förstår inte varför du tycker att arbetsgivaren ska vara tvungen att förse den anställde med det där. Visst, rimlig säkerhet kan jag väl kanske gå med på, men resten bör det vara upp till den anställe att förhandla fram om. Säkerheten kan också diskuteras, så länge den anställde får veta ev. risker med arbetet ser jag inget större problem där heller. Så länge det hela är frivilligt bör ingen annan än den anställde och arbetsgivaren ha att göra med villkoren.
 3. Teron

  Allt borde vara gratis.

  Vad räknar du som en stark position?
 4. Teron

  Allt borde vara gratis.

  Varför? Ja, för att jag tycker alla ska vara lika inför lagen, och inte att vissa grupper ska få positiv särbehandling i lagen. Sådant kan de förhandla sig till själva om de anser att de borde ha det. Sen skulle jag gärna se att vi slapp demokrati-biten också. För mig spelar det ingen roll om det är en ensammen diktator eller en majoritet av mina medmänniskor som bestämmer över mig, det gör det inte mera rätt.
 5. Teron

  Skolstart

  Började andra året på Civ. Ing. Datateknik på KTH i onsdags. Första året var rätt slappt, men jag planerar att satsa på femmor i mattekurserna i år, något som det inte blev mycket av förra året :)
 6. Teron

  Allt borde vara gratis.

  Så medbestämmande på arbetsplatsen är en minskning av frihet? Jo, för arbetsgivaren förstås... Citat från NE: Min personliga åsikt är att facket inte ska ha en enda rättighet som jag som individ inte har.
 7. Teron

  Allt borde vara gratis.

  Jag menar att LAS och MBL är en minskning av vår frihet. Nu kör man ju dock inte fartyg hela vägen från Kina till Stockholm. Sen kan man säkert även hitta andra saker att driva även fartyg med. Ska det få användas måste det väl vara 100% miljövänligt för att vår kära regering inte ska förbjuda det. EU har ju en tendens att skydda all form av produktion som förekommer inom unionen, så om det säljs för billigt utanför EU kommer det komma tullar.
 8. Teron

  Allt borde vara gratis.

  Å andra sidan slipper svensken betala 50 kkr för ett kylskåp. På vilket sätt är minskad frihet humant? Mja, jag tror snarare det är effektiviseringar som kommer kunna göra det. Transportkostnader kommer det nog ta bra lång tid innan de gör det olönsamt att tillverka saker på andra platser, speciellt som alternativa drivmedel kommer bli mer attraktiva i och med att oljepriset går upp (fast EU tycker väl det ska straffbeskattas med kanske 350%)
 9. Teron

  Din första animepryl?

  Min första figur var Ren från Erementar Gerad, om jag minns rätt. Ingen höjdare tyvärr (Yujin. :( ) Sitter och väntar på den Shana-figuren flaskis postade bild på, men HLJ tar verkligen god tid på sig.
 10. Teron

  Ansiktslyft

  Ja, och ansåg att de var på gränsen redan innan, men nu har jag ingen gammal kopia att jämföra med så skillnaden är kanske inte så stor. Nåja, tack och lov kan ju firefox åtgärda sånna här problem med rätt extensions =)
 11. Teron

  Ansiktslyft

  De är för stora. Speciellt de som används i forumindexet, men även de flesta andra kunde gott varit mindre.
 12. Teron

  Ansiktslyft

  Personligen har jag lite delade åsikter, en del var förbättring medan andra är rent bedrövliga (De som forehead har bild på i första posten hör till de rent bedrövliga)
 13. Teron

  Shakugan no Shana

  En snabb koll på moonphase säger att iaf första avsnittet gick en onsdag 24:45
×