Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Hikikomori

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  24
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Communityanseende

4 Neutral

Om Hikikomori

 • Rang

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Hikikomori

  Läromedel

  Ni som på ett eller annat sätt bemästrar det japanska språket, skulle ni kunna uttala er om huruvida det läromedel som SF-Bokhandeln tillhandahåller är något att ha? https://www.sfbok.se/forfattare/laromedel-japanska-16129 Om inte, vad tycker ni passar bättre och var kan jag köpa det material som jag behöver? Gärna från en webbutik inom landets gränser. Syftet är i första hand självstudier i hemmets trygga vrå och om det nu är så att man lär sig något, ta nästa steg därifrån. När pandemin tillåter, kanske en eller flera kurser via t.ex. Folkuniversitetet/Medborgarskolan/Universitetet.
 2. Hikikomori

  Statusuppdatering

  Hur gör man en sådan? Vill minnas att jag tidigare läste något om att man skulle göra det genom att klicka på +Skapa men där hittar jag inget sådant alternativ.
 3. Hikikomori

  Jigen-ryū Hyōhō

  Är det korrekt att skriva 示現流 för Jigen-ryū? Och i så fall, hur skriver man Hyōhō? Såg följande klipp på YouTube och vill nu hitta mera, inte bara där utan på nätet rent allmänt, text som videos, men inser att jag nog behöver söka på ett mer effektivare sätt för att hitta mer och matigare info.
 4. Hikikomori

  Japansk mat

  På tal om ramen så kan jag varmt rekommendera den japanska dokumentären "Ramen Heads" från 2017 som jag sprang på ute på nätet tidigare i år. Otroligt fascinerande på alla sätt och vis och som bör ses om man gillar ramen och människorna som tillagar dessa. Det är verkligen en vetenskap i sig och ett sätt att leva.
 5. Hikikomori

  Mordbrand på Kyoto animation

  Vilka kriterier utgår det japanska rättssystemet efter när dom t.ex. utdömer ett dödsstraff?
 6. Hikikomori

  Animéradion: ny poddradio på svenska!

  @Sceleris Tack för att du tog dig tid att få ordning på hela kalaset. Jag hade nog gjort det själv annars då jag vill ha ordning och reda på saker och ting.
 7. Hikikomori

  Animéradion: ny poddradio på svenska!

  @Sceleris Tack för hjälpen. Jag ser fram emot att fixa med det hela och att sedan dyka ned i att lyssna om avsnitten. Är dom fortfarande sorterade enligt följande eller har du sorterat om det hela för att reflektera hur dom sändes och släpptes?
 8. Hikikomori

  Strömmande anime

  @Sceleris Tack. Jag har nog ett Netflix-konto liggandes så jag ska se till att aktivera ett nytt abonnemang. Det var bra länge sedan jag såg EVA nu och det är ju riktigt schysst att Netflix har serien tillgänglig att se på våra breddgrader.
 9. @Sceleris Oj, så generöst av dig. Blir genuint rörd av att du erbjuder någon att få alla spel sådär rakt av. Om du inte har hunnit att ändra dig, vilket jag inte skulle klandra dig för, utan att erbjudandet står fast så slår jag gärna till på det. Mitt bibliotek innehåller för närvarande rätt få spel och dom som finns där är mest småkrafs fyndat på reor då ekonomin har åkt bergochdalbana dom senaste åren. Inget fel med reor, snarare tvärtom. Men ja, att få införliva en massa spel och med dom timmar efter timmar av förhoppningsvis ren spelglädje, gratis, låter helt fantastiskt måste jag säga. Mitt intresse för att spela på datorn och att använda Steam är riktigt stort just nu. Jag är annars i grund och botten en konsolnörd, men för varje konsol som släpps så tappar jag sakta men säkert intresset och intresset att spela på datorn ökar istället. Tack för tipsen. Jag hade noll koll på dessa men är väldigt glad att nu veta om dom. Jag måste helt klart se till att ha mina korpgluggar öppna efter erbjudanden där.
 10. Hikikomori

  Strömmande anime

  Var kan jag se EVA i sin helhet, gärna med möjlighet att se Director's Cut-versionerna av avsnitt 21-24.
 11. Hikikomori

  Animéradion: ny poddradio på svenska!

  Länken resulterar i en 404. Vet någon om denna torrent fortfarande finns kvar? Eller om avsnitten finns tillgängliga någon annanstans? Det skulle onekligen vara intressant och trevligt att kunna lyssna på dom äldre avsnitten igen.
 12. Bästa forumiter, jag har precis skaffat mig Steam men har ett väldigt magert spelutbud. Jag undrar således om någon här på forat kanske har ett eller ett par spel som ni skulle kunna tänka er att skänka bort till en bättre behövande. Nu när hösten och vintern sänker sig över vårat avlånga land så bjuds det på en massa tid inomhus som man inte riktigt vet vad man ska göra med och att spendera lite av den tiden framför datorn med ett bra spel låter som en idealisk idé. Jag är främst intresserad av visuella romaner och 2D-spel inom äventyr, plattform och RPG. Jag är även intresserad av bräd och kortspel. När jag har byggt upp ett eget spelbibliotek genom egna inköp osv framöver så bjuder jag gärna tillbaka här i tråden genom att kunna skänka bort egna spel som jag inte har användning av.
 13. Hikikomori

  Vad lyssnar ni på just nu?!

  Hela avsnittet finner man genom att följa denna länk
 14. Se där, du hade bättre koll på det där än vad jag har. Jag ber att få tacka för hjälpen då jag alltid har varit nyfiken på att se dom omtalade bilderna själv då jag precis som alla er andra tog del av detta debacle när det begav sig, men på något sätt missade att med egna ögon se just bilderna. Bra för övrigt att det gick att svara på den här tråden. Blev lite osäkert på om så var fallet när jag såg att det låg i någon form av arkiv.
 15. Jag är rätt så många år försenad till det här omtalade fallet, men det råkar inte vara så att någon fortfarande sitter på den där pdf:en med alla bilderna och kan tänka sig att slänga upp den någonstans igen? Ingen av dom ovanstående länkarna är vid livet. Tack på förhand!
×