Hoppa till innehåll

Stekeblad

Reportrar
 • Innehållsräkning

  503
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  43

Allt som postas av Stekeblad

 1. Stekeblad

  Gissa animen

  Rätt, över till Smaruc
 2. Stekeblad

  Gissa animen

 3. Stekeblad

  Gissa animen

 4. Stekeblad

  Gissa animen

  Otome Yokai Zakuro?
 5. Avsnitt 23 En stor strid på människodelen av historian, men de lyckades inte göra den intressant för mig. Jämfört med flera av Kumokos strider så har de varit roligare och spännande att se. Avsnitt 24 Efter en veckas uppehåll så kunde de leverera det sista avsnittet. Det drar igång direkt med hur det gick med striden mellan Ariel och Kumoko. Folk på internet har uttryckt ett stort ogillande mot människodelen av berättelsen, så dålig tycker inte jag den är. Jag tycker dock att spindeldelen har varit bättre och roligare att följa men båda delarna behövs för storyn. De båda tidslinjerna nuddade kort varandra men det finns fortfarande en stor tidslucka att fylla mellan mötet och där vi lämnades i Kumokos tidslinje. Kommer det en andra säsong så ser jag fram emot vad som kommer att hända. De valde ett mer öppet slut, den spoilerfria varianten blir ungefär såhär: Kumoko och hennes nya vänner ger sig ut på en resa, varsågod att hitta på din egna fortsättning.
 6. Den 16 oktober 2020 hade filmen Demon Slayer: Mugen Train (Kimetsu no Yaiba: Mugen Train) biopremiär i Japan och trotts en pågående pandemi har filmen slagit flera rekord och är bland annat den japanska film som dragit in mest pengar på bio någonsin. Den 16 juni, 8 månader senare är det dags för filmen att göra premiär i Sverige. Filmen utspelar sig mellan säsong 1 och säsong 2 (som sägs få premiär under 2021). Olikt många animefilmer är den alltså inte separat från serien och om du tänker se den andra säsongen när den kommer borde du inte skippa Mugen Train. Genom ett samarbete mellan Streamingtjänsten Wakanim och distributören NonStop Entertainment så listar de i skrivande stund ca 50 biografer runt om i landet som kommer visa filmen. Den kommer visas med japanskt tal och antingen med engelsk eller med svensk textning. Klicka här för NonStop Entertainments lista över biografer
 7. Stekeblad

  Demon Slayer: Mugen Train, biopremiär 16 juni

  Jag kan inte säga något om hur populär Demon Slayer är i Sverige men det är inte bara i Japan som filmen är en hit. I USA har den tagit sig in på topp 3 animefilmer som visats på bio och listas som nummer två över filmer för 2020 sätt till hela världen i någon pengafaktor. Hur det går i Sverige får vi se de kommande veckorna.
 8. Avsnitt 22 Jag kan fylla på lite mer detaljer om detta. Både Hjälte och Demonfurste kommer i två varianter, som en förmåga och som en titel. Båda titlarna verkar vara unika, en unik titel kan bara innehas av en existens i världen vid varje given tidpunkt. Förmågorna Hjälte och Demonfurste är dock inte unika, för Demonfurste ser vi detta i bilderna under spoilern i mitt förra inlägg. I avsnitt 22 får vi reda på att Hugo har nivå 1 i förmågan Demonfurste och då berättar de följande: The Demon Lord and Hero skills can be gained either through proficiency or a large amount of skill points
 9. Avsnitt 19 Saker hände snabbare än vad jag hade väntat mig
 10. 16 Lämnade mig med en "wow vilket avsnitt"-känsla 17 Inte wow som förra avsnittet, men scenen efter slutsången gav lite att fundera på. 18
 11. Stekeblad

  Gissa animen

  Det är rätt!
 12. Stekeblad

  Gissa animen

 13. Stekeblad

  Gissa animen

 14. Stekeblad

  Gissa animen

 15. Stekeblad

  Gissa animen

  Is the order a rabbit?
 16. Stekeblad

  Gissa animen

  Symphogear?
 17. Stekeblad

  Skärmdumpskampen

 18. Stekeblad

  NärCon Sommar 2020

  Sista helgen i juli (tors 23 till sön 26) hålls NärCon Sommar 2020 i Linköping. Jag planerar att vara där ett par dagar, är det fler härifrån som ska dit och kanske vill träffas där? Om ni inte planerar att vara där under hela eventet, vilken eller vilka dagar ser bäst ut för er så vi kan bestämma när vi träffas? NärCons schema är (så vitt jag vet) bara tillgängligt i deras app efter man loggat in och registrerat sig. Mer saker tillkommer efterhand i schemat men om man väntar för länge med att bestämma sig så kanske biljetterna tar slut eller hotell/sovsalar blir fulla.
 19. Stekeblad

