Hoppa till innehåll

Stekeblad

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  335
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  30

Allt som postas av Stekeblad

 1. Stekeblad

  Anime.se Podcast Q&A

  Jag gillar inte bli utfrågad, men jag har svar på den nöten jag gärna delar med mig av. Ytterligare ett par frågor: 1. Lyssnar ni mycket på japansk musik utöver låtarna i början, i slutet och ibland i anime-avsnitt? 2. Följdfråga, Har ni någon favoritlåt/artist/grupp?
 2. Stekeblad

  Gissa animen

  K-On
 3. Stekeblad

  Gissa animen

 4. Idag började vi med "animelunch" på jobbet.
  Första serie: Durarara

 5. Stekeblad

  Gissa animen

 6. Stekeblad

  Gissa animen

 7. Stekeblad

  Gissa animen

  Anima yell?
 8. Stekeblad

  Hur mycket anime tittar du på?

  Bokför vad jag ser i ett kalkylark och kommer fram till att jag såg färdigt 47 serier under 2018. Totalt summerar det ihop till 633 avsnitt* (sedan började jag kolla på Bleach för några månader sedan som jag inte är färdig med än så addera ytterligare 90 avsnitt). Det blir i snitt nästan två avsnitt om dagen eller en serie i veckan. *Filmer och kortavsnitts-serier räknas om till 25 minutersavsnitt för att göra det lätt att beräkna ungefärligt antal sammanlagda timmar och dagar.
 9. Stekeblad

  Skärmdumpskampen

 10. Välkommen till årets Slice of Life-kalender julkalender Till skillnad från tidigare år ska vi inte se en specifik serie, i år blir det 24 utvalda avsnitt från olika serier inom genren Slice of Life. Bortsett från ett par i början har alla avsnitt ett snö eller vintertema. Avsnitten är handplockade av MathJuice. På lördag är det den första december och då drar vi igång, först ut är första avsnittet av Anima yell! Här är en lista över alla avsnitt och länkar till dem
 11. Stekeblad

