Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Saten

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  120
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  6

Saten vann senast dagen den december 28 2016

Saten hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

24 Utmärkt

Om Saten

 • Rang

 • Födelsedag 1998-05-25

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Pollux

Senaste profilbesökare

5 284 profilvisningar
 1. Deja vu! I've just been in this place before! Higher on the street and I know it's my time to come home!

  1. MathJuice

   MathJuice

   Calling you! And the subject's a mystery! (Standing on my feet!) It's so hard when I try to believe!

   Yeeeaaaaaah!!

  2. Soverejn
 2. Saten

  Ge mig tips om anime att se

  Nu är man här igen. Någon som har tips på anime som kan fungera som studiemotivation? Så att man bara vill sätta sig ner och råplugga. Just nu känns det som att mina dagar bara blir längre och längre...
 3. Någon som vet om det är slut med Monogatari-serien när sista delen av Kizu släppts?

  1. Visa tidigare kommentarer  2 till
  2. Saten

   Saten

   Åh va najs. Tror aldrig jag fastnat för en franchise såhär mycket innan. Vill nästan lära mig japanska bara för att förstå ordspråken och symbolismen som de använder sig av. Animationen och musiken är verkligen "spot on" för att nå en perfekt stämning i alla situationer karaktärerna befinner sig i. Förstår inte varför den inte har 10/10 överallt.

  3. Sceleris

   Sceleris

   Tja, jag vet vissa som ogillar animeversionen för att de tycker att den är pretentiös. Och här är en kritiker som älskar Monogatari-serien som skriver om varför "Monogatari är en katastrof": http://www.animenewsnetwork.com/feature/2015-08-07/monogatari-is-a-disaster/.90575

  4. Saten

   Saten

   Håller verkligen med om allt han säger. Men jag tycker ändå att man ska uppskatta Monogatari-serien då det inte finns mycket liknande narration (som inte kommer från Shaft eller Tatsuya Oishi som nämns i länken). De måste ju jobba ihjäl sig för att allting ska falla på plats när det är så mycket som händer konstant. Svårt att förklara, men varje episod känns som ett julpaket. Liksom mystiskt och man vet aldrig vad som väntar men de träffar alltid rätt.

 4. Saten

  Ge mig tips om anime att se

  Oj där fick jag rekommendationer så det räcker året ut. Ska försöka få tag på The Girl Who Lept Through Time, hört massor med bra om den. Uppskattar verkligen att du tog din tid! Blir mycket att se. Tack! :)
 5. Saten

