Hoppa till innehåll

Stekeblad

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  486
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  40

Stekeblad vann senast dagen den april 10

Stekeblad hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

97 Utmärkt

Om Stekeblad

 • Rang

 • Födelsedag 1995-06-19

Profilinformation

 • Kön
  Man

Kontaktsätt

 • Webbplats
  https://stekeblad.se

Senaste profilbesökare

5 634 profilvisningar
 1. Stekeblad

  Skärmdumpskampen

 2. Stekeblad

  NärCon Sommar 2020

  Jag läser att NärCon ställer in i år igen. På deras hemsida står det nu 28-31 juli 2022
 3. Stekeblad

  Gissa animen

  Krabbor? Aiura?
 4. Stekeblad

  Gissa animen

  Får mig att tänka på huvudpersonen i Shakugan no Shana
 5. Avsnitt 49 (välj mig) Vad var det som hände i rummet med alla Ryuzu? Jag hängde inte riktigt med men så plötsligt försvann kristallen. Behövde kristallen försvinna för att barriären helt skulle försvinna? Är originalet borta för alltid eller flyttades kristallen bara någon annan stans? I detta avsnittet rörde de också till om vem Roswaal egentligen är. I Beatrice tillbakablick får vi se när hon flyttade in i biblioteket och tiden som följde. Efter Echidna försvann (dog?) började Roswaal komma till biblioteket för att läsa om själar och vad man kan göra med dem. Tiden går och Beatrice berättar att en dag kommer det in en annan Roswaal som introducerar sig som den nuvarande Roswaal, Roswaal B. Mathers, och att han har hört talas om Beatrice från sin föregångare. Först kan man tänka sig att det är Roswaals son som kommer in, men som han introducerar sig och använder ordet föregångare istället för pappa så tror jag inte så är fallet. Över de århundraden som följer så kommer och går andra Roswaal tills berättelsen kommer till nutid. Eftersom dagens Roswaal verkar minnas för 400 år sedan som om han själv var där så tror jag inte på att det kan vara genom en berättelse som har berättats inom familjen från generation till generation utan det är nog snarare samma Roswaal som flyttar sin själ till en yngre kropp för att som människa kunna leva i över 400 år. Den "första nya Roswaal" i tillbakablicken introducerade sig som Roswaal B. Mathers medan dagens Roswaal (enligt MyAnimeList) heter Roswaal L. Mathers. Hur Roswaal än föryngrat sig, om det är använda sina biologiska barn eller någon form av klon, så kan bokstaven vara ett slags "versionsnummer". Att nå L, alfabetets 12:te bokstav, på ca 400 år är rimligt i förhållande till hur länge människor lever. MyAnimeList listar visst en Roswaal J Mathers som var en kvinna (är med i en sidoberättelse). Det kan vara henne och styrker i så fall bokstavsnamngivningen ("farmor" J, "pappa" K (okänd), "nuvarande" L). Annars, en paus i stridigheterna detta avsnitt. Det ser ut att kunna bli mer av det nästa vecka. Det var mer känslor, mest från Beatrice sida.
 6. Avsnitt 9 Nu är det sagt rakt ut, det är en skillnad på 15 år mellan Kumokos berättarspår och resten av klassen. Hjälten Julius halsduk är gjord av Kumokos trådar och ägget hon hittade vid något tillfälle kort innan hennes "my home" brändes samma ägg som Fei senare kläcks ur. Jag funderade tidigare på om det finns en eller flera demonfurstar. Under demonernas krigsmöte står det i textningen flera gånger demonfursten (bestämt form, singular). Jag tolkar det som att det bara finns en i hela världen men detta ska inte ses som absolut fakta och kan vara fel. Att det bara kan finnas en demonfurste styrks av att Shun säger att det bara kan finnas en enda som kan ha titeln hjälte. Mot slutet av avsnittet får vi höra demonfursten säga: "As bad as I might feel for Yamada-kun" Yamada är en av de reinkarnerades japanska namn! (men vems hittar jag inte). Det kan inte vara många som kan det namnet. Kan demonfursten vara Kumoko? Ett par repliker före denna så sades det också "At the time, I would've never imagined we'd end up in this kind of arrangement.". Det är från en konversation mellan demonfursten och en av demonerna från krigsmötet, en demon som jag är lite osäker på men skulle kunna vara samma som levererade telefonen med administratör D till Kumoko i grottan. Om Yamada är han som bröt in när Kumoko blev mobbad i tillbakablicken till utelektionen i parken (och Kumoko är demonfursten) så finns det underlag för att vilja skona honom när ett anfall mot människorna inleds. Med fortsättning på dessa antagande, vad skulle göra så att Kumoko vill föra krig mot människorna när hon tidigare var en av dem? Är det så att hon inte bara var mobbad utan riktigt hårt mobbad innan återfödelsen till spindel kan det motivera hat mot människor och klasskompisarna som inte gjorde något för att hjälpa. Jag tycker inte det passar in på hennes attityd/personlighet dock. Kanske är det press från administratörernas sida? Att hela tiden göra något intressant för att underhålla dem för att inte bli kastad åt sidan när de tröttnar på henne. Med ett tidsgap på 15 år finns det dock mycket att fylla i och vad som helst kan ha hänt som lett fram till denna situationen.
 7. Stekeblad

