Hoppa till innehåll

Niðarós

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  32
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  4

Niðarós vann senast dagen den februari 18

Niðarós hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

20 Utmärkt

1 följare

Om Niðarós

 • Rang

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  Östersund, staden med odjuret!
 • Intressen
  Förutom att teckna och lära mig olika språk jag förmodligen inte har användning för gillar jag historia, speciellt obskyr och konstig sådan... Jag gillar förresten allt som är obskyrt och konstigt!

Kontaktsätt

 • Webbplats
  https://www.deviantart.com/wobleschka

Senaste profilbesökare

970 profilvisningar

Statusuppdatering

Se alla uppdateringar av Niðarós

 1. Inte för att jag vill göra det, men jag funderar ändå på frågan. Varför kan man inte radera sitt konto på den här sidan? 

  1. Visa tidigare kommentarer  4 till
  2. Sceleris

   Sceleris

   Hm, jag tror inte att forummjukvaran ens tillåter att man exponerar den funktionaliteten (att ta bort sitt konto) för alla användare, det är något som en administratör måste göra manuellt. Har man problem med ett gammalt konto – oavsett om man kommer ihåg sina inloggningsuppgifter eller ej! – så får man kontakta en administratör, fast vi tar i regel inte bort konton alls (bortsett från spambottar).

   Det finns några anledningar till att vi inte vill ta bort konton eller tillåta redigering av mycket gamla inlägg.

   1. Vi vill bevara diskussioner läsliga – vi vill inte att trådar ska få “hål” där man inte ser sammanhanget för olika personers svar, vilket skulle kunna ske om man tar bort konton med inlägg eller tar bort innehållet.
   2. Beroende på problemet kan det gå att lösa på andra sätt.
    1. Om vi säger att man för åratal sedan har råkat skriva t.ex. personuppgifter som man inte vill ska ligga kvar på nätet nu, så kan man be en administratör ta bort dem ur inlägget.
    2. Om man vill ta avstånd från hela sitt konto kan man byta namn på sitt konto, peka ut alla tvivelaktiga inlägg man vill “censurera” för en administratör, och be administratören byta kontots mejladress och lösenord till något okänt.
   3. Även om vi skulle ta bort kontot och alla inlägg så kan ju informationen fortfarande finnas kvar, t.ex. på Internet Archive.
  3. Niðarós

   Niðarós

   Jag funderade i synnerhet kanske på just detta med forumtrådar, det vore kul om man kunde ta bort gamla "misstag" som så, jag förstår att man inte vill ha hål i diskussioner, jag har själv varit admin på ett forum där det blev så och det löste vi genom att göra de borttagna kontona "blinda" i stället för att ta bort dem, lite som man ibland kan se i Messenger.

   Nackdelen är som sagt att den illvillige kan nyttja det här med att inte ta bort konton till sin egen fördel och det är det jag vill undvika.

  4. Sceleris

   Sceleris

   Vet inte vad “blinda” innebär. Att inlägg inte har angivna författare?

   Sen om “misstag”. Om vi snackar om misstag som t.ex. att man sagt saker man inte längre står för eller att man betett sig fjantigt, så tycker jag nog att man inte i första hand ska försöka revidera sin egen historia, utan acceptera vem man var då. Ingen gillar att erkänna de misstag man gjort på grund av sin ungdom, som Char sa, men det är nog en viktig del av att växa upp. (Fast vi kan som sagt hjälpa till med att anonymisera konton och inlägg.)

   Sen om man känner att misstagen är skadliga (säg, hets mot folkgrupp eller sånt (fast sådana har vi förhoppningsvis tagit uti med när de skrevs)), och inte bara lite pinsamma, så bör man kontakta administratör.

×