Hoppa till innehåll

Stekeblad

Reportrar
 • Innehållsräkning

  520
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  44

Allt som postas av Stekeblad

 1. Stekeblad

  Gissa animen

  Jag kan inte heller se den sista bilden.
 2. Stekeblad

  Kopplingen mellan lastbilar och isekai

  Är du bekant med isekai-genren så känner du kanske till att det vanligaste sätten att hamna i en annan värld är att bli påkört av en lastbil, eller är det så? För ett par veckor sedan så såg jag på en isekai-anime där det var mycket diskussion i avsnittskommentarerna om "truck-kun". (Ett smeknamn för lastbilar som för de som blir påkörda till andra världar.) Det hade inte varit så konstigt ämne att skriva om utifall att huvudkaraktären blev påkört av en lastbil, men det händer inte i serien. Dessa kommentarer fick mig att börja tänka på hur vanligt det egentligen är med anime-serier där någon blir påkört av en lastbil och kommer till en annan värld och hade problem med att komma på exempel. Förra veckan publicerades en artikel på Crunchyroll av Kevin Matyi som kommer med svar på dessa funderingar där han gått igenom över 130 serier från de senaste 10 åren för att reda ut de vanligaste sätten att komma till andra världar, hur OP huvudkaraktärerna egentligen är i den nya världen och mera. Några av de ovanliga sätten att resa iväg som listas inkluderar blixtnedslag, utomjordingar, en hiss och att bli såld. För att se hela listan, ta del av mer statistik och få reda på den inte så överraskande vinnaren av vanligaste sättet att komma till en annan värld får du läsa artikeln.
 3. Stekeblad

  Kopplingen mellan lastbilar och isekai

  Jag tror inte tåget är Tanya utan tror det är Spirit Chronicles där huvudkaraktären förs till en annan värld när bussen han sitter på blir krossad av ett tåg. Tanya passar bättre in på antingen stapeln "God" eller "Divine Intervention"
 4. Stekeblad

  Kopplingen mellan lastbilar och isekai

  Hissen är Otherside Picnic
 5. Stekeblad

  Gissa animen

  Det är rätt!
 6. Stekeblad

  Gissa animen

 7. Stekeblad

  Gissa animen

  Serien jag sökte var Shugo Chara Ny serie, och nu är det fint väder!
 8. Stekeblad

  Gissa animen

  Vad tråkigt med inga gissningar... Om ingen har gissat rätt när regnet lättar så byter vi serie
 9. Stekeblad

  Gissa animen

 10. Stekeblad

  Gissa animen

  Känner ni inte igen serien kanske den här melodin kan hjälpa er på traven
 11. Stekeblad

  Gissa animen

  Här var det ris, ta för dig!
 12. Stekeblad

  Gissa animen

 13. Stekeblad

  Gissa animen

 14. Stekeblad

  Gissa animen

 15. My hero Academia är snart tillbaka på vita duken. I augusti förra året kunde vi se Heroes Rising och nu den 29 oktober premierar den tredje filmen i My Hero Academia-serien, World Heroes' Mission, på svenska biografer. Från trailern nedan så ser filmen ut att utspela sig mot slutet av säsong 5 (som precis avslutats) eller senare då man kan se Deku använda sin nyaste teknik från tv-serien under de sista sekunderna av den. Den svenska beskrivningen lyder: Ibland tar det lång tid för filmer att komma till Sverige, men denna gången är vi i framkant. World Heroes' Mission premierade i Japan i augusti och filmen kommer ha premiär i bland annat USA och England samma dag som i Sverige. Anime på bio har varit en ovanlig syn men börjar bli vanligare. Utöver den tidigare My Hero Academia-filmen förra året så kunde man för några månader sedan se Demon Slayer: Mugen Train på bio. Men hur är det med svenskarnas intresse för att se anime på bio? Jag ställde några frågor om detta till NonStop Entertainment som är distributör för World Heroes' Mission samt de två tidigare nämnda filmerna. De svarade så här: Det kanske inte var långa köer och fullsatta biografer men det gick ändå bra för de senaste filmerna. Om inte My hero Academia: World Heroes' Mission blir en flopp så dröjer det nog inte länge tills vi kan rapportera om nästa film.
 16. Stekeblad

  Gissa animen

  The Misfit of Demon King Academy?
 17. Stekeblad

  Gissa animen

  Rätt, över till Smaruc
 18. Stekeblad

  Gissa animen

 19. Stekeblad

  Gissa animen

 20. Stekeblad

  Gissa animen

  Otome Yokai Zakuro?
 21. Avsnitt 23 En stor strid på människodelen av historian, men de lyckades inte göra den intressant för mig. Jämfört med flera av Kumokos strider så har de varit roligare och spännande att se. Avsnitt 24 Efter en veckas uppehåll så kunde de leverera det sista avsnittet. Det drar igång direkt med hur det gick med striden mellan Ariel och Kumoko. Folk på internet har uttryckt ett stort ogillande mot människodelen av berättelsen, så dålig tycker inte jag den är. Jag tycker dock att spindeldelen har varit bättre och roligare att följa men båda delarna behövs för storyn. De båda tidslinjerna nuddade kort varandra men det finns fortfarande en stor tidslucka att fylla mellan mötet och där vi lämnades i Kumokos tidslinje. Kommer det en andra säsong så ser jag fram emot vad som kommer att hända. De valde ett mer öppet slut, den spoilerfria varianten blir ungefär såhär: Kumoko och hennes nya vänner ger sig ut på en resa, varsågod att hitta på din egna fortsättning.
 22. Den 16 oktober 2020 hade filmen Demon Slayer: Mugen Train (Kimetsu no Yaiba: Mugen Train) biopremiär i Japan och trotts en pågående pandemi har filmen slagit flera rekord och är bland annat den japanska film som dragit in mest pengar på bio någonsin. Den 16 juni, 8 månader senare är det dags för filmen att göra premiär i Sverige. Filmen utspelar sig mellan säsong 1 och säsong 2 (som sägs få premiär under 2021). Olikt många animefilmer är den alltså inte separat från serien och om du tänker se den andra säsongen när den kommer borde du inte skippa Mugen Train. Genom ett samarbete mellan Streamingtjänsten Wakanim och distributören NonStop Entertainment så listar de i skrivande stund ca 50 biografer runt om i landet som kommer visa filmen. Den kommer visas med japanskt tal och antingen med engelsk eller med svensk textning. Klicka här för NonStop Entertainments lista över biografer
 23. Stekeblad

  Demon Slayer: Mugen Train, biopremiär 16 juni

  Jag kan inte säga något om hur populär Demon Slayer är i Sverige men det är inte bara i Japan som filmen är en hit. I USA har den tagit sig in på topp 3 animefilmer som visats på bio och listas som nummer två över filmer för 2020 sätt till hela världen i någon pengafaktor. Hur det går i Sverige får vi se de kommande veckorna.
 24. Avsnitt 22 Jag kan fylla på lite mer detaljer om detta. Både Hjälte och Demonfurste kommer i två varianter, som en förmåga och som en titel. Båda titlarna verkar vara unika, en unik titel kan bara innehas av en existens i världen vid varje given tidpunkt. Förmågorna Hjälte och Demonfurste är dock inte unika, för Demonfurste ser vi detta i bilderna under spoilern i mitt förra inlägg. I avsnitt 22 får vi reda på att Hugo har nivå 1 i förmågan Demonfurste och då berättar de följande: The Demon Lord and Hero skills can be gained either through proficiency or a large amount of skill points
 25. Avsnitt 19 Saker hände snabbare än vad jag hade väntat mig
×