  Gissa animen

  Är det en bildrebus? Bild 1 och 2 ---> Food Wars?
 8. Avsnitt 46 Veckans detalj: Efter att jag lade märke till att Roswaal blundade med ena ögat medan han pratade med Emilia i början av avsnittet så lade jag för mycket uppmärksamhet på när han blundade och när han hade ögonen öppna, det gav inget mer än slutsatsen att Roswaal blundar ganska mycket... Emilia har vuxit mycket från att ha klarat första delen av prövningen och fått tillbaka sina minnen. Det är dock två prövningar kvar, vad kommer hända i dem och hur kommer det påverka Emilia? Kommer hon glida genom dem, finns det plats att växa ännu mer eller slår det kanske tillbaka mot hur det var när hon misslyckades gång på gång? Det sista tror jag inte på. Om inte de kommande prövningarna klipps ner kraftigt eller bort helt så skulle jag vilja se att det är en liten uppförsbacke i alla fall när första till slut flöt på så bra. Tiden är knapp. Roswaal verkar försöka dra igång snöstormen. Under konversationen med Ram pratar de om att den sista sammandrabbning/striden är nära. Vad det är för strid säger de inte men Roswaal säger flera gånger att slutet är nära. Från vad vi sett i tidigare loopar så är att överleva attacken mot herrgården, förhindra snöstormen och besegra den stora kaninen de närmaste kända striderna för team Subaru. Den teorin får ett bakslag, Roswaal: "This is the precious young girl who offered her own life to save her friend by becoming the Sanctuary's core but my objective does NOT involve her" Du, det var du Roswaal som attackerade Ram och Rems by! Det avslöjandet kom inte som en överraskning. Jag försöker tänka tillbaka på tillbakablicken till när de var små och vad som hände men kommer inte ihåg mer än att attacken hände. Roswaal blir hemskare och hemskare, är han på väg att knäckas och bli galen efter några ytterligare avsnitts uppbyggnad? Sedan kan man också fundera på löftet mellan Ram och Roswaal och vad som hållit henne runt honom så länge. Introt, är det andra gången det visats nu? Jag gillar låten riktigt mycket! Ytterligare tanke om tidigare avsnitt: Vad tänker Echidna om Roswall? Bara en hjälpreda som kunde hjälpa till med den magin hon höll på med för länge sedan. kanske lite komiskt över Roswaals potentiella kärlek till henne (obevisat och omdiskuterat 😁) för det verkar som att han inte sett henne sedan attacken och uppsättandet av barriären. Med tanke på hur många gånger Subaru blivit bjuden på te så kan jag inte tro att hon inte skulle kunnat bjuda in Roswaal om hon velat. Hon kanske inte känner att hon behöver. Drar Echidna i trådarna genom visdomens bok(?)(Tome of Knowledge). Men Echidna skulle inte vilja släppa lös snöstormen i helgedomen som hon uppfann en barriär för att beskydda. Vet vi om snöstormen är kopplad till någon karaktär?
 9. Avsnitt 45 Vi får reda på lite mer. Roswaal nämnde sina föräldrar bara några minuter in i avsnittet när han i tillbakablicken pratade om hur Echidna räddade honom. "Instead, I bested my parents and siblings to overtake the Mathers family, all thanks to her." Interaktionen Roswaal <--> Echidna och Roswaal <--> Subaru krossar teorin om att Roswaal i tillbakablicken inte är samma som i nutiden. Senare säger Roswaal dessutom till Subaru "I didn't come through these 400 years only to bend to a change of this degree". Vi fick dock inte reda på något om hur han tillbringat de senaste 400 åren och om man har behövt några magiska trick för att kunna leva så