Hoppa till innehåll

Filmcell

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  43
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  2

Allt som postas av Filmcell

 1. Filmcell

  BABYMETAL - J-Pop + Metal = ..?

  Baybmetal är lika mycket metal som . Men tack vare det sätter in j-pop c i det metal soundet så skapar det något som är ganska svårt att sätt i en del av musik grenen. Men metal som musik still är ganska stor att säga vad som är metal eller inte, är svårt. Medan jag ränkar hair-metal som metal så finns det andra som inte räknar det som det. Det är för popist eller för mainsteam för deras öron. Jag tror vad man har för musik smak kort sakt.
 2. Hej till alla toku-trogna (sorry EZ Rider) eller -undrande! Jag kollade runt på forumet för att se om det fanns någon del för Tokusatsu (betyder ungefär specialeffektfilmer och -tv-serier). Det närmaste var serien Pretty Guardian Sailor Moon. Jag är ett fan av Super Sentai och Kamen Rider så jag skapar denna tråd för att ni ska kunna lägga märke till en ny genre inom japansk media. Fakta om tokusatsu: Den första tokusatsu var filmen Godzilla (1954) av regissören Ishirō Honda och producenten Tomoyuki Tanaka. Tomoyuki skapade sedan serien Ultraman som var den första superhjälten i tokusatsu. De som jag har räknat upp kan inräknas i genren jättemonsterfilmer (Kaiju). Kamen Rider och Super Sentai skapades av mangatecknaren Shotaro Ishinomori (som har också har gjort serien Cyborg 009 och Skullman). Kamen Rider (Maskerade ryttaren) är inne på sin 23:e serie med Kamen Rider Fourze. Kamen Rider brukar ha ett insektsmotiv, men det kan ha andra motiv som en fladdermus, ett rymdskepp och en drake. Super Sentai började på två ställen. Först började den med serien Himitsu Sentai Gorenger som gick mellan åren 1975-1977. Den andra var en japansk version av Marvels Spider-Man (1978). Men efter Spider-Man så gjorde Marvel och Toei en serie som heter Battle Fever J som länge räknades som den första Super Sentai-serien. Men efter 1994 så blev Gorenger och serien J.A.K.Q. Dengekitai inräknade i Super Sentai. Efter att ha skapat en ny serie 35 år i rad så har Super Sentai nu släppt sin nyaste serie Tokumei Sentai Go-Busters. Super Sentai har också en amerikansk version som heter Power Rangers. Det som jag har skrivet är bara en väldigt grundläggande text över tokusatsu. Här är flera videoklipp och andra texter som förklarar bättre än vad jag kan göra. Tokusatsu Database: http://kamen-rider.c...se/kr-index.htm Jewario och Psykotakus snabblick över de första 16 säsongerna av Super Sentai Part 1 och part 2 The Shades och EZ Riders genomgång av tokusatsu: http://www.reviewtop...d-files-tokusat Jag hoppas att jag inte är forumets enda tokusatsu-fan! P.S. Om det är något fel stavat så säg till.
 3. Filmcell

  Anime hösten 2013

  Jag kollade över lika serier som jag tyckte lätt intresants ut av alla och skrev lite kort om dem. Yowamushi Pedal: Varkar vara en sport anime som kan var rolig att kollapå, plus så är den inte en ny Baseball, Basketboll eller Fotboll anime. Det är inte det att sporter är roliga att se på.Men Ibland så vill man ser något som inte dessa tre sporter. Hajime no Ippo Rising. Baserad på en manga över 1000 kapitel och den första serien är nog av den bästa serien som jag har sett. KLART jag kommer se den . KIll la Kill.kommer blir kul att se hur skaperen utav Gurren Laggan talar deras nya serie. Kommer den vara lite EXTREM eller kommer den var lungare än Gurren Laggan Gaist Crusher. Ser lovade ut. Gundam Bulid: Får lite Danball Senki vibbare utav serien. Battle sprit Saikyou Ginga Ultimte zero ok ok jag har en dragning till den typ av serie så jag kommer nog se den som jag har gjort med de andra 5 säsongerna som har kommit ut. Men vilken lång title. Vill att jag ska förklara mer så säg till.
 4. HAnine no Ippo Säsnong 3 kommer i höst...YES, YES, YES

