Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Ebhen

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  626
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  39

Allt som postas av Ebhen

 1. Ebhen

  Figurköp

  Måste dela med mig av denna video som visar en stor mängd dregelsnygga figurer i en butik i Akihabara. Det är verkligen big business med figurer men man kan göra riktigt schyssta deals på andrahandsmarknaden där. Det är bara att snoka runt i second-handskåpen så hittar du rätt fort mer än du har resväskor till för riktigt överkomliga priser eller rentav vrakpris. Jag hade turen när jag var där att hitta det jag sökte, dvs. hela gänget i K-On! (5 figurer) i samma serie i en klump för bara 1500 kr så jag hade tur. ✌️😁 Men så fick jag ju söka runt några timmar också, men det var ju lätt värt det när man fick se så mycket coolt.
 2. Ebhen

  Anime sommaren 2022

  Jag har inte haft så mycket tid denna sommar att grotta ner mig i den här säsongen men ett par serier har jag nu börjat kika på. Made in abyss såklart, den måste man ju se vidare. Sen kollar jag just nu med stor förtjusning på Lycoris Recoil. Riktigt kul serie med sköna karaktärer. Chisato är en bubblande och skön person som nog lätt är med och slåss om Best Girl när året ska räknas samman. Kemin mellan figurerna i serien är härlig med små underfundiga skämt och gliringar. Storyn har en hel del hål och världen skulle behöva förklaras lite mer liksom den mysko organisation de jobbar åt. Men men... Det är ju bra underhållning. Call of the Night ska jag ju spana in och se om den svarar upp mot mangan. Självklart måste man ju se Campingbrudarnas film när det blir möjligt. En favorit de senaste åren. Sen får vi se vad jag ska ge mig på. En del av det ni skrivit ovan verkar lovande så...
 3. Ebhen

  Tipsa varandra om bra filmer!

  Jag var på Japanska Filmfestivalen i Leksand i helgen och såg ett par bra filmer jag med varm hand kan rekommendera. Festivalens huvudfilm, den tre timmar långa och nyligen Oscarsbelönade "Drive my Car" var en härligt varm och känslosam film som långt ifrån kändes som tre timmar lång. Den var betydligt mindre dramatisk och tårdrypande än jag förväntat mig och det var nog bara bra för det hade förtagit mycket av den varma feelgood-känslan den gav. Huvudrollen spelas av Hidetoshi Nishijima som är flitigt anlitad till div. tv-serier och anime och någon jag själv sett i flera bra serier. Det var utmärkt skådespeleri rätt igenom och bildligt så var det en rogivande film och som trots bristen på genomsyrande musik ändå lyckade fånga tittarens uppmärksamhet och hålla oss fast vid berättelsens små vindlingar och intrikata vändningar. Det enda som stack ut (vilket nog var meningen) var huvudrollens perfekt skötta Ferrariröda SAAB 900 han körde runt i och som mycket av filmen utspelar sig i. Vänsterstyrd dessutom så den stack verkligen ut i Japan får man ju säga. Den andra filmen jag såg och kan rekommendera är något så ovanligt som en japansk musikalfilm. "Love, life and goldfish" är en småknasig story om en elitbankman som gjort bort sig på huvudkontoret i Tokyo när han skällt ut chefen blivit skickat ut på jobb i någon håla ute på vischan. Där träffar han Yoshino, som driver en "guldfisk-skopar-etablisemang"... (Jupp, du läste rätt...), som han blir förälskad i. Handlingen är banal och inte så svår att förstå sig på men så är det ju med musikaler men den är snygg, rolig och har bra musiknummer och på det hela taget mycket underhållande. Dock tror jag att japaner har betydligt roligare åt den än vi västerlänningar då vi garantera missar en del subtila skämt och kulturella saker som händer i den. Festivalens arrangör och hans japanska fru såg filmen och vi pratade lite efteråt och hon tyckte den var hysteriskt rolig medan vi andra var lagom roade som mest. Baseras på mangan "Sukutte Goran" av Noriko Otani. Huvurollen som spelas av Matsuya Onoe som förutom synts till i flera serier och filmer är en mycket lovande Kabuki skådespelare vilket märks. Jag är glad att jag valde den här som en av de filmer jag ville se. Tycker det är en mycket charmig film med mycket värme och humor. Tyvärr finns det ingen distributör utanför Japan än så länge så jag vet inte vart den går att se just nu.
 4. Ebhen

