Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

raz

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  86
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  3

raz vann senast dagen den januari 31 2015

raz hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

27 Utmärkt

Om raz

 • Rang

 • Födelsedag 1994-04-04

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Värmland
 • Intressen
  tecknade kinesiska serier

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://www.mänsomhatar.se
 • Twitter
  @ShitTaste

Anime och manga

 • Hummingbird
  http://hummingbird.me/users/Raz
 1. I juni förra året bestämde jag och Karja oss för att börja spela in en podcast och jag var snabb med att föreslå anime som ett ämne. Vi planerade att släppa ett halvtimme långt avsnitt varannan vecka. Till hösten så fick Karja fullt upp med skolan och projektet fick läggas på is - men inte allt för länge, då David dök upp. Jag och David plockade upp facklan och led podcasten in på nytt territorium. Mer hatfyllt territorium. Och nu, ett år senare, har vi producerat 11 avsnitt (Om vi hade följt planeringen hade vi firat vårt 20-nånting avsnitt.) och lyckats med bedriften att fyrdubbla vår lyssnarbas för att sedan förlora två tredjedelar igen. Och det var helt och hållet vårt eget fel! Vi har fortfarande fler lyssnare än vad vi började med, men glöden har slocknat på något sätt - jag orkar helt enkelt inte med att kolla på 50% av alla serier som sänds eller spendera timmar på animenewsnetwork för att fylla ut dötiden i våra avsnitt. Demolition D+ har inte heller släppt en ny video som vi kan stjäla på länge. Sedan så damp det ned en faktura på 958 spänn för ett års hosting och den fick jag helt plötsligt en väldig olust att betala. Så det är här vi tar farväl! Vi planerade att släppa ett avskedsavsnitt (Eller, ja, vi hade runt 6-7 avsnitt till planerade, men det blev helt enkelt inte av.) men när vi spelade in det så blev det så skitdåligt att vi nästan skämdes. Det har varit en rolig upplevelse och jag skulle inte bli förvånad om jag ger mig in i podcastandet igen någon gång (Troligen inte om anime, dock.) men all good things come to an end! Vår hemsida, mänsomhatar.se, kommer att stängas ned den 7:e juli och prenumerationen på vår mediahost löper också ut då. Vi har sparat ned alla våra avsnitt och kommer att ladda upp dem till mediafire i framtiden. Det är möjligt att vi sysslar vidare med content creation under The Ministry of Ungentlemanly Gaming, men i sådana fall så gör vi det nog på YouTube och diverse andra gratisalternativ. Men, iallafall, det har varit kul! Ha det bra, allesammans! Raz P.S. Sakura Trick är fortfarande den objektivt bästa animeserien i världen.
 2. Det ska även tilläggas att vi var väldigt utmattade när det hela började spelas in klockan 2 på natten och vi hade våra tvivel om vi ens skulle släppa avsnittet. Det sades en hel del saker som vi i efterhand kanske skulle ha lugnat ned oss lite med. Överlag dock så är det ett avsnitt som vi i princip kan stå för och vi hoppas helt enkelt att det inte skrämde iväg för många lyssnare. Blev ju också olyckligt att vi först förklarade att vi mest skämtade och överdrev framemot slutet av andra delen när folk redan suttit igenom en och en halv timme av hat. I framtiden kommer det vara mycket mer fokus på hat mot anime än hat mot personer, det kan jag lova. Tack för feedbacken, Klona, hoppas att du inte tycker vi är för efterblivna nu.
 3. raz

  Animenostalgi

  Samlingar med fåniga AMVs. De har hållt på rätt länge nu!
 4. raz

  Animenostalgi

  Åh wow, AMVs överlag är ju extremt nostalgistämplat! Speciellt jävla AMV Hell, ingen aning om hur många timmar som slösats framför dem på diverse LAN.
 5. raz

