Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Space Cowboy

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  17
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  2

Space Cowboy vann senast dagen den januari 2 2016

Space Cowboy hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

4 Neutral

Om Space Cowboy

 • Rang
  Novis
 • Födelsedag 1994-06-04

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Berättelser oavsett medium och format.

Spel

 • SteamID
  Obscurityman

Senaste profilbesökare

695 profilvisningar
 1. Space Cowboy

  Manga som passar till Kindle

  Sex tum, men min är för gammal att kunna använda zoom.
 2. Space Cowboy

  Manga som passar till Kindle

  Hej. Skulle vilja prova att läsa manga på min gamla Kindle eftersom jag inte har råd med en stor surfplatta. Vad finns det för bra manga vars format passar till Kindle, med andra ord manga med stora pratbubblor, stora paneler som passar till ett litet, begränsat format? Komplexa illustrationer med bra gråskala och shading är inget problem, det är mest texten jag är fokuserad på. Tokyo Ghoul till exempel fungerar riktigt bra för det mesta.
 3. Space Cowboy

  Feelgood manga - tips

  Hej. Har varit lite nere på sistone och skulle behöva lite positiva berättelser. Finns det nån bra manga som passar in?
 4. Space Cowboy

  Pojke eller Flicka?

  Hej all shinobis och kunoichis! Tänkte skapa en ny lek för den intresserad. I anime kan det, som vi vet, vara väldigt svårt att avgöra en karaktärs kön utifrån utseendet. Så leken går up följande: Någon postar en bild av en karaktär i tråden så ska folket gissa karaktärens kön. Bonuspoäng för vad karaktären heter och kommer ifrån! OBS! Inget googlande och inget fusk - den som blir påkommen kommer bli utsatt för fantasitortyr i mitt huvud. Kan själv sätta igång så gissandet börjar. Pojke eller flicka?
 5. Space Cowboy

  Maratonserier

  Hej alla shinobis och samurajer! Har en kompis som bor en bit bort så vi kan bara ses på helgerna. Behöver förlag på relativt korta animeserier man kan se från början till slut under den tiden (realistiskt sett).
 6. Space Cowboy

  Var kan man se anime med svensk text?

  Discshop har även anime på Video on demand. http://www.discshop.se/filmer/on_demand/anime/alla
 7. Space Cowboy

  Var kan man se anime med svensk text?

  Ursäkta för besväret. :/
 8. Space Cowboy

  Var kan man se anime med svensk text?

  Här är en lista med de animefilmer jag hittat på [piratsajt] (eller kör vi bara lagligt?): - Spirited Away - Akira - The Wind Rises - Om du Lyssnar noga - Ponyo - Prinsessan Kaguya - Lånaren Arietty - The Animatrix - Lånaren Arietty Förutom KOS har Netflix nu även serier som The Seven Deadly Sins och Little Witch Academia. [piratsajt] har en kategori som heter anime men det är inte lönt eftersom ingen av filmerna fungerar. :/
 9. Space Cowboy

  Starka kvinnor i anime

  Väldigt få verkar inse att karaktärer kan vara sexiga utan att behöva ha enorma bröst och klädda i nästan ingenting (det känns alltid som om skaparna behandlar mig som en idiot när det händer). När sensualiteteten och sexigheten ligger just i KARAKTÄREN och dennes attityd, inte helt i hennes yttre så blir det mer moget och mindre barnsligt. DÅ kan det vara till fördel för karaktären. Å andra sidan har jag svårt att komma på en sexscen i anime som inte fått mig att skratta. Det är ett annat problem, att 90% av allt sex i all media oftast existerar för sitt eget skull och har ingenting med berättelsen eller karaktärsutveckligen att göra. Då blir det också en björntjänst för karaktärerna för de gör någonting för VÅR skull och inte sin egna skull. Det kan vara svårt att ibland att sätta ord på vad som skiljer det pornografiska från det... Ja genuina. Utseendefixering kan inte bara vara skadlig i sig utan just att den är i princip obligatorisk för alla kvinnliga karaktärer i filmer, böcker spel ect. Det vill säga ett av könen. Männens utseendefixering i dessa medier gör de till den mer aktiva handlande idealbilden för sitt kön medans kvinnan ofta blir den passiva. Enda undantagen är för komiska skäl där humorn hänger på att man ska veta att mannen är den aktiva och på det sättet behålls könstereotyperna. Om så bara för orginalitetens skulle det vara härligt med en kvinnlig karaktär lika gammal, ful eller åtminstonde inte konventionellt attraktiv som det manliga rollerna får vara (Jag skulle vara chockad om man ens hittade 5 sådana), som tillåts vara lika moraliskt komplicerad. Kom igen vi vill ha nått nytt, inte bara samma gammla! (Fotnot till läsare: startpunkten till diskussionen var frågan om det var negativt när även starka animehjältinnor framställs sexuellt.)
 10. Space Cowboy

