Hoppa till innehåll

Stekeblad

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  347
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  30

Allt som postas av Stekeblad

 1. Stekeblad

  Gissa animen

  New game?
 2. Stekeblad

  Gissa animen

  Undrar om tidningsartikeln är en del av ledtråden eller om den inte har något med serien att göra 😄
 3. Stekeblad

  Gissa animen

  Det är Comic Girls!
 4. Stekeblad

  Gissa animen

 5. Stekeblad

  Gissa animen

 6. Stekeblad

  Gissa animen

 7. Stekeblad

  Gissa animen

  Myriad Colors Phantom World?
 8. Stekeblad

  Gissa animen

  Det är rätt!
 9. Stekeblad

  Gissa animen

 10. Stekeblad

  Gissa animen

 11. Stekeblad

  Gissa animen

  Jag vill inte spela Gissa animen mer! Kan vi inte spela detta istället?
 12. Stekeblad

  Gissa animen

  Overlord?
 13. Stekeblad

  Anime.se Podcast Q&A

  Jag gillar inte bli utfrågad, men jag har svar på den nöten jag gärna delar med mig av. Ytterligare ett par frågor: 1. Lyssnar ni mycket på japansk musik utöver låtarna i början, i slutet och ibland i anime-avsnitt? 2. Följdfråga, Har ni någon favoritlåt/artist/grupp?
 14. Stekeblad

  Gissa animen

  K-On
 15. Stekeblad

  Gissa animen

 16. Idag började vi med "animelunch" på jobbet.
  Första serie: Durarara

 17. Stekeblad

  Gissa animen

 18. Stekeblad

  Gissa animen

 19. Stekeblad

  Gissa animen

  Anima yell?
 20. Stekeblad

  Hur mycket anime tittar du på?

  Bokför vad jag ser i ett kalkylark och kommer fram till att jag såg färdigt 47 serier under 2018. Totalt summerar det ihop till 633 avsnitt* (sedan började jag kolla på Bleach för några månader sedan som jag inte är färdig med än så addera ytterligare 90 avsnitt). Det blir i snitt nästan två avsnitt om dagen eller en serie i veckan. *Filmer och kortavsnitts-serier räknas om till 25 minutersavsnitt för att göra det lätt att beräkna ungefärligt antal sammanlagda timmar och dagar.
 21. Stekeblad

  Skärmdumpskampen

 22. Välkommen till årets Slice of Life-kalender julkalender Till skillnad från tidigare år ska vi inte se en specifik serie, i år blir det 24 utvalda avsnitt från olika serier inom genren Slice of Life. Bortsett från ett par i början har alla avsnitt ett snö eller vintertema. Avsnitten är handplockade av MathJuice. På lördag är det den första december och då drar vi igång, först ut är första avsnittet av Anima yell! Här är en lista över alla avsnitt och länkar till dem
 23. Stekeblad

  Animeköp

 24. Där var vi igenom årets julkalender! Hur många serier hade ni sett tidigare och hur många var nya för er? För mig var 11 serier nya.
 25. Jag har suttit och läst på Wikipedia en stund nu om yule och yule log är. Tvillingarna sägere inte att de ska "bränna en yulestock på ett hjärta" utan "set the Yule log ablaze in your hearth" eller på svenska "Tänd Yulestocken i er eldstad". Jag fattar det som att en yulestock är en stor träbit som ska brinna i flera dygn och när den nästan brunnit upp släcker man den. Man har biten som är kvar stående hemma som ett skydd mot tandverk, oväder, sjukdom med mera. Vid nästa yulefirande använder man förra årets stock för att tända den nya. Jag hade en teori om var tvillingfåglarna kommer ifrån, fast den sprack efter lite mer efterforskning så nu ligger den i spoilern. (Den har med Oden och Tomten att göra) Istället tar mitt sökande mig till en religion som kallas Wicca som uppstod i England under första halvan av 1900-talet. Serien skulle kunna utspela sig ungefär vid den tiden. I England säger de själva att de är i avsnittet. I Wicca tror man en gud och en gudinna, guden kallas "The Horned God", är solens gud och ses ibland som en treenighet av "Ungdom, Fadern och den gamla mannen". Gudinnan är månens gudinna och likt The Horned One är hon en treenighet men av "Jungfrun, Modern och kärringen" men också treenigheten "Our Lady of Tears, the Lady of Sighs and Our Lady of Darkness" Men hur är detta relaterat till Yule? Se följande stycke från Wikipedia-artikeln om Horned God: "In Wicca the cycle of the seasons is celebrated during eight sabbats called The Wheel of the Year. The seasonal cycle is imagined to follow the relationship between the Horned God and the Goddess. The Horned God is born in winter, impregnates the Goddess and then dies during the autumn and winter months and is then reborn by the Goddess at Yule." Så, tillbaka till vad fågeltvillingarna sa i avsnittet, här är fyra rader av vad de sagt och en sammanfattning av hur det verkar koppla till Wicca: The sun is the light for the early sleepers: The Horned One är solens gud The moon and the stars are light fir the night owls: Gudinnan är månens gud Complete all the rituals by night, the night of yule comes: Yuledagen är den dagen som The Horned One återföds Before the Horned God and his Dark Lady walk the earth: Dark Lady, eller Lady of Darkness, ett av Gudinnans namn För mer läsning så är här ytterligare två Wikipedia-artiklar jag använt mig av: Wiccan views of divinity och Triple Goddess
×