Hoppa till innehåll

MathJuice

Styrelse
 • Innehållsräkning

  1355
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  133

Allt som postas av MathJuice

 1. MathJuice

  Anime sommaren 2019

 2. MathJuice

  Anime sommaren 2019

  Gochuumon wa Usagi Desuka?? Sing for You: En tredje säsong för Rabbit House är på g plus denna som bonus. Älskar denna serie så mer är alltid välkommet. Lord El-Melloi II Sei no Jikenbo; Rail Zeppelin Grace Note: Spinoff på Fate-universumet där lilla Waver Velvet från Fate/Zero nu är vuxen och mer...cynisk? Melankolisk? I alla fall verkar det vara mer som ett deckarmysterium och, OCH, kommer även ha med Luvia Edelfeldt. Förhoppningsvis är den roligare att följa än resten av Fate-universumet som bara är kaos och bråd död. Tsuujou Kougeki ga Zentai Kougeki de Ni-kai Kougeki no Okaasan wa Suki Desu ka?: Alldeles för lång titel för en isekai där en mamma är en overpowered karaktär i en spelvärd där hon och hennes son är och semestrar, umgås eller jobbar tillsammans. En av få isekais som jag är smått positiv över. Tejina-senpai: Verkar vara lite mer fanservice-y än vad jag minns mangan för (även om jag inte har hunnit så långt med den). Men är fortfarande hajpad för denna och hoppas den blir bra. Cop Craft: Isekaipolisserie? Två udda partners i en tuff serie om en värld där en portal till en annan värld öppnats i Stilla Havet. Hajp trailer, vet inte vad det kommer handla om, småpositiv än så länge. Dope soundtrack i trailern.
 3. MathJuice

  E3 2019

  Då var det dags igen för årets upplaga av Electronic Entertainment Expo. Och o'boy hände det grejer i år. Final Fantasy 7 Remake får sin release i mars nästa år. Samtidigt så gör man en remaster av Final Fantasy 8. Perfekt för alla FF-fans. En gameplay trailer för Star Wars Jedi Fallen Order släpptes. Påminner lite om The Force Unleashed och ser helt okej ut faktiskt. Fallout 76 får en ny uppdatering så att det faktiskt blir ett spel av det, som quests och NPC:s och dialogträd...som alla andra Fallout hade. Grattis, ni har nu basen för ett fungerande spel. Kommer det att funka dock eller kommer hela skräpet att rasera under dess egna vikt. Just ja, det får även ett battle royale mode. The Division 2 får DLC som sammanknyter med det första spelet och tar en tillbaka till New York. Samtidigt planeras en Netflixfilm om det hela. Smygoptimistisk angående detta. Xbox avslöjar Scarlett, deras nya konsol. Den ska stödja ray tracing, ha en SSD-hårddisk som standard och samexistera med Xcloud, deras cloudtjänst. Ungefärlig release väntas bli julen 2020. Watch Dogs Legion visade gameplay i ett post-Brexit England som blandar George Orwells 1984 med 4chan och drönare. Vänta och se ifall det nergraderas som det första spelet. Cyberpunk 2077 avslöjar att Keanu Reeves ska vara med i spelet. Sen visar Keanu releasedatumet som är april 2020. Han är breathtaking helt enkelt. Marvel's Avengers får en trailer men visar inte riktigt vad det egentligen handlar om. Verkar som att de fem spelbara karaktärerna kommer att vara Captain America, Iron Man, Thor, Hulk och Black Widow. Efter att Google visat sin streamingtjänst Stadia så verkar det som att konkurrensen har vaknat. Microsoft lyfter nu fram sitt Xbox Gamepass till PC och Ubisoft lanserar Uplay+, det sistnämnda kommer dock också till Google Stadia. Ny trailer från Halo Infinite visar att vi är tillbaks till ruta ett och de mytomspunna Halo-ringarna. Inget annat avslöjande eller gameplay dock. Nya spelet Ghostwire Tokyo handlar om att jaga spöken med pilbåge. Nya trailers för Doom Eternal och Shenmue 3. Ingenting nytt angående Anthems framtid. Om det ens har en framtid att se fram emot. Gears of War gör en crossover både med Funko Pop och Terminator samtidigt som Forza beblandar sig med Lego. Något gött som ni såg på årets mässa?
 4. MathJuice

