Hoppa till innehåll

Ebhen

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  521
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  25

Ebhen vann senast dagen den september 9

Ebhen hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

95 Utmärkt

Om Ebhen

 • Rang
  Stamgäst
 • Födelsedag augusti 16

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Gävle
 • Intressen
  Det finns mycket intressant som får ens livsandar att rocka loss. Fäktning, lajv, musik, segling, anime, historia, spela spel, matlagning, vinprovningar, vandra i skog och mark mm. mm.

Spel

 • SteamID
  Ebhen

Anime och manga

 • Anime-Planet
  Ebhen

Senaste profilbesökare

3332 profilvisningar
 1. Ebhen

  Gissa animen

  Lovely Complex?
 2. Ebhen

  Rewatch - Eureka Seven

  Det är nog sant att det kan vara svårt att göra episodvis, men man kan ju alltid skriva ned sina initiala tankar och sen summera det i ett inlägg även om det ev. fått svar redan. Mest kul att spåna lite kring det som händer.
 3. Ebhen

  Rewatch - Eureka Seven

  Fyra avsnitt per vecka låter helt görbart ja. :) Löpande diskussion eller allt efter första fyra?
 4. Ebhen

  Rewatch - Eureka Seven

  Efter att ha kollat in den nya Eureka Seven filmen "Eureka Seven Hi-Evolution" (del 1 av 3) och inte blivit allt för imponerad så tänkte jag ta och se om originalserien istället då jag numera inte minns allt och det vore kul att göra ett återbesök i vad som i min värld (än så länge) är den besta mecha-serien. Är det fler som skulle vilja hänga med på en gemensam rewatch och diskussion om serien så vore ju det roligt. :) Det är ju alltid roligare att kunna diskutera det man ser med andra. Har du inte sett serien men är sugen så har du ju ett gyllene tillfälle här att vara med och diskutera den samtidigt. Hur lägger vi då upp detta? Hur många ep. per vecka? Startdatum? Jag är öppen för förslag. Trailer:
 5. Ebhen

  Mordbrand på Kyoto animation

  Den slutliga listan över de omkomna i branden har släppts av polisen. Nu behöver inte de vara "de 35 offren" längre utan kan hedras på rätt sätt. Jag antar att dessa personer kommer hedras på ett bra sätt vad det lider. https://www.japantimes.co.jp/news/2019/08/28/national/police-release-names-remaining-25-victims-kyoto-animation-arson-attack/#.XW4fZWmew0M
 6. Ebhen

  Eureka Seven - Hi-Evolution

  Det vore ju nått. :) Kanske fler vill vara med?
 7. Ebhen

  Eureka Seven - Hi-Evolution

  Mycket bra låt ja. :) Gillade ju iofs också titelspåret till H.EV-1. Jag får väl se om jag kommer åt film 2 så får vi se om jag kanske ändrar mig, men vi får som sagt se. Jag tänkte ju först och främst nu se klart originalserien igen då jag inte minns ens hälften som hände känns det som nu.
 8. Ebhen

  Eureka Seven - Hi-Evolution

  Okej... Då har jag äntligen sett Hi-Evolution 1. Kan inte påstå att jag blev särdeles upphetsad eller tillfredsställd. Den är på tok för rörig och hoppar tillbaka till Eureka Seven och kör gamla klipp men blandar sen ut dem med nygjort material från samma "tid" i serien och egentligen bara fyller ut den med mer backstory. Allt hoppandes fram och tillbaka i tiden gör en otroligt förvirrad; det är några dagar bakåt här, några veckor framåt, bakåt, framåt och bakåt igen osv. osv. osv. Otroligt störande och har man inte ES i gott minne blir det bara än rörigare tyvärr. Sen är jag rädd att det inte tillför särskilt jättemycket de här extrainläggen och inblickarna bakåt. Inte så mycket att jag kan se fram emot nästa två delar. Det känns lite som om de klippt upp originalet i tre filmer och hackat in en massa nytt här och där för att göra det intressant igen och sen struntat i om det var logiskt eller smart överhuvudtaget. Lite smått besviken, men det är väl så det funkar, säljer något bra så kan man vrida ur ännu lite till ur köparna. Nä, mitt tips är att hellre se om originalet än att se något annat som producerats därefter, inte ens långfilmen behöver ni bry er om (den rör bara till handlingen och hittar på ett nytt slut som mest förvirrar). Over and Out.
 9. Ebhen

