Hoppa till innehåll

Ebhen

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  492
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  20

Allt som postas av Ebhen

 1. Ebhen

  Gissa animen

  Erased?
 2. Ebhen

  Hur mycket anime tittar du på?

  Min vana trogen så loggar jag ju allt jag ser och läser på Anime-Planet och insåg att jag lyckats se en hel del anime i år. Blev lite nyfiken på hur det i allmänhet ser ut för folk så hur mycket har ni kollat på och läst i år egentligen? 🙄 Jag kollade in 35 serier (både en och två säsongs), 8 långfilmer och har läst 25 mangor. Mer än jag faktiskt trodde och jag har ännu ett par kvar som släpar från höstsäsongen som inte är klara. :) Man har ju helt klart roligt och tänker då inte på mängden. https://www.anime-planet.com/users/Ebhen/challenges/2018-anime-watching-challenge
 3. Ebhen

  Hur mycket anime tittar du på?

  Anime-Planet utvecklas och uppdateras. En stor sådan är under utrullning nu faktiskt. Nya funktioner tillkommer ofta och jag tycker den är helt klart hanterbar i mobilen numera. Det finns ingen app men det gör inget tycker jag. Det funkar bra ändå i och med att du inte behöver öppna varje animes sida för att lägga till i din lista. Det finns popup-fält nu som går mycket fortare. Så på´t igen bara! Hopp hopp hopp!! :)
 4. Ebhen

  Gissa animen

  Tog tråden julledigt? :D
 5. Ebhen

  Anime hösten 2018

  Ja, Anima Yell är rätt kul. 😊 Sträck-tittade ikapp till ep. 9 vilket ju säger en del. Hehe... Får spana in Bloom into you. Har för mig att jag läste om den att den skulle vara intressant. 😊
 6. Ebhen

  Anime hösten 2018

  Dags för lite FredagsFun! :D Hittade röstskådisarna från Zombieland Saga ösa loss med en rap från serien fast live i nån Halloweensändning de hade. :D Klart skoj. SÅ, har det utkristalliserats några oväntade favoriter den här säsongen då? Ni som spanat in flera serier har kanske hittat nån som kan vara säsongens hit? :) Har jag missat något?
 7. Ebhen

  Gissa animen

  Är inte det där nån Macross - nånting...?
 8. Ebhen

  Eureka Seven - Hi-Evolution

  Som ett gammalt fan av Mecha-klassikern Eureka Seven så såg jag ju såklart fram emot nysläppet om man får kalla det så utav Eureka Seven - Hi-Evolution. Nu har jag ju då inte lyckats hitta den nånstans än, men det kanske är nån annan som har lite koll och kanske till och med sett första delen?
 9. Ebhen

  Eureka Seven - Hi-Evolution

  Ja, Eureka Seven AO var en riktig flopp, det kan jag instämma i. Jag såg inte ens igenom eländet utan dissade den halvvägs redan. High-Evolution har jag viss förhoppning till då det verkar vara en mix av nytt material och gammalt som ska fläska ut storyn ännu mer. Vi får väl se. Jag ska ge den en chans iaf. så får vi se. Jag håller på just nu och tittar igenom originalserien igen. Inser att det var riktigt länge sen jag såg den och att jag knappt minns så mycket längre. Har en kompis som inte sett den och var lite nyfiken så då tog vi och kastade oss över den. Får se om vi kan lyckas se en 4-5 avsnitt i taget så ska vi nog kunna beta av den relativt kvickt. :D Eureka Seven har en speciell plats i mitt hjärta då det var bland de första serierna jag såg när jag snubblade ned i det här spännande träsket. Har varit lite avvaktande till mecha-serier egentligen då jag inte riktigt funnit dem tilltalande, men av nån anledning så gillar jag den här. Ska dock ge mig på att se både Evangelion och någon vettig Gundam så jag iaf. har lite mer kött på benen. Men där är det ju en riktig djungel och jag vägrar se allt från början, det har jag inte ork eller intresse till. Så... vart börjar man eller snarare vad ska jag se? Gundam Unicorn är ju lite lockande då jag varit och klappat på den i Tokyo.
 10. Ebhen

