Hoppa till innehåll

秀太.

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  43
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  13

Statusuppdateringar postat av 秀太.

 1. Har bestämt mig för att endast nyttja meddelandefunktionen på den här sajten. Är det så att Du är intresserad av att nå mig, joina gärna min server på Discord!
  https://discordapp.com/channels/547031774530764800/547031774530764802

  1. 秀太.

   秀太.

   Jag vet, det finns en discordserver för anime.se, men det här är min privata, because I want to!

    

  2. 秀太.

   秀太.

   Har officiellt avslutat all aktivitet på Anime.se samt tillhörande Discordserver. 

 2. ddt5qmj-82250a57-af87-430a-a04e-f1ad9443

  Gjord igår. Det är tänkt som en porträttering av hur en person med PTSD tänker.
  Det är jättelätt att säga till en person som mår dåligt att tänka i andra banor, men det är faktiskt inte alla som har den förmågan. Ett fåtal, men inte alla. 

  Karaktären kommer ursprungligen från Yu-gi-oh och har förmodligen PTSD eftersom han får triggers av diverse saker som händer när han duellerar mot Seto Kaiba. Ni som inte sett den episoden, den finns i säsong 4.

  1. 秀太.

   秀太.

   Inte min bästa Amelda heller. Hans hår blev dåligt och hans armar ser ut som en enda deformerad sådan. Inte snyggt, inte ens farbror Melker tycker det.

  2. avslutat. H.

   avslutat. H.

   Gillar den riktigt mycket, PTSD är inget vidare, tycker bilden fångar känslan bra!

    

  3. 秀太.

   秀太.

   Det finns teorier som säger att den här karaktären lider av PTSD, jag tror faktiskt det då det är mycket som pekar på det. 

 3. Gammal manipulering jag gjorde till forumet på BCmanga. Atem får aldrig vara i fred, inte ens på skithuset och det tycker han är hemskt trist.d4hqkoy-4d762427-60e6-4c62-b23e-d6f432be

 4. Är det fler kommuner än min som har ett kösystem på hälsocentralen som ibland anger följande: "Det är FN. fullt i telefonkön, var vänlig försök senare." I stället för att säga "vill du bli uppringd igen senare?" Vill veta hur det ser ut i andra kommuner än min. 

  1. avslutat. H.

   avslutat. H.

   😮 låter inget vidare!

  2. 秀太.

   秀太.

   ÄR inget vidare! Vill bara passa på att tala om då att jag inte ringt dem just IDAG då, men att det hänt gånger förr och jag funderar på om det ens ska vara okej med den typen av köer inom hälso/sjukvård.

 5. Får ofta frågan var mitt namn kommer från. Från den här killen!
  spare_me_nidaros___by_wobleschka_ddsenzc

 6. Idag är det Jämtlands nationaldag och med detta också Gunhilds födelsedag!
  Nu påstår Gun att hon har tre födelsedagar om året, men idag är hennes "riktiga" födelsedag om man säger så!
   dds8sh7-0b948f79-bdb1-4f00-9ecd-9beb9549

  1. avslutat. H.

   avslutat. H.

   Gratulerar till er I Jämtland!! Jättegrym! gillar den skarpt!! bra jobbat

  2. 秀太.

   秀太.

   Gunhild är en grym tjej allt man säger.
   Kunde väl vara en bättre nationaldag men det känns ändå kul att bli gratulerad :)

 7. Nytt hos mig: Jag har uppdaterat "Om mig"-delen lite så kika gärna på det. Sedan håller jag på att utveckla en discordserver för diskussion kring det japanska språket, dit får man också gå och kolla om man vill. Detta är ett work-in-progress just nu, men det kommer sig väl.

  Skrotnisseboda är ett annat namn på min gård vettu, det ger en bra bild av hur fint det är där. Skyller på att mina kusiner också bor här. 

  Länkarna under kontaktsätt är lite speciella då:
  Tumblr använder jag ibland och postar nästan aldrig där. Dock händer det så håll lite utkik!
   

  Och twitter har jag enbart för att posta uppdateringar om mina verk på deviantart! 

 8. Fann denna i en bok om Nordiska gudar som min syster tog med sig från bokrean för några veckor sedan. Det är Johan Egerkrans som tecknat den och om jag inte minns helt galet ska det föreställa Loke som fluga.

  Nu vet jag inte om han självmant förvandlade sig till en fluga, eller om det var de andra gudarna som gjorde det för att han prankat dem IGEN, båda är möjliga med tanke på Lokes personlighet, han var ju deras Jockiboi med skillnaden att Loke såg bra ut, något i alla fall inte jag tycker när jag ser Jockiboi.

