Hoppa till innehåll

MathJuice

Styrelse
 • Innehållsräkning

  1225
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  124

Allt som postas av MathJuice

 1. Bakuon!!: Keions på motorcyklar firar jul på bästa sätt. Den rika skaffar (eller försöker i alla fall skaffa) sitt körkort och slutar med stödhjul. Vi får även se att Jesus kör en Harley-Davidson. En riktigt skön serie även om man inte vet så mycket om motorcyklar. Sen så vet jag inte om det är en bra idé att hälla varmvatten på cylinder och topplock för en varm start. Jag menar vi snackar ju tändstift och elstart som kan krångla. Kan någon svaret på detta? Väldigt tacksamt om möjligt.
 2. Comic Girls: Fyra mangakas i skolåldern bor i samma dorm. De har olika genrer och talanger och mitt bland dom finns "Kaos-chan" som är lite på djupt vatten med sina förslag, så detta togs upp som att det skulle vara en bra upplevelse för henne att kunna påverkas och peppas för att äntligen få sin debut. Just detta julavsnitt handlar om Rukkis julångest och Tsubasas dolda sida... Varm serie som är riktigt rolig. Rekommenderas varmt.
 3. MathJuice

  Goblin Slayer

  I en värld där drakar och demoner finns så är det svårt att tänka sig att ens bry sig om de mindre faror som lurar...som goblins. Bland de svagaste kreaturen i världen, goblins kan fortfarande vara en riktig plåga för oskyldiga på landsbygden eller äventyrare som känner sig lite för kaxiga. De förökar sig fort och har primitiva men brutala strategier som kan få även den mest erfarna krigaren att tveka eller bli överrumplad. Trots detta så bryr sig ingen om goblins...förutom Goblin Slayer. En erfaren äventyrare vars enda mål är att förgöra den gröna plågan till varje pris. Klassisk fantasy möter Dark Souls i en serie om en väldigt unik äventyrare. En stilren och brutal serie som är lite mörkare än vad som hittills visats i år.
 4. MathJuice

  Goblin Slayer

  Så det dom har gjort är att gå enligt mangan bok 1 och 2, för att sedan hoppa till 4 och 5. Nu går arket tillbaka till bok 3 där...saker kommer hända. Hittills för mig (bok 4) så har inget om hjälten riktigt berättats eller personifierats utan demonproblemet kvarstår för tillfället.
 5. Yuru Yuri: En ren slice of life som bollar mellan olika impulser av vad den täta gruppen vänner kommer på. Ett gott exempel är denna episod som handlar om random dating. Jul i Japan är mer romantisk än den svenska traditionella julen, så istället för Kalle Anka och julbord handlar det mycket om dejts. Nu blir det en impulsiv blandning av karaktärer som får hitta på något. På något vis så är Ayano och Yui en fin liten inramning där de sitter lite tyst på bänken. Kavaj!
 6. Renge har alltid rätt, punkt! Du kan inte ramla av skidorna om du inte har på dig dom. "Godisbutiken" är Red från Nyckeln till Frihet landsbygds edition. Barnsligt roligt och alltid lika skönt att se en uppspelt Hotarun.
 7. MathJuice

  Anime hösten 2018

  Harukana Receive och How Not to Summon a Demon Lord är nu färdiga, så nu är man redo för nästa batch.
 8. MathJuice

  Anime hösten 2018

  Allt jag ser är League of Legends Worlds tema. Har jag missat nåt? =S Men apropå favoriter så måste du prova Bloom Into You, en unik yuri-serie som verkligen förför en. Sen så har vi Anima Yell som är säsongens softaste och roligaste slice of life om en liten cheerleadergrupp.
 9. Blend S: Den enda stora memen. Vi har ett café fullt med unika anställda som rollspelar karaktärer när dom serverar. Just att sista avsnittet visas kanske inte ger någon större inblick i deras vardag och kanske några skämt som inte känns igen om man inte följt med, men vi får lite snöaction (och ja, Hideri är en fälla). Inte direkt några spoilers då det i ren slice of life anda är ganska löst anknutet och man som tittare ganska tidigt kan gissa sig fram. I övrigt är serien ganska öppen med vad den vill visa och gillar att spela Maikas trumfkort, men det är nödvändigtvis inte dåligt. Vissa hade det svårt att verkligen börja med serien så vi får se om lite snowboarding ändrar deras utsikt.
 10. Finns ingen återvändo @Klona, lista dem! I dag så var det en av de få jag inte har sett, A Place Further Than the Universe. Det är meningen att handla om en resa till Antarktis. Det är något udda mål som blir lite klarare efter avsnittet i sig. Det handlar om en miljon yen, en bok med samma namn...och en försvunnen mamma. Serien i sig verkar rolig och har något skönt gående med det, och animationen känns som en mix mellan Your Name och Little Witch Academia (om den analogin funkar nu). Lite synd att det är mot Sydpolen och inte Nordpolen, men lite vintertema ändå.
 11. Idag är det Anne Happy! En personlig favorit om skolungdomar med olika otur som samlas i samma klass: The Happiness Class. Vad är tokigast, att alla har otur eller deras kurser?? Vanligtvis så följer man trion Hibari, Botan och Hanako, men just denna gång fokuserar vi på den udda duon Hibiki och Ren. Lite barndomsminnen blandat med ovanlig panik från Hibari ger en fin inramning.
 12. MathJuice

