Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

My

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  1 177
 • Blev medlem

 • Senaste besök

 • Dagar vunnit

  6

My vann senast dagen den april 8 2013

My hade det mest gillade innehållet!

Communityanseende

22 Utmärkt

Om My

 • Rang
  Mangatant

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Plats
  Gbg

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://mangalasaren.blogspot.com/
 • Twitter
  Mangaläsaren / MomijiMii

Anime och manga

 • MyAnimeList
  http://myanimelist.net/animelist/Momiji_mii

Spel

 • Xbox Live
  Momiji no Happa

Senaste profilbesökare

3 296 profilvisningar
 1. My

  Shin Sekai Yori

  Som andra här älskade jag From the New World, men nu sitter jag med det där problemet jag alltid får när jag har sett klart någonting riktigt bra: Vad ska man se härnäst? Jag menar retoriskt alltså, jag har tusentals saker jag vet att jag vill titta på så jag behöver inga tips. Men jag vill inte följa upp en sådan fullpoängare till anime med någonting halvdant. Det kommer nog sluta med att jag ser någonting totaltramsigt bara för att inte behöva få några eventuella förväntningar krossade. ;)
 2. My

  Anime våren 2013

  Jag är ganska nyfiken på Attack on Titan. Recenserade första delen av mangan och blev riktigt imponerad (av berättelsen, inte teckningarna). Tyvärr verkar inte Cruchyroll ha fått den serien, så jag får nog aldrig se den. Oh well. :/
 3. My

  Vilken anime såg du klart senast?

  Jag har faktiskt sett klart lite anime för första gången på länge. From the New World (Shin Sekai Yori) - Först avfärdad av mig som "bishoujotrams", men ack så fel jag hade. Kanske den serie vars tema och figurer som har berört mig mest sedan Evangelion. Jag älskade hur animen lekte med tittarens förväntningar och vände på genreklichéer. Musiken var fantastisk och animationskvaliteten hög överlag. Det var länge sedan jag faktiskt tappade hakan av vissa berättelsevändningar, framförallt i den första halvan av serien, som var den absolut bästa. Mot slutet tappade den lite tyckte jag, men det var ändå tillräckligt bra för att jag skulle längta efter nästa avsnitt. Nu tänker jag härnäst köpa bokförlagan och läsa den! Durarara - tappade fart mot slutet och gjorde vissa ganska märkliga val i slutändan (kanske i ett försök att inte känna sig tvungen att animera hela romanserien?), men på det stora hela en kul berättelse som blandar genrer och idéer hejvillt. Jag skulle nog kunna tänka mig att läsa några av romanerna vid tillfälle. Plus för att den utspelade sig i mitt älskade Ikebukuro. Kuroros basket - En serie som säkert retat gallfeber på många för sin blotta existens, men jag gillade den! Fokuset låg på teamwork och laganda snarare än vinnarhetsen och vänskapen mellan spelarna kändes äkta. Lite minus för märklig fanservice på de kvinnliga figurerna (säkert som motvikt till den homoerotiska känslan i serien), men i övrigt var även tjejerna ganska välskrivna. Bring on säsong 2! Längre recension på min blogg. Natsume's Book of Friends säsong 3-4 - Tveklöst en av de bästa animeserier som producerats baserad på en mangaförlaga. Jag älskar tempot, musiken, alla övernaturliga väsen och Natsume. Det bästa är hur serien verkligen tar sig tid att visa hur Natsume långsamt börjar öppna upp och bearbeta sin problematiska uppväxt. Inga magiska lösningar, inga snabba insikter, utan en långsam och trovärdig läkeprocess. Moyashimon säsong 2 - Fortfarande rolig och välspelad. Lite väl mycket fanservice emellanåt, men det fäller inte serien för mig. Vore kul om det kom en 3:e säsong senare, även om jag har hört att serien blir ganska blajjig mot slutet.
 4. My