  Fluga.jpg

  1. Visa tidigare kommentarer  2 till
  2. avslutat. H.

   avslutat. H.

   Fantastiskt att höra! - tycker dessa berättelser är låångt mycket mer givande och intressanta än Barbie och Turtles XD då får ni vara glada över detta! 

  3. 秀太.

   秀太.

   Alltså, jag har ju suttit många gånger och skrattat igenkännande åt i synnerhet grekiska gudasagor där alla var otrogna, svartsjuka och hysteriska i parti och minut. Man ser liksom likheter mellan gudarna och vanligt folk. Samma sak är det väl i andra mytologier. Egyptierna hade till och med en gud som var homosexuell... Horus tror jag det var, men är inte säker. Väldigt mycket häftigt i den världen.

   Läste ditt meddelande, kommer svara på det senare, jag håller på och sparkar på realismen just nu. Mycket intressant och skapligt tungt ämne.

  4. 秀太.

   秀太.

   Turtles minns jag en sak om: "En pizza med vispgrädde tack!" Minns att vi satt och flabbade sönder oss åt det där hemma hos vår granne då våra föräldrar inte tyckte att vi skulle se på Turtles av mentalhygieniska skäl skulle jag tippa. Pappa angav då det i alla fall.

 9. Hmm... URL-funktionen när man byter avatar verkar fungera dåligt, eller så är det jag som inte kan med den. Om någon kan förklara hur man laddar upp en bild från URL är jag tacksam.

  1. MathJuice

   MathJuice

   Det finns en gräns på bildstorleken för ikoner, kan vara det som påverkar. Enklast är att spara bilden på datorn och söka från fil, i värsta fall komprimera i Microsoft Office Picture Manager eller dylikt.

  2. 秀太.

   秀太.

   Låter rimligt, känns smidigare att kunna ta en bild direkt från källan i stället för att först tanka hem den kände jag :3 
   Men jag tänkte faktiskt lite på att det kan vara där problemet ligger...
    

 10. Vilar lite från Discord då jag inte orkar med appen över huvud taget just nu. Däremot säger jag inte nej till tips om Anime som ni tror att jag skulle gilla! Jag tittar självklart i tråden men ni får även tipsa mig personligen.

  1. MathJuice

   MathJuice

   Allting slice of life, speciellt Yuru Camp och Is the order a rabbit?

  2. 秀太.

   秀太.

   Om man skulle referera kort till handlingen här, vad handlar dessa om då? :)

  3. MathJuice

   MathJuice

   Den ena är om höstcamping och fascination kring Mt. Fuji.Och den andra om ett café med en kanin som maskot. Lite kaniner här och var kanske, men handlar mest om tjejerna som driver caféet och en som råkar heta Cocoa.

 11. Jag när jag varit vaken för länge och fått i mig för mycket socker!!

   

 12. En gammal bekant till mig som jag inte träffat på år dyker upp och börjar prata med mig. Han är en såndär som är riktigt vacker till utseendet, men dum i övrigt och ur munnen kommer bara hat och cyniska kommentarer. Så börjar han att diskutera saker med mig, det är som vanligt mest bara skit som faller ur mun på honom och till slut säger jag till honom. "Men hörrö, jag har ju fan glömt att tacka mig, du har ju gjort mig en jävla tjänst du!" Karln lägger huvudet på sned och stirrar på mig innan han öppnar mun igen. "Vah vad har jag gjort nu?" Säger han varpå jag ler och säger "Jo du förstår, du har  sporrat mig till att göra allt för att inte bli lika cynisk och dum i huvudet som dig. Stort tack" Sedan lämnar jag honom stående där med mun vidöppen. Hoppas inte någon stackars skata flög in i tron om att han var en holk nu bara.

 13. Känslan när man varit deprimerad i 15 år och plötsligt känner sig som folk igen är helt obeskrivlig. Nu var jag faktiskt inte så djupt nere i det, med tanke på varför jag blev det, men det känns ändå skönt att känna att man kommit hem igen!

 14. Att ta tuffa beslut är väl en del av livet kan man tänkas. Nu har jag bestämt mig för att inte ta emot fler brevvänner från sajten Interpals i alla fall. Jag har många åsikter om den platsen baserat på min negativa upplevelse av den, men jag känner att det bara blir dålig stämning om jag slänger ut sådana tankar mer än nödvändigt. Om du söker brevvänner, gör det inte på Interpals, där är det nästan bara perversa människor som hänger, med undantag för en liten klick människor.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Interpals, finns de än! Jag hade en brevvän genom Interpals ett tag för ett dussin år sedan. En koreanska från Busan som skrev mejl med färger och kaomoji, så det var lite kul att läsa. 🙂 Fast det varade inte så himla länge – jag är för tråkig för att ha saker att skriva om.

