Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Anonym2

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  398
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  11

Anonym2 vann senast dagen den juni 16 2012

Anonym2 hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

26 Utmärkt

Om Anonym2

 • Rang

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Anonym2

  Var inhandlar jag anime? [Länkar]

  Är det inte olagligt för Axel att betala tillbaka pengar? Alla fordringar ska väl vara lika högt prioriterade vid en konkurs så att inte exempelvis kunder får något företräde framför exempelvis hyresvärdar och distributörer?
 2. Dessa bilder är lagliga att se på, distribuera och inneha enligt Högsta domstolen. I annat fall hade bilderna varit inlåsta i någon mörk håla i Högsta domstolen så att ingen kan komma åt dem.
 3. Anonym2

  Var inhandlar jag anime? [Länkar]

  Om du betalat med kort kan du eventuellt reklamera köpet hos din bank. Fråga banken hur man går tillväga. Är det inte Planet Axel som har en stor videobutik på Köpenhamns centralstation? Vad händer med den nu?
 4. Observera att PDF-filen även innehåller de bilder som friades i hovrätten. Bilder friade i hovrätten är märkta "ej sekretess" medan bilder som först friades i högsta domstolen är stämplade med en röd stämpel som säger att bilden är hemlig.
 5. Vänta lite... Arino Hiroshi (ありのひろし), var inte det samme person som gjorde bananbilden?
 6. DN visar upp en av de friade bilderna på sin hemsida: http://www.dn.se/Images/2012/06/16/mangamanga.jpg Även i större format på sida 4 i papperstidningen. Det står dock i tidningen att bilden är beskuren.
 7. Måste man inte ändra på regeringsformen för att förbjuda orealistiska teckningar? I så fall krävs det två riksdagsbeslut med val emellan, så det går åtminstone inte att göra över en natt.
 8. I USA tror jag att varje delstat har rätt att förbjuda teckningar som är obscena (med eller utan barn). Väldigt otydlig lag verkar det som. Jag undrar om det är möjligt att knata upp till HD och be att få se på den 39:e bilden på plats i studiesyfte. Det stod att sekretessen hävdes på de 38 friade bilderna, så dem lär nog folk hämta ut och lägga ut på nätet snart.
 9. Kontakta Svea hovrätt och be att få se domen i mål B 6389-10, så skickar domstolen över en PDF-fil. Annars kan jag skicka en länk till domen, men det står att du har fullt i din brevlåda, så det går inte att skicka några privata meddelanden till dig.
 10. Enligt Högsta domstolens dom (punkt 5, sida 4) heter den verklighetstrogna bilden "g24.jpg". Är det någon som har någon aning om vad den bilden föreställer?
 11. "Högsta domstolen frikänner den tilltalade i det s.k. Mangamålet"
 12. Enligt HD ska dom tydligen meddelas kl. 08:45 på fredag. Källa
 13. Högsta domstolen verkar inte ha meddelat någon dom ännu. När dom meddelas kommer den förmodligen att postas här så att man kan ladda ner och läsa den. I och med att det varit så mycket skriverier om fallet i media lär också tv och tidningar skriva om utfallet.
 14. Anonym2

  Sitt namn på Japanska?

  Kan du tala om hur efternamnet skrivs med det internationella fonetiska alfabetet?
 15. Anonym2

  Sitt namn på Japanska?

  För det första måste man veta hur namnet uttalas för att kunna transkribera det. För det andra ska det vara katakana, inte hiragana.
×