Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

avslutat. H.

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  70
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  4

Allt som postas av avslutat. H.

 1. avslutat. H.

  Japansk mat

  Intressanta observationer och tips. furikake har jag nog aldrig smakat på ser framemot i framtiden undersöka saken närmare! ^ ^
 2. avslutat. H.

  Rekommendera japanska band/musik

  Shokichi Kina, har ingen jättestor kunskap om honom men ville bara bidra med något. :) https://en.wikipedia.org/wiki/Shoukichi_Kina - Wiki är ganska tunt även på engelska.
 3. avslutat. H.

  Rekommendera japanska band/musik

  Detta gör mig lycklig! - mycket bra tips, detta en av de anledningarna jag kom hit för, dessa underbara tips. @guruguru
 4. avslutat. H.

  har ni varit på en convention?

  Uppskattar detta riktigt mycket! - har själv aldrig varit på något och därför är det extra fint att lära sig lite om hur detta funkar, om det ens är värt att gå på. ^ ^ fina bilder grabbar!
 5. avslutat. H.

  Animecka!

  Aldrig hört talas om innan 🤔
 6. Tack för tipsen! kommer kika in på den sidan mer när tid finns men just nu är det en bristvara :/
 7. Jovisst fick man N & D känslan ibland, måste plugga på lite om Super Sentai, verkar ändå kul att se källan, ursprunget till detta.
 8. Känns som jag är snubben med minst koll här men känner igen Power Rangers ifrån barndomen. 😄
 9. avslutat. H.

  Tror någon man har en chans?

  Det låter helt förskräckligt och mycket tråkigt. Det skulle inte förvåna mig att det händer något liknande någon annanstans i Sverige inom en snar framtid verkligen hoppas att de kollar dricksvattnet noggrant. Intressant hur du utvecklade din stil, använder Gimp själv där i fotoredigerings syfte och är mycket nöjd med det gratis programmet. Njuter av din beskrivning kring Japaner, läser då och då i boken https://www.adlibris.com/se/bok/the-japanese-mind-9780804832953 "The Japanese Mind" vilket jag starkt rekommenderar, Den ger ett intressant perspektiv på hur den japanska mentalitet kan vara men boken säger också att det är generellt och dessa fenomen är i en ständigt utveckling. Det är viktigt att förstå hur globaliseringen påverkar hela världen hur mycket till exempel västvärlden har påverkat Asien och vice versa. I boken är man bekymrad över att gamla perspektiv håller på att försvinna och att gammal kultur ersätts. Till exempel hur de ser på konst och musik är fantastiskt, byggde mer på känslor än logik men åter igen så har det blivit en förändring med tiden. här det som tas upp i boken: Aimai: Ambiguity and the Japanese Amae: The Concept of Japanese Dependence Amakudari: Decent from Heaven Bigaku: The Japanese Sense of Beauty Bushido: The Way of the Warrior Chinmoku: Silence in Japanese Communication Danjyo Kankei: Male and Female Relationships in Japan The Do Spirit of Japan Gambari: Japanese Patience and Determination Giri: Japanese Social Obligations Haragei: An Implicit Way of Communicating in Japan Hedataru to Najimu: Japanese Personal Space Honne to Tatemae: Private vs. Public Stance in Japan The Japanese Ie System Iitoko-Dori: Adopting Elements of Foreign Culture Ikuji: Childrearing Practice in Japan Kenkyo: The Japanese Virtue of Modesty Kisetsu: The Japanese Sense of the Seasons Newawashi: Laying the Groundwork in Japan Omiai: Arranged Marriage in Japan Otogibanashi: Folktales of Japan Ryosaikenbo: Good Wives and Wise Mothers: The Social Expectations of Women in Japan Sempai-Kohai: Senority Rules iun Japanese Relations Shudan Ishiki: Japanese Group consciousness Soshiki: Japanese Funerals Uchi to Soto: Dual Meanings in Japanese Human Relations Wabi-Sabi: Simplicity and Elegance as Japanese Ideals of Beauty Zoto: The Japanese Custom of Gift Giving.
 10. avslutat. H.

  Tror någon man har en chans?