  2. 秀太.

   秀太.

   Ja, dessvärre måste jag säga! Sajten är så sjukt nedgången att det inte är lönt att gå dit mer. Jag har blivit bedd att dra åt helvete massor av gånger efter att ha bett pervon hålla pitten för sig själva. Tyvärr är moderatorerna inte ett skit bättre själva.

   Positivt: Träffade faktiskt några härliga människor som jag fortfarande skriver brev till, en av dem har lärt mig steka svamp som en människa :P
    

 15. Heyya!
  Hur många här är på nivå B1 eller högre när det kommer till Japanska? Behöver lite folk att bolla ord och meningar med så ni kan väl slänga in en liten kåltrast eller nån kråka eller nåt om ni är sugna. Tills vidare, hojt! ☺️

  1. Visa tidigare kommentarer  2 till
  2. avslutat. H.

   avslutat. H.

   Haha ser det nu! helt rätt, ni är riktigt sköna här och kul att ni håller igång, ska försöka följa dessa roande konversationer!  😊

  3. 秀太.

   秀太.

   Sedan är faktiskt inte Japanska så svårt när man väl kan tyda alla tecken på rätt sätt, man kan säga att alla språk handlar om att lösa olika koder för att kunna läsa den slutgiltiga texten eller förstå vad någon säger.

   Sedan har vi grammatiken. Vi skandinaver ska kanske inte prata om konstig grammatik med tanke på att Svensk grammatik ibland är så invecklad att gemene man inte förstår den själv.

   Vad gäller Japanskan har de en ganska enkel grammatik när vi inte pratar om räkneord och så. Vi kollar det här med singular och plural till exempel:

   Sv: (1) bok (1+) böcker
   JP: (1) 本 (Hon) (1+) 本 (Hon) 
   I det här avseendet kan vi se att man inte böjer ord på samma sätt som vi gör i Svenskan eller Engelskan utan man behåller ordet som det är. "En hund flera hund" Däremot har man som sagt annat för sig till exempel när man handlar eller ska förklara klockslag.

  4. avslutat. H.

   avslutat. H.

   Riktigt intressant detta hade jag ingen aning!?- underbart att läsa!

    

 16. Känner mig som en gammal, gammal... BURK eller något som inte uppdaterat mitt animeförråd sedan kanske 2010 när jag kom på den otroligt korkade idén att se om One Piece! Korkad idé säger jag för att serien är så förbannade lång. Annars har jag tänkt se Sword Art online för att vännerna tjatat på mig om den men efter det har det bara tvärstannat. 

  Jag gillar inte "pokémonkoncept" om man bortser från serier som verkligen har en bra handling, första säsongerna av Yu-gi-oh hade en ordentlig handling vilket räddade serien från att verka som ännu en Pokémon, Digimonserie.
  Tidigare har jag verkligen kollat på allt mellan himmel och helvete om man ska vara helt ärlig. Här är ett gäng som jag sett:

  Doraemon
  Crayon Shinchan (Ja, jag är fortfarande rädd och det var 2015.)
  Doraemon
  Kaleido Star (som jag fortfarande tycker väldigt bra om)
  Kaleido Star New Wings (tyckte jag inte lika bra om)
  De två Kaleido star OVA-filmerna. (Legend of Phoenix och The amazing princess who doesn't smile) 
  Första varianten av Yu-gi-oh! 
  Sailor Moon (Har inte sett färdigt den då det är så svårt att komma på var man ska se den)
  Dragonball Z (tittade jag på som barn, men såg aldrig klar den heller)
  Naruto (ej sett klart)
  One Piece (ej sett klart)
  Hetalia (Har sett klart, har i alla fall något att skratta åt med systern ibland)
  Panty & Stocking


  Sedan har jag tittat på både Pokémon och Digimon när jag var yngre men insåg ganska snabbt att det var väldigt konstiga serier, i synnerhet Pokémon där Satoshi aldrig tycks åldras över 11.  Digimon växte däremot lite i mina ögon med långfilmen som kom för några år sedan.
  Sedan har jag säkert sett diverse filmer från Studio Ghibli och sådant. Perfect Blue såg jag för många år sedan också. 

