Hoppa till innehåll

Stekeblad

Reportrar
 • Innehållsräkning

  540
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  47

Allt som postas av Stekeblad

 1. Stekeblad

  Buddy Daddies

  Nu har jag sett de första tre avsnitten
 2. Stekeblad

  Förslag: spoilertråd

  All aktivitet har två knappar till höger, nedkortade/utökade som jag verkar vara en möjlig lösning till det du beskriver. Dock så verkar inte det nedkortade läget fungera. Kanske går att fixa den knappen eller lägga till ett till val som kan filtrera bort spoilers på serversidan men i övrigt förhandsgranska text?
 3. Jag provade göra några sökningar för att se hur forumet ser ut i sökresultat. Rankingen är bra, men startsidan och kategorier/forumdelar skulle behöva anpassas med bättre beskrivningar om det är möjligt. "Sveriges mysigaste animecommunity" borde ingå till exempel. Det hade också varit snyggt med en favicon som inte är helt svart. manga forum ger nionde plats i sökresultatet. Har inte kollat in vilka serier som börjar i vinter, börjar det några diskussionsvänliga? Att delta i trådarna för Re:Zero och So I'm a spider, so what? var roligt och gjorde även serierna bättre.
 4. Stekeblad

  Närcon 2022 i bilder

  Tack det samma för ditt sällskap, det var roligt att träffas i person och gå runt på Närcon! My Hero academia-panelen blev som du skrev lite stökig. Är det inte så paneler brukar bli så ska jag ge dem en ny chans nästa gång jag går på konvent. Grattis till vinsten i AMV-tävlingen!
 5. Stekeblad

  Dina senaste animeintryck

  Något jag funderar på just nu är vampyrer, inte blodsugarna utan ordet i sig. Jag har lagt märke till att i vissa serier så säger de Kyūketsuki medan i andra serier säger de det på engelska, vampire. Väljer de engelska finns det dessutom två olika uttal, ungefär "vampaja" respektive "vampiru". Detta leder mig till att börja fundera på om det finns någon logik bakom vilket ord man väljer att använda.
 6. Stekeblad

  NärCon Sommar 2020

  Sista helgen i juli (tors 23 till sön 26) hålls NärCon Sommar 2020 i Linköping. Jag planerar att vara där ett par dagar, är det fler härifrån som ska dit och kanske vill träffas där? Om ni inte planerar att vara där under hela eventet, vilken eller vilka dagar ser bäst ut för er så vi kan bestämma när vi träffas? NärCons schema är (så vitt jag vet) bara tillgängligt i deras app efter man loggat in och registrerat sig. Mer saker tillkommer efterhand i schemat men om man väntar för länge med att bestämma sig så kanske biljetterna tar slut eller hotell/sovsalar blir fulla.
 7. Stekeblad

  NärCon Sommar 2020

  Om tre månader är det dags för ett nytt försök av NärCon Sommar. Hur ser intresset ut här? Jag har min biljett från 2020 som fortfarande är giltig och längtar efter att få använda den.
 8. Den förste mars offentliggjordes det att Crunchyroll, Wakanim, Funimation samt VRV slås ihop och serier håller på att flyttas över till Crunchyroll.[3][4][5][6] Crunchyroll och Wakanim är tillgängliga i Sverige men dock inte Funimation och VRV. Om det är några som bor utomlands eller kringgår deras begränsningar till exempel med hjälp av en VPN så länkar jag till information även för dessa tjänster. För vissa kommer detta inte som en nyhet då Sony (som äger Funimation och Wakanim) i augusti 2021 gick ut med att de avslutat köpet av Crunchyroll, något de tidigare ägarna AT&T berättade var på väg redan i december 2020.[2][1] Samtliga tjänster uppmuntrar användare att skapa ett konto på Crunchyroll om de inte redan har ett och pekar hur användare avslutar sin prenumeration.[8][9][10]. Från och med vårsäsongen 2022 kommer inga nya animeserier att dyka upp på Wakanim, Funimation eller VRV utan de kommer bara komma till Crunchyroll, pågående serier påverkas dock inte utan kommer köras klart på respektive tjänst.[6][8][9] Under den kommande månaden kommer ett stort antal serier som tidigare varit exklusiva för Funimation eller Wakanim att bli tillgängliga på Crunchyroll.[7] En tidigare version av supportartikeln uppgav att 80% av katalogerna skulle vara överförda i slutet av mars, den raden har blivit omskriven men talet 80% har redan börjat cirkulera. Om du oroar dig över att priset på Crunchyroll premium kommer höjas nästa månad på grund av detta så kan jag lugna dig, Sony skriver i sin pressrelease att prissättningen kommer vara oförändrad.[3] Betalar du inte för Crunchyroll men för någon av de andra tjänsterna så kommer det mejlas ut koder som kan lösas in mot 60 dagars gratis Crunchyroll premium.[6][8][9] Källor och vidare läsning: [1] AT&T pressrelease, 9 december 2020: AT&T to Sell Crunchyroll to Sony’s Funimation Global Group [2] Sony pressrelease, 9 augusti 2021: Sony’s Funimation Global Group Completes Acquisition of Crunchyroll from AT&T [3] Sony pressrelease, 1 mars 2022: Anime Fans Win As Funimation Global Group Content Moves to Crunchyroll Starting Today [4] Crunchyroll news, 1 mars 2022: Funimation Content Moving to Crunchyroll for World’s Largest Anime Library [5] Wakanim, 1 mars 2022: FUNIMATION CONTENT MOVING TO CRUNCHYROLL FOR WORLD’S LARGEST ANIME LIBRARY [6] Funimation blogg, 1 mars 2022: Funimation Content Moving to Crunchyroll for World’s Largest Anime Library (regionslåst, publik arkivkopia på archive.org) [7] Crunchyroll support: I have both a Crunchyroll subscription and a Funimation subscription, should I cancel one of them? [8] Wakanim support: FREQUENTLY ASKED QUESTIONS [9] VRV support: Moving to Crunchyroll FAQ [10] Funimation support: Should I cancel my Funimation account and open a Crunchyroll account?
 9. Stekeblad

