Hoppa till innehåll

Niðarós

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  33
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  6

Allt som postas av Niðarós

 1. Niðarós

  Animecka!

  Nämen halleå och väelkommna till denna treåden! Jag tänkte mest checka av hur många här som känner till Animecka och vad det i så fall finns för uppfattningar om den sajten. Bra eller mindre bra? Kanske rent av dåligt? Personligen är jag inte jätteförtjust i Animecka, varför kan vi ta en annan gång, men det är den uppfattning jag har av sidan.
 2. En gammal bekant till mig som jag inte träffat på år dyker upp och börjar prata med mig. Han är en såndär som är riktigt vacker till utseendet, men dum i övrigt och ur munnen kommer bara hat och cyniska kommentarer. Så börjar han att diskutera saker med mig, det är som vanligt mest bara skit som faller ur mun på honom och till slut säger jag till honom. "Men hörrö, jag har ju fan glömt att tacka mig, du har ju gjort mig en jävla tjänst du!" Karln lägger huvudet på sned och stirrar på mig innan han öppnar mun igen. "Vah vad har jag gjort nu?" Säger han varpå jag ler och säger "Jo du förstår, du har  sporrat mig till att göra allt för att inte bli lika cynisk och dum i huvudet som dig. Stort tack" Sedan lämnar jag honom stående där med mun vidöppen. Hoppas inte någon stackars skata flög in i tron om att han var en holk nu bara.

 3. Niðarós

  Egensnickrade och gärna fula memes

  Den här leken lekte vi ofta när jag gick gymnasiet. Grejen är att du ska göra en helt egensnickrad och gärna jätteful meme. Högst välkommet Sådant som får andra att skratta Inte välkommet Sådant som får andra att bli arga/ledsna Sedan håller vi en god ton, annars kommer officern och drar er i öronen, det gör ont!
 4. Niðarós

  Egensnickrade och gärna fula memes

  När du är Jämte och någon påstår att...
 5. Känslan när man varit deprimerad i 15 år och plötsligt känner sig som folk igen är helt obeskrivlig. Nu var jag faktiskt inte så djupt nere i det, med tanke på varför jag blev det, men det känns ändå skönt att känna att man kommit hem igen!

 6. Niðarós

  Egensnickrade och gärna fula memes

  Folk har ingen respekt för Kadajs tvätt!
 7. Att ta tuffa beslut är väl en del av livet kan man tänkas. Nu har jag bestämt mig för att inte ta emot fler brevvänner från sajten Interpals i alla fall. Jag har många åsikter om den platsen baserat på min negativa upplevelse av den, men jag känner att det bara blir dålig stämning om jag slänger ut sådana tankar mer än nödvändigt. Om du söker brevvänner, gör det inte på Interpals, där är det nästan bara perversa människor som hänger, med undantag för en liten klick människor.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Interpals, finns de än! Jag hade en brevvän genom Interpals ett tag för ett dussin år sedan. En koreanska från Busan som skrev mejl med färger och kaomoji, så det var lite kul att läsa. 🙂 Fast det varade inte så himla länge – jag är för tråkig för att ha saker att skriva om.

  2. Niðarós

   Niðarós

   Ja, dessvärre måste jag säga! Sajten är så sjukt nedgången att det inte är lönt att gå dit mer. Jag har blivit bedd att dra åt helvete massor av gånger efter att ha bett pervon hålla pitten för sig själva. Tyvärr är moderatorerna inte ett skit bättre själva.

   Positivt: Träffade faktiskt några härliga människor som jag fortfarande skriver brev till, en av dem har lärt mig steka svamp som en människa :P
    

 8. Jag sitter just nu och ser om Hyakujuu sentai Gaoranger i brist på annat att se på medan folk ser på nyheterna eller diskuterar politik. När jag gör det funderar jag naturligtvis på hur många här på Anime som också sett någon av Super Sentais serier. Jag gissar att åtminstone någon såg på Power Rangers som barn eller typ hört talas om Kamen Rider, det är i stort sett omöjligt att missa dem nu för tiden. För ett par år sedan tog sig Power Rangers och Masked Rider in i Sentaicommunitiet men det har varit mycket gnäll kring det då dessa två serier är adaptioner och därför inte helt egna serier. Här tänker jag att vi kan diskutera följande: Power Rangers Masked Rider Kamen Rider Super sentai Alla har säkert sett någon och kanske finns det någon där ute som har en favoritsäsong. Låt diskussionen börja i så fall!
 9. Många gånger är det faktisk djupare än Power rangers även om det finns moments också i Power rangers som jag gillar. Jag brukar gå in här när jag kollar på sånt [piratsajt] Vet inte huruvida de hade fått in Power rangers också eller inte, men de sa någonting om att det var på G. Måste ju säga att min favoritsäsong nog är Samurai Sentai Shinkenger, väldigt mycket tack vare Suzuki Shôgo och Hiroki Aiba som är lysande skådespelare.
 10. Heyya!
  Hur många här är på nivå B1 eller högre när det kommer till Japanska? Behöver lite folk att bolla ord och meningar med så ni kan väl slänga in en liten kåltrast eller nån kråka eller nåt om ni är sugna. Tills vidare, hojt! ☺️