  Men men, jag skulle verkligen behöva uppdateras, så jag undrar om ni har något ni tycker är grymt bra, referat över handling och så kanske varför den är bra, ni kan den! 

  1. Sceleris

   Sceleris

   Sword Art Online är populär, men knappast sevärd över allt annat. Jag får genom listan inte riktigt någon pejl på din smak, så lite svårt att välja något enskilt, men om man anstränger sig hårt skulle man kunna säga att Naruto + One Piece + Panty & Stocking blir lite som Blood Blockade Battlefront: supercool veckans-monster-serie om ett gäng knasbollar i ett New York befolkat av människor och demoner. Rolig, bra action, rörande. Det är en av mina topp-10 från hela 2010-talet. Se även tråden Ge mig tips om anime att se (man behöver inte läsa andras tips för att få posta där!).

  2. 秀太.

   秀太.

   Jag är verkligen en allätare. Till exempel blev min kompis förvånad över att jag som feminist inte har några som helst problem med hentai så länge det inte är out of context.

   Den du beskrev lät intressant, ska även titta lite i tråden du pratade om. Tusen tack :)

 17. Med risk för att låta mer negativ än jag är säger jag nu det här, som jag förmodligen hörts säga på andra håll också, men jag tycker verkligen inte om benämningen "Norrland" som många, påfallande ofta från södra Sverige, använder om typ halva Sverige från Gävle räknat. En del säger att om det här ska hålla säger man ju Svealand och Götaland också, andra säger "Jaaah men Väder-Nils på SVT säger ju Sydsverige också!" Japp, han gör faktiskt det, därför att han är skåning. Skåne blir ibland också segregerat av samma grupp människor.

  Jag vet, det är korrekt Svenska att använda benämningen "Norrland" om norra Sverige, Norrmännen säger också så om norra Norge. Jag är faktiskt inte skamsen över att vara Norrlänning heller även om jag inte känner igen mig det minsta i varesig "Leif & Billy" eller "andra åket" så... Kanske för att jag är Jämte, vi är såhär, kanske är därför jag låter lite sur också, vem vet?

  Nej jag är inte sur på riktigt, det ser bara ut så. Sluta gnäll Torar!

  1. Visa tidigare kommentarer  5 till
  2. 秀太.

   秀太.

   Men ni kan få vara med LITEGRANN då xD
   De tror också att ALLA norrlänningar pratat som skådespelarna Alfred Eriksson som ju är från JOKKMOKK. Jag stör mig på det något djävulskt, jag pratar som Dunderklumpen ;) 

  3. Sceleris

   Sceleris

   65:e breddgraden, represent!

   Har ni förresten tänkt på att norra Sverige ligger österut också? Det är typ lika långt i östlig-västlig riktning mellan Stockholm (long. 18°) och Haparanda (24°), som mellan Stockholm och Göteborg (12°)!

  4. 秀太.

   秀太.

   Aldrig tänkt på det :O Skyller på att mina lärare sa att geografi minsann inte var nödigt när jag gick i skolan.

 18. Så idag ska det vara alla hjärtans dag, eller "alla köpmäns dag" som en del väljer att kalla det. Jag tycker faktiskt om den finska varianten -Vändagen! En dag man ägnar åt att tänka extra mycket på sina vänner helt enkelt. Självklart kan din flick -eller pojkvän också ingå, man blir sällan ett par om man inte först är goda vänner. 

  Med det sagt hoppas jag att det här blir en bra dag -utan hat! 

 19. Det här med shippings alltså. Jag är okej med att folk tycker att vissa karaktärer är söta tillsammans, jag har själv sådant för mig när jag är på humör för det, men idag snubblade jag över en kvinna som tydligen ville shippa i den fornnordiska mytologin och sa till mig att Balder skulle bli fin tillsammans med Loke....

  MenassåhallåmenmenMEEEEN vänta! Loke lär vara den sista Balder kan paras ihop med med tanke på att han lurade Höder att döda honom. Lång historia som ingen obildad människa orkar läsa om. Det finns par inom mytologier, håll er till dem. Anime är en sak, faktiska legender en annan.

  Ja, man FÅR diskutera det här ämnet, det är fullt tillåtet.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Vettefasen alltså, enligt min bild av yaoi skulle Lokes mordiska drag inte utesluta en relation, det är väl ganska många yaoiserier med våldtäkt och otrevligheter, där ena parten i princip är ett manipulativt svin.

  2. 秀太.

   秀太.

   Fast det är väldigt väldigt utanför canon i min mening... Jag kan visst tycka att Hentai och Yaoi är underhållande, men då får det gärna följa golv och väggar och inte antyda på saker som egentligen inte skulle vara så realistiskt i den verkliga storyn.

