Hoppa till innehåll

MathJuice

Styrelse
 • Innehållsräkning

  1579
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  162

Inlägg postat av MathJuice


 1. Första 12 avsnitten avklarade. Resten är delade upp i en andra säsong tror jag. Två tredjedelar in var det lite annorlunda men grym action, sen ett roligt mellanspel med Batou innan fokuset blir mer detektivaktigt likt klassiska SAC. Nu får man dock vänta innan man kan se helheten så jag började se igen 2ND GIG som jag pausade några episoder in. Blivit hungrig nu för mer spöken...


 2. Så har börjat se den nu, plot below:

  ****************************************************************************

  Under 2040-talet så kraschade ekonomin där all form av valuta, digital som papper, förstördes. De fyra stora nationerna startade då upp ekonomin genom att kriga. Året är 2045 och världen är inne i ett nytt Kalla kriget kallat "Sustainable War". Det är väldigt förvirrande, men låt säga att det pågår alla olika sorters konflikter på en och samma gång (inbördes, terror, politiska) och detta ska tydligen se till att ekonomin fortfarande tuffar på.

  Sektion 9 är splittrat och gänget har blivit legosoldater för en privatmilitär i USA och gör olika raider där. De två undantagen är Togusa som stannade i Japan som privatdeckare Aramaki som fick jobb inom regeringen. Mycket action, mycket politiska spel och även en del deckarjobb.

  ****************************************************************************

  Frågan kvarstår då angående "grafiken". Imponerande faktiskt. Det är rejält med action här och rörelserna känns mjuka och flyter väl. Det var dock ett gif som cirkulerade om någon som gjorde bakåtvolter uppför en trappa som fick några att känna lite bakslag, men har inte kommit till den biten ännu så vet inte vad kontexten bakom den är. Specialeffekterna och Tachikomas känns riktigt bra. Ansiktsanimationerna är helt okej, förvänta dig inte något storslaget men i stil med Appleseed. Det som kan förstöra illusionen är vissa karaktärers utseende. Vi ser en regeringsagent som är en blek kopia av agent Smith från The Matrix och jag kan nog tycka att Aramaki inte är så imponerande på nära håll. Motokos design verkar vara ett mellanting från Arise och Stand Alone Complex. Är inte direkt ett fan av att hon verkar mindre än i SAC, men annars så är hennes ansikte och hår bra animerat (huvudkaraktär och allt det där).

  Summa summarum: Fortfarande en spännande story, om än mindre komplicerad än original SAC. Specialeffekterna är toppen och animationen överlag är helt okej, men vissa kommer bli avtända på stilen. Motoko behöver längre hår. Batou är fortfarande boss.

  • Gillar 1

 3. Dom håller koll på det. Utdrag från deras Facebook:

  INFORMATION OM NÄRCON SOMMAR & CORONA/COVID-19

  11 mars beslutade regeringen att tills vidare förbjuda offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. Om detta fortfarande gäller om 4 månader så inkluderas dessvärre även evenemang som NärCon Sommar.

  Med det sagt är det lång tid kvar till festivalen och vi kommer att fortsätta planera NärCon Sommar i nära samarbete med polisen och andra myndigheter så att vi är redo att genomföra det! Om vi behöver göra några anpassningar på festivalen kommer vi självklart att följa deras och Folkhälsomyndighetens råd för att säkerställa att NärCon fortsätter vara en trygg plats att vistas på.

  Men om förbudet fortfarande skulle gälla och vi måste skjuta upp evenemanget ett år så kommer självklart biljetter, sovsalar, merch etc. att gälla nästa år istället. Och om du inte skulle kunna komma då så kommer du givetvis att kunna få dina pengar tillbaka.

  Alla våra arrangörer brinner för att göra ännu ett fantastiskt NärCon Sommar. Vi är hoppfulla om att det kommer gå och vi hoppas att du vill vara med! Om du har några frågor, skicka ett meddelande till vår Facebook-sida eller maila oss på kundtjanst@narcon.se.

  • Gillar 1
×