  Håller helt med där, otroligt beskåda att en gång för mer än 10 år sedan satt ni någonstans och skrev här, Idag 10+ år senare är ni fortfarande här.
 11. avslutat. H.

  Tror någon man har en chans?

  Har för mig att jag läste om detta någonstans låter mycket obehagligt helt klart, låter som en tuff resan men är glad att höra att det gick rätt väg. Fy f*n för såna varelser, nä usch. Härligt att du är frisk. Det glädjer mig alltid att höra när folk hittar olika områden att utveckla, inspirationen flödar. Att kunna teckna är underbart, inget jag bemästrar men tycker om att uppskatta andras konst. Att kunna Japanska måste vara fantastiskt, inte nog med att det låter fantastiskt och är vackert i både skrift och tal. Vilka världar det måste öppna upp, tänk på allt som går att lära sig om detta mystiska kultur och historiskt rika land. Även i det sociala spektrumet där många Japaner verkar öppna upp sig mer för folk som talar japanska. Sen är det som du säger, hjärnan är cool.
 12. avslutat. H.

  Artigt språk

  Hei, måste erkänna att jag inte kan mycket japanska men är lite nyfiken om detta stämmer? https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1355456?start=1022 Ska vara 17:03 i avsnittet som jag är ute efter. Har hört lite om detta härliga fenomen förut :)
 13. avslutat. H.

  Artigt språk

  synd att det inte går att ta bort inlägg råka bli dubbelt
 14. avslutat. H.

  Tror någon man har en chans?

  Alltid trist att höra när sjukdomar stoppar människor. Att se det friska i det sjuka, ett bra synsätt enligt många, kort sagt att möjligheterna istället för hindren. Kanske kan träna folk? har ingen som helst kunskap inom området men många som slutar med idrott verkar hitta andra sätt att engageras sig på om de nu fortfarande har den önskan annars finns det förstås väldigt mycket att finna för den nyfikne i livet. Anime.se är ju en kul plats \( ^o^)/
 15. avslutat. H.

  Artigt språk

  Provade det du postade! - får se vad som händer hoppas dom inte blir arga, självklart inget du behöver ansvara för hehe. Uppdatering: Det funkade helt klockrent! - Fick ett jättebra mottagande, då kan jag inte göra annat än att tacka (^ ^) 2020-02-12
 16. avslutat. H.

  Artigt språk

  Jag krånglade nog till det lite och kanske inte finns några genvägar heller till att skriva enkel japanska, kanske måste sätta sig in vissa regler innan. Tänkte bara några standard fraser men om det finns lite folk som är intresserade så skulle det säkert vara nyttigt om du skulle göra så. Om ni skulle vilja posta några enkla bestämda fraser, så skulle jag givetvis mycket tacksam men vill inte vara krävande heller, har ni tid och lust så visst. Behöver inte vara många. Detta är några av mina vanliga scenarion, ser en bild på en måne. Ser en annan bild på en katt. Lyssnar på ett musikstycke. Ser en bild Mount Fuji. Ser en bild ifrån Sapporo. Lyssnar på ett annat musikstycke. så där brukar det vara. Talar om plattformen Twitter, men har meddelande kontakt med en del, Många tackar mig för mitt intresse, och svarar på ofta tillbaka med you are welcome eller thank you osv. En annan anledning till varför jag skrev här, var att min nyfikenhet tog överhanden och ville undersöka om det finns ett enkelt sätt att använda sig av Japanska, men förstod egentligen innan att jobbet måste göras. Om du vill så dela gärna lite fina fraser, skulle tycka om att fascineras och beundra detta språk även utan ett större syfte.
 17. avslutat. H.

  Weathering with You på bio

  Fantastiskt! låter verkligen trevligt! - Skulle gärna vilja se den men för min del är det inte möjligt, har ingen tid för det. Hoppas någon annan hakar på annars kommer du nog ha en makalös upplevelse, tror att det kommer att vara högintressant. Om du har orken så skulle jag gärna uppskatta att höra om hur det var och vad du tyckte.
 18. avslutat. H.