  Ge mig tips om anime att se

  Någon som har tips på några bra filmer? - Inte recaps eller baserat på någon serie. - Inte Ghibli. Redan sett allt där. - Inte för gammalt, man vill ju ha färg. Det enda jag sett är 5 centimeters per second och Kimi no nawa. Dem älskade jag.
 6. God jul och gott nytt år vänner här på anime.se! Tänker att det hade passat bra med en statusuppdatering istället men det är även najs att ha en tråd då och då. Innan vi skålar med julmust vill jag först hålla ett tal. 2016 har varit ett händelserikt år. Presidentval i USA, terrorism, kändisar och historiska figurer som omkommit, Brexit, politiska skandaler bland annat i Korea, klimatfrågan uppmärksammas mer än någonsin och det görs även flyktingkrisen. Jag påstår inte att det som hänt är bra eller dåligt, det spelar ingen roll om jag har en positiv inställning till allt som hänt eller inte. Vad jag vill komma fram till är att allt som hänt under året har gjort så att samhället splittrats genom att vi själva börjat kategorisera folk. T.ex. politisk identitet är nu för många viktigare än någonsin. Jag har vänner som brutit kontakt med varandra på grund av dem simplaste småsakerna. Jo jag inser att något som är så oviktigt för mig kanske är det viktigaste för någon annan. Men ta även en liten stund till att fundera över vad allt du fått höra betyder för dig och hur mycket det egentligen påverkar dig. Media har ett starkt globalt inflytande, mäktigt är det att man simpelt kan få reda på vad som händer på andra sidan jordklotet. Tyvärr fokuserar vi för mycket på det, vilket gör att vi inte ser vad som händer dem som står oss närmast. Ta en titt runt omkring dig. Det är lätt att se vilka som behöver hjälp när någon pekar ut dem åt dig. Vilket inte är fallet för många individer omkring oss. Till dig som känner sig ensam, kanske hopplös, som att hela världen rasat framför dig. Jag vill bara säga att du också ska kolla runt omkring. Det finns så många som vill hjälpa dig och vill det bästa för dig. Kraften måste komma inombords men jag kan lova att det finns så många som kan hjälpa dig finna den kraften. Oavsett vad det är som får dig att känna som du gör, så är den känslan viktig för dig och det är därför jag bryr mig. Nu ska vi in i 2017 med en positiv inställning. Låt oss göra det till ett bra år där vi alla hjälper våra nära och kära så gott vi kan. God jul och gott nytt år!!! Skål!
 7. Det var knappt fyra år sedan jag såg min första anime. Stötte på en gif från "Kore wa Zombie Desu ka" på 9gag (please don't kill me) som omedelbart fångade mitt intresse och självklart när jag kollade på första episoden så tänkte jag typ "OMG DETTA ÄR DET ROLIGASTE OCH BÄSTA JAG SETT I HELA MITT LIV, JAG HOPPAS ATT DET ALDRIG TAR SLUT", någon dag senare så väntade jag på säsong tre och några år senare så väntar jag fortfarande på säsong tre. Men när man väl tänker på det så tvivlar jag på att jag hade uppskattat säsong tre om den släpptes idag i jämförelse med hur mycket jag hade uppskattat den 2013. Varför det? Vill inte säga att jag skryter med att ha sett väl över 100 animes . Då har man ändå upplevt rätt så många klyschor och insett att ens första kärlek inte är så perfekt som man först trott. Men men, det är ju förståeligt, under tiden har man mognat lite och hormonerna har lugnat ner sig, då kanske smaken, fokusen och sist men inte minst vem men finner attraktiv ändrats. Innan man kanske varit lite besviken på att Kirino aldrig kommer välja en pleb som mig men nu för tiden så väcker Alex Armstrong starka reaktioner både villigt och ovilligt . Det är också intressant hur mitt perspektiv ändrats över långa tidsperioder gällande viss anime. Till exempel, "Higurashi no Naku Koro ni". När jag först såg den så tyckte jag "helvete vilken irriterande animation och vilken konstig huvudform de har". Nu så respekterar jag den lite. Animationen, tempot och karaktärsdragen bidrar till en rätt så stark känsla av ångest som jag tycker de lyckats förmedla perfekt. Det är ändå lite unikt för studion att få fram starka budskap eller att ens kunna hålla sig till temat med en bra balans av händelser som driver handlingen. Det är nog det som ändrats mest med min smak, jag föredrar anime som har en bra balans och kan hålla sig till temat och till viss mån få fram ett budskap. Det betyder inte att jag till exempel hatar fan service, men om fan servicen har en skadlig effekt när det gäller handlingen så blir jag irriterad. Insåg nu att detta blev väldigt subjektivt, jag och någon annan kanske inte har samma åsikt om vad t.ex. bra balans är. Kritisera gärna Med allt detta sagt, hur har er smak ändrats sen ni började titta på anime? Tycker ni likadant nu som ni gjorde innan om den första anime ni sett? Finns det anime som ni förr ogillat men nu gillar på grund av diverse anledningar?
 8. Saten

  Ge mig tips om anime att se

  någon som har tips på lätt och motiverande anime för depressing times? tack.
 9. Saten

  Anime.se:s framtid är upp till dig

  Men det är just det som inte kommer hända. IRC kanalen är inte längre anime.se. Det är ett community av folk som träffades på den här sidan för flera år sedan och sen gick vidare. Många av de har inte ens med anime att göra längre. Varför skulle vi vilja ta de hit? eller det är iallafall så jag känner.
 10. Saten

