Hoppa till innehåll

Stekeblad

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  447
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  34

Allt som postas av Stekeblad

 1. Stekeblad

  Gissa animen

  Jag har sett Soul Eater, men Not är på min att se-lista. Första bilden:
 2. Stekeblad

  Gissa animen

  Första bilden fick mig att tänka på Cells at Work, men de senaste bilderna ser mer ut som Soul Eater Not
 3. Stekeblad

  Gissa animen

  Din andra tanke är den rätta!
 4. Stekeblad

  Gissa animen

 5. Stekeblad

  Gissa animen

 6. Stekeblad

  Gissa animen

  Comic Girls?
 7. Stekeblad

  Gissa animen

  Det är rätt, bollen över till MathJuice!
 8. Stekeblad

  Gissa animen

 9. Stekeblad

  Gissa animen

  De gör sig redo för att avfyra ett skott till! Gissa innan det är för sent!
 10. Stekeblad

  Gissa animen

 11. Stekeblad

  Gissa animen

  Serial Experiment Lain?
 12. Stekeblad

  Anime på bio: My Hero Academia

  Förra helgen såg jag My Hero Academia: Heroes Rising på bio. På My hero Academia-tidslinjen placerar sig storyn en bit in säsong fyra. I filmen så åker klass 1-A till en lugn liten ö för ett träningsprogram där de ska få mer erfarenhet att jobba som hjältar genom att hjälpa öborna med små och stora problem (mest små). Självfallet håller lugnet inte länge på ön, skurkligan håller samtidigt på att sätta sin nya onda plan i verket vilket för några av dem till just den ön. Hjälteeleverna måste slåss mot skurkarna samtidigt som de försöker att skydda människorna som bor på ön. Jag tycker filmen var riktigt bra och att fler skulle sett den, att vara den enda i biosalongen är häftigt på sitt sätt men samtidigt tråkigt på ett annat. Kanske valde jag fel visning, är söndagskvällar inte en tid som folk vill gå på bio på? Nej, tiden var inte felet. Innan filmen började pratade jag lite med en av dem som jobbar på biografen och han berättade att han och hans sambo såg filmen på premiärvisningen på fredagen, de hade också salongen för sig själva. Inte bara det, han berättade också att visningen jag var på var filmens sista på den biografen och inte en enda biljett hade sålts till någon av visningarna emellan! Första gången man sitter ensam i biosalongen är det häftigt, följande gånger är det sorgligt. Detta var inte första gången för mig. Utan andra biobesökare runt sig kan man lika gärna stanna hemma, hoppa lite närmare TV:n och höja volymen ett par steg och få samma effekt. Höjt ljud och bilden upp i ansiktet. Okej, så illa är det inte, men jag önskar jag inte hade varit helt ensam. Jag höll tillbaka postandet av detta inlägget några dagar för att försöka komma på vad det var för film första gången jag fick biosalongen för mig själv men minns inte, det är dock inte omöjligt att det också var en animefilm... Jag undrar lite över hur frikopplad filmen är från serien, för bästa upplevelse av filmen bör du sett minst till och med säsong 3, säsong 4 är ett plus. Om skurkligan har ett sådan skapelse som vi ser i filmen, vad kan vi då vänta oss i säsong 5? Jag kommer inte berätta någon spoiler från filmen, inte heller vet jag vad som kommer hända längre in i serien. Säsong 5 är i alla fall bekräftad och jag ser fram emot att se den. En grej som kan ha påverkat att inte fler såg filmen på biografen jag var på är att Filmstaden först bara lade ut visningar i Stockholm, Göteborg och Malmö för att några dagar innan premiären fylla på med fler städer, bland annat min. Jag hoppas det gått bättre för filmen i andra städer och att det kommer mer anime på bio, även utanför storstäderna.
 13. Stekeblad

  Sverige och svenska i anime

  Frenda Seivelun (en av medlemmarna i ITEM) i A Certain Scientific Railgun pratar svenska A Certain Scientifc Railgun T avsnitt 19 Avsnitt 20 heter till och med "Ha det bra" så det blir säkert mer Frenda nästa vecka. (Och kanske mer svenska.)
 14. My Hero Academia: Heroes Rising kommer på bio i Sverige med premiär 21 Augusti: https://www.filmstaden.se/film/NCG397552/my-hero-academia-heroes-rising

  På tal om nyheter, vilka behörigheter krävs för att posta i underforumet för nyheter?

  1. Visa tidigare kommentarer  1 till
  2. Stekeblad

   Stekeblad

   De har lagt till fler städer där filmen visas! 😮 Om det är near you är relativt och en definitionsfråga men nu finns det finns det visningar tillräckligt nära mig för att se den!

  3. Sceleris

   Sceleris

   Den är till och med nära mig!

   (“Nära” i norrländska mått mätt.)

   Jag kommer nog inte att se den, men jag är lite imponerad.

  4. Klona

   Klona

   Är lite sugen på att se den nu när alla tentor är skrivna. Frågan om det kommer att vara jag och kidsen eller om någon annan "vuxen" kommer att vara där.

 15. Stekeblad

  Gissa animen

  Du ser rätt, bollen är din!
 16. Stekeblad

  Gissa animen

  Det här är mitt favoritspel, ni borde testa det.
 17. Stekeblad

  Gissa animen

  Fullmetal Alchemist?
 18. Stekeblad

  Gissa animen

  @wilfried bollen är din
 19. Stekeblad

  Gissa animen

  Det är rätt!
 20. Jag installerade nyligen ett japanskt tangentbord på datorn och sedan dess har vissa texter börjat visas på japanska. 2 exempel är "svarar inte" i fönsterkarmen på ett program som inte svarar och "Välkommen" när jag loggar in.

  Nu hittar Windows Update den nya stora uppdateringen 2004, vad är risken att allt blir på japanska om jag installerar den? 🤔973937983_Smjapansktwindows.png.a9a766df71d4d2fac94092402ed38624.png

  1. Klona

   Klona

   Om du bara har installerat japanska på skrivbordet (och troligtvis språkpaketet) så tror jag inte att Windows kommer att bestämma att allt ska vara på japanska. Jag kan visserligen ha fel det brukar gå att ställa tillbaka till de språk man vill ha med lite trial och error.

  2. Stekeblad

   Stekeblad

   Det går säkert ställa tillbaka, det blir dock svårt när jag inte kan läsa vad det står, den lilla japanska jag kan räcker inte långt.

   Jag är inte jätteorolig utan tar det mest som något roligt att vissa texter ändrats 😁

 21. Stekeblad

  Gissa animen

 22. Stekeblad

  Gissa animen

 23. Stekeblad

  Gissa animen

 24. Stekeblad

  Gissa animen

  Magical Sempai?
 25. Stekeblad

  Skärmdumpskampen

×