  1. Visa tidigare kommentarer  2 till
  2. hautahauta

   hautahauta

   Haha ser det nu! helt rätt, ni är riktigt sköna här och kul att ni håller igång, ska försöka följa dessa roande konversationer!  😊

  3. Niðarós

   Niðarós

   Sedan är faktiskt inte Japanska så svårt när man väl kan tyda alla tecken på rätt sätt, man kan säga att alla språk handlar om att lösa olika koder för att kunna läsa den slutgiltiga texten eller förstå vad någon säger.

   Sedan har vi grammatiken. Vi skandinaver ska kanske inte prata om konstig grammatik med tanke på att Svensk grammatik ibland är så invecklad att gemene man inte förstår den själv.

   Vad gäller Japanskan har de en ganska enkel grammatik när vi inte pratar om räkneord och så. Vi kollar det här med singular och plural till exempel:

   Sv: (1) bok (1+) böcker
   JP: (1) 本 (Hon) (1+) 本 (Hon) 
   I det här avseendet kan vi se att man inte böjer ord på samma sätt som vi gör i Svenskan eller Engelskan utan man behåller ordet som det är. "En hund flera hund" Däremot har man som sagt annat för sig till exempel när man handlar eller ska förklara klockslag.

  4. hautahauta

   hautahauta

   Riktigt intressant detta hade jag ingen aning!?- underbart att läsa!

    

 11. Här är jag igen! Jag har just återaktiverat kontot här, väldigt mycket för att se om det finns något bra Animecommunity för Svenskar att hänga på. Jag tror faktiskt att den här sidan har potential att bli något. Dock har jag funderingar på om det är något som saknas. Vi har ett jättesnyggt forum (jämför det bara med det som fanns på BCmanga) och resten av upplägget verkar också ganska bra, men jag tror att det finns saker som kan bli bättre. Personligen saknar jag att kunna bygga en snygg presentation och ha ett eget bildgalleri. Sedan finns det säkert saker andra också saknar, varför jag skapade tråden. Admin får gärna se det som feedback :)
 12. Niðarós

  Saknas något på den här sajten?

  Ändå ganska intressant info här, Jag trodde först att det fungerade lite som Nings sidor att man som admin kunde möblera som man ville, men det här verkar vara en annan typ av host... Men ändå ganska intressant för oss medlemmar att få veta hur det hela funkar...
 13. Niðarós

  Har ni skapat er egen manga?

  Jag har faktiskt hållit på med sådant sedan jag gick i högstadiet och hittade på en som hette "the Super Boys" som inte hade något vidare koncept men som jag funderar på att återuppta. Sedan har jag "Bellajäveln" som handlar om ett gäng Weabous varav huvudkaraktären heter Bella och ofta drömmer sig bort. En dag dras hon in i animevärlden där hon faktiskt träffar en massa olika animefigurer som stör sig på henne eftersom hon konstant gör sig till åtlöje. En serie jag gjorde för att jag verkligen inte hade bättre för mig. Sedan har jag en Yuri-serie som handlar om två lesbiska tjejer som heter Hottie och Bon-bon. Mycket cirkulerar kring hur de träffades och började bonda för att senare bli ett par. Jag gjorde den mest som counterpart till alla Yaoiserier som annars finns. Sedan har jag faktiskt två serier som blivit väldigt omtyckta också. Den ena är Hetascandics som egentligen är en utgrening från Hetalia men nu kommit ifrån det konceptet mer och mer. Serien bygger mycket på skandinavisk och nordisk historia men konceptet med att göra stereotypiska karaktärer av olika platser har jag helt behållit. Sedan har jag faktiskt Grenbacka, som är en Scifihistoria jag inte riktigt är klar med, men har jobbat på i närmare 25 år. Jag kan berätta mer om detta vid förfrågan men den storyn är mörk och väldigt mycket Scifi.
 14. Känner mig som en gammal, gammal... BURK eller något som inte uppdaterat mitt animeförråd sedan kanske 2010 när jag kom på den otroligt korkade idén att se om One Piece! Korkad idé säger jag för att serien är så förbannade lång. Annars har jag tänkt se Sword Art online för att vännerna tjatat på mig om den men efter det har det bara tvärstannat. 

