Hoppa till innehåll

Jackdaw

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  82
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  7

Jackdaw vann senast dagen den oktober 23 2014

Jackdaw hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

46 Utmärkt

Om Jackdaw

 • Rang

 • Födelsedag 1989-10-09

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Uddevalla
 • Intressen
  Litteratur, serier, kendo, spel, konst, kultur, instrumentalmusik, medicin, forskning och historia. Jag är ganska mångsidig.

Anime och manga

 • MyAnimeList
  http://myanimelist.net/profile/Eagle_Tas

Kontaktsätt

 • Skype
  eagle_tas
 1. Ah, ursäkta för sent svar. Som Stekeblad påpekade kommer det ske inne på Teamspeak servern för anime.se. Tiderna det kommer vara på kommer vi komma överens om tillsammans innan det börjar. Blir det omöjligt att hitta en tid som passar alla och/eller om vi blir för många kan det bli så att klassen kommer få hållas på två tillfällen i veckan istället för ett.
 2. Nihongobu är ju ett studiesällskap vi driver på forumet så givetvis kommer en social komponent in, men lektionerna kommer vara lektioner, så fokus är naturligtvis först och främst på att lära sig japanska under de timmarna. På övrig tid är det dock fritt fram att umgås hur ni vill runt studierna i klubbrummet. Kan t.ex. spela shiritori med varandra! Jag har nu inte planerat det exakta innehållet ännu men strukturen på lektionerna kommer nog se ut så att jag kommer först förklara det vi går igenom, ta frågor om något är oklart och sedan kommer ni få öva på att säga exempelmeningarna sinsemellan. Jag kommer sikta på att så mycket som möjligt av undervisningen också kommer ske på japanska så att ni får chansen att vänja er vid vissa set-meningar som t.ex. "dewa jugyou wo hajimemasu" = "då börjar jag lektionen" eller "kiite kudasai" = "Var vänlig och lyssna", etc. Nu är tyvärr en lektion i veckan inte speciellt mycket om man ska lära sig ett språk, det kräver mycket mer tid och övning (jag personligen har redan ägnat över 1000 timmar totalt), så jag kommer ge ut läxor och övningsmaterial så att ni kan studera mera när det passar er och jag kommer finnas till då jag kan för att hjälpa er ytterligare. Jag uppmuntrar även er att studera på egen hand på valfritt sätt och kommer hjälpa er hitta material och program som passar er, men för lektionerna kommer det inte krävas för att kunna hänga med. Verkar vara ett ganska friskt antal intresserade! Trevligt att se! Då ska jag börja sätta igång så snart som möjligt med förberedelserna. Räknar med att det kan ta några veckor att färdigställa.
 3. Jackdaw

  Senpai Club: svenskproducerad animeparodi!

  Avsnitt 2 del 1 har äntligen släppts!
 4. Som ni kanske känner till finns det möjlighet att öva japanska med oss på Nihongobu genom forumets TeamSpeak server (voice.anime.se). Vi vill nu kolla om det finns några som är intresserade av att gå på en nybörjarkurs hos oss som jag kommer handha och undervisa. Tanken är att vi kommer köra på en fastsatt tid varje vecka med ett bestämt antal lektioner där vi går igenom vanliga fraser och grundläggande grammatik. Utöver det kommer det finnas möjligheten att komma och öva när ni vill med oss inne i övningsrummen. Eventuellt kan vi ju också komma överens om en tid varje vecka för ett gemensamt övningspass eller kanske för en frågestund där jag kan finnas till för att hjälpa er om ni undrar över något eller behöver hjälp. Om intresset finns så ska jag ordna ihop studieplan och undervisningsmaterial inom kort och så får vi komma överens om lämpliga tider då alla kan vara med. Tack för er uppmärksamhet och hjärtligt välkommen!
 5. Jackdaw

  Läser du några lättromaner?

  Atmosfäriskt är ordet. Första boken var verkligen fullproppad med 視線 (blickens riktning) hit och dit. Något repetitivt var det kanske, men alla de beskrivningarna om blickar, ansiktstryck och övrigt kroppsspråk var verkligen effektiva i att ge inlevelse i karaktärerna och dialogerna. Tycker definitivt det är mer av en styrka för boken än en svaghet.
 6. Jackdaw

  Läser du några lättromaner?

  Lättromanen är väl ganska mycket av en marketing term. Vad som är och inte är en lättroman bestäms egentligen bara om det har släppts under en lättroman label eller inte. Ett exempel på böcker som de flesta tänker på som en lättromanserie men inte är det officiellt är monogatariserien. Varför? Antagligen för att de kan sälja dem dyrare då (kostar runtade 2000 yen styck har jag för mig, jämfört med 500-600 för en lättroman). ¯\_(ツ)_/¯ Men om man ska tala generellt så kan man säga att lättromaner är serialiserade ungdoms- och pocketromaner med illustrationer. Generellt sett menat att vara lättare att läsa än vuxenromaner också (mer furigana i dem iallafall). That's it. Inte märkligare än så. Bungaku Shoujo har jag också beställt, den har jag velat spana in länge!
 7. Jackdaw

  Läser du några lättromaner?