 5. Filmcell

  Kamen Rider, Super Sentai och tokusatsu

  När man pratar om tokusatasu så handlar det för det mesta om andligen super sentai,kamen rider, ultraman och godzilla.Men det finns andra serier som inte lika stora som de fyra som jag ränkar upp som tex Tomica Hero Rescue,Garo, Pretty Guardian Sailor Moon,Cutie Honey och Shinbuya 15. Men det kommer en ny series som som kanske kommer ganska populär om man kollar på pappet. Serien hetter Shiromajo Gakuen eller Innocent Lilies. Serien Scriptwriter är Reiko Yoshida. För de som inte vet (jag var en av deras person) så har Reiko Yoshida var involvera i en rad av anime series som tex K-on, Blood+ och Saint Seyia Omega. Serien ska regisserad av Koichi Sakamoto som har jobbat inom tokusatsu under lång tid. Han började som stuntman under teater variationen ut av Hikari Sentai Maskman under 80-talet, Just nu så är han regissör till den nya super sentai Zyuden Sentai Kyoryuger. Serien handlar om ... Jag vet inte faktiskt inte. Det har inte släppt så mycket vad handlingen kommer vara om. Det vi vet att den kommer ha action scener bland med "Moe" scener. Käritärerna kommer spelas av medlemmar ut ifrån sång gruppen, DEMPAGUMI.inc. Innocent Liljjes kommer att sändas över hela värden via en viki och serien kommer vara 10 avsnitt lång och en film kommer släppas den 21 September i japan Så vad tror jag om Innocent Liljjes. Tralieren väkte lite mitt intresse, men jag vet inte. Serien ser bra ut.Men tack vare att man vet inte vad som historien kommer handla om så kommer jag se om jag kommer ihåg den när den börjar att sändas.Men vad tycker ni? Kommer detta bli eran första tokusatsu serie eller kommer ni hoppa över den helt? Souce för mig: http://www.crunchyroll.com/anime-news/2013/07/05/video-fantasy-tokusatsu-heroine-series-innocent-lilies-to-be-simulcasted-worldwide Tralier:
 6. glad middsommar på er

  1. Unn

   Unn

   Glad midsommar till dig med :)

 7. Filmcell

  Inaktiva presentationer

  Du presenterade i dig i allefall Då får jag säga välkommen till anime.se till dig Akane-chan. Här finns allt ifrån gamla vättraner som såg serier som fist of the north star på svenska när den hade släpps VHS( jag hoppas att ni kommer ta illa upp ) till personer som bara precis fått sin första smak av japan populärkultur. PS. om du gillar Fariy Tail så ska du se eller läsa mangakas förra serier Rave Master. Du kommer gillar hur vissa saker finns i båda serierna.
 8. vet någon hur man gör om man ska köpa något ifrån steam?

  1. Sceleris

   Sceleris

   Man går in på sidan för det spel man vill ha, antingen i klienten Steam eller i webbläsaren på http://store.steampowered.com/ och sen så klickar man "lägg till i kundvagnen", och sen "köp åt mig själv".

 9. Filmcell

  Inaktiva presentationer

  Då får jag säga välkommen till anime.se Loopist. Jag hoppas att du kommer att trivas här. När det någon annan serie som du gillar än naruto som du gillar?
 10. Filmcell