  Anime.se Podcast Megatråd

  Ett litet sidoprojekt jag försökt få igång här på forumet, och det verkar som att det blir av. Yatta! Denna podcast är "av communityt, för communityt" halvseriös podcast där vi pratar ut om våran gemensamma nämnare, kinesiska tecknade serier. I en livesändning via Twitch pratar jag och en handfull andra intresserade forummedlemmar via Discord om ett tema i en till två timmar drygt. Denna tråd är till för att samla datum för sändningar, vad för teman och deltagare som gäller och länkar till VoDs om ni inte hinner till livesändningen (om flera önskar sig en mp3-variant kan vi även göra det tillgängligt). Utöver detta kommer denna tråd även fungera som feedback med medlemmar. Önskas ett speciellt tema, vill ni delta i en sändning eller vill ni ge feedback på vad som var bra och mindre bra, skriv det här så lyssnar vi! Låt oss göra detta till den bästa (icke-officiella) podcasten forumet har sett någonsin! YouTube Playlist: SoundCloud Playlist+Download: Google Drive: https://drive.google.com/drive/folders/1C6S5j1g4G9yEK7cxpiecQ1JxFpCR76eI?usp=sharing
 5. MathJuice

  Anime.se Podcast Megatråd

  Regncheck: Hur ser det ut efter midsommar den 23:e och 30:e?
 6. MathJuice

  Gissa animen

  Rätt. Jag hade även gett poäng om du gissat Disney's Robin Hood...
 7. MathJuice

  Gissa animen

  "Var inte orolig sheriffen. Hon är säkrad, gamla Bettan!" "Åh, du och ditt skjutgalna gamla finger!"
 8. MathJuice

  Gissa animen

 9. MathJuice

  Gissa animen

  Rätt svar är Miss caretaker of Sunohara-sou.
 10. Skruvkorksblondinonomicon är ett samlingslexikon för karaktärer inom animé som har de distinkta skruvarna, borrarna eller ringlets i håret. Alla är välkomna oavsett hårfärg men blondinonomicon rullar så fint på tungan så jag var bara tvungen att inkludera det. Varje inlägg inom nomiconet presenterar en karaktär med detta drag så att ni, era okultiverade barbarer, får smaka på riktig kultur! Dagens karaktär: Ranko Kanzaki. Namn: Ranko Kanzaki Nationalitet: Japan Yrke: Professionell idol Roll: Artist för 346 Productions Karaktärsdrag: Blyg gothic lolita med chuunibyou-syndrom Hårfärg: Grått Hårprofil: Twin drills toppar Serie: The iDOLM@STER Cinderella Girls Voice Actress: Maaya Uchida Som en idol gäller det att sticka ut och samtidigt hitta sin nisch. Man kan nog säga att Ranko mer eller mindre föddes med den. Hon är fascinerad av gothkulturen och dess mani gällande mörka färger och spets. Dock så kan det misstolkas att hon är intresserad av metal eller skräck, vilket är helt fel då hon inte klarar av läskiga saker. Huvudtemat bakom looken (enligt henne själv) är en fallen ängel som söker efter försoning. Ranko har även tagit åt sig lite av chuunibyou-fenomenet i hennes språk och blandat det med goth för ett riktigt unikt men förvirrande anförande. Detta är mest för att dölja det faktum att hon är riktigt blyg, men det har samtidigt influerat hela hennes akt. Hon var den förste i hennes produktionsgrupp att bli soloartist och deltog även i 346 Productions årliga upplaga av Cinderella Girls-konserten. Hennes största hobby är att rita, även det väldigt gothinspirerat. Är bästis med ryska Anastasia från samma produktionsgrupp som också bor i samma idolhem. När man kör twin drills kör man vanligtvis genom hela svansen (se Claire Harvey), men Ranko har bara sina toppar krullade. Dom är inte små och diskreta som med längre hårlängder men dom dominerar heller inte för mycket över resten av håret. Från toppen av svansen ända ut till topparna känner man en mer raffinerad och välpolerad volym av hår som definierar folk med den klassiska gothlooken, i kontrast med ojousamas som har spretigare och yvigare hår. Toppa av det med spetsiga rosetter och looken passar Ranko som hand i handsken. 10/10 Ranrans!
 11. MathJuice