länge eller om han är naturligt långlivad. När Roswaal ligger nertryckt på marken under fighten med Hector, the Devil of Melancholy (ytterligare en ny mystisk karaktär som är mycket stark, tillräckligt stark för att oroa Echidna) så hör jag något från Hector som är så typiskt Roswaal, en replik med utdragna vokaler. Jag vet inte om jag försöker hitta detaljer som inte betyder något eller om jag har en ledtråd till något som kommer. Men, när Hector drog i vokalerna slogs jag av tanken att jag inte tror jag har hört Roswaal dra ut sina vokaler någon gång i tillbakablicken Vi får inte se hur fighten slutar i detta avsnittet efter att Echidna lägger sig men Roswaal är slagen. Om Hectors beskrivning om hur slagen han är korrekt (krossade ben, mosade inre organ och punkterat hjärta) så behövs det ett mindre under för att rädda honom. Kan det finnas en länk mellan nuvarande Roswaal och Hector från tillbakablicken? Innan Hector anländer till helgedomen föreslår Beatrice att de kan fly med hennes dörrmagi. Kan hon i nutid öppna en dörr mellan Roswaals herrgård och helgedomen? Ja/Nej eller endast efter att barriären rivits? Roswaal berättar mer i avsnittet, även lite om vem Emilia är: "Born with the curse of sharing the same lineage as the Witch of Envy, it's inevitable that she will be scorned as a witch!" En U-sväng i handlingen: De kanske vill vi ska tro att Roswaal älskar Echidna. Med allt prat om att vara svag får mig att vilja kasta fram en teori. Den han älskar är egentligen Ryuzu som i hela tillbakablicken framställs som svag. Det har tidigare berättats om att Roswaal brukar besöka helgedomen där Ryuzu-originalet är instängd i barriärens kärna. Instängd sedan den dagens hans hjärta var punkterat. Jag citerar Roswaal: "And even after being without her for so long, her image is forever burnt into me. It never stops burning my soul! My heart is still in pieces, as it has been since the day we parted. Nothing has changed for me!" --- Men just nu är detta bara en vild teori.
 10. Avsnitt 7 Nu händer det grejer! Här är tre saker att fundera på: Vad är så farligt med att nå för hög nivå och låsa upp nya förmågor? "Administratörer"?! Vad håller elvan-sensei på med som de andra inte vet om?
 11. Demonfurste låter bättre, ska börja använda det istället för demonherre. Jag kommer att tänka på ordet häxmästare.
 12. Avsnitt 6 I slutet av avsnittet så får man reda på vem nedan karaktär från introt är alltså en demonherre (Eller kanske Demonherren, om det bara finns en) Demonherre, fast en tjej. Vad blir det för ord då? Demondam låter för fint tycker jag. Demonhertiginna låter lite mörkare, lite ondare, men jag vet inte. Det spelar kanske ingen roll för demonherre fungerar bra, men jag tycker det är lite roligt att fundera på ord ibland. Spoilervarning för kommande händelser:
 13. Avsnitt 43 Det började med en berättelse om hur Helgedomen såg ut förr. Echidna bodde där tillsammans med Ryuzu och Beatrice. Vi fick också se Roswaal komma på besök. Vid den punkten han jag tänka "Är det bara Subaru som inte är flera hundra år gammal eller ännu äldre?"