  Europas Sångtävling 2013

  Jag själv är person som hade ett intresse över ESC en gång i tiden, men medan jag blev äldre och min smack för musik och intressen ändras så blev jag ganska uttråkad av det. Jag tror om det senaste tre årens tävlingar så har faktiskt inte ens kollat på någon av tävlingarna. Förra året så fick jag veta att tävlingen skulle var absabajan när det började pratat om det på rapport om hur regeringen hade tvingar personer att flytta för att det skulle ge plats till arean som det skulle ha till tävlingen. Det var ju kul att det är i Sverige igen, men låten som vann för oss var inte (enligt mig) så bra. Jag kan inte sätta mitt finger på varför jag inte gillade låten. Jag gillar bara inte den. Året är bättre men fortdarrade så där. Känns normalt, något som man hör på radion. Det var inte den "wow" i låten som tex när vindarna viskar mitt namn hade. Sorry om jag är lite nedslående men det är det jag känner för ESC just nu. Men jag tycker inte att tävlingen inte ska försvinna. Det kanske en tid när mitt intresse för låtarna och för tävlingen. Men för att avsluta med ett positiv ton så här är den låten som jag tycker är den bästa låten som har vunnit ESC. http://www.youtube.com/watch?v=Z2ZVKhL92bc
 11. Filmcell

  Saint Seiya Omega

  Enligt mig så kvitta det om du inte att har sett originalet först. Story är separat. Kärrikärerna är för det mesta inte så mycket med de olika serierna. Om du har sett originalet så kommer du känna igen vissa käritär som var med i den fösta serien. Men det är bara några som viktiga för historien gång. Vad jag hoppas att det kommer prensterana de nya God warriors (Det som slås för oden) och Marinas Warriors (de som slås för Posseidon). Men vi vet inte om serien kommer att fortsätta efter den acten som den är på nu. Annas är det nog samma saker som jag gillar med serien som zimeon. Fun Fact. Min sjärnblid är Fiskarna och den som är rustingen av Fiskarna (ifrån orgnalet) är från sverige.
 12. Filmcell

  Vad tycker ni om spel X?

  Jag tror att det svaret kan hjälpa. Jag ska se om jag kan skaffa fram första spelet i serien Tack återigen.
 13. Filmcell

  Vad tycker ni om spel X?

  Jag är lite intresserad över att börja att spela Suikoden serien, men jag vet inte vad jag ska börjar. Kan någon hjälpa mig. Tack iför väg
 14. Grattis på födelsendagen Jiru och Saya

 15. Filmcell

  Åttonde generationens spelkonsoler

  Att kunna streama spelen ifrån de tidigare generationerna kommer ju öka de spel som jag vill spela iallafall. Det finns många spel ifrån den förra generation som hade varit kul att testa tex heavy rain, catarina och Fight night 4. Jag råkade missa den delen av presskonferensen. Men det jag såg var att spelutvekanrna var att det lättare att programmera spelen på en PS4 än på en PS3. MEn det var en sak som kom upp i eftersnaket på hemsida som jag såg på.OM PS4 och XBOX720(eller vad den kommer hetta) kommer ha samma uppläga som en PC. Betyder det att vi kommer kunna se vissa spel serier som bara har varit på konsoller innan, kommer de till PC?
 16. Filmcell

  Ge mig tips om anime att se

  Digimon (går lite på nostalgi) One piece Kenshi the mightist desampel Getbackers Saint Seyia omega (du kan ju börja med orginal serien om du vill men det inget måste) Detta är några serier som är enligt mig serier som är bra om man gillar Naruto. JAg hoppas att detta något av dessa förslag.
 17. Filmcell

  Ge mig tips om anime att se

  Hej Jag såg klart sword art online på crunchyroll app på min morbil för ett tag sen. Nu så är det att jag vet inte vad jag ska se på. Det hade varit bra om serien fanns på crunchyroll så att jag kunde se den i morbilen men inte ett måste. Vilken genre spelar inte någon roll, men action brukar funka för mig Så några bra förslag? Jag vet att jag inte ger er mycket att gå på, men jag känner vad jag börja någonstans. tack iför väg
 18. Filmcell

  Kamen Rider fans?