  Hatsune Miku Expo London

  Är det fler som är sugna att åka till London och nörda ner sig fullständigt och kolla på Hatsune Miku? 😍 Jag är lovligt sugen på att åka och det vore ju kul att träffa på andra likasinnade. Biljetterna kostar £50 och så tillkommer boende, resa och mat såklart. https://mikuexpo.com/europe2018/
 11. Ebhen

  Clichéer vi älskar och hatar

  Vi ser dem dagligen, clichéerna i anime och manga serier. Saker som antingen går oss på nerverna eller får oss att skratta för hundrade gången. De verkar vara beprövade saker som en del anser måste finnas med i en serie men som antagligen är så uttjatade att folk mest suckar när det dyker upp. Jag tänkte höra lite här om era favorithatobjekt eller om det är någon cliché som ni faktiskt gillar och skulle sakna om den inte dök upp då och då. Ett par klassiker här då som uppvärmning. 1. Snubblande på mattkant/tröskel/tidning eller sina egna fötter. Karaktären (gärna kvinnlig av nån anledning) är så klantig att hon väldigt ofta snubblar på något och faller handlöst och tappar det hon ev. har i händerna. Överanvänds ibland i en del serier så att man undrar hur människan ifråga kommer överleva till pensionen utan att slå ihjäl sig eller bli fastspänd i en rullstol av sina medmänniskor. ;) Kombineras gärna med... a. Krockar med person av motsatt kön så att de landar i en "intim" position av varierande Ecchi-grad. OCH... b. Då öppnas dörren och någon ser dem i den positionen. Fantastiskt roligt första gången du ser det, men efter 100 ggr är det rätt lamt... Finns det någon sån scen som faktiskt är bra eller motiverad? 2. Person A blir förkyld och får feber och svimmar av. Leder ofta till att person B får total panik och härjar runt som en galning och antingen bäddar ner person A med våt trasa på pannan och gärna en skål gröt tillhands. Alternativet är att ringa ambulansen och köra stackarn till sjukhuset innan han/hon dör. Har de aldrig hört talas om Alvedon eller annan febernedsättande medicin? Är alla japaner så klena att en simpel förkylning nästan tar livet av dem? Darwinismen borde ha sorterat ut dessa rätt fort ur evolutionen. 3. Manlig karaktär får se en tjejs underkläder eller lättklädd och får instant näsblod. Den största och mest utbredda klassikern skulle jag tro. :) Alltså... Jag har aldrig nånsin fått näsblod av att se en halvnaken tjej eller en schysst u-ringning men återigen är kanske japaner annorlunda. Den här är nog den som jag tycker är löjligast av alla och fruktat omotiverad. Dock verkar de aldrig tröttna på just den här. Den enda gången jag sett då det varit både motiverat och skoj är i Karin. 4. Manlig karaktär får panik när någon av motsatt kön gör närmanden. Oavsett hur oskyldigt det är så får de panik och gärna kastar sig skrikandes bakåt om så bara den kvinnliga karaktären ler lite mot honom eller är fräck nog att vilja ge honom en puss eller liknande. Hur har japaner lyckats bli så många om det här är den naturliga reaktionen av intima handlingar hos män? Man kan ju stillsamt undra hur puckade japanska grabbar är. hehe... Så, vad är din favoritcliché? Kanske vi ska sätta ihop en 10 i topp-lista över de värsta clichéerna?
 12. Ebhen

  Clichéer vi älskar och hatar

  "Hej NN min son, jag har gift om mig och det här är din nya mamma/pappa (med tillhörande dotter i samma ålder som NN.)." Föräldern överraskar med att ha gift om sig och nu flyttar den nya in och har oftast med sig ett eget barn av motsatt kön till vår huvudroll. Alltså, jag bara undrar vad det är för konstiga familjer som inte kommunicerar med sina barn. En normal förälder dejtar ju antagligen någon ett tag och så kanske de får för sig att det vore en toppenidé att gifta sig. Redan på dejtingstadiet borde man ju ha pratat om det med sitt barn tycker man ju. Man kommer ju inte bara hem en dag och ställer nån inför fullbordat faktum. Jag är omgift nu, det gick lite fort... vi möttes i förmiddags... typ. Det är lite den känslan man får i manga/anime när man ser sånt. Det händer ju inte heller i en normal värld. ;) Med tanke på hur ofta man ser det så kanske det är nån obskyr tradition i Japan vi missat. hehe... ;)
 13. Ebhen

