Hoppa till innehåll

Niðarós

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  33
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  6

Niðarós vann senast dagen den februari 25

Niðarós hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

27 Utmärkt

1 följare

Om Niðarós

 • Rang

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  Östersund, staden med odjuret!
 • Intressen
  Förutom att teckna och lära mig olika språk jag förmodligen inte har användning för gillar jag historia, speciellt obskyr och konstig sådan... Jag gillar förresten allt som är obskyrt och konstigt!

Kontaktsätt

 • Webbplats
  https://www.deviantart.com/wobleschka

Senaste profilbesökare

1112 profilvisningar
 1. En gammal bekant till mig som jag inte träffat på år dyker upp och börjar prata med mig. Han är en såndär som är riktigt vacker till utseendet, men dum i övrigt och ur munnen kommer bara hat och cyniska kommentarer. Så börjar han att diskutera saker med mig, det är som vanligt mest bara skit som faller ur mun på honom och till slut säger jag till honom. "Men hörrö, jag har ju fan glömt att tacka mig, du har ju gjort mig en jävla tjänst du!" Karln lägger huvudet på sned och stirrar på mig innan han öppnar mun igen. "Vah vad har jag gjort nu?" Säger han varpå jag ler och säger "Jo du förstår, du har  sporrat mig till att göra allt för att inte bli lika cynisk och dum i huvudet som dig. Stort tack" Sedan lämnar jag honom stående där med mun vidöppen. Hoppas inte någon stackars skata flög in i tron om att han var en holk nu bara.

 2. Niðarós

  Egensnickrade och gärna fula memes

  När du är Jämte och någon påstår att...
 3. Känslan när man varit deprimerad i 15 år och plötsligt känner sig som folk igen är helt obeskrivlig. Nu var jag faktiskt inte så djupt nere i det, med tanke på varför jag blev det, men det känns ändå skönt att känna att man kommit hem igen!

 4. Niðarós

  Egensnickrade och gärna fula memes

  Folk har ingen respekt för Kadajs tvätt!
 5. Att ta tuffa beslut är väl en del av livet kan man tänkas. Nu har jag bestämt mig för att inte ta emot fler brevvänner från sajten Interpals i alla fall. Jag har många åsikter om den platsen baserat på min negativa upplevelse av den, men jag känner att det bara blir dålig stämning om jag slänger ut sådana tankar mer än nödvändigt. Om du söker brevvänner, gör det inte på Interpals, där är det nästan bara perversa människor som hänger, med undantag för en liten klick människor.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Interpals, finns de än! Jag hade en brevvän genom Interpals ett tag för ett dussin år sedan. En koreanska från Busan som skrev mejl med färger och kaomoji, så det var lite kul att läsa. 🙂 Fast det varade inte så himla länge – jag är för tråkig för att ha saker att skriva om.

  2. Niðarós

   Niðarós

   Ja, dessvärre måste jag säga! Sajten är så sjukt nedgången att det inte är lönt att gå dit mer. Jag har blivit bedd att dra åt helvete massor av gånger efter att ha bett pervon hålla pitten för sig själva. Tyvärr är moderatorerna inte ett skit bättre själva.

   Positivt: Träffade faktiskt några härliga människor som jag fortfarande skriver brev till, en av dem har lärt mig steka svamp som en människa :P
    

 6. Många gånger är det faktisk djupare än Power rangers även om det finns moments också i Power rangers som jag gillar. Jag brukar gå in här när jag kollar på sånt [piratsajt] Vet inte huruvida de hade fått in Power rangers också eller inte, men de sa någonting om att det var på G. Måste ju säga att min favoritsäsong nog är Samurai Sentai Shinkenger, väldigt mycket tack vare Suzuki Shôgo och Hiroki Aiba som är lysande skådespelare.
 7. Heyya!
  Hur många här är på nivå B1 eller högre när det kommer till Japanska? Behöver lite folk att bolla ord och meningar med så ni kan väl slänga in en liten kåltrast eller nån kråka eller nåt om ni är sugna. Tills vidare, hojt! ☺️

  1. Visa tidigare kommentarer  2 till
  2. hautahauta

   hautahauta

   Haha ser det nu! helt rätt, ni är riktigt sköna här och kul att ni håller igång, ska försöka följa dessa roande konversationer!  😊

  3. Niðarós

   Niðarós

   Sedan är faktiskt inte Japanska så svårt när man väl kan tyda alla tecken på rätt sätt, man kan säga att alla språk handlar om att lösa olika koder för att kunna läsa den slutgiltiga texten eller förstå vad någon säger.