  Gissa animen

  När ens storasyskon inte håller igen när ni spelar TV-spel.
 12. MathJuice

  Anime våren 2019

  Är det bara jag eller käns OPM 2 lite...för mycket? Känns som att man försöker trycka in så mycket fighting, så många monster och hjältar medan huvudkaraktärerna hamnar lite i skymundan. Första säsongen kändes mer kompakt och sansad. Numera är det lite väl mycket slagsmålsscener och en känsla av drama som tappar lite i effekt då det inte finns en koppling till något man är rädd att förlora. Sen så har Saitama slutat stöta på folk av ren slump och det var de mest roliga i första säsongen.
 13. MathJuice

  Gissa animen

  *WARNING* ASSERTING DOMINANCE WITH T-POSE IS INEFFECTIVE AGAINST BIG OPPAI!
 14. MathJuice

  Gissa animen

  Nördarnas krig.
 15. MathJuice

  Gissa animen

  Whups!!
 16. MathJuice

  Gissa animen

  Whups!
 17. MathJuice

  Gissa animen

  Persona 5
 18. MathJuice

  Anime.se Podcast Megatråd

  Avsnitt 10 - Isekai Animéns svar på Battle Royale, isekai eller historier om andra världar är på tapeten. Speciellt nu när de fyra största är i en chibi-crossover mer ambitiös än Avengers End Game så anser jag det passande att ta upp detta ämne. Estimerar att köra antingen 9 eller 16 juni.
 19. MathJuice

  Gissa animen

  Hai, Kazuma des...jag menar ja, det är rätt.
 20. MathJuice

  Gissa animen

 21. MathJuice

  Gissa animen

  Princess Principal?
 22. Det finns avfall som är någonstans mellan brännbart och frätande, som gamla batterier frätande. Det avfallet är den värsta form av serier som inte ens härdade veteraner kan tycka om. Serier där fanservice ska vara den drivande kraften, och kvalitén blir då därefter. Låt oss gå igenom "listan"... 10. Divergence Eve Sci-fi mecha serie om en rymdutpost som är under konstant hot från utomjordingar. Tråkiga strider och fula mechadesigns, ingenting som händer och huvudrollsinnehavaren är konstant naken av någon anledning. Försöker vara allvarlig och riktigt mörk men snubblar sig fram som ett snuskigare och sämre Evangelion. 9. Hajimete no Gal En oskuld blir inrullad i ett äktenskap med klassens gyaru som leker med tanken att reta med honom, men självfallet så faller hon för honom i slutändan. Tråkig och förutsägbar haremkomedi som inte tillför genren något särskilt unikt. Huvudrollsinnehavaren känns platt och konceptet att pinsamt är lika med roligt fungerar inte i detta sammanhang. Swipa vänster och gör inte samma misstag som detta par gjorde. 8. Hyakka Ryouran: Samurai Girls En unik teckningsstil är inte nog för att lyfta denna serie. Dess koncept av samurajer känns lite som att de försöker härma Pokémon samtidigt som storyn inte har något starkt mål att förhålla sig till. Huvudrollsinnehavaren gör heller inget särskilt, utan det är mer hans harem som gör det. Just ja, huvudtjejen har en delad personlighet där ena är mördarmaskin och den andra...en riktigt irriterande luftskalle. 7. One Room Den här är bara läskig på något sätt. Serien är sett från huvudpersonens ögon, vilket gör tittaren till den som flickorna pratar med. Kanske det parat med att man själv inte säger ett ord samtidigt som man stirrar från vågade vinklar gör det lite obekvämt. En av dom är även ens lillasyster. Sen finns det en OVA där alla är klädda i baddräkter, för mer konstigt behövde det vara tydligen. 6. Kämpfer Huvudkaraktären (en man) blir indragen i en enda stor battle royale som bara tjejer kan delta i...så han förvandlas då till en tjej när han slåss. Tråkig, tjatigt och med en huvudperson som gör det verkligen svårt för en att gilla, öh, "hen". 5. Bikini Warriors En serie som klankar på det absurda av bikinis i fantasyvärldar. Tyvärr tappar de fokus redan efter en episod, och de försöker sträcka ut en hel säsong vad som borde vara en kort paragraf istället. Dom tyckte också att man behövde upprepa "Kejsarens nya kläder" i en fräschare tappning. 4. Valkyrie Drive: Mermaid Ett virus gör att kvinnor antingen förvandlas till vapen eller kan bära personen som förvandlades till ett vapen. Problemet är att det krävs sexuell upphetsning för att det ska fungera. Det finns en handfull intressanta karaktärer, men miljön och manuset är konstigt och inte så intressant som man kan tro. Att kunna upphetsa sin partner är ett djärvt koncept för en plot device och serien lever inte upp till det. 3. Maken-Ki! En skola som tränar eleverna i olika former av kampsport. Låt oss placera en kåt tonårsnörd mitt i smeten. Just ja, han är också extrempacifist men samtidigt en av de starkaste i skolan. Och alla tjejer flockar sig till honom. Slå mig hårt i ansiktet... 2. Queen's Blade Kanske en trendsättare inom detta format, Queen's Blade var tidigt ute med ecchi fighting mellan tjejer och med extremt mycket fanservice. Men det behöver inte betyda att de gjorde det bra heller. Tvärtom så är det mer en olycka än en ledare. 1. Sin: Nanatsu no Taizai Inte att förväxlas med Seven Deadly Sins, Seven Mortal Sins följer ärkeängeln Lucifer på sin hämndresa genom de sju dödliga synderna för att...ja, varför? Hjälper det henne att komma tillbaka till himmelen, eller är hon bara ute på en extrem power trip? Ingen riktning, arrogant huvudkaraktär, ett alltför tröttsamt mönster, dålig animation och tuttar över substans gör detta till den värsta serien ever.
 23. MathJuice