  3. Sceleris

   Sceleris

   Om det ska lyda canon så faller väl det mesta i fanfic och fanart bort. (´-`)

 20. Inte för att jag vill göra det, men jag funderar ändå på frågan. Varför kan man inte radera sitt konto på den här sidan? 

  1. Visa tidigare kommentarer  4 till
  2. Sceleris

   Sceleris

   Hm, jag tror inte att forummjukvaran ens tillåter att man exponerar den funktionaliteten (att ta bort sitt konto) för alla användare, det är något som en administratör måste göra manuellt. Har man problem med ett gammalt konto – oavsett om man kommer ihåg sina inloggningsuppgifter eller ej! – så får man kontakta en administratör, fast vi tar i regel inte bort konton alls (bortsett från spambottar).

   Det finns några anledningar till att vi inte vill ta bort konton eller tillåta redigering av mycket gamla inlägg.

   1. Vi vill bevara diskussioner läsliga – vi vill inte att trådar ska få “hål” där man inte ser sammanhanget för olika personers svar, vilket skulle kunna ske om man tar bort konton med inlägg eller tar bort innehållet.
   2. Beroende på problemet kan det gå att lösa på andra sätt.
    1. Om vi säger att man för åratal sedan har råkat skriva t.ex. personuppgifter som man inte vill ska ligga kvar på nätet nu, så kan man be en administratör ta bort dem ur inlägget.
    2. Om man vill ta avstånd från hela sitt konto kan man byta namn på sitt konto, peka ut alla tvivelaktiga inlägg man vill “censurera” för en administratör, och be administratören byta kontots mejladress och lösenord till något okänt.
   3. Även om vi skulle ta bort kontot och alla inlägg så kan ju informationen fortfarande finnas kvar, t.ex. på Internet Archive.
  3. 秀太.

   秀太.

   Jag funderade i synnerhet kanske på just detta med forumtrådar, det vore kul om man kunde ta bort gamla "misstag" som så, jag förstår att man inte vill ha hål i diskussioner, jag har själv varit admin på ett forum där det blev så och det löste vi genom att göra de borttagna kontona "blinda" i stället för att ta bort dem, lite som man ibland kan se i Messenger.

   Nackdelen är som sagt att den illvillige kan nyttja det här med att inte ta bort konton till sin egen fördel och det är det jag vill undvika.

  4. Sceleris

   Sceleris

   Vet inte vad “blinda” innebär. Att inlägg inte har angivna författare?

   Sen om “misstag”. Om vi snackar om misstag som t.ex. att man sagt saker man inte längre står för eller att man betett sig fjantigt, så tycker jag nog att man inte i första hand ska försöka revidera sin egen historia, utan acceptera vem man var då. Ingen gillar att erkänna de misstag man gjort på grund av sin ungdom, som Char sa, men det är nog en viktig del av att växa upp. (Fast vi kan som sagt hjälpa till med att anonymisera konton och inlägg.)

   Sen om man känner att misstagen är skadliga (säg, hets mot folkgrupp eller sånt (fast sådana har vi förhoppningsvis tagit uti med när de skrevs)), och inte bara lite pinsamma, så bör man kontakta administratör.

 21. Om någon nu minns BCmanga?
  Tänk om man faktiskt skulle göra en manga baserad på Kakkoii och Mangoo... Tankarna på hur sjukt dåligt eller bra detta kan bli vill bara inte ta slut alltså. 

 22. Funderar: 
  Har min kusin möjligen rätt när hon säger att "panty and stocking" inte är speciellt mentalhygieniskt? Jo, det har hon ju, men jag gillar när det luktar lite äckligt i min själ.

 23. Och som av en händelse kom det lilla helvetet tillbaka till Anime.se. Om det var för att stanna återstod för det lilla helvetet att se.

  1. avslutat. H.

   avslutat. H.

   Kul med folk som återvänder, helt fantastiskt faktiskt.  Känner sån en nostalgi här och förbannat mycket kunskap har ni, vilket är helt fenomenalt roande, har så kul här som möjligt, innan någon får för sig att stänga butiken!  - hoppas du stannar och har sju-h*lvetes trevligt.

  2. 秀太.

   秀太.

   Det är mest för nostalgin, är lite på jakt efter något som har lite av den positiva anda BCmanga hade, men gärna en bredare kunskap inom allt som heter Japan, anime och Manga. 
   Jag ska göra mitt bästa, just nu för att inte skämmas över mina gamla forumposter xD

×