  Animeköp

 12. Där var vi igenom årets julkalender! Hur många serier hade ni sett tidigare och hur många var nya för er? För mig var 11 serier nya.
 13. Jag har suttit och läst på Wikipedia en stund nu om yule och yule log är. Tvillingarna sägere inte att de ska "bränna en yulestock på ett hjärta" utan "set the Yule log ablaze in your hearth" eller på svenska "Tänd Yulestocken i er eldstad". Jag fattar det som att en yulestock är en stor träbit som ska brinna i flera dygn och när den nästan brunnit upp släcker man den. Man har biten som är kvar stående hemma som ett skydd mot tandverk, oväder, sjukdom med mera. Vid nästa yulefirande använder man förra årets stock för att tända den nya. Jag hade en teori om var tvillingfåglarna kommer ifrån, fast den sprack efter lite mer efterforskning så nu ligger den i spoilern. (Den har med Oden och Tomten att göra) Istället tar mitt sökande mig till en religion som kallas Wicca som uppstod i England under första halvan av 1900-talet. Serien skulle kunna utspela sig ungefär vid den tiden. I England säger de själva att de är i avsnittet. I Wicca tror man en gud och en gudinna, guden kallas "The Horned God", är solens gud och ses ibland som en treenighet av "Ungdom, Fadern och den gamla mannen". Gudinnan är månens gudinna och likt The Horned One är hon en treenighet men av "Jungfrun, Modern och kärringen" men också treenigheten "Our Lady of Tears, the Lady of Sighs and Our Lady of Darkness" Men hur är detta relaterat till Yule? Se följande stycke från Wikipedia-artikeln om Horned God: "In Wicca the cycle of the seasons is celebrated during eight sabbats called The Wheel of the Year. The seasonal cycle is imagined to follow the relationship between the Horned God and the Goddess. The Horned God is born in winter, impregnates the Goddess and then dies during the autumn and winter months and is then reborn by the Goddess at Yule." Så, tillbaka till vad fågeltvillingarna sa i avsnittet, här är fyra rader av vad de sagt och en sammanfattning av hur det verkar koppla till Wicca: The sun is the light for the early sleepers: The Horned One är solens gud The moon and the stars are light fir the night owls: Gudinnan är månens gud Complete all the rituals by night, the night of yule comes: Yuledagen är den dagen som The Horned One återföds Before the Horned God and his Dark Lady walk the earth: Dark Lady, eller Lady of Darkness, ett av Gudinnans namn För mer läsning så är här ytterligare två Wikipedia-artiklar jag använt mig av: Wiccan views of divinity och Triple Goddess
 14. Girlfriend Kari: Utöver en klasskompis från Frankrike verkar det som om de har en annan från Slovenien: [bilder] Och hur Miss Kobayashi's Dragon Maid kan få den lilla flickan som säljer tändstickor till något helt annat var riktigt roligt att se. Det som började med en liten oskyldig ändring i manus så att den lilla flickan är en magical girl blev snabbt tillägg av drakar och samurajer. [bild]
 15. Tjejerna i Laid-back Camp tillbringar sin jul på en campingplats. Utöver att utöva sina aktiviteter i camping-klubben så hinner de också med ett möte i sin hemliga klubb:
 16. 16 December och ytterligare en serie jag inte sett tidigare. I vilken sorts fantasivärld utspelar sig Is the order a rabbit?! Det finns ju en pratande snöbollshatt, som inte smälter! Har det hänt något med caféts ägare (eller före detta ägare)? Svar (spoiler) På MyAnimeList står det :"Tippy is the grandfather of Chino"* 18:40: Snöbollehatten säger "I've never seen Rabbit House so full of life." 18:43: Servitrisen bredvid hoppar till 18:46: Servitrisen bredvid säger "I can clearly here the master's voice. This is a night of miracles!" Snöboll? Det ser definitivt ut mer som en snöboll än en katt eller något annat djur! I början av avsnittet bar en av karaktärerna snöbollen på huvudet vilket är konstigt. (Det skulle vara konstigt om det var en katt också...) Enligt MyAnimeList så är det visst "a female angora rabbit"*. Det är konstigt att ha kaniner på huvudet också... fast jag tycker fortfarande det ser ut som en snöboll! *källa: https://myanimelist.net/character/103091/Tippy
 17. Det var lite svårt att bli inkastad i DENKI-GAI: Jag hade problem med att förstå bandet mellan karaktärerna först, de jobbar i samma bokaffär. Eller jobbar några bara deltid? Jag skymtade skolbadkläder i introt. Bokaffären hade jul/mellandags/nyårs rea som lockade massvis med kunder, så många att flera i personalen oroade sig hela tiden för att bli ihjältrampade (minst en blev så illa skadad att denne inte kunde fortsätta jobba). Inte en liten skillnad från tidigare i avsnittet då de fick stå utanför i kylan och försöka locka in kunder.
 18. Non non Biyori: Även i en liten by någonstans med en enda skola och som har totalt fem elever, alla i olika årskurser, händer det saker. I dagens avsnitt är det övernattning på skolan och skidåkning som gäller. Renge säger så konstiga saker ibland:
 19. Inte sett Anne Happy! förr och jag tycker inte det var några problem med att hoppa rakt in i femte avsnittet. Det verkar som serien är full av kärlek: till barndomsvänner, djur och gatuskyltar. Anne Happy! åker in i min kö, det här serien vill jag se mer av.
 20. jag känner att denna julkalendern är vad jag behöver! För två månader sedan började jag kolla på Bleach och Black Clover som tagit all min anime-tid, jag har inte fått tillräckligt med slice of life.
 21. Nu är kalendern igång! Jag tycker Anima Yell gav en bra start, avsnittet var roligt att se på. Nu fanns det ingen snö i avsnittet (avsnittet utspelar sig i april...) men jag ser heller ingen snö utanför fönstret. Håll ut, snön kommer. Mer om avsnittet:
 22. Stekeblad

  Julkalender 2018?

  Året börjar närma sig sitt slut, om två månader är det julafton och om drygt en börjar december. Den första december börjar, som de flesta barn vet, julkalendern. Vi har flera gånger anordnat en egen anime-julkalender, är ni intresserade av att ha en i år? I så fall posta era animeförslag här!
 23. Stekeblad

  Julkalender 2018?

  Det blir en Slice of life mix i år. Jag skapar en ny tråd ikväll så kalendertråden blir separat från planeringstråden.
 24. Stekeblad

  Julkalender 2018?

  Efter att ha funderat på det en del så låter det som en bättre ide än dubbla kalendrar. Att se 2 avsnitt varje dag + diskutera den ena kan nog bli lite för mycket för att hinna med.
 25. Stekeblad

  Julkalender 2018?

  Super, nu är det 24 avsnitt med länkar! Jag har lagt till de nya serierna i kalkylarket och ändrat om ordningen lite. Förslag på ordningsändring?
×