Hoppa till innehåll

TheOmegaForce70941

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  9
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Communityanseende

1 Neutral

Om TheOmegaForce70941

 • Rang
  Novis
 • Födelsedag 1996-08-14

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Stockholm

Spel

 • SteamID
  TheOmegaForce70941
 • PSN
  theodor70941
 1. TheOmegaForce70941

  Lagligt mot olagligt

  Jag vet att de kanske var ett dåligt exempel om man tänker på hur deras samarbete med sunrise började. Och tro mig, såna avtal skrivs fortfarande. Det kanske inte är på en lika stor skala, men det händer definitivt fortfarande. Vad holloywood, anime, manga etc. behöver göra är att sätta sig ihop och göra ett nytt lisense och rättighets system eftersom det inte längre funkar som det gjort för 50 år sedan.
 2. TheOmegaForce70941

  Lagligt mot olagligt

  Chrunchyroll har ganska mycket anime för svenska kunder. Visst, de kanske inte har alla dom gamla serierna. Men de har dom flästa stora serierna i Sverige med några få exceptions som jag använder proxy för att se. :D Problemet med Daisuki är att dom försökte göra en premium tjänst gratis. Anledningen som jag tror leder till att de inte har så mycket är för att de inte får inte tillräckligt mycket pengar för att utöka deras utbud. Men återigen, det finns företag som absolut vägrar att göra business med streaming och BD/DVD företag.
 3. TheOmegaForce70941

  Stockholm Otakus

  Så, har skickat en invite request.
 4. TheOmegaForce70941

  Lagligt mot olagligt

  Det är inte olagligt och använda proxy eller VPN, men dock bryter det emot Crunchyrolls policy. Någon ifrån irland klagade på deras forum för ett tag gällande att de inte hade mycket lisenserat martieal i irland och då gav jag förslag på Proxmate och fick en varning ifrån Crunchyroll där de sa att Proxy och VPN tjänster skadar "trust between licencors and distributors ". Dom må tjäna mycket i Japan. Men vad du glömmer bort är att priser där nere är MYCKET högre än i många andra länder. Om du är ute efter en anime serie så kanske du bara får 4 eller 5 avsnitt för 1500KR när det är nysläppt. Och sedan har dom även extremt långa arbets dagar där nere. Många kommer inte hem förrns typ kl 20:00 och börjar ungefär som en vanlig svensk. Sedan har vi även faktumet att många Japaner även jobbar på Lördagar. Dock har Japan väldigt många lediga dagar så som golden week. Att använda olagliga tjänster hjälper inte något förutom de olagliga. Jag föredrar att de får pengar ifrån mig över att de inte får något överhuvudtaget. Problemet som du beskriver är inte Crunchyroll, Netflix etc. fel utan felet är på hur dagens lisens och rättighets system fungerar. Ett exempel på detta är företaget Harmony Gold, Harmony crap äger rättigheterna till Macross serien i både USA och Europa men total vägrar att samarbeta med företag som Crunchyroll och Netflix. Detta har självklart lett till att serien inte går och få tillgång till via lagliga metoder i EU/US. Harmony Gold är ett väldigt simpelt exempel eftersom dom äger rättigheterna för en massiv marknad, i många fall är det inte så... I många fall är det ett företag som har rättigheterna till en serie i ett land men inte ett annat och alltså skulle då lagliga streaming tjänster behöva göra en deal med varje lisens och rättighets ägare för att få något tillgängligt worldwide. So in short, dagens rättighets och lisens system är inte moget för en globaliserad marknad.
 5. TheOmegaForce70941

  Lagligt mot olagligt

  Jag tycker personligen att ProxMate är bättre eftersom den erbjuder även tillgång till andra tjänster som bland annat Netflix, Daisuki och Hulu som har ett massivt bibliotek utav anime.
 6. TheOmegaForce70941

  Lagligt mot olagligt

  Om något inte är tillgängligt i Sverige så går det enkelt och fixa, en VPN eller proxy. Jag använder personligen ProxMate i Chrome som går och ladda ner här http://proxmate.dave.cx/ Och Tunnelbear för min mobil/surfplatta https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tunnelbear.android&hl=sv Mitt chrunchyroll konto är http://www.crunchyroll.com/user/TheOmegaForce70941 Bara en varning, min account picture kan ses som NSFW.
 7. TheOmegaForce70941

  Lagligt mot olagligt

  Crunchyroll kräver inte premium, det som är premium exklusivt är HD streams, billigare priser ifrån deras store och en funktionen att se anime en vecka innan free users. Btw, crunchyroll har även en manga tjänst. Jag rekommenderar deras manga på mobil eller surfplatta för pc versionen är hemsk. Anyhow, här är länkarna; Crunchyroll manga; http://www.crunchyroll.com/comics/manga Crunchyroll anime http://www.crunchyroll.com/videos/anime Crunchyroll store http://www.crunchyroll.com/store Crunchyroll Jdrama http://www.crunchyroll.com/videos/drama Har du ett konto där? I såfall, vad heter du på Crunhyroll?
 8. TheOmegaForce70941

  Japan-Loppisen

  Årets Japan loppis kommer hållas vid Hallonbersplan 5 i stockholm kl 17:00 i år. För mer info besök sidan http://www.japanloppis.se/411674825
 9. TheOmegaForce70941

  Lagligt mot olagligt

  Vad tycker du om olaglig vs: laglig anime? Det är inte svårt och räkna ut att det är lättare och få tag i olaglig anime eftersom det finns äckligt många olagliga fansub grupper och streaming sidor, speciellt i ett land såsom Sverige. Jag är personligen emot all olaglig anime eftersom det finns folk som försöker leva på det och om de inte får pengar att leva på så kommer det tillslut leda till att företag inte har råd och anställa/ha kvar dom vilket bara kommer leda till sämre och sämre produkter ifrån dom företagen (och eventuell konkurs). Dom sätten som jag personligen använder för att få anime lagligt är via Sf bokhandeln, amazon.cu.uk och sedan streamar jag även ifrån Crunchyrolls premium streaming tjänst.
×