  Jag gillar inte "pokémonkoncept" om man bortser från serier som verkligen har en bra handling, första säsongerna av Yu-gi-oh hade en ordentlig handling vilket räddade serien från att verka som ännu en Pokémon, Digimonserie.
  Tidigare har jag verkligen kollat på allt mellan himmel och helvete om man ska vara helt ärlig. Här är ett gäng som jag sett:

  Doraemon
  Crayon Shinchan (Ja, jag är fortfarande rädd och det var 2015.)
  Doraemon
  Kaleido Star (som jag fortfarande tycker väldigt bra om)
  Kaleido Star New Wings (tyckte jag inte lika bra om)
  De två Kaleido star OVA-filmerna. (Legend of Phoenix och The amazing princess who doesn't smile) 
  Första varianten av Yu-gi-oh! 
  Sailor Moon (Har inte sett färdigt den då det är så svårt att komma på var man ska se den)
  Dragonball Z (tittade jag på som barn, men såg aldrig klar den heller)
  Naruto (ej sett klart)
  One Piece (ej sett klart)
  Hetalia (Har sett klart, har i alla fall något att skratta åt med systern ibland)
  Panty & Stocking


  Sedan har jag tittat på både Pokémon och Digimon när jag var yngre men insåg ganska snabbt att det var väldigt konstiga serier, i synnerhet Pokémon där Satoshi aldrig tycks åldras över 11.  Digimon växte däremot lite i mina ögon med långfilmen som kom för några år sedan.
  Sedan har jag säkert sett diverse filmer från Studio Ghibli och sådant. Perfect Blue såg jag för många år sedan också. 

  Men men, jag skulle verkligen behöva uppdateras, så jag undrar om ni har något ni tycker är grymt bra, referat över handling och så kanske varför den är bra, ni kan den! 

  1. Sceleris

   Sceleris

   Sword Art Online är populär, men knappast sevärd över allt annat. Jag får genom listan inte riktigt någon pejl på din smak, så lite svårt att välja något enskilt, men om man anstränger sig hårt skulle man kunna säga att Naruto + One Piece + Panty & Stocking blir lite som Blood Blockade Battlefront: supercool veckans-monster-serie om ett gäng knasbollar i ett New York befolkat av människor och demoner. Rolig, bra action, rörande. Det är en av mina topp-10 från hela 2010-talet. Se även tråden Ge mig tips om anime att se (man behöver inte läsa andras tips för att få posta där!).

  2. Niðarós

   Niðarós

   Jag är verkligen en allätare. Till exempel blev min kompis förvånad över att jag som feminist inte har några som helst problem med hentai så länge det inte är out of context.

   Den du beskrev lät intressant, ska även titta lite i tråden du pratade om. Tusen tack :)

 15. Niðarós

  Saknas något på den här sajten?

  Det vore lite snyggare om presentationen också syntes som "det första man ser" när man går in på profilen. Som det ser ut nu verkar den mest vara i ett hörn, vidare vore det kul om man kunde bearbeta den om man skulle vilja ha en snygg layout eller så, mest en fundering jag hade som sådan. Bildmässigt tänkte jag mest på hur Ningnätverken byggt upp det, där har varje profil som ett Deviantartgalleri där man kan ladda upp X antal bilder, exempelvis sådant man ritat, eller något annat man vill visa folk, vad det nu kan vara. Jag vet inte om det kanske blir för stort om man gör som Instagram gör, vet ju inte hur mycket utrymme som finns här osv...
 16. Nejdå, det är inte så vanligt att vanligt folk utanför asien känner till Super Sentai i alla fall, men jag började då se på det när jag började se konstiga anatomiska skillnader mellan Trini Quan och Tiger Ranger när jag var liten. Gillar fortfarande vissa Power Rangers-säsonger men mycket är det ju "Nah det här är sånt Nick och Disney sänder hela dagarna för att göra sina ungar till stereotyper -Movin on!" xD
 17. Med risk för att låta mer negativ än jag är säger jag nu det här, som jag förmodligen hörts säga på andra håll också, men jag tycker verkligen inte om benämningen "Norrland" som många, påfallande ofta från södra Sverige, använder om typ halva Sverige från Gävle räknat. En del säger att om det här ska hålla säger man ju Svealand och Götaland också, andra säger "Jaaah men Väder-Nils på SVT säger ju Sydsverige också!" Japp, han gör faktiskt det, därför att han är skåning. Skåne blir ibland också segregerat av samma grupp människor.