(Han är inte den enda men det många karaktärer som är mycket gamla.) innan Ram avbröt med förtydligandet att det var en Roswaal från flera generationer tidigare. Men det kanske bara är vad han har fått henne att tro? Jag kom att tänka på något Sceleris skrev tidigare i tråden: Den största delen av avsnittet utspelar sig dock i Emilias förflutna där vi får träffa en häxa jag inte tror vi fått se tidigare: Pandora, Witch of Vanity (fåfängans häxa). Hon kommer i sällskap med Regulus som dök upp redan i förra avsnittet. Regulus kallar Geuse för "some worthless spirit", vad säger det om Geuse? Vi bet fortfarande inte vad exakt som hänt med Emilias föräldrar men vi får ytterligare en ledtråd att nysta med när Fortuna säger att det är Pandora som är inblandad "Be om ursäkt för vad du gjorde mot min bror och hans fru!" Språkliga nyanser kan ha ändrats av översättningar men för mig låter det som att det inte är så enkelt som att de fick en snabb död utan mer i riktningen mot att ha förvandlats till något eller skadats allvarligt mentalt/psykiskt. Något som får konsekvenser för Emilias föräldrar i många år eller resten av deras liv. Det sista Fortuna säger innan hon skickar iväg Emilia tillsammans med Archi är "Lia, I love you." Lia, den enda andra karaktären jag kan komma på som säger Lia är Puck... Poäng igen till Sceleris. Som jag minns det så har Emilia blivit utfryst när hon besökt någon människoby och i städer, byn i skogen där hon växte upp fick jag intrycket av att vara en alvby. Där känner de flesta antagligen henne och har ingen anledning att vara rädda. Det hade dock kunnat vara en Naruto-situation: byborna visste att en hiskelig kraft förseglades i barnet, en kraft som en gång orsakade en tragedi och kan göra det igen, och det färgade deras attityder mot barnet. Vi har kanske fått fel intryck. När Archi flyr genom skogen tillsammans med Emilia så säger hon mellan tårarna att hon har känt sig hatad, utfryst och ensam i byn. Archi svarar att så inte är fallet, men det tror jag bara är för att försöka trösta henne. Archis liv tar dock slut kort senare när de springer på Den svarta ormen som gör sitt första uppträdande i serien. Innan han dör beskriver han den som "The crucible of diesease... The plague-bearing mabest" Det verkar räcka med en beröring för att man ska smittas och dö minuter senare. Hur kan man i så fall besegra den? Kan den smitta dig om du rör vid den med skugghänder? Tillbaka till Geuse, innan han försöker på sig att slåss mot Regulus och Pandora så plockar han fram en liten ask med skugghänder. Häxfaktorn. Han låter häxfaktorn inta honom och han får skugghänder. Häxfaktorn verkar ha eget medvetande av något slag, vi får förklarningen att den valde Geuse (dessutom skyddade den Subaru tidigare innan han ens visste han hade den). Häxfaktorn gör fler saker med Geuse, en som var lätt att lägga märke till var att han började avsluta sina meningar med "desu" och är antagligen det som senare drev honom galen.
 14. Tack för fina förklarningar! Den lösare användningen av bror och syster har jag lagt märke till flera gånger i olika serier men inte vetat hur långt den sträcker sig. Språk är komplicerat och det är verkligen intressant vad mycket du lyckats gräva fram om Fortunas och Geuses relation genom deras val av ord och läsa mellan raderna! När det kommer till deras ålder igen så får raderna du valt ut det att låta som om de båda tror att de är äldre än den andra. Fortuna: "Jag är gammal jämfört med en ung pojk som dig" Geuse: "Jämfört med hur långlivad jag är så är till och med Fortuna ett barn". Jag köper poängen, Geuse kan vara flera hundra år gammal. Frågan är nu "Vem är Betelgeuse?". Får se om vi får reda på mer i kommande avsnitt. En småsak, men, försäljaren säljer inte äpple, utan äppla (på japanska säger han ringa istället för ringo)
×