  Strömmande anime

  Snabb fråga till alla crunchyrollsveteraner med premium membership och liknande men jag bara undrar om det är värt det, speciellt som svensk så en del anime inte är tillgängliga i vår avlägsna region. Finns det förmåner och i så fall vilka? Får man mer anime och snabbare? Eller är det bara för att bli av med ads?
 11. Space Cowboy

  Starka kvinnor i anime

  En film jag är förvånad över att ingen har nämnt än är Prinsessan Mononoke där kampen mellan natur och civilisation essentiellt blir kampen mellan två lika starka kvinnor. - San, en tjej uppfostrad av varggudar och hatar människor som är en awesome badass (trots ett par irriterande humörsvingar). - Lady Eboshi, en karaktär som skulle kunna vara filmen skurk men visar sig vara en bra ledare som bryr sig om sitt folk och vill bygga ett hem för där folk kan så ett bättre liv, speciellt kvinnorna. En av de underbara aspekterna den här filmen är att ingen är ond, man försöker bara ta hand om sig själv och andra så gott man kan. På ett sätt är det ju poetiskt med dualitet, typ "Mannen är individualistisk, Kvinnan är grupporienterad" bla bla, typ som på den här bilden, men å andra sidan så kunde jag bara känna att egenskaperna jag kom på var positiva oberoende av kön. - Sceleris - Jag tänkte på det när jag kom och tänka på Kvinnorna på Järnbruket, de är alla roliga, kaxiga, vänliga och är det som försvarar sitt hem när männen är borta. Jag kan inte komma på någon annan film som porträtterar ett kollektiv på samma sätt. De är heroiska allihop trots att de inte har några namn. Visst finns det flera grupper av starka kvinnor inom anime men de tenderar att vara individer i första hand och kollektiv i andra.
 12. Space Cowboy

  Starka kvinnor i anime

  Utmärkt fråga, jag ska försöka utveckla. Jag nämnde objektifiering och jag tror det krävs en definition här: "Objektifiering är en handling som innebär att man reducerar en person eller grupp till ett passivt föremål för handling, istället för en egen handlande aktör. I media framställs kvinnan som en docka utan egna känslor, tankar, värde utanför det yttre. Hon är side-kicken, flickvännen, objektet eller bara dekoration. Allt hon gör och säger är i relation till mannen. Hennes kropp är i ständig fokus. Det är närbilder på kroppsdelar som ska hånas eller hyllas. Vad hon har att säga eller vem hon är, är alltid irrelevant i förhållande till sitt yttre." http://orig13.deviantart.net/af9b/f/2012/341/7/5/jiraiya_motivational_poster_by_cwpetesch-d5nbgr4.jpg (Som en antites kan jag nämna den där osmakliga jävla fanservicescenen i början av Highschool of the Dead, den där vi inbjuds att titta på en tjejs trosor och guppande bröst medan hon blir dödad av en zombie.) - Sceleris Vad jag essentiellt pratar om är vad vi kallar fanservice. Anime är fortfarande en mansdominerat medium speciellt när det kommer till produktion och många av de kvinnliga karaktärerna blir reducerad genom denna utseendefixering (vilket får en att undra varför utseende är det enda viktiga i sammanhanget). Vem skapar de här karaktärerna och varför, vem riktar sig de här bilderna mot? Är de bara som ögongodis för de yngre manliga tittarna eller gör de det till en styrka hos karaktären? Och jag undrar om så alltid blir fallet när en medveten kvinnlig karaktär har en attraktivt yttre och attraktiv för många i och utanför serien, detta verkar till och med variera från scen till scen. Detta är något som i skalan inte alls sker på samma nivå som mannen, de kan vara gammla, fula, moraliskt tvivelaktiga enligt konvention ect. Även de starkaste hjältinnorna är fortfarande alltid konventionellt attraktiva. Om en man har se med många kvinnor gör det honom mer manlig, om en kvinna har sex med många män kallas hon för slampa (han är aktiv hon är passiv annars är det något fel med henne). Detta gäller i film och i riktiga livet. - Till exempel Cowboy Bebop Faye Valentine för att komplicera saker och ting. Hon är stark, modig smart, rolig ect. men har många scener som helt klart inte existerar för något annat än detta utseende, då är hon plötsligt inte den karaktären. Kameran är aldrig passiv och vissa skulle faktiskt likställa den voyerism. http://s6.photobucket.com/user/katocool/media/Faye2.jpg.html Det blir lite suspekt när hon är fast i den här positionen i 3 avsnitt: http://cdn.collider.com/wp-content/uploads/cowboy-bebop-faye-valentine.jpg
 13. Space Cowboy