  Jag vet, det är korrekt Svenska att använda benämningen "Norrland" om norra Sverige, Norrmännen säger också så om norra Norge. Jag är faktiskt inte skamsen över att vara Norrlänning heller även om jag inte känner igen mig det minsta i varesig "Leif & Billy" eller "andra åket" så... Kanske för att jag är Jämte, vi är såhär, kanske är därför jag låter lite sur också, vem vet?

  Nej jag är inte sur på riktigt, det ser bara ut så. Sluta gnäll Torar!

  1. Visa tidigare kommentarer  5 till
  2. Niðarós

   Niðarós

   Men ni kan få vara med LITEGRANN då xD
   De tror också att ALLA norrlänningar pratat som skådespelarna Alfred Eriksson som ju är från JOKKMOKK. Jag stör mig på det något djävulskt, jag pratar som Dunderklumpen ;) 

  3. Sceleris

   Sceleris

   65:e breddgraden, represent!

   Har ni förresten tänkt på att norra Sverige ligger österut också? Det är typ lika långt i östlig-västlig riktning mellan Stockholm (long. 18°) och Haparanda (24°), som mellan Stockholm och Göteborg (12°)!

  4. Niðarós

   Niðarós

   Aldrig tänkt på det :O Skyller på att mina lärare sa att geografi minsann inte var nödigt när jag gick i skolan.

 18. Niðarós

  Dere-typer, please HELP!

  Alltså, jag är asgammal, eller så är jag oerfaren som inte känner till alla dere-typer och hur det här ligger till. Jag vet så pass att en Yandere är typ en psykopatisk och sadistisk person, gärna kvinnlig (Belarus från Hetalia) medan en Tsundere är typ en sådan som agerar PMS'igt och avvisande mot väldigt många (typ Britain från samma anime) men sedan förstår jag att det finns många andra grenar i detta som jag inte hängt med på alls. Jag antar att någon annan har mer koll, förklara gärna för farmor så att hon begriper detta.
 19. Så idag ska det vara alla hjärtans dag, eller "alla köpmäns dag" som en del väljer att kalla det. Jag tycker faktiskt om den finska varianten -Vändagen! En dag man ägnar åt att tänka extra mycket på sina vänner helt enkelt. Självklart kan din flick -eller pojkvän också ingå, man blir sällan ett par om man inte först är goda vänner. 

  Med det sagt hoppas jag att det här blir en bra dag -utan hat! 

 20. Niðarós

  Egensnickrade och gärna fula memes

  Kinda liked it anywayz... Jag när jag tappat bort något.
 21. Det här med shippings alltså. Jag är okej med att folk tycker att vissa karaktärer är söta tillsammans, jag har själv sådant för mig när jag är på humör för det, men idag snubblade jag över en kvinna som tydligen ville shippa i den fornnordiska mytologin och sa till mig att Balder skulle bli fin tillsammans med Loke....

  MenassåhallåmenmenMEEEEN vänta! Loke lär vara den sista Balder kan paras ihop med med tanke på att han lurade Höder att döda honom. Lång historia som ingen obildad människa orkar läsa om. Det finns par inom mytologier, håll er till dem. Anime är en sak, faktiska legender en annan.

  Ja, man FÅR diskutera det här ämnet, det är fullt tillåtet.

  1. Sceleris

   Sceleris

   Vettefasen alltså, enligt min bild av yaoi skulle Lokes mordiska drag inte utesluta en relation, det är väl ganska många yaoiserier med våldtäkt och otrevligheter, där ena parten i princip är ett manipulativt svin.

  2. Niðarós

   Niðarós

   Fast det är väldigt väldigt utanför canon i min mening... Jag kan visst tycka att Hentai och Yaoi är underhållande, men då får det gärna följa golv och väggar och inte antyda på saker som egentligen inte skulle vara så realistiskt i den verkliga storyn.

  3. Sceleris

   Sceleris

   Om det ska lyda canon så faller väl det mesta i fanfic och fanart bort. (´-`)

 22. Niðarós

  Tror någon man har en chans?

