Hoppa till innehåll

Ebhen

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  483
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  20

Ebhen vann senast dagen den mars 28

Ebhen hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

88 Utmärkt

Om Ebhen

 • Rang

 • Födelsedag augusti 16

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Gävle
 • Intressen
  Det finns mycket intressant som får ens livsandar att rocka loss. Fäktning, lajv, musik, segling, anime, historia, spela spel, matlagning, vinprovningar, vandra i skog och mark mm. mm.

Spel

 • SteamID
  Ebhen

Anime och manga

 • Anime-Planet
  Ebhen

Senaste profilbesökare

2355 profilvisningar
 1. Ebhen

  Clichéer vi älskar och hatar

  "Hej NN min son, jag har gift om mig och det här är din nya mamma/pappa (med tillhörande dotter i samma ålder som NN.)." Föräldern överraskar med att ha gift om sig och nu flyttar den nya in och har oftast med sig ett eget barn av motsatt kön till vår huvudroll. Alltså, jag bara undrar vad det är för konstiga familjer som inte kommunicerar med sina barn. En normal förälder dejtar ju antagligen någon ett tag och så kanske de får för sig att det vore en toppenidé att gifta sig. Redan på dejtingstadiet borde man ju ha pratat om det med sitt barn tycker man ju. Man kommer ju inte bara hem en dag och ställer nån inför fullbordat faktum. Jag är omgift nu, det gick lite fort... vi möttes i förmiddags... typ. Det är lite den känslan man får i manga/anime när man ser sånt. Det händer ju inte heller i en normal värld. ;) Med tanke på hur ofta man ser det så kanske det är nån obskyr tradition i Japan vi missat. hehe... ;)
 2. Ebhen

  Anime hösten 2018

  Såg nån notis nånstans (minns inte vart nu) som rekommenderade Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl-senpai no Yume wo Minai, hädanefter nedkortat till Rascal and the Bunny Girl för att till och med den engelska titeln var drygt lång. Sträcksåg alla 6 hittills utkomna avsnitt för jag kunde inte släppa dem. Klart kul serie med skön humor och upplägg. Skulle kunna säga att det är som en mix av Bakemonogatarai, Groundhog Day och The girl who leapt through time. :D Lite vuxnare approach på de annars vanliga klichéerna i High school miljön så vanliga stereotypiska reaktionerna på närhet, sex och förhållanden. Himla skönt att slippa se karaktärerna skrika "HENTAI" "PERVO" osv. och gå bananas så fort det händer något som skulle kunna uppfattas som pinsamt eller känslosamt. :) Storyn har en lite annorlunda twist som inte jag sett förut vad jag minns och har hittills bjudit på en del kul överraskningar så det här kommer lätt följas ända in i mål. Nån annan som spanat in denna?
 3. Ebhen

  Julkalender 2018?

  Jag är gärna med på en julkalender. :) Har jag fattat det rätt att vi ska kolla på enbart det juliga avsnittet av div. serier?
 4. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Då slår jag till med Planetes. 😊
 5. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Undrar om jag är ute på helt fel spår när jag gissar på att det är nån basket-serie? :)
 6. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Jag har inte ens hört talas om namnet på serien ens så jag kunde ju inte ens börja pussla. 😊 Men kul ändå med lite nya lekar.
 7. Ebhen

  Hatsune Miku Expo London

  Är det fler som är sugna att åka till London och nörda ner sig fullständigt och kolla på Hatsune Miku? 😍 Jag är lovligt sugen på att åka och det vore ju kul att träffa på andra likasinnade. Biljetterna kostar £50 och så tillkommer boende, resa och mat såklart. https://mikuexpo.com/europe2018/
 8. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Jaa, det är betydligt klurigare att göra något sånt här, speciellt som man inte vill släppa ut för uppenbara saker. Men formen är svår... Gåtor, rebusar, dikter eller vad? Tål att funderas på lite till nästa gång man gör det så man har en bättre plan än den här. :D
 9. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Tänkte väl att det här borde få fart på nån iaf. Det blir guldstjärna i kanten om du vet vem som skrivit dikten utan att googla. :D
 10. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Inte rätt det heller, men det hade du nog på känn. ;) Nästa ledtråd här då... #3 Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tyda dess lagar. Men dej vill jag följa i vinter och vår och alla min levnads dagar. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter. Min lycka är din, din lycka är min och gråten är min när du gråter.
 11. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Det var en bra gissning faktiskt men tyvärr inte rätt. 😊
 12. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  #2 "Vart är jag? Vad gör jag här? Vad är "här" egentligen? Jag känner inte igen mig alls... Det är som om jag förflyttats till en annan värld. Jag vill bara hem! Eeh... vänta nu? Vart är hem egentligen? Vart kommer jag ifrån? Vad har hänt med mitt minne? Jag vet ju knappt ens vad jag heter!?! Och vem fan är det där???"
 13. Ebhen

  Anime hösten 2018

  Jag har fullt upp med att se ikapp tidigare säsonger här så jag ligger lite lågt denna säsong och ser vad som verkar slå lite senare in i den. Men Zombieland Saga kunde jag inte låta bli. Det verkade alldeles för corny och japp, jag hade rätt. Inledningen av första avsnittet är klockrent och satte ribban kan man ju lugnt säga. Riktigt kul kan det bli men vi får se. Sneglar även på Anima Yell men först avsluta sommarens serier. :)
 14. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Jag gör väl ett försök här. :) Kul med lite nya saker. #1 Indiana Jones hade varit avis om han sett den här skolans "källare", där döden blott är ett irritationsmoment i jakten på ett minne, ett liv, en katt...
 15. Ebhen

  Ge mig tips om anime att se

  +1 på Fune wo Amu. Oväntat bra feelgood-serie om något så torrt och "tråkigt" som en ordboks tillblivelse. 😊
×