   Sedan har vi grammatiken. Vi skandinaver ska kanske inte prata om konstig grammatik med tanke på att Svensk grammatik ibland är så invecklad att gemene man inte förstår den själv.

   Vad gäller Japanskan har de en ganska enkel grammatik när vi inte pratar om räkneord och så. Vi kollar det här med singular och plural till exempel:

   Sv: (1) bok (1+) böcker
   JP: (1) 本 (Hon) (1+) 本 (Hon) 
   I det här avseendet kan vi se att man inte böjer ord på samma sätt som vi gör i Svenskan eller Engelskan utan man behåller ordet som det är. "En hund flera hund" Däremot har man som sagt annat för sig till exempel när man handlar eller ska förklara klockslag.

  4. hautahauta

   hautahauta

   Riktigt intressant detta hade jag ingen aning!?- underbart att läsa!

    

 8. Niðarós

  Saknas något på den här sajten?

  Ändå ganska intressant info här, Jag trodde först att det fungerade lite som Nings sidor att man som admin kunde möblera som man ville, men det här verkar vara en annan typ av host... Men ändå ganska intressant för oss medlemmar att få veta hur det hela funkar...
 9. Niðarós

  Animecka!

  Nämen halleå och väelkommna till denna treåden! Jag tänkte mest checka av hur många här som känner till Animecka och vad det i så fall finns för uppfattningar om den sajten. Bra eller mindre bra? Kanske rent av dåligt? Personligen är jag inte jätteförtjust i Animecka, varför kan vi ta en annan gång, men det är den uppfattning jag har av sidan.
 10. Niðarós

  Har ni skapat er egen manga?

  Jag har faktiskt hållit på med sådant sedan jag gick i högstadiet och hittade på en som hette "the Super Boys" som inte hade något vidare koncept men som jag funderar på att återuppta. Sedan har jag "Bellajäveln" som handlar om ett gäng Weabous varav huvudkaraktären heter Bella och ofta drömmer sig bort. En dag dras hon in i animevärlden där hon faktiskt träffar en massa olika animefigurer som stör sig på henne eftersom hon konstant gör sig till åtlöje. En serie jag gjorde för att jag verkligen inte hade bättre för mig. Sedan har jag en Yuri-serie som handlar om två lesbiska tjejer som heter Hottie och Bon-bon. Mycket cirkulerar kring hur de träffades och började bonda för att senare bli ett par. Jag gjorde den mest som counterpart till alla Yaoiserier som annars finns. Sedan har jag faktiskt två serier som blivit väldigt omtyckta också. Den ena är Hetascandics som egentligen är en utgrening från Hetalia men nu kommit ifrån det konceptet mer och mer. Serien bygger mycket på skandinavisk och nordisk historia men konceptet med att göra stereotypiska karaktärer av olika platser har jag helt behållit. Sedan har jag faktiskt Grenbacka, som är en Scifihistoria jag inte riktigt är klar med, men har jobbat på i närmare 25 år. Jag kan berätta mer om detta vid förfrågan men den storyn är mörk och väldigt mycket Scifi.
 11. Känner mig som en gammal, gammal... BURK eller något som inte uppdaterat mitt animeförråd sedan kanske 2010 när jag kom på den otroligt korkade idén att se om One Piece! Korkad idé säger jag för att serien är så förbannade lång. Annars har jag tänkt se Sword Art online för att vännerna tjatat på mig om den men efter det har det bara tvärstannat. 

  Jag gillar inte "pokémonkoncept" om man bortser från serier som verkligen har en bra handling, första säsongerna av Yu-gi-oh hade en ordentlig handling vilket räddade serien från att verka som ännu en Pokémon, Digimonserie.
  Tidigare har jag verkligen kollat på allt mellan himmel och helvete om man ska vara helt ärlig. Här är ett gäng som jag sett:

  Doraemon
  Crayon Shinchan (Ja, jag är fortfarande rädd och det var 2015.)
  Doraemon
  Kaleido Star (som jag fortfarande tycker väldigt bra om)
  Kaleido Star New Wings (tyckte jag inte lika bra om)
  De två Kaleido star OVA-filmerna. (Legend of Phoenix och The amazing princess who doesn't smile) 
  Första varianten av Yu-gi-oh! 
  Sailor Moon (Har inte sett färdigt den då det är så svårt att komma på var man ska se den)
  Dragonball Z (tittade jag på som barn, men såg aldrig klar den heller)
  Naruto (ej sett klart)
  One Piece (ej sett klart)
  Hetalia (Har sett klart, har i alla fall något att skratta åt med systern ibland)
  Panty & Stocking


  Sedan har jag tittat på både Pokémon och Digimon när jag var yngre men insåg ganska snabbt att det var väldigt konstiga serier, i synnerhet Pokémon där Satoshi aldrig tycks åldras över 11.  Digimon växte däremot lite i mina ögon med långfilmen som kom för några år sedan.
  Sedan har jag säkert sett diverse filmer från Studio Ghibli och sådant. Perfect Blue såg jag för många år sedan också. 