  Till hösten ska man då börja på Cirkusskola, inriktningen är trapets, men grejen är den att jag aldrig prövat förr... Tror ni jag kommer komma in?
 23. Niðarós

  Tror någon man har en chans?

  Alltså, det har varit fler utbrott men det som är mest känt tror jag är i Östersund därför att händer något här, då märks det på hur folk låter. Vi fick in filter från Sundsvall som funkade bra, men då var smittan redan spridd ut till Frösön med omnejd... Jag vill inte vara den där stackars familjen i Odensala vars avlopp rådde för allt det där. Det är faktiskt bättre än man tror många gånger, det finns till och med riktiga nördar som kan få det att funka ungefär lika bra som Photoshop vilket jag verkligen skulle välkomna, har jobbat mer med PS och är väl mer van vid det. Låter som en intressant bok där! Jag kommer definitivt låna den när jag läst klart frösötriologin, det har jag ju lovat mig själv sedan jag lärde mig läsa. Freyr (på profilbilden) kommer förmodligen säga att jag är lat nu, han brukar göra det. Jag har faktiskt en kompis som kommer från Japan, han tycker att jag kan vara oförskämd när jag säger saker som "Ditt jäkla arsle!" till min storasyster när hon gör bort sig. I Japan skulle man inte göra så rent generellt.
 24. Inte för att jag vill göra det, men jag funderar ändå på frågan. Varför kan man inte radera sitt konto på den här sidan? 

  1. Visa tidigare kommentarer  4 till
  2. Sceleris

   Sceleris

   Hm, jag tror inte att forummjukvaran ens tillåter att man exponerar den funktionaliteten (att ta bort sitt konto) för alla användare, det är något som en administratör måste göra manuellt. Har man problem med ett gammalt konto – oavsett om man kommer ihåg sina inloggningsuppgifter eller ej! – så får man kontakta en administratör, fast vi tar i regel inte bort konton alls (bortsett från spambottar).

   Det finns några anledningar till att vi inte vill ta bort konton eller tillåta redigering av mycket gamla inlägg.

   1. Vi vill bevara diskussioner läsliga – vi vill inte att trådar ska få “hål” där man inte ser sammanhanget för olika personers svar, vilket skulle kunna ske om man tar bort konton med inlägg eller tar bort innehållet.
   2. Beroende på problemet kan det gå att lösa på andra sätt.
    1. Om vi säger att man för åratal sedan har råkat skriva t.ex. personuppgifter som man inte vill ska ligga kvar på nätet nu, så kan man be en administratör ta bort dem ur inlägget.
    2. Om man vill ta avstånd från hela sitt konto kan man byta namn på sitt konto, peka ut alla tvivelaktiga inlägg man vill “censurera” för en administratör, och be administratören byta kontots mejladress och lösenord till något okänt.
   3. Även om vi skulle ta bort kontot och alla inlägg så kan ju informationen fortfarande finnas kvar, t.ex. på Internet Archive.
  3. Niðarós

   Niðarós

   Jag funderade i synnerhet kanske på just detta med forumtrådar, det vore kul om man kunde ta bort gamla "misstag" som så, jag förstår att man inte vill ha hål i diskussioner, jag har själv varit admin på ett forum där det blev så och det löste vi genom att göra de borttagna kontona "blinda" i stället för att ta bort dem, lite som man ibland kan se i Messenger.

   Nackdelen är som sagt att den illvillige kan nyttja det här med att inte ta bort konton till sin egen fördel och det är det jag vill undvika.

  4. Sceleris

   Sceleris

   Vet inte vad “blinda” innebär. Att inlägg inte har angivna författare?

   Sen om “misstag”. Om vi snackar om misstag som t.ex. att man sagt saker man inte längre står för eller att man betett sig fjantigt, så tycker jag nog att man inte i första hand ska försöka revidera sin egen historia, utan acceptera vem man var då. Ingen gillar att erkänna de misstag man gjort på grund av sin ungdom, som Char sa, men det är nog en viktig del av att växa upp. (Fast vi kan som sagt hjälpa till med att anonymisera konton och inlägg.)

   Sen om man känner att misstagen är skadliga (säg, hets mot folkgrupp eller sånt (fast sådana har vi förhoppningsvis tagit uti med när de skrevs)), och inte bara lite pinsamma, så bör man kontakta administratör.

 25. Om någon nu minns BCmanga?
  Tänk om man faktiskt skulle göra en manga baserad på Kakkoii och Mangoo... Tankarna på hur sjukt dåligt eller bra detta kan bli vill bara inte ta slut alltså. 

×