Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

TheFlyingDragon

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  72
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Communityanseende

1 Neutral

Om TheFlyingDragon

 • Rang

 1. Tackar så mycket! Hör av mig senare med frågorna!
 2. Hallå på er! Jag hoppas att allt är bra med folket på forumet! Menmen, nu är det så att håller på att skriva, förhoppningsvis, min sista uppsats och letar efter personer som har handlat på auktioner, från exempelvis Tradera, YahooJapanAuction eller eBay och som är villiga att svara på några enklare frågor, antingen via mejl/PM eller genom Skype. Min uppsats handlar om förtroende och tillit till auktioner, vilka mekanismer litar konsumenter på om något skulle gå snett (exempelvis om föremålet försvinner under frakten eller inte överensstämmer med beskrivningen). Detta i sin tur kopplas till hur konsumenten uppfattar riskerna med auktioner; är förtroendet och tilliten proportionellt till riskerna? Exempelvis; ökar benägenheten att bjuda högre (med andra ord, exponera sig för en större risk) på auktioner om säljaren har ett bra rykte eller använder sig utav en speciell betalningsmetod (exempelvis PayPal istället för banköverföring)? Om ni är intresserade att delta är det bara att svara i tråden eller skicka ett PM till mig! Med vänliga hälsningar, TheFlyingDragon
 3. TheFlyingDragon

  Bortskänkes: Escaflowne VHS-box

  Hmm... Om ingen hämtar den tills nästa lördag kan jag nog komma till Hallonbergen.
 4. TheFlyingDragon

  Bortskänkes: Escaflowne VHS-box

  Tar gärna om det finns möjlighet för dig att träffas i Stockholms innerstad!
 5. TheFlyingDragon

  Gott nytt år!

  Gott Nytt År! Tack för gott bra år och god fortsättning!
 6. TheFlyingDragon

  Prylar till salu! Tillagt 1/11

  Hur mycket tar du för Nia Teppelin print (Tengen Toppa Gurren Lagann)?
 7. TheFlyingDragon

  Cel-, douga- och gengaköp

  Måste säga att du har en oerhört fin Silver Fang samling :) Nästan så att man blir lite avis på den ;)
 8. TheFlyingDragon

  Character Arena

  Ett oerhört svårt val, men måste säga Kakashi då han har fler tekniker till förfogandet. Wolverine kan praktiskt taget inte dö, men han kan förseglas i all evighet till exempel genom någon av Kakashis "doton-jutsu". Dock så är Kakashi körd om Wolverine lyckas komma nära honom. Round 2 Goku VS Superman
 9. Jorå, självklart förstår jag detta. Det ska bli spännande att se vad som händer i de resterande fallen (eller de som redan har blivit dömda), om dessa även också kommer bli friade eller fortsatta dömda. Jag förstår även hur domarna resonerade kring fallet och hur de kom fram till den friande domen, så där behöver vi inte diskutera mer om det. Jag såg mycket väl vad du skrev, försöker bara lyfta fram det här med att det kunde ha sett annorlunda ut det inte hade varit en översättare som kommit upp till HD, utan en vanlig tonåring som läste manga. Men jag antar att detta är irrelevant för tillfället. Det är just detta som jag är väldigt rädd för vad som kommer att hända, kommer detta att trappas upp av lagstiftarna eller kommer man att tillåta tecknade fantasifigurer? Som jämförelse har England börjat införa (dock vet jag inte om det är genomfört ännu) lagar som kommer att kriminalisera dessa teckningar; kommer/kan samma sak ske i Sverige? "Enligt Marie Eneman tittar man på möjligheten av att införa en lag som ska kriminalisera datoranimerat material som kan vara barnporr i många andra länder. Hon nämner England som exempel."
 10. Men, hur slår detta mot oss som vanliga mangaläsare? Om vi bortser från den sista bilden (som var mest realistiskt), innebär detta då att det är fritt fram att köpa hem doujinshin/artbooks från Japan som hobby verksamhet? I SLs fall kan jag förstå att han hade några doujinshin bilder på sin dator, men hur skulle det ha sett ut om det hade varit en vanlig svensson som hade blivit åtalad istället? Hade liknande tankegångar tagits eller hade rätten bedömt annorlunda? SLs fall var ändå ganska unikt, han var (är) översättare till yrket och hade således en bakgrund till varför han hade bilderna. Jag måste tyvärr säga att det är fortfarande för tidigt att fira, visst är det bra att SL blev friad. Men detta betyder inte att den vanliga svensson får ha samma bilder på sin dator eller i hemmet som SL hade.
 11. En sak som slog mig här är (och efter att ha läst på andra forum) att SL friades är för att han är översättare till yrket (eller mycket tyder på det), vilket även gjorde det försvarligt av honom att ha bilderna på datorn. Hur skulle detta ha sett ut om dessa bilder hittades hos någon av oss forummedlemmar? Hade det tolkats som barnpornografi eller hade vi blivit friade just för att det är fantasifigurer?
 12. Tackar! Har nu hittat domen!
 13. Vad skönt att äntligen allt får sitt slut (nåja, nästan, nu måste lagen ändras bara). Dock undrar jag ifall någon vet vart man kan hitta Hovrättens beslut? Vet mycket väl om att han även fälldes där, men vill ändå läsa lite om hur de resonerade kring det.
 14. TheFlyingDragon

  Konvertera filmer(anime) med SSA-undertext?

  Jo, beroende på filen så skall det dyka upp ett alternativ under "Subtitles" där du under "Add" kan välja SSA subtitles, det viktiga här är att du kryssar i boxarna "Forced Only" och "Burned In" och efter det klickar du på "Add". Sedan är det bara att konvertera på! Om du skulle känna dig osäker kan du alltid testa detta med preview alternativet. Det skall även tilläggas att detta inte funkar på alla filer tyvärr.
 15. TheFlyingDragon

  Behöver hjälp med statistik (kvantitativa metoder)

  Får bara tacka för all hjälp som du givit mig! Och ursäkta för mitt sena svar! Har haft fullt upp med andra saker i skolan. Hmm, får jag fråga hur skulle du formulera b-koefficients meningen så att den blir mer konsekvent? Formeln ser ut på följande sätt: y=a+b*x, där a är den beroende variabeln, b är koefficienten och x är det man vill beräkna, och y är då resultatet av allt. Ett exempel på detta är då att om a är 2 (som är konstant) och b är 3 (som även den blir konstant för tillfället) och x är 4 bör då uträkningen bli på följande vis: 2+3*4=14, vilket bör vara korrekt om jag har uppfattat allting rätt nu? Ah, R2 behövde du inte lägga ner tid på att räkna ut, då jag använder ett program som gör det åt mig; dock verkar läraren ha problem med mitt språkliga kunskap än om mina kunskaper om själva ämnet. Måste även tacka dig än en gång för all hjälp, uppskattar att ha någon att bolla runt saker med nu när man har suttit själv med arbetet och nästan gråtit sig till sömns.
×