  Men men, jag skulle verkligen behöva uppdateras, så jag undrar om ni har något ni tycker är grymt bra, referat över handling och så kanske varför den är bra, ni kan den! 

  1. Sceleris

   Sceleris

   Sword Art Online är populär, men knappast sevärd över allt annat. Jag får genom listan inte riktigt någon pejl på din smak, så lite svårt att välja något enskilt, men om man anstränger sig hårt skulle man kunna säga att Naruto + One Piece + Panty & Stocking blir lite som Blood Blockade Battlefront: supercool veckans-monster-serie om ett gäng knasbollar i ett New York befolkat av människor och demoner. Rolig, bra action, rörande. Det är en av mina topp-10 från hela 2010-talet. Se även tråden Ge mig tips om anime att se (man behöver inte läsa andras tips för att få posta där!).

  2. Niðarós

   Niðarós

   Jag är verkligen en allätare. Till exempel blev min kompis förvånad över att jag som feminist inte har några som helst problem med hentai så länge det inte är out of context.

   Den du beskrev lät intressant, ska även titta lite i tråden du pratade om. Tusen tack :)

 12. Niðarós

  Saknas något på den här sajten?

  Det vore lite snyggare om presentationen också syntes som "det första man ser" när man går in på profilen. Som det ser ut nu verkar den mest vara i ett hörn, vidare vore det kul om man kunde bearbeta den om man skulle vilja ha en snygg layout eller så, mest en fundering jag hade som sådan. Bildmässigt tänkte jag mest på hur Ningnätverken byggt upp det, där har varje profil som ett Deviantartgalleri där man kan ladda upp X antal bilder, exempelvis sådant man ritat, eller något annat man vill visa folk, vad det nu kan vara. Jag vet inte om det kanske blir för stort om man gör som Instagram gör, vet ju inte hur mycket utrymme som finns här osv...
 13. Här är jag igen! Jag har just återaktiverat kontot här, väldigt mycket för att se om det finns något bra Animecommunity för Svenskar att hänga på. Jag tror faktiskt att den här sidan har potential att bli något. Dock har jag funderingar på om det är något som saknas. Vi har ett jättesnyggt forum (jämför det bara med det som fanns på BCmanga) och resten av upplägget verkar också ganska bra, men jag tror att det finns saker som kan bli bättre. Personligen saknar jag att kunna bygga en snygg presentation och ha ett eget bildgalleri. Sedan finns det säkert saker andra också saknar, varför jag skapade tråden. Admin får gärna se det som feedback :)
 14. Nejdå, det är inte så vanligt att vanligt folk utanför asien känner till Super Sentai i alla fall, men jag började då se på det när jag började se konstiga anatomiska skillnader mellan Trini Quan och Tiger Ranger när jag var liten. Gillar fortfarande vissa Power Rangers-säsonger men mycket är det ju "Nah det här är sånt Nick och Disney sänder hela dagarna för att göra sina ungar till stereotyper -Movin on!" xD
 15. Jag sitter just nu och ser om Hyakujuu sentai Gaoranger i brist på annat att se på medan folk ser på nyheterna eller diskuterar politik. När jag gör det funderar jag naturligtvis på hur många här på Anime som också sett någon av Super Sentais serier. Jag gissar att åtminstone någon såg på Power Rangers som barn eller typ hört talas om Kamen Rider, det är i stort sett omöjligt att missa dem nu för tiden. För ett par år sedan tog sig Power Rangers och Masked Rider in i Sentaicommunitiet men det har varit mycket gnäll kring det då dessa två serier är adaptioner och därför inte helt egna serier. Här tänker jag att vi kan diskutera följande: Power Rangers Masked Rider Kamen Rider Super sentai Alla har säkert sett någon och kanske finns det någon där ute som har en favoritsäsong. Låt diskussionen börja i så fall!
×