  Flera streamingtjänster för anime blir en

  Wakanim har en liknande funktion med att kunna köpa serier eller avsnitt som digital nedladdning. Jag såg på deras FAQ länkad ovan att det man köpt kommer fortsätta finnas tillgängligt på Wakanim men vad som kommer ske med dem långsiktigt ännu inte är bestämt. Från vad jag läst så ser det inte ut som att Wakanim eller Funimation kommer stänga helt någon gång snart. Håll ett öga på supportsidorna för uppdaterad information.
 10. Stekeblad

  Gissa animen

  Det är Jahy, och hon har inte blivit besegrad ännu!
 11. Stekeblad

  Gissa animen

  Vem bor här, Drakula eller kanske en demonfurste?
 12. Stekeblad

  Gissa animen

  Den som väntar på något gott ... kan få en animeledtråd under tiden
 13. Stekeblad

  Gissa animen

  The Idaten Deities Know Only Peace?
 14. Stekeblad

  Gissa animen

  Rätt, det är Saki!
 15. Stekeblad

  Gissa animen

 16. Stekeblad

  Gissa animen

 17. Stekeblad

  Gissa animen

 18. Stekeblad

  Gissa animen

  Kunde på första bilden men har inte haft tid att gissa, den här fajten var så spännande att jag glömde tråden några dagar!
 19. Stekeblad

  Gissa animen

  Hyperdimension Neptunia?
 20. Stekeblad

  Gissa animen

  Suppose a kid from the last dungeon boonies moved to starter town?
 21. Stekeblad

  Animeköp

 22. Stekeblad

  Gissa animen

  Jag kan inte heller se den sista bilden.
 23. Stekeblad

  Kopplingen mellan lastbilar och isekai

  Är du bekant med isekai-genren så känner du kanske till att det vanligaste sätten att hamna i en annan värld är att bli påkört av en lastbil, eller är det så? För ett par veckor sedan så såg jag på en isekai-anime där det var mycket diskussion i avsnittskommentarerna om "truck-kun". (Ett smeknamn för lastbilar som för de som blir påkörda till andra världar.) Det hade inte varit så konstigt ämne att skriva om utifall att huvudkaraktären blev påkört av en lastbil, men det händer inte i serien. Dessa kommentarer fick mig att börja tänka på hur vanligt det egentligen är med anime-serier där någon blir påkört av en lastbil och kommer till en annan värld och hade problem med att komma på exempel. Förra veckan publicerades en artikel på Crunchyroll av Kevin Matyi som kommer med svar på dessa funderingar där han gått igenom över 130 serier från de senaste 10 åren för att reda ut de vanligaste sätten att komma till andra världar, hur OP huvudkaraktärerna egentligen är i den nya världen och mera. Några av de ovanliga sätten att resa iväg som listas inkluderar blixtnedslag, utomjordingar, en hiss och att bli såld. För att se hela listan, ta del av mer statistik och få reda på den inte så överraskande vinnaren av vanligaste sättet att komma till en annan värld får du läsa artikeln.
 24. Stekeblad

  Kopplingen mellan lastbilar och isekai

  Jag tror inte tåget är Tanya utan tror det är Spirit Chronicles där huvudkaraktären förs till en annan värld när bussen han sitter på blir krossad av ett tåg. Tanya passar bättre in på antingen stapeln "God" eller "Divine Intervention"
 25. Stekeblad

  Kopplingen mellan lastbilar och isekai

  Hissen är Otherside Picnic
×