  Artigt språk

  Det är ju en del av dem som är fotografer och några är musiker/kompositörer. Sen är det också en del som skickar bilder på sina katter eller kanske månen. Min önskan skulle vara att jag kunde belysa att bilden/musiken är vacker och intressant, för att sedan möjligtvis kommentera deras hantverk/skicklighet men får kanske akta mig för att det inte blir överdrivet. Kanske ett enkelt ganska neutralt och vänligt sätt skulle vara att föredra. Ifrån min begränsade kunskap så verkar uttrycken vara ganska annorlunda på japanska språket, som ett exempel där vederbörande skrev på engelska men enligt svensk översättning borde bli i stil med: Hej och tack för ditt vänliga stöd, dina vänliga ord blev min energi. Svenska exempel som självklart kan anpassas efter de japanska uttrycken : - Den här bilden/musiken är vacker/intressant/tilltalande/utsökt/tillfredställande/häftig/underbar, tack för att du delade den, eller kanske att jag fick ta del av den. - Intressant komposition/bild/konst/text den ger mig inspiration och glädje/energi ? - Uppskattar verkligen ditt hantverk/komponerande. - Härlig måne/katt/växter - Tack så mycket för att du uppskattade musiken/bilden/konsten - ingen orsak. Det som skulle kunna vara värdefullt för mig är: att tacka och uppskatta något eller någon, att dela känslan i något och förmedla det, sen när någon säger tack, att då kunna svara på det som exempel ingen orsak, men sen vet jag inte förstås, om så är fallet i Japan. Angående de två sista förslagen, så går det att googla fram hur det går säga det men saken är den att det kanske inte passar i sammanhanget. Har chansat lite ibland men vet inte om det blir rätt. Kanske de har lite överseende med att de snackar med en gaijin som tur, men lite är förstås härligt att kunna. Svårigheten ligger kanske också i att kunna orientera sig vem det skrivs till? som nämndes tidigare honorifiks? Finns det enklare sätt eller ett annat perspektiv, så det förstås också välkommet. Tack på förhand till alla intresserade och självklart @Sceleris med flera för hjälpen.
 19. avslutat. H.

  Artigt språk

  Undrar om någon vill hjälpa till med en sak, kan verkligen inte mycket japanska, och är då inte ett lätt språk att bemästra. Det jag ber om däremot kan vara desto enklare. Skulle vilja veta hur jag kan kommentera andras bilder på ett artigt och neutralt sätt. Några förslag? Vet att det är noga med hur det uttrycks och vilka ord som används. Även hur tilltal fungerar som har nämnts tidigare. De personerna jag skriver till är internet vänner, som jag har haft en längre kontakt med men aldrig träffat i verkligheten. De är ifrån Japan och vi har använt oss av engelska språket, men de hävdar själva att kunskapen är begränsad då det inte är något språk de använder så ofta. Detta är förstås inget jätteviktigt inlägg, vi klarar oss med engelskan men de skulle nog uppskatta om jag kunde lite grann. Om ni har tid och lust kan ni ju skriva några förslag men är okej med om inte så blir fallet. Mvh hautahauta
 20. avslutat. H.

  Gissa animen

  Bok kvinna i spegel skogs militär? krig? ska bli spännande att se vad det är.
 21. avslutat. H.

  Gissa animen

  mystik mystik :)
 22. avslutat. H.

  Looking for Group: En omstart av vårt spelgarde

  Riktigt kul, blir verkligen glad av detta, och känner mig sugen, har mycket omkring mig, men kanske går att skrapa ihop lite tid någon gång framöver, stort tack för startskottet @MathJuice! - Discord kan vara ju vara nyttigt här som du säger.
 23. avslutat. H.

  Spelar ni Honkai Impact 3

  aha ett grind- spel alltså, hehe ingen orsak! :)
 24. Underbart det, då vet vi att det finns möjligtvis andra instrument att använda, 2700 rpm är ju helt fantastiskt!
 25. avslutat. H.

  Spelar ni Honkai Impact 3

  hehe kan tänka mig detta! hoppas du listar ut det, lär ju finnas någon tråd någonstans! har ingen aning om vad jag gör men hitta en liten tråd https://www.reddit.com/r/honkaiimpact3/comments/eehjt1/any_tips_about_this_im_actually_new_to_hk_5_days/
×