  Jag är ett Kamen rider fan och hur upptäkte jag Kamen rider. Jag upptäkte med att började kolla på olika resentioner på tokusatu. Där sa dem att Kamen rider W skulle vara en bra start om man ville kolla upp toku. Då hade jag bara sett kamen rider eller "masked rider" som en käriktär i en Power rangers avsnitt. Efter första tre avsnitten så var jag sold på komseptet av kamen rider och tokusatsu i huvedtaget. Så första kamen rider jag såg kamen rider W. Efter det har jag sett 555(fazis),OOO, kiva och senast fourze. Just nu väntar jag på att Wizard ska avslutas. Men vi kan prata mer på tråden som sceleris tipsade om.
 19. Filmcell

  Åttonde generationens spelkonsoler

  Jag är också en PC-spelare som Dread. Men den här generation så blir det nog PS4 (eller vad den kommer kallas) för mig. MIn andlening kan man nog se i generationerna som kom före. De spel som har kom ut bara för bara en konoll har varit bara för xbox Halo series eller för Ps så har vi God of Wars serien. Spelen som har kommit ut har varit mer central mot single player än mot multiplayer på PS än Xbox. Det finns ju spel som går imot normen som Blue Dragon och Resistance. Det flesta sportspel´s kontroll är så mycket bättre på konsoler än den är på en PC. Du inte heller slå hur kul det kan vara sitta ett par stycken och spela mot varandra. På PC sitter du för det mesta själv och spelar mot datorn och det är inte kul ovasätt på vilken konsoll du spelar på. Men i mitt tycke så är FPS´s kontroll är bättre med ett tangentbord och mus än med en kontroll. Vilken kommer var segare efter en här genartionen. Jag tror att det är spel som kommer av den stora fakton. Will U har ju inte varit de bästa, X som komma ut Will U ser ganska lovade ut. Det sägs att Persona 5 kommer snart till ... ok det vet vi inte ännu men risken finns att den kommer vara PS4(jag drar att de andra spelen i serieren har varit PS innan). Men vi får se hur konsollerna kommer klara bäst och vilka spel som kommer vara de stora dragplåsterna till dem.
 20. Filmcell

  Den stora YouTube-tråden

  Jag vill sjung den sång någon gång med min komisar.
 21. Filmcell

  Anime, Manga och rasism

  Jag vet inte om detta räknas. Men Kinnikuman kärikerar och sen ska man tänka på G Gundam robotar. Detta har bara kommit ut när pokemon kom ut i väst. Men många tyckte att Jynx att vara en negativ syn på mörk hynade person. I från naruto så har vi Darui med hans Black Lightning relese. Detta är något som kan vara rasistikt i anime och manga enligt mig.
 22. Filmcell

  Kamen Rider, Super Sentai och tokusatsu

  Det är synd att du inte har sett Fourze ännu. Serien är ganska lätt smällt. Den var inte så mörk som kamen rider kan vara. Men den var en underhållen serie ifrån början till slutet. Men jag ska inte säga något för att jag inte har sett Akibaranger ännu. Men det kanske bli av nu när det kommer en ny säsong. Som avslutning vill jag säga. SPACE IS AWESOME.
 23. Filmcell

  Hellsing

  Hellsing Ultaimate är ungfär som Fullmental Alchemist Brotherhood. Den är följer mangan mer än att gå en annan väg. Animationen är ju bättre. Jag tror att det är inte så mycket censur som i TV-serien Det säger inte att OVA är bättre än TV-serien. Själv så är ju OVA bättre på grund av att den känns klar när alla avsintt är klara. antagonist är bättre än tv-serien. OVA är klar med 10 avsnitt. Visst alla är inte dubbade ännu. Men de 4 avsnitt som är dubbade är lika bra som TV-serien. OM du gillade den gamla serien så ska du se OVA. För mig så var det godis för ögon.
 24. Filmcell

  Anime våren 2013

  Saint Seiya filmen och den nya dragon ball filmen är något som vi kommer inte se än på ett tag. Men jag ser ändå fram imot filmerna.
 25. Filmcell

  Inaktiva presentationer

  Välkommen till anime.se och jag hoppas att du kommer att trivas här. Tompacc.
×