  Clichéer vi älskar och hatar

  Vi ser dem dagligen, clichéerna i anime och manga serier. Saker som antingen går oss på nerverna eller får oss att skratta för hundrade gången. De verkar vara beprövade saker som en del anser måste finnas med i en serie men som antagligen är så uttjatade att folk mest suckar när det dyker upp. Jag tänkte höra lite här om era favorithatobjekt eller om det är någon cliché som ni faktiskt gillar och skulle sakna om den inte dök upp då och då. Ett par klassiker här då som uppvärmning. 1. Snubblande på mattkant/tröskel/tidning eller sina egna fötter. Karaktären (gärna kvinnlig av nån anledning) är så klantig att hon väldigt ofta snubblar på något och faller handlöst och tappar det hon ev. har i händerna. Överanvänds ibland i en del serier så att man undrar hur människan ifråga kommer överleva till pensionen utan att slå ihjäl sig eller bli fastspänd i en rullstol av sina medmänniskor. ;) Kombineras gärna med... a. Krockar med person av motsatt kön så att de landar i en "intim" position av varierande Ecchi-grad. OCH... b. Då öppnas dörren och någon ser dem i den positionen. Fantastiskt roligt första gången du ser det, men efter 100 ggr är det rätt lamt... Finns det någon sån scen som faktiskt är bra eller motiverad? 2. Person A blir förkyld och får feber och svimmar av. Leder ofta till att person B får total panik och härjar runt som en galning och antingen bäddar ner person A med våt trasa på pannan och gärna en skål gröt tillhands. Alternativet är att ringa ambulansen och köra stackarn till sjukhuset innan han/hon dör. Har de aldrig hört talas om Alvedon eller annan febernedsättande medicin? Är alla japaner så klena att en simpel förkylning nästan tar livet av dem? Darwinismen borde ha sorterat ut dessa rätt fort ur evolutionen. 3. Manlig karaktär får se en tjejs underkläder eller lättklädd och får instant näsblod. Den största och mest utbredda klassikern skulle jag tro. :) Alltså... Jag har aldrig nånsin fått näsblod av att se en halvnaken tjej eller en schysst u-ringning men återigen är kanske japaner annorlunda. Den här är nog den som jag tycker är löjligast av alla och fruktat omotiverad. Dock verkar de aldrig tröttna på just den här. Den enda gången jag sett då det varit både motiverat och skoj är i Karin. 4. Manlig karaktär får panik när någon av motsatt kön gör närmanden. Oavsett hur oskyldigt det är så får de panik och gärna kastar sig skrikandes bakåt om så bara den kvinnliga karaktären ler lite mot honom eller är fräck nog att vilja ge honom en puss eller liknande. Hur har japaner lyckats bli så många om det här är den naturliga reaktionen av intima handlingar hos män? Man kan ju stillsamt undra hur puckade japanska grabbar är. hehe... Så, vad är din favoritcliché? Kanske vi ska sätta ihop en 10 i topp-lista över de värsta clichéerna?
 5. Ebhen

  Clichéer vi älskar och hatar

  Tjejer i serier hoppar på MC med kommentarer som: "...that virgin!" ,"He should stay virgin forever..." eller "I do this just to play around with a virgin like you" osv. etc. mm.... Vänta nu? Är inte tjejen lika gammal som killen i fråga? Är inte hon också oskuld med största enorma säkerhet? Vad i det här är så himla kul och hur ger det här tjejen makt över killen i fråga? Det blir bara extra töntigt när det överdrivs och används lite för mycket. Det är väl högst normalt att man är oskuld i High School så vad är problemet brudjävel? 😫 Jag skulle för en enda gångs skull vilja se någon av de mesiga grabbarna att svara tillbaka med samma mynt om tjejens troliga erfarenheter inom det området. Det skulle nog få tyst på henne rätt fort. Men det är lite drygt att se när det dyker upp då och då som om det vore något skällsord typ. Den mest aktuella serie där det förekommer är ju Nagatoro skulle jag tro, men jag har sett det flera ggr. på andra ställen och blivit lika störd av det då.
 6. Ebhen

  Tipsa varandra om bra filmer!