  Mordbrand på Kyoto animation

  Här kommer en liten uppdatering om branden och dess offer. Förra veckan släppte de namnen på några av offren men långt ifrån alla, så vi får säkert höra mer om det här. Sorgsamt är att två hyllade veteraner förlorades i attentatet. Yasuhiro Takemoto och Yoshiji Kigami. Dessa har varit nyckelpersoner i framgångar såsom "Lucky Star, Hyoka, Miss Kobayashi’s Dragon Maid, Akira, Grave of the Fireflies, Sound Euphonium och Violet Evergarden". 😢 Läs mer här: https://www.japantimes.co.jp/culture/2019/08/13/general/remembering-staff-kyoto-animation/#.XVK8tugza70
 10. Ebhen

  Gissa animen

  Kände igen den men kunde inte placera den då inga karaktärer visades, men jag såg nyligen Holmes of Kyoto om det nu var den som åsyftades. :) Helt ok, slice of life om än lite platt i längden.
 11. Ebhen

  Mordbrand på Kyoto animation

  Såg en tv-intervju med KyoAni bossen som sa att de tydligen fått hotelser skickade till sig tidigare via mail så en viss hotbild fanns ju, men vem skulle tro att det skulle leda till detta? Det är dock lätt att vara efterklok. 😑 Bensinbrand ja, men o avsett så borde ett sprinklersystem I bästa fall gett lite mer tid för folk att hinna ut. Men jag är ingen expert på bränder så jag vet inte. Det har cirkulerat en lista på omkomna å reddit men den är nog inte att lita fullt på så jag tänker inte ta den på ordet men det verkar som om flera välkända directors och animation directors finns bland de saknade och omkomna. Vi lär få veta de närmaste dagarna.
 12. Ebhen

  Mordbrand på Kyoto animation

  Sånt som händer?? Det är väl lite slentrianmässig syn på världen? Oops... 30+ oskyldiga serietecknarnördar strök med... Sånt man får räkna med... Undrar vad de hade för brandskydd egentligen. Såg inga brandstwgsr på huset eller någonting. Fanns det inget sprinklersystem? Borde ju varit en given grej på ett företag. Lite tidigt med donationer inan studion ens hunnit uttala sig om händelsen. De kanske inte ens tänker ta emot det. Men tanken är fin att hjälpa de drabbade på alla sätt man kan och visa stöd.
 13. Skräcken som slog in i hjärtat när man vaknade och kollade in nyheterna... Över 20 döda när studion sattes i brand av en galning. 😱😭 Vad är det för fel på folk? https://japantoday.com/category/crime/At-least-23-confirmed-or-presumed-dead-after-man-sets-fire-to-Kyoto-anime-studio
 14. Ebhen

  Anime sommaren 2019

  Är det nån som kollar vidare på nya versionen av Fruit Basket och Carol & Tuesday? Jag mindes inte så mycket av Fruits Basket så det var kul att se om den i en ny tappning, men det verkar inte ha blivit så stora ändringar vad jag kan se förutom att allt är snyggare. Har inte läst mangan heller så jag kan inte jämföra där heller. C&T är en klart skön och laid back serie med trevlig musik som är svår att släppa trots att det faktiskt inte händer direkt mycket. :) Väldigt snyggt gjord och det känns som om de lagt en del energi på den. Första säsongen var intressant om än inte fantastisk. Jag är lätt allergisk mot Idol-program och alla dess avarter men det här var ju hanterbart iaf. Jag säger bara "Mermaid Sisters"! 🤣 Får se om det kan bli nån vettigare och djupare story nu i andra säsongen men än så länge så känns det ganska lättsmält iaf. och man kan ana lite vad för möjliga plot-trådar som kommer att utvecklas vidare... Tuesdays familjerelation kontra moderns karriärambitioner. Vidare "kamp" med Angela om lyssnarna (varför nu man inte kan samsas?, det finns nog lyssnare åt alla).
 15. Wohooo! Jag har blivit uppgraderad till "Stamgäst"! Sweet! :D

  1. Sceleris
  2. Ebhen

   Ebhen

   Nu ser jag ju fram emot att få levla  från att vara "Medlemmar" till något annat nån dag i framtiden. (Undrar vilken min andra personlighet är som det syftar på?) Hehe. 

  3. Sceleris

   Sceleris

   Tja, nästa nivå är på 1000 inlägg. Faito!

×