Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

zimeon

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  2 575
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  25

zimeon vann senast dagen den juli 15 2013

zimeon hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

83 Utmärkt

Om zimeon

 • Rang
  Magister Katt
 • Födelsedag 1973-11-28

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  ar inte in
 • Intressen
  Manga, animé, brädspel, TV-spel

Spel

 • Xbox Live
  Rinkawa

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. zimeon

  Gissa animen

  Amarda plockar poängen och får mig att undra om det är fel på mitt visuella igenkännarsinne. Hur man kunde se det på den där ynka bilden är bortom mitt förstånd.
 2. zimeon

  Vuxen manga!

  Vargar och kryddor är å andra sidan från början en lättroman, så ska man läsa något kanske man ska läsa den istället.
 3. zimeon

  Vilken manga läste du klart senast?

  Evighetens invånare (Blade of the Immortal). Tänk att man någonsin skulle kunna säga att man läst klart den serien. Jag kommer känna något liknande när (om) jag någonsin får skriva att jag läst klart O! Gudinna! eller typ En mask av glas eller nåt. Nu var inte Evighetens invånare något som jag fastnade för som en galning; det är till utseendet en samurajserie men till stilen en shonen-serie men till stämningen en vuxenserie; Manji är en herrelös samuraj som går omkring med fler vapen än någon någonsin kan bära, och dessutom är han odödlig. Och han ska typ mörsa 1,000 skurkar för att bli kvitt förbannelsen (hej, Dororo). Framförallt ska han mörsa dem från svärdsklanen "itto-ryu". Replikerna varierar från typiskt samuraj-dramestil till modern ungdomsslang, så den är anakronistisk som tusan och jäkligt snyggt och ganska udda tecknad. Hur som helst, jag erkänner öppet att mot slutet hade jag totalt tappat kollen och visste inte vad som hänt i förra kapitlet när jag läste nästa. Det var klaner hit och dit, shogunen hit och dit, Manji hit och dit och extra figurer i varje hörn och det var för mig stört omöjligt med min något splittrade uppmärksamhet att hålla reda på något. Värre än Svinga stort. Eftersom jag mer gillat det andra som Hiroaki Samura skrivit är jag glad över att serien är klar efter 19 år. Nu kanske han kan göra något annat.
 4. zimeon

  Gissa animen

 5. zimeon

  Vuxen manga!

  Living Game av Hoshizato är goda grejer, men den är lite svår att få tag i. Jag har halvskummat lite Book Offs ett bra tag efter bok 1 och 3 av den (har resten), utan att lyckas. Men som sagt, manga med vuxna huvudpersoner för vuxna är så brett att det knappt går att rekommendera något. Det finns ju typ mer sånt än ungdomsmanga (känns det som). Typ allt som går i Morning och Afternoon är ju sånt. Pianoskogen (Piano no mori), eller den lättsammare Nodame Cantabile är ju inte fel. Insektsmästaren (Mushishi) är ju som sagt vettig också. Vuxet tema är det även på Kumakuras "Mokke" och "Nekurogu"; huvudpersonerna i Mokke är förvisso barn, men serien som sådan är ju inte för ungdomar; det märks. Rymdbröderna (Uchu kyodai), kanske? Läser just I am a hero, men visst för att huvudpersonen är vuxen, men pja… handlingen är ju ganska ungdomlig av sig.
 6. Jajamen, det är fullt ös på tisdagar klockan 18-22. Mangakai lägger inte ner. På sin höjd hamnar vi på sparlåga. Just nu brinner det dock rätt bra (fast jag har inte varit på mötena på ett par veckor och det blir svårt att hinna med under sommaren för mig).
 7. zimeon

  Gissa animen

  Ser ju banne mig ut som Maison Ikkoku.
 8. zimeon

  Vuxen manga!

  För många. Typ allt av Naoki Urasawa (Monster, 20th Century Boys) Skulle tipsa om den där Mochiru Hoshizato som jag sent omsider upptäckt på senare år. Han/hon är klockren. Nästan lite FÖR klockren.
 9. zimeon

  Golden Time

  Inte för att det har med Golden Time att göra, men Blomstrandets ABC (Hanasaku Iroha) tyckte jag bara föll av sig, medan Blomman (Anohana) var om inte lysande, så en definitivt väldigt fräsch fläkt. Nu kan jag dessutom stoltsera med att jag varit på bägge ställena. Chichibu (Blomman) åkte jag till medvetet, men att Blomstrandets ABC utspelade sig i Kanazawa fick jag veta först när jag var där och man bara jaså minsann?
 10. zimeon

  Inaktiva presentationer

  Du är en god människa. Zengon tekkai. (Förresten, jag tar tillbaks det) Hm. Okej då, du får vl vara med, då. :)
 11. zimeon

  Gissa animen

  Det är nu jag börjar undra hur mitt huvud är funtat. Jag har sett hela Ashita no Yoichi och känner inte igen någon av bilderna. o.O
 12. zimeon

  Japanskt godis, kakor, prylar osv.

  Pocky förstås.
 13. Ska snart upp på Fuji. Ser mulet ut.

  1. Hikari no Hohenheim

   Hikari no Hohenheim

   Om drygt en månad blir det min tur!

×