  Impulspyssel med Barkhyttan

  I helgen var jag på Ikea, och det enda stället som är tolererbart är vid tavlor och dekorationer. Väl där så hittade jag en lustig liten låda kallad Barkhyttan. Först tänkte jag att den vore en fin låda för figurer, men sen så slog det mig: Jag ska göra om den till ett litet växthus. En väldigt impulsiv grej, men kanske något värdefullt kommer ur detta kaos. Så planen är att ha en form av gräsyta på botten med en vacker backdrop. Till det så använder jag: Lim. Dubbelhäftande tejp. Modellgräs eller "flock". Ett fotografi. Modellgräset är från min tid som Warhammer-fanatiker och går att få tag i hobbyaffärer som riktar sig mot figurrollspel eller modelljärnvägar. Jag prövar helt enkelt bara att smeta ut lim och lägga gräspulvret direkt på. Expresslim är bra för både lagningar och hobbyverksamhet. Det är riktigt starkt men torkar också ganska snabbt, sen så gör den lilla flaskan det inte så lätt när det gäller större ytor. Men jag fick ett någorlunda resultat efter två rundor av limning och improviserad utsmetning med pensel och sked. Man kan nog göra mer, men jag lämnar det så där just nu. Nästa steg är att ta det noga valda fotot och fästa den med hjälp av tejpen. Med tejp kan jag enklare byta ut fotot ifall jag önskar byta motiv eller, i just detta fall, önska lite större. Bakytan är 27x27 centimeter men den lokala fotoautomaten skriver ut i max 15x20 centimeter. Skillnaden är dock 20 kronor mot 169, så jag provar med ett mindre motiv denna gången. Efter att fotot är på plats, skyddsplasten tagits bort och sandrester dammsugits upp så börjar man se ett någorlunda resultat. Just att fotot är mindre än väntat förstör inte effekten som jag trodde, utan ger mer av en kollageeffekt. Inte illa. Lägg till en provrunda med hjälp av Angela Balzac från Expelled from Paradise och vi har en mysig liten låda. Så det var ett riktigt impulspyssel. Det blev mer kaotiskt än väntat, men slutresultatet blev helt okej och delvis mysigt. Nu måste den hängas upp någonstans fint.
 13. Lucka nummer 3 bjuder på New Game! En personlig favorit som fokuserar på Aoba och hennes vänner i ett designteam för en spelutvecklare. Valde denna episod just för att den ger mer klarhet i företaget, har en övergående introduktion, en firmafest...och förstås massvis med Hifumin!
 14. =3 =3 =3 =3 =3 =3 =3 =3 =3 =3 =3
 15. MathJuice

  Gissa animen

  Golden Boy?
 16. MathJuice

  Goblin Slayer

  Trodde när han menade familiar att det var ögat som var det. Men vem satt upp spegeln till en början då?
 17. MathJuice

  Goblin Slayer

  Önska jag visste själv. Så hon visste om att dom fanns under staden, men var det hon som valla dit dom? Mangan har ännu inte hunnit ikapp om nu den ger mer klarhet...den officiella releasen alltså.
 18. Flying Witch är en skön lantlig känsla fylld med kramar och småspratt. Häxor är inte så farligt tabu eller farliga som sagorna säger. Första avsnittet ger en mjukstart för vad som kan förväntas senare i serien, men det bästa är Chinatsus och Naos reaktion på när de får reda på att Makoto är en häxa. Som dag och natt. =3 Skön musik också.
 19. MathJuice

  Sverige och svenska i anime

  Bloom Into You: Under sports day dyker det upp en gren vid namn Svensk stafett. Enligt Wikipedia är det en stafett från tidigt 1900-tal med fyra deltagare som springer 1000 meter. Första springer 100, andra 200, tredje 300 och sista springer 400 meter. Tydligen en vanlig gren på juniornivå och i skoltävlingar som de i japanska skolor. Det förekommer även under DN-galan i Stockholm och i Norge. Tror även Usain Bolt sprang ett sådant lopp.
 20. Anima Yell är en skön liten bubblare denna säsong som förtjänar en titt. Den lutar mer åt ren 4koma humor och har en skön känsla mellan karaktärerna. Den passar även den som inte är så inne på cheerleading och gör en rolig grej med det samtidigt. Att MCn blir en fågel emellanåt är en fin bonus.
 21. MathJuice

  Gissa animen

  Jeppers!
 22. MathJuice

  Gissa animen

 23. MathJuice

  Gissa animen

 24. MathJuice

  Gissa animen

  Konobi, den här konstklubben har problem!
×