Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

avslutat. H.

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  70
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  4

avslutat. H. vann senast dagen den mars 27 2020

avslutat. H. hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

16 Bra

Om avslutat. H.

 • Rang

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste profilbesökare

1 626 profilvisningar
 1. avslutat. H.

  Japansk mat

  Intressanta observationer och tips. furikake har jag nog aldrig smakat på ser framemot i framtiden undersöka saken närmare! ^ ^
 2. avslutat. H.

  Rekommendera japanska band/musik

  Shokichi Kina, har ingen jättestor kunskap om honom men ville bara bidra med något. :) https://en.wikipedia.org/wiki/Shoukichi_Kina - Wiki är ganska tunt även på engelska.
 3. avslutat. H.

  Rekommendera japanska band/musik

  Detta gör mig lycklig! - mycket bra tips, detta en av de anledningarna jag kom hit för, dessa underbara tips. @guruguru
 4. avslutat. H.

  har ni varit på en convention?

  Uppskattar detta riktigt mycket! - har själv aldrig varit på något och därför är det extra fint att lära sig lite om hur detta funkar, om det ens är värt att gå på. ^ ^ fina bilder grabbar!
 5. avslutat. H.

  Animecka!

  Aldrig hört talas om innan 🤔
 6. Tack för tipsen! kommer kika in på den sidan mer när tid finns men just nu är det en bristvara :/
 7. Jovisst fick man N & D känslan ibland, måste plugga på lite om Super Sentai, verkar ändå kul att se källan, ursprunget till detta.
 8. Känns som jag är snubben med minst koll här men känner igen Power Rangers ifrån barndomen. 😄
 9. avslutat. H.

  Tror någon man har en chans?

  Det låter helt förskräckligt och mycket tråkigt. Det skulle inte förvåna mig att det händer något liknande någon annanstans i Sverige inom en snar framtid verkligen hoppas att de kollar dricksvattnet noggrant. Intressant hur du utvecklade din stil, använder Gimp själv där i fotoredigerings syfte och är mycket nöjd med det gratis programmet. Njuter av din beskrivning kring Japaner, läser då och då i boken https://www.adlibris.com/se/bok/the-japanese-mind-9780804832953 "The Japanese Mind" vilket jag starkt rekommenderar, Den ger ett intressant perspektiv på hur den japanska mentalitet kan vara men boken säger också att det är generellt och dessa fenomen är i en ständigt utveckling. Det är viktigt att förstå hur globaliseringen påverkar hela världen hur mycket till exempel västvärlden har påverkat Asien och vice versa. I boken är man bekymrad över att gamla perspektiv håller på att försvinna och att gammal kultur ersätts. Till exempel hur de ser på konst och musik är fantastiskt, byggde mer på känslor än logik men åter igen så har det blivit en förändring med tiden. här det som tas upp i boken: Aimai: Ambiguity and the Japanese Amae: The Concept of Japanese Dependence Amakudari: Decent from Heaven Bigaku: The Japanese Sense of Beauty Bushido: The Way of the Warrior Chinmoku: Silence in Japanese Communication Danjyo Kankei: Male and Female Relationships in Japan The Do Spirit of Japan Gambari: Japanese Patience and Determination Giri: Japanese Social Obligations Haragei: An Implicit Way of Communicating in Japan Hedataru to Najimu: Japanese Personal Space Honne to Tatemae: Private vs. Public Stance in Japan The Japanese Ie System Iitoko-Dori: Adopting Elements of Foreign Culture Ikuji: Childrearing Practice in Japan Kenkyo: The Japanese Virtue of Modesty Kisetsu: The Japanese Sense of the Seasons Newawashi: Laying the Groundwork in Japan Omiai: Arranged Marriage in Japan Otogibanashi: Folktales of Japan Ryosaikenbo: Good Wives and Wise Mothers: The Social Expectations of Women in Japan Sempai-Kohai: Senority Rules iun Japanese Relations Shudan Ishiki: Japanese Group consciousness Soshiki: Japanese Funerals Uchi to Soto: Dual Meanings in Japanese Human Relations Wabi-Sabi: Simplicity and Elegance as Japanese Ideals of Beauty Zoto: The Japanese Custom of Gift Giving.
 10. avslutat. H.

  Tror någon man har en chans?

  Håller helt med där, otroligt beskåda att en gång för mer än 10 år sedan satt ni någonstans och skrev här, Idag 10+ år senare är ni fortfarande här.
 11. avslutat. H.

  Tror någon man har en chans?

  Har för mig att jag läste om detta någonstans låter mycket obehagligt helt klart, låter som en tuff resan men är glad att höra att det gick rätt väg. Fy f*n för såna varelser, nä usch. Härligt att du är frisk. Det glädjer mig alltid att höra när folk hittar olika områden att utveckla, inspirationen flödar. Att kunna teckna är underbart, inget jag bemästrar men tycker om att uppskatta andras konst. Att kunna Japanska måste vara fantastiskt, inte nog med att det låter fantastiskt och är vackert i både skrift och tal. Vilka världar det måste öppna upp, tänk på allt som går att lära sig om detta mystiska kultur och historiskt rika land. Även i det sociala spektrumet där många Japaner verkar öppna upp sig mer för folk som talar japanska. Sen är det som du säger, hjärnan är cool.
 12. avslutat. H.

  Artigt språk

  synd att det inte går att ta bort inlägg råka bli dubbelt
 13. avslutat. H.

  Tror någon man har en chans?

  Alltid trist att höra när sjukdomar stoppar människor. Att se det friska i det sjuka, ett bra synsätt enligt många, kort sagt att möjligheterna istället för hindren. Kanske kan träna folk? har ingen som helst kunskap inom området men många som slutar med idrott verkar hitta andra sätt att engageras sig på om de nu fortfarande har den önskan annars finns det förstås väldigt mycket att finna för den nyfikne i livet. Anime.se är ju en kul plats \( ^o^)/
 14. avslutat. H.

  Artigt språk

  Provade det du postade! - får se vad som händer hoppas dom inte blir arga, självklart inget du behöver ansvara för hehe. Uppdatering: Det funkade helt klockrent! - Fick ett jättebra mottagande, då kan jag inte göra annat än att tacka (^ ^) 2020-02-12
 15. avslutat. H.

  Artigt språk

  Jag krånglade nog till det lite och kanske inte finns några genvägar heller till att skriva enkel japanska, kanske måste sätta sig in vissa regler innan. Tänkte bara några standard fraser men om det finns lite folk som är intresserade så skulle det säkert vara nyttigt om du skulle göra så. Om ni skulle vilja posta några enkla bestämda fraser, så skulle jag givetvis mycket tacksam men vill inte vara krävande heller, har ni tid och lust så visst. Behöver inte vara många. Detta är några av mina vanliga scenarion, ser en bild på en måne. Ser en annan bild på en katt. Lyssnar på ett musikstycke. Ser en bild Mount Fuji. Ser en bild ifrån Sapporo. Lyssnar på ett annat musikstycke. så där brukar det vara. Talar om plattformen Twitter, men har meddelande kontakt med en del, Många tackar mig för mitt intresse, och svarar på ofta tillbaka med you are welcome eller thank you osv. En annan anledning till varför jag skrev här, var att min nyfikenhet tog överhanden och ville undersöka om det finns ett enkelt sätt att använda sig av Japanska, men förstod egentligen innan att jobbet måste göras. Om du vill så dela gärna lite fina fraser, skulle tycka om att fascineras och beundra detta språk även utan ett större syfte.
×