  Animenostalgi

  Tjena! Raz från Män Som Hatar Anime här! Lägger upp det här ämnet med lite framförhållning eftersom jag vet att det här forumet inte är det snabbaste, så det kan ta ett tag att samla nog med svar! Iallafall, i ett framtida avsnitt (Inte nästa, inte nästa efter det och troligen inte ens nästa efter det.) så kommer vi snacka lite om nostalgi och specifikt animenostalgi då. Tänkte ställa frågan öppet till communityn: Vad får er att känna den där pirriga känslan när gamla minnen strömmar tillbaka? Av förståeliga skäl kommer jag inte spoila för mycket av mina egna nostalgi-triggers, men en som jag tror många (om inte alla) delar är att lyssna på OPs eller EDs från serier som definierade ens animekollande. Eftersom Suzumiya Haruhi no Yuutsu (The Melancholy of Haruhi Suzumiya) var den serien som verkligen fick mig hooked på anime, så att säga, så utgör självfallet Bouken Desho Desho och Hare Hare Yukai rediga nostalgitrippar för mig. Bara att leta upp de där länkarna startade nog en countdown tills dess att jag kollar om serien. Igen. Sedan har vi också den här, som inte bara triggar nostalgi utan även någon form av vördnad. Honorary mention till Soramimi Cake. Måste även inkludera denna, då den säkerligen känns som ett slag i magen för hela min generation. Men tråden ska inte gå ut på mig som namedroppar animelåtar, jag vill självfallet ta reda på vad som får er att komma ihåg förgångna år! Oavsett om det rör sig om gamla konventband eller en kantstött bootlegfigur av Naruto i asbestsmittad PVC från Kina! Berätta gärna! (Om ni inte specifierar motsatsen så antar jag att ni är okej med att vi tar upp vad som skrivs i avsnittet, självfallet kommer vi även att kreditera er som författare.) Ser fram emot att läsa era inlägg!
 6. Och här är del två! Hör gärna av er med kommentarer och kritik! Själv ska jag gå ut med hunden och sedan kollapsa i tolv timmar sömn.
 7. "Men, vad är det här?", tänker du nog nu, "Har Män Som Hatar Anime blivit inbjudna att spela in sin podcast på ett konvent?" Alternativt kanske ni tänker "Vem skulle vara efterbliven nog att låta Män Som Hatar Anime spela in sin gudsförgätna podcast på sitt konvent?" Svaret på dessa frågor är "Självfallet inte." respektive "Om de inte kan hitta oss så behöver vi ingen tillåtelse." I detta tvådelade avsnitt så har vi gästat PicaCon - Värmlands (kanske) största konvent och talar, bland annat, om hur man bör bete sig bland folk, känslan att aldrig få vara den söta animetjejen, varför jag hellre hade häftat fast pungen i en plywoodskiva än att varit där och mycket mer! Gästar oss gör Caroline då ingen annan på hela området kunde andas med stängd mun. Ett överdrivet strikt kriterium för att vara med, kan tyckas, men ett kriterium vi håller väldigt hårt på. Så häng med i en oförlåtligt bittert avsnitt där vi inte säger en enda trevlig sak om någon. "Fan, släpper du avsnittet på en fredag? Är du full eller efterbliven, Rasmus?" Det kan du ge dig fan på! Jag är hemma sjuk från jobbet, så hade inget bättre för mig. Lyssna på vår hemsida! Eller vänta på att det ska komma upp på iTunes, brukar inte ta speciellt lång stund. Jag kommer att släppa Del 2 så fort det är färdigredigerat.
 8. säg det till mitt ansikte inte online tuffing och se vad som händer Var tvungen att kolla upp vad fan en sångstritare ens var för något. Cicador, alltså. Det är tur att jag redan fått cancer från all dålig jävla anime jag kollat på, för det gör mig immun mot sånt här. TL:DR av Higurashi-biten var: David: Jag har sett det här och jag gillade det. Rasmus: Spoila inget, jag ska kolla på den. Tro mig, även vi har mer kul när vi spelar in avsnitten än när vi kollar på anime. Det är något med japaner och incest, alltså. Och sen så slutar varje serie med "MEN VILKEN TUR ATT NI INTE ÄR BLODSRELATERADE! TÄNK OM VI HADE BERÄTTAT DET HÄR FÖR TOLV AVSNITT SEDAN, DÅ SKULLE JU ALLA VÅRA TITTARE SLIPPA GÅ PÅ KEMTERAPI!" Denna säsong var väldigt tråkig. Ska kolla på Koufuku Grafitti, dock, för jag kan aldrig få nog av SHAFT. Och The Rolling Girls verkar lite småintressant. Ska ta och se om Durarara!! innan jag ser andra säsongen, tror jag. I övrigt så är det ju shounenskräp och otakupandering över fucking jävla allt. Jag är utbildad inom videoredigering, inte ljudredigering. Jag har ingen jävla aning om någonting jag gör, jag bara blundar och håller tummarna.
 9. YOU WA SHOCK! Yep, vi är här igen. Och nej, inget vettigt blir sagt denna gång heller. Häng med när vi svamlar om allt från handikappade moeblobs och lesbiska björnar till det bästa introlåten 2014 och vildsvinsjakt! Och se till att kolla in på vår twitchkanal på fredag (30/1) för då vi ska köra ett 24 timmar långt Persona 3-maraton! Lyssna på avsnittet här!
 10. 1:12:34 innan redigering. Coming soon to an iTunes near you!

  1. Sceleris

   Sceleris

   Den som väntar på något gott...!

  2. Stekeblad

   Stekeblad

   Avsnittet kommer på hemsidan också antar jag, finns ingen iTunes i närheten.

  3. raz

   raz

   Avsnitten läggs alltid upp på både vårt RSS-flöde och iTunes! Never worry, never fret!

 11. raz

  Har dagens anime för mycket fanservice?

  Skulle höfta att tyo 80% av alla publicerade mangakor började med hentai doujin.
 12. raz

  Har dagens anime för mycket fanservice?

  För mycket och för mycket - som vanligt har den här utvecklingen styrts av det japanska otakucommunityt. Det som produceras är helt enkelt det som säljer bäst. Jag är har inte mycket för det, men har accepterat att det är ett fenomen man får leva med om man väljer att ta del av japansk media. Man kan alltid aktivt välja bort de värsta förbrytarna så som Queen's Blade och typ 80% av Xebec's grejer.
 13. raz

  Anime vintern 2014/2015

  Fast man ska väl vara nöjd, denna säsong får man en chans att göra produktiva saker istället för att glo på anime. Kommer bli knapert att hitta innehåll till podcasten, dock.
 14. raz

  Anime vintern 2014/2015

  Så jävla mycket skit. Jaja, Tsukimonogatari iallafall.
 15. Okej, det argumentet köper jag faktiskt. Ska tänka på det! Och det varierar om jag säger Parasyte eller Kiseijuu. Däremot säger jag Ghost in the Shell och inte Koukaku Kidoutai, så jag erkänner att det finns en viss hypokriti i det hela. Men det skulle inte vara vår podcast utan en stor dos hypokriti.
×