  Dags att väcka liv i den här dammiga tråden så här på årets sista dag. :) Tänkte inte tipsa om en film egentligen utan om en TV-serie i 10 avsnitt som finns på Netflix nu. Japan sinks - People of Hope. Till skillnad mot animeserien Japan Sinks 2020, som iofs var okej nog för att se klart iaf, så är den här serien riktigt bra. Baserad på en novell av Sakyo Komatsu som skrevs redan på tidigt 70-tal. Serien fokuserar på det politiska spelet kring den upptäckt en forskare gjort att japan eventuellt är på väg att sjunka i havet. Rävspel mellan äldre politiker och yngre förmågor, mörkläggning, smutskastning och tvivel. Vad gör man när ens land är på väg att försvinna ner i havet? Vart ska man göra av 120 miljoner människor? Mycket välspelad, trovärdig (inom vissa gränser) och seriös serie som jag varmt kan rekommendera. Det kryllar också av mer eller mindre välkända skådespelare i serien. För min del blev det ett rejält fniss när jag såg att en av huvudrollerna spelades av Kenichi Matsuyama som jag mest förknippar med live action versionen av Detroit Metal City där han gjorde huvudrollen. (sjukt kul film faktiskt) men som också känd för L i live action filmen av "Death Note" och "Usagi drop" Oväntat att se honom i ett så seriöst politiskt drama. Andra kända skådespelare är Shun Oguri, Anne Watanabe och Tōru Nakamura mfl. Det var länge sen jag verkligen satt varje vecka och väntade på ett nytt avsnitt av en serie och det är höga betyg det! Hade nästan gett upp hoppet om Netflix som mest verkar vilja visa koreanska dramaserier, men här landade ett bra undantag. :)
 7. Ebhen

  Gissa animen

  Rätt svar från buren! 👍😊
 8. Ebhen

  Gissa animen

  Nu då?
 9. Ebhen

  Gissa animen

  Jag ser bilderna utan problem även icke inloggad. Är det fler som inte kan se dem av nån anledning? Jag kan inte hitta något fel.
 10. Ebhen

  Gissa animen

  "Thank you for your business!"
 11. Ebhen

  Gissa animen

  "Och vem ska städa undan allt lego?`JAG tänker då inte göra det!"
 12. Ebhen

  Reklam i Japan

  Vi vet ju alla att Japan är ett galet land när det kommer till game-shows, reklamfilmer och liknande. Den ena är knäppare än den andra, men det finns också de som är riktigt bra som man önskade att vår svenska reklam-TV skulle kunna visa istället för alla pinsamma och avskräckande reklamfilmer som nu visas. Tänkte därför att det vore kul att starta en tråd om japansk reklam så vi kan ha något kul att skratta åt men kanske också bli imponerade av. Så, har ni nån favorit så släng upp den så får vi se vad vi kan få ihop. 😄 Jag går ut hårt här med en som är riktigt bra faktiskt, såg denna på ett annat ställe än YT så jag hade ingen aning om vad det handlade om. Inte vad jag hade väntat mig... hehe...
 13. Ebhen

  Reklam i Japan

  Det där tuggummit har jag faktiskt provat. Det var rätt okej men lite för kemisk smak.
 14. Ebhen

  Gissa animen

  "LÄGGDAGS UNGJÄVEL!!!"
 15. Ebhen

  Gissa animen

  Jag tänkte låta nån annan ta den men det verkar klent så... "When Marnie was here"
 16. Ebhen

  Radwimps + Cloverworks = Sant?

  Radwimps släppte precis en ny låt med tillhörande musikvideo gjord av CloverWorks. Det är titelmusiken till ett nytt spel som är på gång. Gran Saga. Inte ett spel i min smak men musiken är ju bra och musikvideon sjukt snygg. 😄
 17. Ebhen

  Radwimps + Cloverworks = Sant?

  Kan bara instämma, spelet och videon kändes inte som om de hade något med varandra att göra, men det är ju iofs. inte ett krav kanske. Däremot så skulle jag gärna se den "berättelse" man tycks ana i videon bli en film eller serie. Det fanns tillräckligt mycket där för att göra mig nyfiken iaf. En efter-katastrofen-film med tydliga Shinkai-vibbar ja. Vem vet förresten vad den mannen har på gång. Ryktena säger ju att snart släpps lite info om den nya filmen han har på gång. 🤩
 18. Ebhen

  Gissa animen

  Aha! Men den har jag ju sett! 😃 Harukana Receive
 19. Ebhen

  Gissa animen

  Jag började undra lite om någon följde tråden... Det blev så ensamt ett tag här. 😄
 20. Ebhen

  Gissa animen

  "Bara för att du har kattöron så innebär det inte att jag faller för dig automatiskt!"
 21. Ebhen

  Gissa animen

  "Snälla! ge mig tillbaks min surfplatta! Du får läsa hentai på din egen!"
 22. Ebhen

  Gissa animen

  Då får vi se om ni är på hugget för denna istället. 😄
 23. Ebhen

  Gissa animen

  Det var nog första gången det inte kom några gissningar på det jag lagt ut men så kan det vara. 😎 Det var serien Re-Main från sommarsäsongen 2021 så den håller faktiskt på fortfarande.
 24. Ebhen

  Gissa animen

  Det här var tydligen svårare än jag trodde... 🙄 Vi testar en sista bild då.
 25. Ebhen

  Gissa animen

  "Om ni inte svarar rätt nu så är dörren där borta..."
×