  NärCon Sommar 2020

  Jag läser att NärCon ställer in i år igen. På deras hemsida står det nu 28-31 juli 2022
 20. Stekeblad

  Gissa animen

  Krabbor? Aiura?
 21. Stekeblad

  Gissa animen

  Får mig att tänka på huvudpersonen i Shakugan no Shana
 22. Avsnitt 49 (välj mig) Vad var det som hände i rummet med alla Ryuzu? Jag hängde inte riktigt med men så plötsligt försvann kristallen. Behövde kristallen försvinna för att barriären helt skulle försvinna? Är originalet borta för alltid eller flyttades kristallen bara någon annan stans? I detta avsnittet rörde de också till om vem Roswaal egentligen är. I Beatrice tillbakablick får vi se när hon flyttade in i biblioteket och tiden som följde. Efter Echidna försvann (dog?) började Roswaal komma till biblioteket för att läsa om själar och vad man kan göra med dem. Tiden går och Beatrice berättar att en dag kommer det in en annan Roswaal som introducerar sig som den nuvarande Roswaal, Roswaal B. Mathers, och att han har hört talas om Beatrice från sin föregångare. Först kan man tänka sig att det är Roswaals son som kommer in, men som han introducerar sig och använder ordet föregångare istället för pappa så tror jag inte så är fallet. Över de århundraden som följer så kommer och går andra Roswaal tills berättelsen kommer till nutid. Eftersom dagens Roswaal verkar minnas för 400 år sedan som om han själv var där så tror jag inte på att det kan vara genom en berättelse som har berättats inom familjen från generation till generation utan det är nog snarare samma Roswaal som flyttar sin själ till en yngre kropp för att som människa kunna leva i över 400 år. Den "första nya Roswaal" i tillbakablicken introducerade sig som Roswaal B. Mathers medan dagens Roswaal (enligt MyAnimeList) heter Roswaal L. Mathers. Hur Roswaal än föryngrat sig, om det är använda sina biologiska barn eller någon form av klon, så kan bokstaven vara ett slags "versionsnummer". Att nå L, alfabetets 12:te bokstav, på ca 400 år är rimligt i förhållande till hur länge människor lever. MyAnimeList listar visst en Roswaal J Mathers som var en kvinna (är med i en sidoberättelse). Det kan vara henne och styrker i så fall bokstavsnamngivningen ("farmor" J, "pappa" K (okänd), "nuvarande" L). Annars, en paus i stridigheterna detta avsnitt. Det ser ut att kunna bli mer av det nästa vecka. Det var mer känslor, mest från Beatrice sida.
 23. Avsnitt 9 Nu är det sagt rakt ut, det är en skillnad på 15 år mellan Kumokos berättarspår och resten av klassen. Hjälten Julius halsduk är gjord av Kumokos trådar och ägget hon hittade vid något tillfälle kort innan hennes "my home" brändes samma ägg som Fei senare kläcks ur. Jag funderade tidigare på om det finns en eller flera demonfurstar. Under demonernas krigsmöte står det i textningen flera gånger demonfursten (bestämt form, singular). Jag tolkar det som att det bara finns en i hela världen men detta ska inte ses som absolut fakta och kan vara fel. Att det bara kan finnas en demonfurste styrks av att Shun säger att det bara kan finnas en enda som kan ha titeln hjälte. Mot slutet av avsnittet får vi höra demonfursten säga: "As bad as I might feel for Yamada-kun" Yamada är en av de reinkarnerades japanska namn! (men vems hittar jag inte). Det kan inte vara många som kan det namnet. Kan demonfursten vara Kumoko? Ett par repliker före denna så sades det också "At the time, I would've never imagined we'd end up in this kind of arrangement.". Det är från en konversation mellan demonfursten och en av demonerna från krigsmötet, en demon som jag är lite osäker på men skulle kunna vara samma som levererade telefonen med administratör D till Kumoko i grottan. Om Yamada är han som bröt in när Kumoko blev mobbad i tillbakablicken till utelektionen i parken (och Kumoko är demonfursten) så finns det underlag för att vilja skona honom när ett anfall mot människorna inleds. Med fortsättning på dessa antagande, vad skulle göra så att Kumoko vill föra krig mot människorna när hon tidigare var en av dem? Är det så att hon inte bara var mobbad utan riktigt hårt mobbad innan återfödelsen till spindel kan det motivera hat mot människor och klasskompisarna som inte gjorde något för att hjälpa. Jag tycker inte det passar in på hennes attityd/personlighet dock. Kanske är det press från administratörernas sida? Att hela tiden göra något intressant för att underhålla dem för att inte bli kastad åt sidan när de tröttnar på henne. Med ett tidsgap på 15 år finns det dock mycket att fylla i och vad som helst kan ha hänt som lett fram till denna situationen.
 24. Stekeblad

  Gissa animen

  Är det en bildrebus? Bild 1 och 2 ---> Food Wars?
×