Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

idrougge

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  819
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  79

idrougge vann senast dagen den januari 12 2014

idrougge hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

257 Utmärkt

Om idrougge

 • Rang
  Stamgäst

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  Gamla stan
 • Intressen
  Arkitektur och moral

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://www.animeradion.se/

Anime och manga

 • MyAnimeList
  http://myanimelist.net/profile/idrougge

Senaste profilbesökare

6 227 profilvisningar
 1. idrougge

  Anime våren 2022

  Typ som vitt ris blandat med marsipan och smaksatt med böngegga som liknar russin.
 2. idrougge

  Gissa animen

  G-Gundam?
 3. Är du säker på att det någonsin sänts på TV3? Borde finnas i någon gammal tv-tablå isf.
 4. idrougge

  Vilken manga läser du just nu och vilken ser du fram emot?

  Läste nyss ut första volymen av Family, en shôjomanga från tidigt 80-tal. Köpte den för att teckningarna var så fina och för att jag länge varit nyfiken på den aldrig återutgivna animeversionen Oh Family. Mangan är något så ovanligt som en manga som varken utspelar sig i japansk vardag eller i något magiskt rike eller ens med en japansk huvudperson utan handlar om en amerikansk familj i Kalifornien. Det är å andra sidan kanske inte så konstigt just eftersom Family är från tidigt 80-tal då den japanska Kalifornienvurmen stod på sin höjdpunkt. I familjen Anderson ingår pappa Wilfred (37) mamma Sharon (35 och super-MILF) och barnen Kay (17 år och bög, som hans lillasyster påpekar redan i på sidan 4), Fea (15-årig pojkflicka) och sladdbarnet Tracy (en sjuårig liten nippertippa). I första kapitlet får familjen tillökning i form av femårige Jonathan och hans stora hund Adam då Jonathan plötsligt dyker upp och påstår sig vara pappans hemliga kärleksbarn. I själva verket var hans mor bara en barndomskamrat till Wilfred, men eftersom familjen Anderson är en sån där varm amerikansk tv-familj tar de till sig Jonathan som en av sina egna och allt är frid och fröjd. I de följande kapitlen blir Tracy av misstag kidnappad av världens klantigaste kidnappare, Fea försöker bota sin storebrors homosexualitet genom att sno hans pojkvän, Fea upptäcker att hon kanske är intresserad av killar som annat än bara kompisar, hunden Adam försöker bli ihop med Feas kompis hund men visar sig i slutet vara kär i hundens matte istället, och i sista kapitlet kommer Mariko, en japansk tjej, på kulturutbyte till familjen Anderson och blir omedelbart kär i Fea, som hon tror är en pojke. Förvånansvärt nog reser Mariko hem i slutet av kapitlet istället för att bli ett permanent identifikationsobjekt i serien. Teckningarna är tekniskt väldigt fina i tidig 80-talsstil, men handlingen (eller snarare bristen på handling) gör att jag inte skulle köpa volym två av Family. Varje kapitel är fristående och känns som taget ur en amerikansk tv-såpa à la Cosby eller Huset fullt (den enda amerikanska såpa japaner verkar ha nåt förhållande till). Den enda intressanta tråden i berättelsen är Feas utveckling från sportig pojkflicka till ung kvinna, men att hålla trådar levande är inte direkt tecknaren Taeko Watanabes styrka.
 5. idrougge

  Gissa animen

  Du satte den, Sceleris!
 6. idrougge

  Gissa animen

 7. idrougge

  Gissa animen

 8. idrougge

  Gissa animen

  Inuyasha?
 9. idrougge

  Gissa animen

  Man är ingen riktig otaku om man inte hyst olämpliga känslor för Minky Momo.
 10. idrougge

  Shirobako

  作画 kan översättas som "bildskapande" eller kort och gott "teckning". Vid början av 70-talet klumpades ofta alla animatörer ihop under 作画 utan någon uppdelning i genga och dôga. En 監督 är bara en regissör då han arbetar på film eller teater. Jobbar han på en byggarbetsplats kallas han för "bas" eller "arbetsledare", men heter alltjämt 監督 på japanska. Därav begreppsförvirringen.
 11. idrougge

  Hur lång är en lättroman?

  Jag begick ju misstaget att försöka läsa Horisonten när den kom som tv-serie, och kan berätta att den för mig, som ändå har läst både Monogatari, Sôseki, Oreimo och Galaxbögarna i original, var helt oläslig. Horisontens prosa ligger någonstans mellan den mest ogenomträngliga högmodernism och sådana fullklottrade handskriva papper som sinnessjuka sätter upp på allmänna anslagstavlor. Som en övning försökte jag också översätta ett kapitel, men fick ge upp då det krävde att jag med våld gjorde meningarna felbyggda för att återge den frånvaro på flyt som kännetecknar Minoru Kawakamis författarskap.
 12. idrougge

  Gissa animen

  Sasuga no sarutobi?
 13. idrougge

  Gissa animen

  Patarillo?
 14. idrougge

  Gissa animen

  Mycket riktigt är det Dash Kappei. Bollen till Zeedox.
 15. idrougge

  Gissa animen

  Tänk "den näst mest berömda basketanimén"…
×