  Mangaköp

  Vilket språk ges den ut på? Jag hade ingen aning om att det fanns fler översättningar än de tre delar som kom på engelska för evigheter sen. Jag vill gärna tipsa om dem på min blogg om så är fallet. :)
 5. När jag kikade på min profil utan att vara inloggad syntes väldigt mycket av min personliga information. Jag trodde att födelsedag, hemsida, xbox-tag, twitternamn och andra fält bara var synliga för inloggade medlemmar, men så var det alltså inte. Vore det inte bättre att dölja den sortens personlig information för icke-inloggade medlemmar? Om inte annat så kanske man ska upplysa med väl synlig text att det man fyller i kommer att vara synligt för alla.
 6. My

  Vilket spel klarade du senast?

  Jag har spelat Borderlands 1 och 2, det ena co-op, det andra ensam. Helt klart rekommenderade spel, som öppnade mina ögon för plundringsmekaniken. Jag har aldrig fattat grejen med "loot" förr, men nu kan jag springa runt och öppna kistor bara för att se om jag får något unikt föremål. I första spelet spelade jag med Lilith fram till slutet och påbörjade runda två tills jag fastnade i ett av DLC:en som var lite för hög level för mig. Jag har även en solorunda som Mordecai igång. I tvåan är jag en bit in på andra varvet som Mechromantikern Gaige och ska snart påbörja en ny runda i co-op som Maaya. I övrigt är det mesta jag spelar pågående. Jag tenderar att fastna för ett spel och syssla med det ganska länge innan jag byter till nästa besatthet. ^^;;
 7. Jag började med att läsa manga på nätet när det var nytt och häftigt för så länge sedan att jag inte skulle låta så häftig om jag sa när. ;) Numera köper jag i princip bara serier och läser bara på nätet när jag vill undersöka om något är bra eller om jag känner mig tveksam. I perioder då den personliga ekonomin är bättre chansar jag mer och köper blint. Jag läser aldrig en serie till slutet på nätet. Problemet är att jag snart inte har plats för fler bokhyllor och allt mer manga har fått flytta ner i lådor i garderoben, så jag är lite inne på att gå över till digital manga. Jag väntar på att se om de japanska tjänsterna hittar något bra system för rabatter och liknande. Eftersom jag köper mycket av min manga begagnad i Japan vore det dyrt att gå över helt till digitalt medan de fortfarande kräver lika mycket som för en fysisk kopia. I och för sig skulle man spara in många tusenlappar bara på portot... :/ Som andra har sagt i tråden: betalar läsarna inte för manga så kommer förlagen inte att ge ut någon. Utgivningskostnaderna får inte överstiga inkomsterna. Det är vanlig enkel matte. Antingen tar konsumenterna sitt ansvar och försöker stödja utgivningen, eller så blir det ingen utgivning. Och i förlängningen inget översättningsjobb för eldsjälar som mig, Simon och de andra. :( Det svider verkligen att se mangautgivningen dö, eftersom jag sett med egna ögon att intresset för manga är oerhört starkt fortfarande, på konvent, bibliotek, inom angränsande intressesfärer som cosplay, gothic lolita och liknande. Jag menar, biblioteken har en egen inköpsgrupp för manga för tusan! Vem hade trott det för tio år sedan? Så är lösningen digital utgivning? Jag trodde det för tre år sedan. Jag var bombsäker för två år sedan. Jag började misströsta för ett år sedan. Numera är mitt hopp om att digital svensk utgivning ska komma igång i princip död, men jag försöker att inte förlora hoppet helt bara för att det tar längre tid än jag hade hoppats. En crunchyroll-liknande prenumerationsmodell är väl det som ligger närmast till hands, men för de som vill äga sina serier digitalt bör det även finnas ett sådant alternativ.
 8. Jag såg nyheten innan det hann bli 1 april eftersom du tweetade länken typ halv tolv på natten eller nåt. ^^;; Kopplade inte förrän dagen efter när jag insåg vilket datum det var.
 9. My