  Anime.se:s framtid är upp till dig

  Vad jag syftade på med "* En IRC som leder alla diskussioner iväg från forumet? Bara gamlingar använder IRC." är att det är en arm som behöver kapas av. Nej, det är inte en dålig grej att IRC kanalen finns. Ha kvar den men associera den inte med forumet längre. Många diskussioner hänvisas till den kanalen, och nybörjare som gillar att gräva kommer att till slut hitta tråden som länkar dig dit. När man väl är där så skriver man med alla veteraner där och inser "oj, även om det är skitsnack så är det många mer diskussioner.", jag stannar nog här. Och just då förlorar vi någon som annars skulle posta på trådar här på forumet. Eller så känner de som jag att man inte platsar in bland de många veteraner som redan känt varandra i flera år. Men man kan inte heller skriva mycket på forumet eftersom att alla som är aktiva lurkar istället på IRC kanalen. IRC tanken är en fin idé, men den funkar inte. I nuläget förvärrar den bara saker även om det är indirekt. Jag är också emot en IRC integration för som sagt, IRC kanalen är mer ett off-side community av veteraner. Låt de behålla sin speciella core.
 11. Saten

  Vad lyssnar ni på just nu?!

  Det var längesen..
 12. Saten

  Anime.se:s framtid är upp till dig

  Nej, jag hade inte donerat ett enda öre till att behålla namnet "anime.se". Namnet har inte hjälpt i flera år, varför ska det hjälpa nu? Visst, det är ett coolt namn. Men jag ser hellre en hel make-over. Byt namn, arkiva alltig, gör om hemsidan och låt det bara bli en RESTART. Donerar hellre till framtida kostnader i en remake än till att behålla ett simpelt domännamn bara för nostalgins skull. Om forumet dör så kommer aldrig någon annan uppleva den nostalgi ni upplevt, så skitsamma. Vi är ett community, varför ska vi begränsa oss när det finns så många potentiella användare som kan joina oss så att vi återigen återskapar det anime-forum-paradis detta en gång var. Här kommer lite punkter på vad jag hade viljat se: * Massor med egen customization, t.ex. att hitta nya grejer ska inte vara limited till den knappen längst upp i hörnet, det finns vissa forum som kör med "Last 5 Updated Threads" Låt användaren välja. * Det ska vara belönande att vara aktiv i forumet, folk älskar internet poäng och badges (se reddit). T.ex. låt den som gissat mest animes i gissa-anime tråden få någon cool badge som säger "bästa google image searcher september 2015" * Skaffa ett Mod Team, GFX Team, Event Team, Software Engineering(?) Team. Ha en main moderator i varje team * Låt Mod teamet sköta moderation, GFX teamet sköta design(typ skapa nya themes och nya badges), Event teamen kan ju vara det Soverejn och MathJuice gör nu(de gör bra ifrån sig), en sak jag dock ogillar är att ingen av de utdelade priser från dessa event har haft något med forumet att göra. SE Team är ganska self explanatory. * Skapa massor med guides, det lockar random google sökningar till forumet. * En IRC som leder alla diskussioner iväg från forumet? Bara gamlingar använder IRC. * Mycket mer interaktiv chatt, mer emojis, kanske funktioner som "whisper" och allt sådant. Teamspeak är najs. * Vad hände med anime awards? Man måste vara consistent oavsett hur det går. * Folk gillar att se vad developers gör även om de inte förstår sig på något. Skaffa en Developer-blogg som uppdateras typ varje vecka. Vad jag vill säga är: Tänk frammåt; Experimentera, hur mycket lägre kan vi egentligen sjunka? Jag ser hellre att forumet dör kaotiskt än att vi väntar till vårt sista lilla andetag.
 13. Saten

  Spelhelg 20-21 Juni 2015

  Yo! Jag är med :D Ni får adda mig på LoL igen då jag slarvade lite med datorsäkerhet och nästa gång jag loggade in så var alla som vart på min friends list borttagna (om ni fick något konstigt meddelande från mig som på rostig engelska bad er att logga in någonstans så ber jag om ursäkt) , oops... anyway, adda "Deft Fanboy"
×