  Jag tycker det inte riktigt går att bedöma om en lättroman är bra på dess framsida av det simpla skälet att de flesta lättromaner ser likadana ut vad framsidan gäller, iallafall med de japanska utgåvorna. (Söt tjej, två söta tjejer, söt tjej bredvid en kille med svärd/pistol, söt tjej med svärd, ett harem... hmm...) Jag gör mitt bästa att läsa lättromaner, men det går segt och med en del möda fortfarande så än så länge har jag bara läst klart första volymen av Spice and Wolf (den var bra!), 1/4 av Hyouka och påbörjat Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru och Toradora. Tror om jag bara får upp min vokabulär mera så lär jag få mer fart på läsandet. Ser fram emot den dagen jag slipper läsa böckerna vid datorn för att fullt förstå, har iallafall uppnått det med manga. :) Väntar just nu på en beställning från japan med fler böcker. Har hört att Utsuro no Hako to Zero no Maria ska vara väldigt bra, så jag ser framemot att spana in den närmare när den väl dyker upp med posten.
 8. Jackdaw

  Prata japanska på Anime.se? もちろんだ!

  Jag kommer försöka finnas tillgänglig varje kväll, som jag är hemma och ledig, i klubbrummet för de som vill öva. Jag är lite dålig på att komma ihåg att markera när jag går från datorn, men vanligtvis hör jag om någon snackar i kanalen så ge mig gärna 5-15 minuter om jag inte svarar.
 9. Jackdaw

  Hur blir man mangatecknare?

  Min post kanske inte ger direkt svar på din fråga om hur man gör just i Japan, men om du eller någon annan undrar hur man kan bli mangatecknare i Sverige så hoppas jag mitt svar nedan kan vara till hjälp: Natalia Batista är en svensk mangatecknare som är aktiv och har blivit publicerad och föreläser med jämnan om hur man kan bli mangatecknare. Jag var på hennes föreläsning under Närcon och tyckte hon gav bra praktisk information. Om du är intresserad så kolla på hennes blogg eller kontakta henne och se var och när hon håller nästa föreläsning. Tourinformation står listat i högerspalten. Kan summera kort en del vad hon berättade. Vad hon berättade finns det idag framförallt två vägar man kan gå. Den ena är att bli publicerad som Sceleris pratade en del om ovan, den andra är att gå genom webben. Förutom vad Sceleris redan nämnde kan du försöka söka dig in på konst- eller serieskola. Genom den vägen får du kontakter i industrin och lär dig mycket praktiskt om hur du söker dig till förlagen samtidigt som du förstås får möjlighet till att utveckla ditt tecknande. Att skicka bidrag till tävlingar hjälper dig att bli upptäckt, eventuellt tjäna pengar och är en merit när du kontaktar förlagen. Du kan också skaffa erfarenhet och tjäna pengar genom att ta uppdrag från företag som att t.ex. designa broschyrer m.m. för reklam, information och så vidare. Den andra vägen är att etablera dig på nätet, skapa en hemsida och bygg en stadig läsarkrets genom att uppdatera regelbundet. Genom sidor som Inkblazers kan du göra dig synligare samtidigt som du får möjlighet att tjäna lite pengar genom en pott som delas ut till de som är aktiva och som har störst publik varje månad. Om du kör en egen hemsida måste du också locka dit läsare. Var beredd att betala lite för att marknadsföra din sida, gärna genom bannerads. När du väl har skapat en läsarkrets måste du skydda den. Uppdatera alltid på de dagar du har bestämt. Om du stoppar så tror läsarna snart att du har slutat och kommer inte tillbaka. Gemensamt för båda vägarna är att det är viktigt att du är aktiv och tecknar serier regelbundet. Det är också viktigt att du bevisar att du kan avsluta serier som du har påbörjat, så försök gärna göra kortare serieberättelser. Du behöver även marknadsföra dig själv så att du inte faller bort i obskyritet. Om du tecknar under pseudonym så se till att du har samma överallt, annars riskerar du att splittra din fanbase och anklagas för att plagiera dig själv. För alla som hoppas bli serietecknare, lycka till och kom ihåg att man blir vad man gör, så teckna på bara!
 10. Härligt! Nu kom äntligen avsnitt 82 från Närcon! Det har jag väntat på! :)
 11. Jackdaw

  Gissa animen

  Korrekt! En Ghibli-film som många fler borde se - speciellt de som tror Ghibli bara är Miyazaki. Iallafall, bollen går över till Sceleris!
 12. Jackdaw

  Gissa animen

  Icke! Nästa bild:
 13. Jackdaw

  Gissa animen

 14. Jackdaw

  Vart tog introduktionstråden vägen?

  Står fäst överst i Foruminfo. Här har du länk: http://www.anime.se/forum/topic/26-presentationstr%C3%A5den/ Välkommen tillbaka!
 15. Jackdaw

  Gissa animen

  Min gissning är att om det blir så blir det när det finns kanske 8 volymer ute ungefär. Många serier som blir adapterade när de väl kommer upp i de svängarna. Finns 5 ute nu, så kanske nästa år om vi har tur? Iallafall, för att återgå till ämnet så kommer här en vacker landskapsbild!
×