  National Novel Writing Month

  Ge dig själv ett par timmar i veckan som är reserverade just för att skriva, se hur det går och uppmuntra dig själv om det går bra. :)
 10. My

  National Novel Writing Month

  Jag blev klar på 16 dagar i år, vilket var skönt med tanke på hur motigt föregående år var. Ca halva berättelsen återstår, men jag måste ägna mig åt annat under resten av året, så det får jag ta itu med till våren. Hur som helst var det härligt att skrivandet flöt på så bra! Ni kan läsa ett kort utdrag ur min Nanos inledning här. Det är tredje och sista delen i min trilogi som utspelar sig i Japan.
 11. My

  Rebuild of Evangelion

  Tack för dina teorier Sceleris! Jag ska se om de första två filmerna med dina teorier i åtanke och se om jag tycker att Mari känns mer motiverad i berättelsen ur det perspektivet. Vi får väl se om man lyckas hålla sig ospoilad tills man får möljighet att se tredje filmen. På något vis har jag en känsla av att det blir svårt att undvika. Lite Evangelionpepp börjar jag känna mig! Animeintresset kommer och går men Evangelion består. ;)
 12. My

  Rebuild of Evangelion

  Dum fråga kanske, men finns det några trovärdiga teorier om vad den där nya tjejen Maris roll är i serien? Känns än så länge bara som om hon är instoppad för att få en ny kassako till merchandiseförsäljningen. :/ Ögnade igenom Sceleris teorier men fick sluta läsa. Det är roligare att räkna ut sina teorier själv än att få dem färdigserverade från folk som ägnat massa tid åt att tänka ut dem. Jag vill inte göra samma misstag som jag gjorde med A Song of Ice And Fire. ^^;;
 13. My

  National Novel Writing Month

  Jag är väldigt peppad i år! Jag ska skriva 3:e och avslutande delen i min fantasytrilogi som utspelar sig i Japan. Eftersom jag struntar i de mer petiga reglerna i utmaningen (som att man ska skriva en hel bok från början till slut osv) har jag redan skrivit inledningskapitlet för att ha det överstökat. Det gör att jag kan dyka rakt in i huvudberättelsen som kickar igång i bokens andra kapitel. Det är många trådar som ska knytas ihop i denna avslutande bok, vilket kommer att bli en spännande utmaning. Och om det mot förmodan kör ihop sig har jag förra årets påbörjade bok som jag kan skriva vidare på för att få ihop mina ord. Som jag hade skrivit då var förra Nano motig och jag körde fast strax efter första tredjedelen av av boken, men nu har jag utforskat den berättelsens bakgrund för att kunna jobba vidare på den. Men sannolikt fortsätter jag på den vid nästa års Nano istället. Hur går det för er andra? Har ni nya projekt och idéer eller kommer ni bara skriva och se hur det blir?
 14. My

  Är Bakuman sexistisk?

  Nu var det länge sedan jag läste Bakuman så jag minns tyvärr inga detaljer längre, men jag minns att jag tyckte väldigt illa om kvinnosynen i serien när jag först läste den. Kanske är det svårt att se serien som problematisk om man bara jämför med andra mangaserier (som ni säger finns det ju många som är betydligt värre). Man blir lätt avtrubbad av att läsa en massa manga - det är samma sak för mig. Utan att sitta och predika eller dra igång en lång diskussion om könsroller, kan jag rekommendera att man gör ett mentalt test: "Om det var jag (som tjej) som behandlades som i serien i fråga, hade jag tyckt att det var ok?" Känner jag obehag inför tanken är det antagligen inte ok. Som kille kan man prova att tänka: "Om det var min syster/mamma/dotter som utsattes för detta, hur skulle jag reagera?" Omvänt gäller för porträttering av män (tex tycker jag att yaoiserier ofta är både sexistiska och nedvärderande mot män).
×