  Anime hösten 2018

  Såg nån notis nånstans (minns inte vart nu) som rekommenderade Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl-senpai no Yume wo Minai, hädanefter nedkortat till Rascal and the Bunny Girl för att till och med den engelska titeln var drygt lång. Sträcksåg alla 6 hittills utkomna avsnitt för jag kunde inte släppa dem. Klart kul serie med skön humor och upplägg. Skulle kunna säga att det är som en mix av Bakemonogatarai, Groundhog Day och The girl who leapt through time. :D Lite vuxnare approach på de annars vanliga klichéerna i High school miljön så vanliga stereotypiska reaktionerna på närhet, sex och förhållanden. Himla skönt att slippa se karaktärerna skrika "HENTAI" "PERVO" osv. och gå bananas så fort det händer något som skulle kunna uppfattas som pinsamt eller känslosamt. :) Storyn har en lite annorlunda twist som inte jag sett förut vad jag minns och har hittills bjudit på en del kul överraskningar så det här kommer lätt följas ända in i mål. Nån annan som spanat in denna?
 14. Ebhen

  Julkalender 2018?

  Jag är gärna med på en julkalender. :) Har jag fattat det rätt att vi ska kolla på enbart det juliga avsnittet av div. serier?
 15. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Då slår jag till med Planetes. 😊
 16. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Undrar om jag är ute på helt fel spår när jag gissar på att det är nån basket-serie? :)
 17. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Jag har inte ens hört talas om namnet på serien ens så jag kunde ju inte ens börja pussla. 😊 Men kul ändå med lite nya lekar.
 18. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Jaa, det är betydligt klurigare att göra något sånt här, speciellt som man inte vill släppa ut för uppenbara saker. Men formen är svår... Gåtor, rebusar, dikter eller vad? Tål att funderas på lite till nästa gång man gör det så man har en bättre plan än den här. :D
 19. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Tänkte väl att det här borde få fart på nån iaf. Det blir guldstjärna i kanten om du vet vem som skrivit dikten utan att googla. :D
 20. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Inte rätt det heller, men det hade du nog på känn. ;) Nästa ledtråd här då... #3 Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tyda dess lagar. Men dej vill jag följa i vinter och vår och alla min levnads dagar. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter. Min lycka är din, din lycka är min och gråten är min när du gråter.
 21. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Det var en bra gissning faktiskt men tyvärr inte rätt. 😊
 22. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  #2 "Vart är jag? Vad gör jag här? Vad är "här" egentligen? Jag känner inte igen mig alls... Det är som om jag förflyttats till en annan värld. Jag vill bara hem! Eeh... vänta nu? Vart är hem egentligen? Vart kommer jag ifrån? Vad har hänt med mitt minne? Jag vet ju knappt ens vad jag heter!?! Och vem fan är det där???"
 23. Ebhen

  Anime hösten 2018

  Jag har fullt upp med att se ikapp tidigare säsonger här så jag ligger lite lågt denna säsong och ser vad som verkar slå lite senare in i den. Men Zombieland Saga kunde jag inte låta bli. Det verkade alldeles för corny och japp, jag hade rätt. Inledningen av första avsnittet är klockrent och satte ribban kan man ju lugnt säga. Riktigt kul kan det bli men vi får se. Sneglar även på Anima Yell men först avsluta sommarens serier. :)
 24. Ebhen

  Gissa Anime Ledtråden

  Jag gör väl ett försök här. :) Kul med lite nya saker. #1 Indiana Jones hade varit avis om han sett den här skolans "källare", där döden blott är ett irritationsmoment i jakten på ett minne, ett liv, en katt...
 25. Ebhen

  Ge mig tips om anime att se

  +1 på Fune wo Amu. Oväntat bra feelgood-serie om något så torrt och "tråkigt" som en ordboks tillblivelse. 😊
×