Hoppa till innehåll

Bushi

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  14
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  2

Bushi vann senast dagen den augusti 8 2011

Bushi hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

0 Neutral

Om Bushi

 • Rang
  Novis
 • Födelsedag 03/14/1993

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Stockholm
 1. Bushi

  Gissa animen

  Tsunamin i Japan?
 2. Bushi

  Prenumerationstjänst för manga?

  Från min sida är det i nuläget enbart spekulationer, det är för många faktorer som måste undersökas innan något ska kunna påbörjas (t ex. priset per manga, frakt, skatter, lagstiftningar, logistik osv.) någon gång snart. Jag tackar er för länkarna då de ger mig en lite bättre insyn på hur marknaden ser ut just omkring detta, samt att det börja fylla i svar på frågor såsom intresse från konsumenternas sida. Hjälpen uppskattas! :) Något jag borde passa på att fråga; tror ni att det finns något intresse för denna sortens tjänst?
 3. BF3, Mass Effect 3 och Stronghold 3 är väl de spel jag ser mest fram emot just nu. Det jag ser minst fram emot är Modern Warfare 3.
 4. Bushi

  Prenumerationstjänst för manga?

  Jag har funderat lite kring detta och undrar om det finns något för en sådan tjänst? Det jag tänker mig är att göra en tjänst i form av en prenumeration där man inhandlar engelsk översatt manga och distribuerar till kunder för ett pris så pass nära inköpspriset som möjligt (då jag inte direkt tänker försörja mig på detta... Samt att man själv kan införskaffa saker för sig själv mycket, mycket billigare. ), valet av serien ska vara upp till kunden att välja så länge den leverantör jag har den i sitt utbud och att det är en pågående serie. Priset på denna tjänst ska då gå på: Antalet serier* + frakt. * För att lättare uppnå minimum ordern borde gränsen gå vid minst två serier.
 5. Bushi

  VN-motorer

  Det är något väldigt trevligt med Ren'Py måste jag hålla med om! Om jag inte misstar mig själv så portar den automatiskt till Linux och Android. Jag ska se till att länka till verket, när det väl blir av. Det kommer nog dröja ett tag dock, min tid äts upp av japanska studeringen samt skoluppgifter... Vi håller på att producera en film.
 6. Bushi

  VN-motorer

  Att jobba med RPGMaker som en VN låter lite opratiskt som du säger, Om du kan C# så lär ju du ha det väldigt lätt för dig att hantera de flesta motorerna. Det skulle ju självklart gå att skriva en egen motor där man enbart programmerar in det man vill ha med... Dock så känns det lite onödigt när det redan finns färdiga motorer. xD Jag kollar själv på Ren'Py, då för att Python är ett bra nybörjarspråk och att det är väl dokumenterat! ONScripter är också en möjligthet, då det mesta ser relativt simpelt ut att göra.
 7. Bushi

  VN-motorer

  När jag ändå kollar igenom detta forum så kan man passa på att tipsa om VN motorer! För den som är intresserad av att skapa en (eller flera) VN(s) så finns det ett flertal motorer att välja bland. Dessa är dom jag känner till: Visual Novelty: Visual Novelty är en användarvänlig VN motor med en "Drag and drop programmeringsfunktion", vilket låter vem som helst skapa en helt funktionell VN! För mer avancerade använder finns Angelscript tillgängligt, det går dock att skapa ett helt spel utan någon extra kodning alls. Nackdelen med denna motor är att den är (så vitt jag vet) closed source och endast tillåten för okommersiellt bruk. Hemsida: http://visualnovelty.com/ Ren'Py: Ren'Py är helt uppbyggt av Python och open source, det finns dock inget krav för kunskap detta språk för att kunna utveckla en VN med denna motor. Då Ren'Py har ett eget utvecklat kodningsspråk (kan kanske jämföras med Unreal Engines UnrealScript?) vilket är relativt lätt använt för de oerfarna. Då motorn är uppbyggd på Python och är open source gör det vädligt lätt för avancerade användare att utöka motor till deras behov, Python kod snippets kan även köras direkt med det egen utvecklade Ren'Py kodningsspråket. Ren'Py går under MIT licenset. Hemsida: http://renpy.org/ NScripter: En japansk VN motor delvis använd för att utveckla Higurashi no Naku Koro ni och även vissa uppmärksammade Doujin titlar. NScripter ska vara relativt simpelt att använda och är closed source (vilket då är så klart en nackdel), motorn får användas för kommersiellt brukt. Själva NScripter finns det ingen översättning för, dock så finns det det för en klon till denna motor kallad "ONScripter". NScripter hemsida: http://www.nscripter.com/ (Japansk) ONScripter: http://onscripter.sourceforge.jp/onscripter.html KiriKiri: Ännu en japansk VN motor! KiriKiri har även använts för komersiella titlar (t ex. av MOON-TYPE). Jag kan tyvärr inte säga så pass mycket om denna motor annat än att KiriKiris språk (kallat TJS) ursprungar från ECMAScript, och att den för tillfället håller på att översättas utav en Doujin grupp. Hemsida: http://kikyou.info/ (Japansk) Hemsida för översättarna: http://www.mysteryparfait.com/ Om ni vill veta något mer specifikt så är det bara att fråga i tråden! // Bushi
 8. Bushi

  Ge mig tips om anime att se

  Tackar för förslagen! Jag har sett Darker than Black och jag måste säga att det är en fatastiskt bra serie; Black Lagoon för den delen med, de två andra ska jag ta en titt på. Jag tog en titt på Deadman Wonderlands första avsnitt ett tag sedan, dock så kollade jag inte vidare för att jag fick känslan av att protagonisten är "den gnälliga och för mestadels vis värdelösa uke-typen". Eftersom att man har en trial kvar hos Crunchyroll så kan jag ge serien en chans till (jag såg ju trots allt bara ett avsnitt)!
 9. Bushi

  Ge mig tips om anime att se

  Inga problem! När man ändå skriver; är det någon som känner till någon/några serier vilket liknar sig till just Gantz eller Phantom: Requiem for the Phantom?
 10. Bushi

  Vad ser du på för anime just nu?

  Oh! Mezzo Forte är en favorit. Själv ser man på Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, därefter blir det andra säsongen.
 11. Bushi

  Att komma ut ur garderoben som otaku

  Det här intresset är ingen sodomi med klown sminkade dvärgar (Inte för att jag har något emot dvärgar... Eller någon som gör det med dvärgar.), det finns väl ingen mening med att dölja den man är! Dock så kanske man bör tänka på vad man berättar... Om man har lite annorlunda intressen inom denna kultur.
 12. Bushi

  Ge mig tips om anime att se

  På rak arm kommer jag på Cromartie High School, Trigun, Shikabane no Hime (en OK serie), Gantz och Battle Angel (OVA)... De två sista är rätt grafiska dock, så om du är känslig för gore så avråder jag dig från att se dom. :p
 13. Bushi

  Inaktiva presentationer

  Jag hade helt glömt bort att jag har ett konto här... Aja, mitt namn är Kristoffer och är en 18 åring stockholmare. I nuläget studerar jag på ett media-inriktat gymnasium, där jag bl. a. studerar Webbprogrammering och 3D. Annat än gymnasiet så går min tid åt att studera japanska och anime; vilket några av mina favorit serier är Bakemonogatari, Gantz, Clannad, Battle Angel Alita (OVA), Cowboy Bebop och Code Geass. G'day. :)
×