  Starka kvinnor i anime

  "MathJuice, on 04 Dec 2015 - 15:55, said: Jag anser att det många glömmer är att vi pratar om fiktiva karaktärer, karaktärer som en person skapat. Jag förstår inte varför vi har dessa diskussioner över fantasier. Och eftersom det är fantasier så har vi Jojo's Bizarre Adventures, Highschool of the Dead och den där där Buddha och Jesus är rumskamrater. Diversitet i olika delar av spektrumet. Är det för mycket av en sak bör man inte spela sitt "sluta gilla saker jag inte gillar"-kort och börja tvångsmata folk sin agenda, utan fokusera på att hitta ens egna nöje." OK. 1. Jesus och Buddha är för många i verkliga livet inte fantasier, så det var inte det bästa exemplet. 2. Dessa fantasier måste ha påverkat oss på något sätt eftersom vi pratar om de så mycket. Vi möter fiktiva karaktärer varje dag, i de flesta böcker vi läser, i de flesta filmer vi ser och på något sätt måste vi hantera detta flöde av idéer och tankar. Dessa måste påverka oss på något sätt och om man pratar och diskuterar kan man nog lära sig uppskatta vad man gillar mer för man ser saker man inte såg förut. Jag kan erkänna att saker jag tycker om inte är perfekta och känner mig inte sämre för det. Jag tror att ett möte med någon vars åsikter skiljer sig mot ens egna är en av det värdefullaste och lärorikaste upplevelser man kan ha. För det är ju omöjligt att undvika andra åsikter, inte finns de bara hos alla andra utan i alla medier vi tar del av och alla deras skapare. Kanske är jag något idealistisk men jag tror att ett nytt perspektiv är aldrig fel och jag är övertygad om att varje moraliskt komplex eller till eller realistiskt avskyvärd karaktär vi sympatiserar med eller känner viss förståelse för gör oss till mer empatiska människor trots att de bara är teckningar, bilder, ord ect. Huruvida man tycker om de som personer är irrelevant så länge de är intressanta, det gör de mer trovärdiga som människor. Det är det som är underbart med fiktion, du får se dig själv som andra ser dig och du får se hur andra ser sig själva. Här är ett citat från en av mina favoritförfattare Terry Pratchett som jag tror sammanfattar varför fantasier är viktiga. Det är en konversation mellan DÖDEN och hens dotter Susan. “All right," said Susan. "I'm not stupid. You're saying humans need... fantasies to make life bearable." REALLY? AS IF IT WAS SOME KIND OF PINK PILL? NO. HUMANS NEED FANTASY TO BE HUMAN. TO BE THE PLACE WHERE THE FALLING ANGEL MEETS THE RISING APE. "Tooth fairies? Hogfathers? Little—" YES. AS PRACTICE. YOU HAVE TO START OUT LEARNING TO BELIEVE THELITTLE LIES. "So we can believe the big ones?" YES. JUSTICE. MERCY. DUTY. THAT SORT OF THING. "They're not the same at all!" YOU THINK SO? THEN TAKE THE UNIVERSE AND GRIND IT DOWN TO THE FINEST POWDER AND SIEVE IT THROUGH THE FINEST SIEVE AND THENSHOW ME ONE ATOM OF JUSTICE, ONE MOLECULE OF MERCY. AND YET—Death waved a hand. AND YET YOU ACT AS IF THERE IS SOME IDEAL ORDER IN THE WORLD, AS IF THERE IS SOME...SOME RIGHTNESS IN THE UNIVERSE BY WHICH IT MAY BE JUDGED. "Yes, but people have got to believe that, or what's the point—" MY POINT EXACTLY. YOU NEED TO BELIVE IN THINGS THAT AREN'T TRUE. HOW ELSE SHALL THEY BECOME TRUE?” - Hogfather Hmm. Gick jag lite overboard med det? De kvinnliga karaktärer (och manliga) jag oftast dras till är just de som inte bara bryter mot konventioner utan också mot moraliska betingelser för de står mot ALLT. Män får ofta chans till fler roller, de kan ha fult yttre eller kan spela skurk ect. Anime har många exempel på komplexa skurkar och de mittemellan som ibland innehas av starka kvinnliga karaktärer som jag också tror skulle passa i diskussionen.
 14. Space Cowboy

  Starka kvinnor i anime

  Bra exempel! Går utmärkt här. Jag tror på tal om mänsklig svaghet att anime är oslagbar när det kommer till att visa manlig sårbarhet så det blir ofta jämställt på det planet. Väldigt nytt och jag vet inte om det är en kulturell skillnad från västerländska mansideal eller om det är produkt av mediet och dess skapare. Många karaktärer är väldigt unisexuella speciellt om deras skådespelare är av motsatta könet så uppnår många karaktärer därmed feminina ideal. Men en sak jag undrar över är huruvida en karaktärs sexiga natur kan ses som en styrka eller svaghet om vi ska röra på objektifiering för anime är trots allt ett visuellt medium. Om karaktären har sensuella drag och framställs som sådan, speciellt en kvinnlig karaktär, blir de genast något negativt även om karaktären är stark i andra avseenden om det nu är en fundamental del av dennes karaktär?
 15. Space Cowboy

  Starka kvinnor i anime

  Hej. Sjukt trött på hur kvinnor porträtteras i alla medier och skulle vilja som medicin lyfta upp de som går emot mönstret. Om ni har någon sån anime att lyfta fram får ni gärna motivera varför, jag är intresserad vad folk tycker gör en karaktär stark.
×