  Min Topp 10: Dåliga fanserviceserier

  Just att MCn är tyst gör nog en hel del. Hade det varit något tal eller i alla fall lite text hade det nog varit lite mindre creepy. Att sätta in sig själv funkade inte för mig.
 24. Fruits Basket följer 16- åriga Tooru Honda, en väldigt positiv, öppen och oegoistisk tjej som ser allt från den ljusa sidan. Hennes starka karaktäristik har hon ärvt av sin största idol: sin ensamstående mamma. Dock så gick modern tragiskt bort och Tooru skickas nu mellan olika familjemedlemmar som inte direkt är villiga att ta hand om henne. Tooru bestämmer sig dock för att tälta mitt ute i skogen för att "inte börda någon annan". Det hon inte vet dock är att det område hon campar i tillhör Souma, en familj med mystiska kopplingar till den kinesiska zodiaken... Fruits Basket började som en manga 1998 av författaren Natsuki Takaya och fick sin animédebut 2001 via Studio Deen. En kritikerrosad serie med komedi, kärlek och drama som verkligen berör. Tooru är en viljestark karaktär som verkligen vill bli vän med allt och alla även om oddsen är emot henne. Hon är lite udda, men hennes personlighet och resa genom serien är emotionellt gripande. Rekommenderas till alla oavsett animésmak och ålder. Spola framåt till vårsäsongen 2019: Premiären för nya Fruits Basket startar i april. Det gamla 4:3 formatet har ersatts med widescreensupport, backgrunderna är mer detaljerade, färgerna har mer djup och kontrast, musiken har fått sig en modernisering, karaktärerna har fått en mer mjukare estetik, nya voice actors har anslutit sig till rollistan och TMS Entertainment är den nya studion vid rodret . Utöver det...så är det inte så stor skillnad. Scenerna kan jämföras sida vid sida och skillnaderna känns mindre tydliga utöver det faktum att "remastern" känns så trogen sitt källmaterial att det är nästan skrämmande. Karaktärsplacering, bakgrund och vissa detaljer har anpassats till ett mer modernare format men utförande, känslor och repliker håller sig till originalet. Serien har i smyg moderniserat vissa aspekter utan att för den delen rubba på det komiska, timingen eller storyn. Vissa frågetecken kvarstår dock. Det har ryktas att Takaya inte varit överens med regissören hos Studio Deen om hur storyn skulle framgå i första animén, så än så länge vet vi inte ifall serien tar en annan vändning fram mot slutet. Sen så frontar årets serie med att detta är första säsongen vilket ytterligare kan förstärka rykten om att den kan avvika mer i senare skede. Antingen det eller så beslutar man att dela upp originalet (som var 26 avsnitt långt) i två, som tyvärr är en vanligt förekommande trend inom industrin idag. Om det är det senare är det okej (även om vi då måste vänta fyra-fem månader extra) då originalet var stabilt och bevisligen så håller det för en nyare publik som kanske missade denna pärla första gången. Så om du inte upplevt fenomenet som är Fruits Basket för 18 år sen så finns det en ny chans. Detta är vad en sann remaster ska eftersträva att bli.
×